Powered By Blogger

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Οι Βουλευτές με τον καλύτερο μισθό στην Ευρώπη θα κόψουν τον κατώτερο!

Και κάπου εδώ  σταματάει το μυαλό σου. Η πρώτη σκέψη  είναι να κλειδώσεις τις πόρτες της βουλής και να τους κάψεις όλους. Μετά να πουλήσεις τις στάχτες για κοπρία.
Ως σοβαρός blogger όμως πρέπει να διατηρώ την ψυχραμία μου. Ας μεινουμε στα γεγονότα.
Σε άρθρο του Quatremer που δημοσιεύεται στο προσωπικό του μπλογκ στη Liberation αναφέρεται, στις απολαβές των Ελλήνων βουλευτών. «Ξέρατε ότι οι 300 Έλληνες βουλευτές είναι από τους καλύτερα αμοιβόμενους στην Ευρώπη; Και ότι αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε μείωση του μισθού τους, ενώ δεν διστάζουν να μειώνουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών τους;
Ο μισθός του Ελληνα Βουλευτή φτανει τα 17.400 τον μήνα. Ο μηνιαίος μισθός ενός βουλευτή ανέρχεται στο επιβλητικό ποσό των 8500 ευρώ, στο οποίο θα πρέπει να προστεθεί μία αποζημίωση 4900 ευρώ για διάφορα έξοδα, μια αποζημίωση για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές συνελεύσεις ύψους 1200 ευρώ, μια αποζημίωση 1000 ευρώ για κατοικία (για όσους ζουν στην επαρχία) ένα εφάπαξ 1800 ευρώ για έξοδα γραφείου καθώς και δωρεάν μεταφορές.
Ενώ όλοι μιλούν για περικοπές στον κατώτατο μισθό που υποτίθεται θα τονώσει την χαμένη ανταγωνιστικότητα λόγο μείωσης του μισθολογικού κόστους κανείς δεν μιλάει για τον ανώτατο μισθό λες και αυτός δεν είναι στο μισθολογικό κόστος.
 Αυτός ο μισθός όμως αφόρα τους ίδιους…τους υπουργούς τους βουλευτές και την ανώτερη τάξη. Και δεν είναι μισθολογικό κόστος αλλά έξοδα παραστάσεως…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια