Powered By Blogger

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Παπανδρέου: Να είστε υπερήφανοι. Εμείς σώσαμε τη χώρα

Χωρίς ουσιαστικές αναφορές στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε η ομιλία του Γ. Παπανδρέου προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Η ομιλία Παπανδρέου ξεκίνησε με σκληρή επίθεση στη «συντηρητική Ευρώπη και τις λογικές της» και ιδιαίτερα οξείς αναφορές στο πρόσφατο σενάριο τοποθέτησης Επιτρόπου στην Ελλάδα.
«Αναγνωρίζω και εκτιμώ την αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου: «Ομως, η συντηρητική Ευρώπη», συμπλήρωσε «έχει κάνει ένα θεμελιώδες λάθος. Αντί να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες υπήρξε μια....
ψυχολογία τιμωρίας: ο κακός είναι ο νότιος, ο Μεσόγειος, ο διαφορετικός», είπε και χαρακτήρισε προσβλητική την πρόταση για ορισμό Επιτρόπου στην Ελλάδα. «Η πατρωνία από επιτρόπους, πέραν της γελοιότητας και του ανέφικτου, αποτελεί και προσβολή προς τους δημοκρατικούς μας θεσμούς».
Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει «ενωμένο και συντεταγμένο» μπροστά στις διαδικασίες που έχει να αντιμετωπίσει τόσο το ίδιο όσο και η χώρα, λέγοντας: «Ας μη χαθούμε στα μικρά, στα ποσοστά, στις δημοσκοπήσεις χάνοντας το μεγάλο που είναι η μάχη να σώσουμε τη χώρα. Βάζουμε πρώτα την πατρίδα και μετά τις δικές μας δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες».
Χαρακτήρισε ιστορική και καθοριστικής σημασίας τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις αποφάσεις που πρόκειται να πάρει η Βουλή τις επόμενες μέρες και τόνισε ότι όσο διαρκεί αυτή η κυβέρνηση όλοι οι υπουργοί του κινήματος θα πρέπει να διαβουλεύονται με όλα τα κόμματα.
Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία («Θα πρέπει να μας ευγνωμονούν οι της ΝΔ γιατί σώζοντας τη χώρα σώσαμε και αυτή από τον πολιτικό αφανισμό. Αλλά δεν θα την αφήσουμε να εμπαίζει τον λαό») και υποστήριξε ότι ο ίδιος θα συνεχίαει να δίνει τη μάχη «ενάντια στην απαξίωση της Ελλάδας», προβάλλοντας και υπερασπιζόμενος τη χώρα ανά την υφήλιο.
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε επίσης την ψήφιση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης και τελειώνοντας την ομιλία του διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι στον αγώνα που δίνει η Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος θα βρίσκεται δίπλα τους από την όποια θέση.
Επίθεση στα ΜΜΕ
Ο κ. Παπανδρέου επανήλθε στις επιθέσεις του εναντίον των ΜΜΕ μιλώντας για «μεγαλοκαναλάρχες» οι οποίοι πρέπει να αντιμνετωβπίζονται όπως κάθε επιχειρηματίας.
Επανέλαβε ξανά τη θέση του ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει με κοινές και όχι προνομιούχες μετοχές ενώ υψώνοντας τους τόνους σημείωσε: «Προσωπικές διαφορές δεν έχω με κανέναν. Αλλά δεν σκύβω το κεφάλι σε κανέναν. Ο,τι και να γίνει όσο και να μου κοστίσει. Εγω μαριονέτα δεν υπήρξα ποτέ, ούτε θα γίνω».
ΝΔ: Θράσος
Απαντώντας στην ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης του καταλογίζει την "καταστροφή της χώρας" την τελευταία διετία. "Ο κ. Παπανδρέου βρήκε το θράσος να απευθύνεται στους πολίτες που ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του οδήγησαν στη φτώχεια, την ανέχεια, την κατάθλιψη, βρήκε το θράσος να μιλήσει για ΑΟΖ αυτός που απέκλειε ως πρωθυπουργός κάθε παρόμοια σκέψη" αναφέρει ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει:
"Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εμφανιστεί σκληρός, αλλά ξέχασε ότι αυτός κυβερνούσε τον τόπο έως πρόσφατα, ξέχασε ότι αυτός -μετά από μυστικές διαδρομές- οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, ότι όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες, εξαιτίας της πολιτικής του, είναι σήμερα χειρότεροι απ ό,τι το 2009, ότι οι πολιτικές του ήταν αιτία για να χάσουν οι Έλληνες, σε δύο χρόνια, όλα όσα κέρδισαν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες".
Τον κατηγορεί ακόμη ότι επέβαλε άδικες θυσίες, περικοπές μισθών και συντάξεων και αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές, ότι επί πρωθυπουργίας του τα λουκέτα, η ανεργία, η φτώχεια γνώρισαν πρωτόγνωρες διαστάσεις όπως επίσης ότι είναι μόνος πρώην πρωθυπουργός που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του για να φύγει από τη θέση του.
Και στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης καταλήγει: "Ο κ. Παπανδρέου για ακόμα μια φορά χωρίς ντροπή και φιλότιμο δεν ζήτησε συγνώμη από τους Έλληνες για τις δραματικές στιγμές που ζούνε αλλά και δεν απάντησε στην κρισιμότερη ερώτηση: Ποιος κατέστρεψε τη χώρα; Αν δυσκολεύεται να βρει την απάντηση ας ρωτήσει το μόνιμο υπουργό στις κυβερνήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Παπανδρέου, ψελλίζοντας, σήμερα, το κύκνειο άσμα του, έφτασε στο σημείο να περηφανεύεται για όσα διέπραξε ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του σε βάρος της πατρίδας, της οικονομίας και της κοινωνίας μας".

ethnos.gr

22 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:02 AM
    ερχονατι κρεμαλες λειαν συντομως
    Απάντηση
  2. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:04 AM
    na ths poso iperifanoi tha esaste otan tha kremeste anapoda
    Απάντηση
  3. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:06 AM
    Η ΣΥΦΙΛΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΣΥΦΙΛΗ ΚΡΑΤΑ ΕΠΤΑ ΓΕΝΕΕΣ.....
    Απάντηση
  4. ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΑΠ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΟΥΦΟFeb 3, 2012 02:06 AM
    ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΡΟΔΟΤΑΡΕ,ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ,ΑΝΤΕ ΜΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΛΙΘΙΕ,ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΕΙΣ.ΩΡΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΛΑΜΜΕΝΕ ,ΤΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ...
    Απάντηση
  5. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:08 AM
    02.06 Α,ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗ ΚΟΡΜΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ,ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΤΟ MOUNI,THΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ...
    Απάντηση
  6. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:08 AM
    "Στα …400 ευρώ ο βασικός μισθός!"

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ 13 ΚΑΙ 14 ΜΙΣΘΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ!!!! ΓΙΑ 400 €.

    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ 400 € ΔΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΎΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ
    Απάντηση
  7. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:09 AM
    τι παιρνει ο μπαρμπας και δεν μας δινει
    Απάντηση
  8. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:09 AM
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΣΕΣ ΜΕΓΑΛΕ....ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ !!!
    Απάντηση
  9. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:10 AM
    .
    =ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΤΗΞΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...

    από τώρα καί εντεύθεν ,οι φίλοι ....
    ΠΑΣΟΚΟΙ μπορούν νά προμηθεύονται τίς κομματικές
    κάρτες ,από όλα τά ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ,
    από όλες τίς ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ,
    βαρείας μορφής ,από ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΝΙΑΤΩΝ...
    επίσης βαρύτατης μορφής ,καθώς καί από
    όλους τούς συλλόγους ΑΝΙΑΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ UFO...

    -Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ...ΤΟ ΤΖΕΦΡΥ...
    οσωνούπω θά χρησθεί ως
    ΜΕΓΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ O B΄.....
    -ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ .......
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:10 AM
      ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΛΕΟΣ.
  10. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:12 AM
    ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΑΤΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
    Απάντηση
  11. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:28 AM
    Δεξιά μουν.άκια , έχετε ενα κόμπλεξ με την εξουσία. Σας φταίει ο Παπανδρέου και όχι ο Καραμανλάκας που εκτόξευσε σε μια πενταετία το χρέος της χώρας σε απίστευτα επίπεδα. Σκατά στη μάπα σας και κακό ψόφο.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:48 AM
      εσυ τελικα εισαι πολυ μεγαλο βλημα βαλε το μυαλο βλακα να δουλεψει γιατι μας εχετε παρει ολους στο λαιμο σας γιδα βαμμενη
    2. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 03:11 AM
      ρε βλακα εσυ για να απαντας ετσι κανα κοματοσκυλο πρεπει να εισαι,και βολεμενος απο ολλες τις μεριες και φυσικα πασοκος.ολοι για κλωτσιες ειναι ρε παλιοκοπρε τι συγκρινεις τωρα ποιος απο τους 2 μαλακες πατωσε την χωρα πιο πολυ και πιο λιγο?εισαι μεγαλο βλημα και μεγαλος αρχικαραγκιοζομαλακας.κακο ψοφο σε εσενα ηλιθιε.
  12. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:30 AM
    ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΟΝΕΙΡΟ ΒΛΕΠΩ ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕ!!!!!! ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!
    Απάντηση
  13. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:30 AM
    ΝΑΙ ΛΑΓΟΝΙΚΑ ΣΩΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΡΕ ΒΛΑΚΑ
    Απάντηση
  14. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:33 AM
    και το λένε ακόμα στο χωριό μου...

    Τα γρούν΄ βγαίν΄απο τ΄ κουμάσι
    μόνο με σκεπάρν΄....
    Απάντηση
  15. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:44 AM
    ΚΑΛΑ ΑΝ ΠΑΕΙ 400 Ε Ο ΒΑΣΙΚΟΣ, ΠΟΛΥ ΧΛΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΒΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ ΑΝΕΤΟΙ...
    Απάντηση
  16. Ιδού οι αγωνίες τους:
    «Θα αντέξει η κυβέρνηση;»…
    «Θα αντέξουν τα κόμματα που την απαρτίζουν;»…
    «Θα αντέξει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ ή του ΛΑ.Ο.Σ.;»…
    Γι’ αυτά αγωνιούν οι άθλιοι!
    Όχι για το αν θα αντέξει ο λαός.
    Αλλά για το αν θα …αντέξουν αυτοί που σφάζουν το λαό!
    Το θράσος τους, η αναισχυντία τους έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!
    Βγαίνουν στις τηλεοράσεις, μπαίνουν στο σπίτι και του τελευταίου μεροκαματιάρη, και του τελευταίου άνεργου, και φτάνουν στο σημείο να του λένε – κατάμουτρα- ότι το κύριο θέμα δεν είναι ότι επίκειται ο σφαγιασμός του. Αυτό είναι το δευτερεύον.
    Το …πρωτεύον, κατά τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, είναι ότι το υποψήφιο σφαχτάρι, ο λαός δηλαδή, θα πρέπει να δείξει κατανόηση απέναντι στους σφαγείς του! Άμα τε να τους στηρίξει (!) κιόλας.
    Γιατί; Μα για να αντιπαρέλθουν οι καημένοι οι σφαγιαστές – με τη βοήθεια του λαού (!) – το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η απόφασή τους …να σφάξουν το λαό!
    Τέτοια ξετσιπωσιά, τέτοια πώρωση, τόσο τιποτένιοι!
    Απάντηση
  17. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 02:54 AM
    DE KOITIESAI STON KATHREFTI RE AMERIKANOPAPARA ....SAN AIMORAIDA SE KOLO EISAI....
    Απάντηση
  18. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 03:01 AM
    ΘΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΓΑΜ.....ΜΑΙ ΑΛΗΤΗ.
    Απάντηση
  19. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 03:13 AM
    Δεξιά μουν.άκια , έχετε ενα κόμπλεξ με την εξουσία. Σας φταίει ο ζαβός ο Παπανδρέου και όχι εμείς τα βόδια που τον ψηφίσαμε γιατί είμαστε βλαμμένοι σαν αυτόν. Σκατά στη μάπα σας και καμό ψόφο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια