Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

"Υπάρχει κίνδυνος πραγματικού πολέμου φτώχειας στην Ελλάδα"

Αυτό αναφέρει ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Bild».
Για τον κίνδυνο ενός «πραγματικού πολέμου φτώχειας» στην Ελλάδα, προειδοποιεί ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Bild».
Ο κ. Χατζημαρκάκης προτείνει τον .....
σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, απορρίπτει την ιδέα του «Επιτρόπου», ενώ εισηγείται την αλλαγή της ονομασίας της Ελλάδας στις άλλες γλώσσες, σε «Hellas», προκειμένου η χώρα να κάνει, όπως λέει, μια νέα αρχή με καινούργια εικόνα.

«Το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρωπαϊκή τραγωδία» τονίζει ο ευρωβουλευτής και σημειώνει ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα γίνεται όλο και φτωχότερη, ενώ υπάρχουν ήδη 30.000 άστεγοι.

«Ήδη σήμερα ανταγωνίζονται στις χωματερές της Αθήνας οι πιο φτωχοί Έλληνες και οι παράνομοι μετανάστες για αποφάγια. Θέλουμε να διακινδυνεύσουμε έναν πραγματικό πόλεμο, λόγω της φτώχειας, στην Ελλάδα; Θα επιτρέψουμε να σκοτώνουν οι άνθρωποι για την τροφή;» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαρκάκης και επισημαίνει ότι ένας «Επίτροπος» δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός από τον ελληνικό λαό, ενώ «η καλύτερη και ριζοσπαστικότερη λύση» θα ήταν η διάλυση του υπουργικού συμβουλίου και ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Λουκά Παπαδήμο. «Ο Μάριο Μόντι μας δείχνει πώς μπορεί να γίνει αυτό και στην Ελλάδα» σημειώνει.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης επιρρίπτει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας στο πολιτικό σύστημα, στο καθεστώς ευνοιοκρατίας και στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους πολίτες. «Οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να υπόσχονται εργασία στο Δημόσιο και άλλες μικρές χάρες, με αντάλλαγμα την ψήφο» τονίζει και συμπληρώνει ότι τα χρήματα που διαθέτει σήμερα η Ευρώπη πηγαίνουν αποκλειστικά στο χρέος, ενώ τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. «Η Ελλάδα χρειάζεται την ανάπτυξη, αλλά μόνο εάν μπορεί να πληρώσει το χρέος» υποστηρίζει.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, εκτιμά ότι «το όνομα της χώρας έχει για πολλούς ταυτιστεί με το σάπιο πολιτικό σύστημα» και προτείνει την αλλαγή της ονομασίας σε «Hellas» σε όλες τις γλώσσες, προκειμένου να γίνει μια νέα αρχή. «Στο πλαίσιο μιας πραγματικής καινούργιας αρχής, πρέπει να ξαναγραφτεί το Σύνταγμα και να οριστεί το "Hellas" ως η ονομασία σε όλες τις γλώσσες. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εικόνα» εξηγεί ο κ. Χατζημαρκάκης.


Oι μισοί Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης

Ποσοστό 53% των Γερμανών, που συμμετείχαν στην έρευνα της εταιρείας «Emnid» για την κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Bild», θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερα για το ευρώ αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη και επέστρεφε στη δραχμή. Αντίθετη γνώμη έχει το 34% των ερωτηθέντων.

Αντίστοιχα, στο 80% φθάνει το ποσοστό των ερωτηθέντων, οι οποίοι διαφωνούν να δοθεί η περαιτέρω οικονομική βοήθεια των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, εάν δεν πληρούνται οι όροι σταθεροποίησης.


http://www.newsit.gr/

7 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςFeb 5, 2012 03:48 AM
  Ποια ΜΠΛΟΚΣ κάνουν καλά τη δουλειά τους;

  ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;

  Πρώτα οι πιο πολλοί είναι κομματικά 'ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ"!

  Πολλοί ...νοικιασμένοι με το μήνα(;)

  Πολλοί δεν ξέρουν που ανεβαίνουν και που κατεβαίνουν.

  Τέλος ΣΟΒΑΡΑ μπλοκς που παρουσιάζουν ΕΙΔΗΣΕΙΣ !!! Βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

  ΤΑ ΜΠΛΟΚΣ με ελεύθερη -ανεξέλεγκτη έκφραση-σχόλια, έχουν χάσει μέρα με τη μέρα τη σοβαρότητα που διέθεταν,αφού κάθε ...μυαλοφυγόδικος ανοίγει το...καπάκι του....!

  Και κάτι υπερ -πατριώτες που θυμίζουν το ανέκδοτο της ξανθιάς με τη σημαία.(Δώστε μου μία ...μπλε και μία...άσπρη !!!!.

  Τέλος έχουμε και τις ..επίγειες φωνές του...Θεού των ρασοφόρων..Χωρίς σχόλια...!

  ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΜΑΣ...ΣΩΣΕΤΕ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΡΕ..ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΝΝΝΕ! ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ;
  Απάντηση
 2. ΑνώνυμοςFeb 5, 2012 03:50 AM
  ΕΓΩ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΟ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ. ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ.
  Απάντηση
 3. ΑνώνυμοςFeb 5, 2012 03:53 AM
  ΣΥΓΝΩΜΗ....... ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
  Απάντηση
 4. ΑνώνυμοςFeb 5, 2012 04:00 AM
  http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_13_16/05/2008_270111
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΑνώνυμοςFeb 5, 2012 04:16 AM
   ΙΝΔΙΑΝΟΣ

   ΥΠΑΡΧΗ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΡΚΑΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΗ ΑΚΟΜΗ;;

   ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΕ..

   ΨΑΧΝΗΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΑΛΙ ;;

   ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ;;

   ΠΑΛΙΟΚΟΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑ..
 5. ΑνώνυμοςFeb 5, 2012 04:30 AM
  είτε το κάνεις από Χατζημαρκακης ...Παπαμαρκακης για παράδειγμα , το ίδιο αρχιμα λα κας θα εξακολουθείς να είσαι χερ Χατζημαρκακης..
  Απάντηση
 6. ΑνώνυμοςFeb 5, 2012 08:40 AM
  KALA RE BRAKA XATZH MARKAKH KOITA KALANOUN KAI OI NEKROI
  Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια