Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Κάνατε την Ελλάδα πειραματόζωο

Δριμύτατο κατηγορώ ενάντια σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες και των διεθνών οργανισμών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως πεδίο πειραματισμού, εξαπολύει μέσα από τις σελίδες του, το αυστριακό περιοδικό "Profil".
Το περιοδικό επισημαίνει με γλώσσα που σπάει κόκαλα, πως "αν στην Αυστρία εφαρμοζόταν ένα πακέτο λιτότητας ελληνικών διαστάσεων, αυτό θα ήταν και το τέλος της Αυστριακής Δημοκρατίας, όπως τη ....
γνωρίζουμε" χαρακτηρίζοντας "πολιτικο-οικονομικό βουντού" το πρόγραμμα που επιβάλλεται στην χώρα μας.
Οι συντάκτες του άρθρου, Γκιούντερ Μιούλερ και Ρόμπερτ Τράχλερ, θέτουν το ερώτημα αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα υποστήριζαν τη σκοπιμότητα όλων αυτών που υφίσταται η Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτά αφορούσαν τη δική τους χώρα.
Παραδειγματική τιμωρία στην Ελλάδα
Όπως υπογραμμίζουν οι δυο συντάκτες, με μπόλικη δόση ειρωνείας, η Ευρώπη έχει υποσχεθεί να δώσει ένα μάθημα στους Έλληνες, καθώς, όπως σημειώνουν, στο πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης κρίνεται ιδιαίτερα σκόπιμη η εξαθλίωση του ελληνικού πληθυσμού, καθώς πρέπει να πειστεί ο Ευρωπαίος φορολογούμενος, ότι υποστηρίζεται ένας λαός, "ο οποίος ζούσε πέρα από τις δυνατότητές του", ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται ευρέως στα πλαίσια της υπαγορευόμενης φρασεολογίας.
Στο ίδιο αυτό πνεύμα αλληλεγγύης, οι Ευρωπαίοι χαιρετίζουν ως περίπτωση ύψιστης απόδοσης δικαιοσύνης, ακόμη και το κύμα ψύχους που έπληξε την περασμένη εβδομάδα την Αθήνα, αλλά από την άλλη οι σωτήρες της χρεοκοπημένης χώρας αρκούνται, κατά περίεργο τρόπο, στην επίγεια σοφία, προπάντων σε τέτοια, που παντού θα χλευαζόταν ως οικονομικό-πολιτικό βουντού, αφού επιβάλλει ταυτόχρονα ριζοσπαστική λιτότητα εν μέσω ύφεσης, με αυξήσεις υπαρχόντων φόρων, αλλά και νέες επιβαρύνσεις και μειώσεις μισθών.
Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια, μάταια αναζητά κανείς στο πρόγραμμα αυτό μια οικονομικο-πολιτική κατεύθυνση, καθώς ούτε νεοφιλελεύθερο είναι, αφού προβλέπει υπερβολικές αυξήσεις φόρων, ούτε σοσιαλδημοκρατικό, γιατί οι φόροι πλήττουν τις πλατιές μάζες, ούτε και κεϊνσιανό, γιατί με τις περικοπές θέσεων και μισθών αφαιρείται το χρήμα από την οικονομία.
Αντίθετα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο συνενώνει ό,τι χειρότερο από παντού, αποτελώντας μια σαδο-οικονομία.
Αναποτελεσματική η τροϊκανή "σοφία"
Στο άρθρο γίνονται, μεταξύ άλλων αναφορές στις αυξήσεις φόρων που εφαρμόζονται τώρα στην Ελλάδα, όπως και στις μεγάλες περικοπές δαπανών στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, παρά τις έκτακτες κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.
Επισημαίνεται επίσης ότι δεν έμεινε αλώβητος ούτε ο τομέας της παιδείας, όπου η κυβέρνηση προχώρησε σε κλείσιμο ή συγχώνευση χιλιάδων σχολείων και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εκπαιδευτικών.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, ο κατάλογος των επιβαρύνσεων που υφίσταται ο ελληνικός λαός είναι μακρύς, εντούτοις συνεχώς γίνεται λόγος για μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει για τον απλούστατο λόγο ότι η Ε.Ε. ζήτησε από την Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο την εφαρμογή νέου πακέτου λιτότητας, που θα προβλέπει 28 δισ. ευρώ σε περικοπές και 50 δισ. ευρώ σε ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να δοθεί περαιτέρω βοήθεια.
Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν ισχνά, μια και η Ελλάδα δεν διαθέτει ιδιαίτερα προσοδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις, ενώ στη συνέχεια τονίζεται ότι η όλη προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση, με αποτέλεσμα το χρέος να συνεχίζει να αυξάνεται.
Οι συντάκτες του άρθρου παρατηρούν πως "ωστόσο η τρόικα δεν έχει εξαντλήσει ακόμη όλη τη σοφία της", καθώς επιμένει σε μείωση του κατώτατου μισθού, κάτι στο οποίο αντιτίθενται ακόμη και αυτές οι ενώσεις των εργοδοτών, που κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης.
Οι "σχιζο-ειδικοί" της οικονομίας
Συμπερασματικά οι συντάκτες του περιοδικού καταγγέλλουν ότι η Ελλάδα έχει γίνει "πεδίο πειραματισμού" για τους "σχιζο-ειδικούς της οικονομίας", στο οποίο τους επιτρέπεται να δοκιμάζουν όλες τις ιδέες τους σε ό,τι αφορά δαπάνες και έσοδα, ενώ, εάν παρ’ όλα αυτά ανεβούν φτώχεια και έλλειμμα, τότε θα υπάρξει μια περαιτέρω δόση "πανευρωπαϊκής συμπόνιας", συμπεριλαμβανομένων ακόμη σοφότερων προτάσεων λιτότητας.
"Κι αν στο τέλος η Ελλάδα καταρρεύσει, υπάρχει και ακόμη μια εναλλακτική επιλογή, δηλαδή, ίσως το ίδιο πείραμα να επιτύχει στην Πορτογαλία" καταλήγει το άρθρο- "κατηγορώ" του έγκυρου αυστριακού περιοδικού.

http://news247.gr

11 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςFeb 6, 2012 03:38 PM
  Αδέρφια μην κάνετε τίποτα αύριο Θέλουν να ρίξουν την κρίση επάνω μας. Θέλουν να διαλάθει το ευρώ και είμαστε το εύκολο θύμα. Αύριο ειρηνική πορεία. Αν μας διώξουν θα έχουμε μικρότερη υποτίμηση μπορεί και καθόλου. Αν φύγουμε από το ευρώ το χάσαμε το παιχνίδι. Πρέπει να φάνει ότι φταίνε αυτοί και ότι ακλούθησαν λάθος πρόγραμμα. Πρέπει να χάσει η Γερμανία τα τρία άλφα
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΑνώνυμοςFeb 6, 2012 03:46 PM
   ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ Δ Ν Τ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ????

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΟΛΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ !!!

   ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΑΙΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΤΣΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ΛΕΓΑΝΕ ΟΥΑΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ .

   ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
  2. ΑνώνυμοςFeb 6, 2012 04:19 PM
   TO EURO VALTO STO PATO SOY

   KAI PEXE KANA PAIHNIDAKI MH GRAFEIS MALAKIES STA BLOK
 2. ΑνώνυμοςFeb 6, 2012 04:07 PM
  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ «Είσαστε Έλληνες; Τι προσκυνάτε; Οι Έλληνες ακόμα και στους θεούς ΟΡΘΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ» Η Μέρκελ είναι θεός; Οι αγορές είναι θεός; Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει ΡΕ...
  Απάντηση
 3. ΑνώνυμοςFeb 6, 2012 04:07 PM
  ΟΣΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ
  ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.......
  ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΙΔΕΣ
  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
  Απάντηση
 4. ΑνώνυμοςFeb 6, 2012 04:25 PM
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΡΧΙΤΕΜΠΕΛΑΡΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ...ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ ΕΙΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ. ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΔΥ ΤΖΕΡΕΜΕΔΕΣ
  Απάντηση
 5. ΣταμάτηςFeb 6, 2012 04:30 PM
  Τι φταίνε βρε οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Βάλτα με κανέναν άλλο όχι με τους εργαζόμενους. Δεν χρειάζεται πόλεμος μεταξύ μας. Αρκετούς εχθρούς έχουμε!!! Εκτός αν είσαι βαλτός για προβοκάτσια!!!
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΑνώνυμοςFeb 6, 2012 10:36 PM
   αστο, οτι φταινε, φταινε... αλλα δεν ειναι το θεμα μας αυτη την εποχη.
 6. ΑνώνυμοςFeb 6, 2012 06:25 PM
  3:38 ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΘΑΝΟΥΝ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ.ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ.
  Απάντηση
 7. ΑνώνυμοςFeb 6, 2012 07:28 PM
  Παπαδήμο δεν έχεις λαϊκή εντολή να είσαι πρωθυπουργός της χώρας μου αν εσύ είσαι πρωθυπουργός της Ελλάδος με το έτσι θέλω επιδη σε στηρίζουν τρεις και ο κούκος ΠΑ.ΣΟ.Κ ΝΔ ΛΑ.Ο.Σ (ούτε αυτα τα κόμματα έχουν τιν στίριξει του λαού) εγώ ειμαι πλανητάρχης θα σε γαμήσω και θα σε κρεμάσω μάλλον θα σε παλουκώσω σαν τον ατίλα πιόνι της Γκολντμάν σαχς ΟΥΣΤΤΤΤ ΚΟΠΡΙΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
  Απάντηση
 8. ΑνώνυμοςFeb 6, 2012 09:08 PM
  ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΟΧΗ.ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΕΤΕ 2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Η ΘΑ ΣΚΥΨΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ! ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ! ΜΑΣ ΚΥΡΗΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ! ΩΣ ΕΔΩ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια