Powered By Blogger

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή ΒΟΜΒΑ Τσίπρα προς Ε.Ε. “Ο ελληνικός λαός, μόλις αποκαταστήσει την Δημοκρατία, θα επιφυλαχθεί να αναγνωρίσει ή να τηρήσει τις συμφωνίες !”

Αναρτήθηκε από τον/την netakias στο Φεβρουαρίου 21, 2012

netakias απο topontiki.gr
Επιστολή προς τους αρχηγούς των κρατών της Ευρωζώνης και τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Στην επιστολή κάνει λόγο για έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «δεν έχει εκλεγεί, δεν απολαμβάνει της λαϊκής υποστήριξης και έχει συνειδητά και συστηματικά πράξει ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού».
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Τσίπρα έχει ως εξής: 
«Αξιότιμοι κύριοι,
Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή προκειμένου να θέσω υπό την προσοχή σας ένα δημοκρατικό ζήτημα επείγουσας σημασίας για την Ελλάδα. Το ζήτημα αυτό έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις που ανελήφθησαν τις προηγούμενες δύο ημέρες από την παρούσα κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει εκλεγεί, δεν απολαμβάνει της λαϊκής υποστήριξης και έχει συνειδητά και συστηματικά πράξει ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού. Αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να δεσμεύσει μια χώρα και το λαό της για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενιές. Ένα τέτοιο έλλειμμα νομιμοποίησης έρχεται επίσης σε σύγκρουση με την πλούσια δημοκρατική παράδοση της δικής σας χώρας. Υπό αυτήν την έννοια, αν συνεχιστεί, θα δημιουργήσει κακό προηγούμενο για την Ελλάδα και την Ευρώπη συνολικά, οι οποίες, πάνω από όλα, έχουν μια κοινή κληρονομιά πολιτικών και δημοκρατικών παραδόσεων, που πρέπει να γίνει σεβαστή. Όσο μεγάλη κι αν είναι η σοβαρότητα των περιστάσεων που αντιμετωπίζουν -επί των οποίων υπάρχει πεδίο διαφωνιών- δεν μπορούν με κανένα τρόπο να ακυρώσουν τη δημοκρατία.
Η έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου απορρέει από τα παρακάτω δεδομένα:
1. Τα δύο πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν και συμμετέχουν στην κυβέρνηση δεν έχουν τη λαϊκή εξουσιοδότηση να δεσμεύσουν την Ελλάδα σε συνθήκες και συμφωνίες τέτοιου τύπου. Οι εκπρόσωποί τους εξελέγησαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 με βάση πολιτικά προγράμματα εκ διαμέτρου αντίθετα με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την προηγηθείσα κυβέρνηση Παπανδρέου και τις πολιτικές που διαπραγματεύεται σήμερα η παρούσα κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τρόικα και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (ΔΧΙ) για το μέλλον. Τα δύο κόμματα που συνιστούν την παρούσα κυβέρνηση έχουν καταγεγραμμένο ιστορικό λεηλασίας των δημοσίων πόρων και είναι υπεύθυνα για την παρούσα οικονομική κατάσταση.
2. Ο ελληνικός λαός έχει παραπληροφορηθεί και εξαπατηθεί συστηματικά για την ένταση και τη διάρκεια των μέτρων λιτότητας, από την πρώτη εφαρμογή τους το 2010. Ως συνέπεια αυτού, έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας. Επιπροσθέτως, η ευρέως παραδεκτή – εντός της χώρας μου και στο εξωτερικό- κατάφωρη αποτυχία αυτών των μέτρων να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τα δημοσιονομικά προβλήματα που υποτίθεται ότι θα επιλύονταν τα προηγούμενα δύο χρόνια και η πενταετής περίοδος της διαρκώς αυξανόμενης ύφεσης, έχει περαιτέρω νομιμοποιήσει το αίτημα για αλλαγή πολιτικής, ώστε να αποκατασταθεί η κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη και συνεπώς η προοπτική της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
3. Πιο συγκεκριμένα, η μη εκλεγμένη κυβέρνηση Παπαδήμου παρέχει μόνο τις ελάχιστες και μερικές φορές ακόμη και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες που διαπραγματεύεται εν κρυπτώ. Δεν έχει αναπτύξει και δεν έχει επιτρέψει να αναπτυχθεί καμία ενημερωτική δημόσια συζήτηση για τις ιδιαιτέρως σοβαρές, συνεπαγόμενες μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις. Η Ελληνική Δημοκρατία έχει στερηθεί του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της λεπτομερούς αξιολόγησης τους. Η επονομαζόμενη δεύτερη διάσωση ψηφίστηκε μέσω μιας έκτακτης συνοπτικής διαδικασίας, μέσα σε μια κοινοβουλευτική συνεδρίαση, μιας Κυριακής. Η κύρια πτυχή αυτής της ψηφοφορίας αφορούσε το αίτημα της κυβέρνησης για εν λευκώ εξουσιοδότηση επί σχεδόν κενών κειμένων, τα οποία, μολαταύτα, θα δεσμεύσουν τη χώρα μας για τα επόμενα χρόνια.
4. Στο βαθμό που δεν έχει υπάρξει καμία πληροφόρηση για τις συμφωνίες, το περιεχόμενό τους φαίνεται πως είναι τέτοιο, ώστε να δεσμεύει τον ελληνικό λαό για τις επόμενες γενιές. Για τέτοιες δεσμεύσεις, η παρούσα κυβέρνηση και η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα έπρεπε τουλάχιστον να ζητήσει καθαρή και ανανεωμένη εντολή.
5. Στο βαθμό που δεν έχει υπάρξει καμία πληροφόρηση για τις κινήσεις της κυβέρνησης, η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκφράστηκε με πολλούς και ποικιλόμορφους τρόπους, είναι η σχεδόν ομόφωνη εναντίωσή του σε αυτές. Πιο συγκεκριμένα, κατά τα τελευταία δύο χρόνια ο ελληνικός λαός, σε ολόκληρη τη χώρα εκφράζει την αντίθεσή του στις κυβερνητικές πολιτικές μέσω, μεταξύ άλλων, επαναλαμβανόμενων γενικών απεργιών και διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, καταλήψεων, επιστολών, ηλεκτρονικών μηνυμάτων και άλλων μορφών προσωπικής επικοινωνίας με τα μέλη του Κοινοβουλίου. Η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο επέλεξε να αγνοήσει τη φωνή των πολιτών, αλλά, επιπλέον, προσπάθησε να την καταπνίξει, μερικές φορές ακόμη και βίαια, προκειμένου να συνεχίσει, με αντιδημοκρατικό τρόπο, τις πολιτικές που έχουν ήδη αποδειχθεί καταστροφικές για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.
Για όλους αυτούς τους λόγους, σας γνωστοποιώ ότι ο ελληνικός λαός, μόλις αποκαταστήσει το δικαίωμά του να εκφράζει δημοκρατικά τη βούλησή του και ανακτήσει τον έλεγχο των δημοκρατικών του θεσμών, πιθανότατα θα επιφυλαχθεί να αναγνωρίσει ή να τηρήσει τις συμφωνίες στις οποίες ετοιμάζεται να προχωρήσει η παρούσα κυβέρνησή του.
Πιο συγκεκριμένα, ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε απώλεια κυριαρχίας, εξωτερική παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της χώρας ή μαζική πώληση δημοσίων επιχειρήσεων, γης και άλλων περιουσιακών στοιχείων, που η παρούσα κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποδεχθεί.
Αλέξης Τσίπρας
Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ»

66 Σχόλια to “Επιστολή ΒΟΜΒΑ Τσίπρα προς Ε.Ε. “Ο ελληνικός λαός, μόλις αποκαταστήσει την Δημοκρατία, θα επιφυλαχθεί να αναγνωρίσει ή να τηρήσει τις συμφωνίες !””

  1. greekadder είπε

    καλά το πάει …….
  2. Anaconda είπε

    Τί έπαθες ρε Τσίπρα παιδί μου και σοβάρεψες; Αποφάσισες να ενταχθείς στο κόμμα του Πάνου;
    • koupilias είπε

      ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ… ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ…
      ΕΠΙΣΗΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΤΑΝ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΕΑ …
      ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ;;;
      Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ…
      ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ Κο ΚΑΖΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ “ΔΑΦΝΕΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ – ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ !!!
      • Φαίη είπε

        Εγώ τώρα φταίω ή δε φταίω να πω ότι η ανάλυση του αόρατου Τραιανού για το κκε και το σύριζα επαληθεύεται;
        Τι είπε βασικά ο άνθρωπος; Ότι το κκε λειτουργεί ως ο στυλοβάτης του δικομματισμού – πάντα τρίτο κόμμα φράζοντας τα άλλα κόμματα να έχουν ποτέ τη δυνατότητα να πάρουν την εξουσία, επιτρέποντάς στα 2 αφεντικά να παίζουν μπάλα – δεν θέλει να κυβερνήσει κιόλας, προστατεύει και τη βουλή – και το σύριζα ως το ραντάρ που περιστρέφεται γύρω από το κκε προσπαθώντας να εξολοθρεύσει όποιο καινούριο κόμμα εμφανιστεί. Σαν την κότα που τσιμπολογάει στο κοτέτσι ένα πράμα. Γιατί να μην θέλει να συνεργαστεί με τους άλλους; Δεν πρωτεύει το καλό της Πατρίδος; Γιατί προτιμά να συνεργάζεται με το εθνικιστικό κόμμα των τούρκων στη Θράκη; Γιατί να θέλει να πάρει όλη τη δόξα για τον εαυτό του; Γιατί θέλει να έχει το μονοπώλιο του αντιμνημονιακού;
      • ΚΜΑΚΕΔΟΝΑΣ είπε

        ΜΕΤΑ ΤΗΝΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ9 ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ.
      • Γιώργος είπε

        ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 23/2, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 15.00 ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΟ WEB TV TOY ΕΠΑΜ.
        Περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ
  3. Αριστόδημος είπε

    Πολύ σωστή η κίνηση του.
    Τώρα δεν μπορούν να πουν στους λαούς τους οι Ευρωπαίοι ότι δεν γνωρίζανε και ότι τους κοροϊδέψαμε.
  4. Maria είπε

    Ρε Τσιπρα με τη σταση σου στο μεταναστευτικο ελεγα οτι δεν ειναι δυνατον να σε στηριξω ποτε.. ομως απ ολη αυτη την ιστορια δε μπορω παρα να πω μπραβο.. να απεσυρες και τους βουλευτες σου μπας και γινουν εκλογες καλα θα ηταν..
    • eosforos είπε

      να αποσύρει τους βουλευτές του για να δούμε την κοινοβουλευτική ομάδα του Κουβέλη να αυξάνεται;;;;;
      • Maria είπε

        Για να προκαλεσει εκλογες. Τωρα αν ο κοσμος ειναι τοσο ζωο να παει να ψηφισει τον κουβελη…
      • koupilias είπε

        ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΑΛΙ Η ΔΗΜΑΡ ΣΤΟ 7-8 % ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ 15-16 %…
        ΟΛΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΕΣ…
        Η ΜΟΝΗ ΚΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΟΠΟΥ ΤΟ 90,4 % ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ … ΝΟΜΙΖΩ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ …
      • eosforos είπε

        Μαρία μου μάλλον δεν κατάλαβες …. αν παραιτηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι από τους αναπληρωματικούς , του πάλαι ποτέ ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ,που είναι με τον Κουβέλη θα καταλάβουν τις θέσεις τους …. νομίζω είναι απλό και πως δεν κάνω λάθος … Τσίπρας και Κουβέλης ήταν συνυποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές με τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ … οι αναπληρωματικοί που θα κληθούν να καταλάβουν τις θέσεις των παραιτηθέντων θα προέρχονται από εκείνα τα ψηφοδέλτια …. κάποιοι από αυτούς θα πρόσκεινται στον Κουβέλη και θα καταλάβουν τις έδρες
      • Maria είπε

        Ναι καταλαβα τι εννοεις.. ομως δε μπορει να θεσει κι αυτος θεμα πειθαρχειας οπως ο αντωνακης; Καπως πρεπει να αλλαξει αυτη η κατασταση κι αν περιμενουμε να προκηρυξουν εκλογες αυτοι…
    • anonymousjb είπε

      Ριχτου τα του αλήτη αγνωστη φίλη Μαρία.ΡΙΧΤΟΥΤΑ του κρετίνου.Πρέπει να το εμπεδώσει οτι στην ΕΛΛΑΔΑ δεν θελουμε και παράνομους και ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ (τουλάχιστον οχι εγώ).
      • Maria είπε

        Την επιστολη καλα εκανε και την εστειλε γιατι οντως εγω δεν αναγνωριζω τιποτα απ οσα κανουν αυτοι… και το ιδιο ισχυει για τον περισσοτερο κοσμο. Μεχρι εκει ομως.
      • anonymousjb είπε

        Kαλά τοτε δεν συμφωνουμε προφανως!! Ε δεν πειράζει δεν γινεται να εχουμε ολοι τις ίδιες απόψεις.
        Προσωπικά παραπέμπω ολους οσους ενδιαφέρονται στα όσα εγραψα στο αρχικό μου ποστ.
        ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΑΥΤΑ :
        Ασε ρε ΤΣΙΠΡΑ.Σαν πολυ μάγκας το παιζεις και σε έχω ικανό.ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΥΝ ΑΥΓΑ.Το πιασες????Στο χωριό μου την ΑΘΗΝΑ-ΠΛΑΚΑ-ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ λένε πολλά για τους ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ της φάρας σου.
        Αμε στον γερο διάβολο.
        Για τους υπόλοιπους που θα διαβάσουν το σχόλιό μου Κυρίες-Κύριοι μαθετε οτι την ιδια ακριβως γνώμη εχω και για τους υπολοιπους αρχηγους των κομματικων σχηματισμών εντός και εκτός ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΒΟΥΛΗΣ!!!!!!!!
        Ευχομαι να με καταλάβατε.Μονον μην με ξαναρωτήσετε ποιους προτείνω.
        Λοιπον ΚΑΝΕΝΑΝ.Θελω νεους ανθρωπους που θελουν να προσφέρουν στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας χωρις να περιμένουν να τα κονομήσουν απο το βουλευτιλίκι και την διαπλοκή.
        ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ??????????
      • Maria είπε

        Στην επιστολη επαναλαμβανω λεει αληθειες.. διαφωνεις στο οτι δεν αναγνωριζουμε τις υπογραφες τους; Διαφωνεις στο οτι δεν υπαρχει δημοκρατια; Καποιος πρεπει να τους πει πως οτι και να κανουν ο λαος δεν τα αναγνωριζει. Οχι οτι θα τον ψηφισουμε κι ολας, οχι οτι θα ξεχασουμε τι εχει πει κι εχει κανει εναντιον της χωρας και των πολιτων, ειδικα του κεντρου της Αθηνας..
  5. Γιώργος είπε

    Πήγε να τον ξεφτιλίσει το ΕΠΑΜ και ο Καζάκης με την κοινή επιστολή που πρότειναν να υπογράψουν ΟΛΟΙ μαζί. Προκειμένου όμως ο Τσίπρας και να μην φανει αντιδραστικός όπως το ΚΚΕ που λέει έλα μαζί μας και να διατηρήσει το μαγαζάκι του, έκανε την επιστολή μόνος του. Ξεφτίλας το λιγότερο…
    • ΑΡΕΥΣ είπε

      Τα τελευταία προπύργια του κοτσαμπάσικου πολιτικού συστήματος καταρρέουν. Τα αριστερά δεκανίκια δεν βαστάν πλέον από μόνα τους, οι άλλοι είναι ανύπαρκτοι, και ο γίγαντας τρικλίζει.
      Εδώ αναγκάσαμε την Παπαρήγα να αναφερθεί στον Κολοκοτρώνη και τον Τσίπρα να αναφέρει την λέξη εθνική (τζίζ) ανεξαρτησία.
      Είμαστε σε καλό δρόμο.
      • Φαίη είπε

        Σε πολύ καλό δρόμο αφού από τη μία έχουμε μια επιστολή και από την άλλη έχουμε τον Συνασπισμό να συνομιλεί με το DEB, κόμμα τούρκων στη Θράκη που λίγο πολύ ζητά αυτονομία. Άμα δε, καταφέραμε να του βάλουμε και τη τζιζ λέξη στο στοματάκι ποιος μας πιάνει. Άλλο φυσικά αν στην περίπτωση των τούρκων δεν κάνει μόνο λεκτικές αναφορές αλλά συνεργάζεται και μαζί τους – εθνικιστές παρακαλώ. Να λέμε και ευχαριστώ, εδώ που φτάσαμε την τύχη μου μέσα.
        Και η παπαρήγα, μίλησε για τον Κολοκοτρώνη αλλά κάνει βόλτες στα πέριξ του Συντάγματος μην τυχόν και της πέσει καμιά κοτρώνα στο κεφάλι.
        Όντως, πάμε σε καλό δρόμο.
      • ΑΡΕΥΣ είπε

        Αυτό ακριβώς εννοώ, Φαίη, τους αναγκάζουμε να ρίξουν τις μάσκες. Δεν διαβλέπεις τον πανικό τους, αναγκάζονται να επιδείξουν πατριωτική στάση (τάχα μου τάχα μου που έλεγε και ο Ζήκος) και γιατί ο κόσμος τους αρχίζει να τους ζορίζει και γιατί δεν εξαργυρώνουν την οργή των υπολοίπων. Ο λαός τους πήρε χαμπάρι στις πλατείες και δεν τους το συγχωρεί. Και με την συνεχιζόμενη νομιμοποίηση του πραξικοπήματος με την παραμονή τους σε μια κατοχική βουλή, θα έρθει η ώρα που θα ξεγυμνωθούν τελείως. Είναι δυνατόν να μην προκαλούν εκλογές ενώ ξέρουν ότι θα έχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να κυβερνήσουν;
        Ζούμε κοσμοιστορικές αλλαγές, τα καλύτερα έπονται. Έστω και αν περάσουμε δια πυρός και σιδήρου.
      • Φαίη είπε

        Αρεύς μαζί σου.
        Αυτά προυποθέτουν καθαρό μυαλό εκ μέρους μας. Μην παρασυρόμαστε από κομμάτια του συστήματος, γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι όλα τα κόμματα της βουλής είναι κομμάτια του συστήματος.
        Επειδή όμως η απελπισία είναι κακός σύμβουλος βλέπω πολλούς να σκύβουν το κεφάλι. Και να ήταν για να ρίξουμε την δοτή ‘κυβέρνηση’ να πω εντάξει βρε παιδιά και γω μαζι σας για τον ιερό αυτό σκοπό αλλά τούτοι ΔΕΝ έχουν σκοπό να ρίξουν καμία κυβέρνηση αλλά να κακαρίζουν από άμβωνος. Όταν λοιπόν έχουν κατά νου τις εκλογές και τις ψήφους που θα λάβουν, ενώ ταυτόχρονα η απραξία τους επιτρέπει στην ‘κυβέρνηση’ να συνεχίσει το καταστροφικό έργο, ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο πρέπει να συμβιβαστώ στις τιτανοτεράστιες δηλώσεις του τσίπρα στην επιστολή, λες και δεν ύπαρχουν άλλοι που λένε πάνω κάτω τα ίδια με αυτόν.
        Ας δούμε λίγο πόσο πασχίζει το παλληκάρι να ταπώνει τις άλλες αντιμνημονιακές φωνές και ας βάλουμε λίγο το μυαλό μας να δουλέψει.
      • ΑΡΕΥΣ είπε

        Φαίη όποιος θεωρεί ότι έχει μια πληφορία που θα φανεί χρήσιμη στον συνάνθρωπο του, πρέπει να την μοιραστεί. Όποιος θεωρεί ότι ο συνέλληνας του είναι στο σκοτάδι, έχει υποχρέωση να τον ενημερώσει και με λογικά επιχειρήματα να του δώσει το έναυσμα για να διερευνήσει και να αποφασίσει ο ίδιος. Είναι καθήκον μας να συμμετέχουμε στον δημόσιο διάλογο και στο διαδίκτυο αλλά κυρίως στην γειτονιά μας ή στο χωριό μας, στην πόλη μας. Το βασικό όπλο ενάντια στην παραπληροφόρηση είναι η πληροφόρηση. Και για να μην παρασυρθεί κάποιος πρέπει να σχηματίσει ιδία άποψη με τις όσες γενικές ή εξιδεικευμένες γνώσεις έχει. Εμείς καθορίζουμε τα προτάγματα και απαιτούμε από τους εκπροσωπους μας να τα εκτελέσουν, απαρέγκλιτα. Αυτό πρέπει να μας γίνει βίωμα, αν θελουμε να έχουμε δημοκρατία.
        Στην πόλη που ζώ ο κόσμος ενώ φαινομενικά είναι σε αφασία, όλοι αυτό συζητάνε καθημερινά, πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση. Σύντομα πιστεύω ότι θα οργανωθούμε, δεν είναι και δύσκολο, μικρό μέρος, όλοι γνωστοί είμαστε.
      • Φαίη είπε

        Αρεύς,
        Η πληροφόρηση από εμάς είναι πολύ σημαντική ειδικά εκεί που δεν φτάνει. Δεν είναι όμως αρκετή αν δεν ξέρει κάποιος να την επεξεργαστεί σωστά. Ποντάρουν σε εντυπωσιασμούς και επικοινωνιακά τρικ. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε απογοητευμένοι και περιμένουμε τον ήρωα που θα μας σώσει. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό και δεν βάλουμε την ΚΟΙΝΗ μας ΛΟΓΙΚΗ να δουλέψει είμαστε χαμένοι. Πάλι σε κάποιο μαντρί θα καταλήξουμε.
      • ΑΡΕΥΣ είπε

        Κοίτα σε όλα συμφωνούμε. Ατομική πρωτοβουλία, από όλους μας, άλλο πράμα δεν μπορώ και δεν έχω να προτείνω.
  6. anonymousjb είπε

    Ασε ρε ΤΣΙΠΡΑ.Σαν πολυ μάγκας το παιζεις και σε έχω ικανό.ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΥΝ ΑΥΓΑ.Το πιασες????Στο χωριό μου την ΑΘΗΝΑ-ΠΛΑΚΑ-ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ λένε πολλά για τους ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ της φάρας σου.
    Αμε στον γερο διάβολο.
    Για τους υπόλοιπους που θα διαβάσουν το σχόλιό μου Κυρίες-Κύριοι μαθετε οτι την ιδια ακριβως γνώμη εχω και για τους υπολοιπους αρχηγους των κομματικων σχηματισμών εντός και εκτός ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΒΟΥΛΗΣ!!!!!!!!
    Ευχομαι να με καταλάβατε.Μονον μην με ξαναρωτήσετε ποιους προτείνω.
    Λοιπον ΚΑΝΕΝΑΝ.Θελω νεους ανθρωπους που θελουν να προσφέρουν στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας χωρις να περιμένουν να τα κονομήσουν απο το βουλευτιλίκι και την διαπλοκή.
    ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ??????????
  7. kiki 1 είπε

    αμε, αμε,
  8. ΚΡΙΤΩΝ είπε

    Πράγματι εδώ φαίνεται να τα πάει καλά ….. το μέλλον θα δείξει.
    Ένα θέμα που υπάρχει και θέλει ξεκαθάρισμα, είναι με το τί γίνεται με τους λαθρομετανάστες …….. είναι καλό να ξέρουμε πιά είναι η θέση του.
    • ΑΡΕΥΣ είπε

      Γιατί να ξέρουμε την θέση του; Αρκεί να του πούμε την δική μας. Να ζητήσει ένα δημοψήφισμα, να δούμε τι θέλει ο λαός.
      Α και για το Σκοπιανό, πρέπει να του πούμε την θέση μας, μην τυχόν και τον αφήσουμε ανενημέρωτο.
      • Φαίη είπε

        Γνωρίζει πολύ καλά τις θέσεις μας όπως και τα υπόλοιπα κόμματα αλλά μας γράφουν εκεί που δεν φτάνει ο ήλιος.
        Αν θυμάμαι καλά είχε γίνει στο παρελθόν και δημοψήφισμα για το λαθρονόμο που ψήφισε το κόμμα του μαζί με το παστόκ όπου το 80% των Ελλήνων ήταν αντίθετο.
        Έλεος βρε παιδιά που δεν γνωρίζει.
    • ΚΡΙΤΩΝ είπε

      Βεβαίως και για το σκοπιανό ……….
    • Φαίη είπε

      Η θέση του Κρίτωνα για τους λαθρομετανάστες, είναι ότι πρέπει να μας ‘μορφώσει’ να γίνουμε ανεκτικοί στη διαφορετικότητα. Το είχε πει σε συνέντευξή του.
  9. Λάζος είπε

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQd8lWC1StTVfZNm2WY5jxCIfHzDks47JSotoXsDyb1pJvZH1SgZ2-8iOInMZEMJKnMhZxM_v1hTXhv3V-U3QDnm0ewUGy4o_-i9hHY4_e7r4gXmJIHTB2UlZMsXCzWLi3ed6BLkkl12E/
  10. Ρωμηός(Δημήτρης) είπε

    Φίλοι μου ο Τσίπρας όπως και το ΚΚΕ για τα οικονομικά καλά τα λέει.
    Όμως αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε τις θέσεις τους για
    τους λαθρομετανάστες, τα Σκόπια και πληθώρα εθνικών θεμάτων.
    Χρειάζεται πατριωτική κίνηση και όχι τα οικονομικά να υποκαταστήσουν
    τη σοβαρότητα των εθνικών μας θεμάτων.
    Προς το παρόν και με την τραγική καθυστέρηση του Πάνου δεν υπάρχει κάποιος
    αξιόπιστος πόλος, να τραβήξει τους μη αριστερούς…
    Βέβαια, στην παρούσα φάση θα μπορούσε άνετα να δημιουργηθεί αντιμνημονιακό
    μέτωπο από όλους τους χώρους. Αλλά θέλει προσοχή, διότι το ΚΚΕ-Σύριζα-ΔΗΜΑΡ δε θα είχαν
    σε τίποτα την ελληνοποίηση των 2000.000 περίπου λαθρό….με όλες τις συνέπειες του ΙΣΛΑΜ!!!
    Δηλαδή το σχέδιο αποικισμού του Ιμπραήμ μπορεί άνετα να πραγματοποιηθεί στις μέρες μας…
    Και μετά η Σαρία και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ….α και μη νομίζετε ότι υπάρχει πουθενά “ήπιο” Ισλάμ..
  11. Αντιγονος είπε

    Το παει καλα,κι απο αλεργία που μου προκαλούσε,αρχίζει να με προδιαθετει η συμπάθεια…
    Το μεταναστευτικό ας λυθεί κατόπιν,τώρα προέχει το αντημνημονιακο,όχι ότι το μεταναστευτικό είναι μείζονος σημασίας αφου υφίσταται αλλοίωσης εθνικού κορμού επικίνδυνη…
    • εθνικός είπε

      το μεταναστευτικό θα λυθεί όταν εντοπίσουμε τις αιτίες.Και πιστεύω η βασική αιτία είναι η άγρια εκμετάλευση των ξένων,και ο εντοπισμός αυτών που τους φέρνουν.
      Για όλα τα προβλήματα η δημοκρατία έχει λύση.Πρώτος στόχος λοιπόν,θα πρέπει να είναι η επιβολή της δημοκρατίας στον τόπο,από τον λαό.Μετά “Αν σάρέσει μπάρμπα Λάμπρο ξαναπέρνα από την Άνδρο”
  12. εθνικός είπε

    Προβοκάτορες,πες τε κι ένα μπράβο! Στα ίδια θα μένουμε πάντα? Η μοναξιά δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα! Κάθε πράξει που θα είναι καλή για τον λαό, καλοδεχούμενη.Μπροστά κοιτάζουν οι λαοί,βεβαίως πέρνωντας μέτρα για κακοτοπιές.Μόνο οι φασίστες(κάθε χρώματος),είναι πάντα με την προβοκάτσια στο χέρι.Τούτη την φορά όμως θα μείνουν με κάτι άλλο στο χέρι!!!
  13. Αμαλία είπε

    Πολύ καλα έκανε και μπράβο του.Εσείς ομως πέστε μου οι αποδέκτες της επιστολής τι θα κάνουν.
  14. Μπράβο του.Πολύ σωστή επιστολή.
    Ολοι ειδοποιήθηκαν λοιπόν…
    Αντε να ακολουθήσουν επιστολές και από άλλα κόμματα.
    Εντός και εκτός σημερινής βουλής…
  15. Jt είπε

    Μπορούμε να στείλουμε επιστολές εμείς ο λαός στο ευρωκοινοβούλιο, Αφου οι εκ-πρόσωποι μας δεν μας ακουν και δεν μεταφέουν τη θέληση του λαού να τη στείλουμε μόνοι μας
  16. Ονόμαρχος είπε

    Βλέπω μερικοί εδώ μέσα πάνε να κάνουν την τρίχα τριχιά! Δεν μπορούν να δεχτούν ότι το παλικάρι εξελίσσεται σε εθνικός ηγέτης!! Τόλμησε ΕΝΑΣ-μονάχα ΕΝΑΣ- Έλληνας πολιτικός να πει τα πράγματα ως έχουν, και βγαίνουν μερικοί και ζητούν και τα…ρέστα!! Μπράβο του λοιπόν, και μπράβο και στον Καζάκη, αν η ιδέα ήταν δικιά του! Την εστειλε ως επικεφαλής κόμματος που αντιπροσωπεύεται στη Βουλη, μόνος του, μετά την άρνηση της ΠΑπαρήγα. Όλοι τόσον καιρό λέγαμε δυνατά σε όλους τους τόνους “μα καλά, δεν υπάρχει ένας Έλληνας πολιτικός που να έχει …μπιπ.. να τους τρίψει τη συμφωνία στη μουρη, να τους πει ένα όχι?”. Ε, βρέθηκε αυτός! Την έστειλε την επιστολή με αυτό το περιεχόμενο που επιζητούσαμε… Πατριωτικότατα, αγωνιστικότατα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο λαός θα αποφασίσει για το αν θα δεχτεί τα μέτρα! Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, υπονοεί το σάρωμα/ξήλωμα των μέτρων με λαίκή απόφαση, είτε μέσω των εκλογών είτε μέσω δημοψηφίσματος! Όσοι πατριώτες προσέλθετε λοιπόν!…και αφήστε την γκρίνια, την μεμψιμοιρία, τα υπονοούμενα και τις ψευτοκατηγορίες τύπου “λαθρομετανάστες”, “μουσουλμάνοι” κλπ. Τους λαθρομετανάστες δεν τους φέρνει ο Τσίπρας και το ξέρετε. Ούτε αυτός τους εμποδίζει να φύγουν, και αυτό το ξέρετε. Κατηγορείτε τον Τσίπρα επειδή δεν τολμάτε -ή δεν σας πάει το μυαλό?- να εντοπίσετε τον πραγμαιτκό ένοχο! Επίσης, για τη συνάντηση της Ξάνθης με τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, αυτή έγινε με δικό τους αίτημα. Ούτε αναγνώρισε καμιά αυτονομίαο ΣΥΝ, ούτε τίποτα! Αλλά εκέινο που πονάει, είναι ότι όσοι κατηγορούν τον Συριζα γνωρίζουν ότι εχει πολύ καλές σχέσεις με τους Έλληνες μουσουλμάνους της ελληνικής Θράκης και τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να βγάλει πολλούς Έλληνες αριστερούς μουσουλμάνους βουλευτές στην ελληνική Θράκη!!! Αυτό τους κάνει να καταντούν φτηνοί συκοφάντες!! Ψευτρόνια της διαπλεκόμμενης πολιτικής των μνημονίων και του ξεπουλήματος!!
    Υπομονή, ο λαός θα δώσει την απάντηση σύντομα! όσοι πιστοί προσέλθετε! Όλα είναι πεντακάθαρα πια και δεν μπορεί να πει κανείς αυτή τη φορά “εγω δεν ήξερα…”, “εγώ δεν είδα…”, “εγώ δεν άκουσα…”!
  17. ak47 είπε

    Σιγά μη σκίσεις κανα καλτσόν τσιπούρα!!!
  18. Ηλιάνα είπε

    ποιός ο λόγος που έστειλε την επιστολή?Στην προτελευταία παράγραφο λέει “πιθανότατα θα επιφυλαχθεί να αναγνωρίσει ή να τηρήσει τις συμφωνίες στις οποίες ετοιμάζεται να προχωρήσει η παρούσα κυβέρνησή του.” Ενώ συνεχίζει και τελειώνει πλέον με πεποίθηση ότι ο λαός δεν θα δεχθεί απώλεια εθνικής κυριαρχίας κλπ. Τους προειδοποιεί? και αν ναι, γιατί? για να προετοιμαστούν ή ακόμα και να εμποδίσουν στο να συμβεί κάτι τέτοιο? Γενικά, “κάτι” δεν μ’αρέσει σε αυτό, χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω… Επίσης, θα συμφωνήσω με παραπάνω σχολιαστές όσων αφορά τις θέσεις του Συρ/α για το μεταναστευτικό, καθώς και σε θέματα μειονοτήτων…Πονηροί καιροί, να’χουμε το νου μας…Τα προβλήματα πολλά και μεγάλα, και ο πνιγμένος απ’τα μαλιά του πιάνεται…
    • Ονόμαρχος είπε

      Άστα Ηλιάνα μου, είναι πράκτορας της τρόικας ο μπαγάσας!! (αααχ… όποιος δεν θέλει να πάει στον μύλο Ηλιάνα μου…)
      • Mαν.Αρκάς είπε

        Oνομαρχος!!!Φίλε πας σε παρακαλώ
        στην αλλη ανάρτηση (Tσίπρας κλέβουν 20 δισεκατομμύρια απ τα ταμεία και τις εισφορές) κάτι σου απάντησα
        Νομίζω με
        παρεξήγησες σε κάτι;
        η εγώ δεν κατάλαβα καλά.
        :twisted:
      • Ονόμαρχος είπε

        Έλα..πήγα κ το είδα. Μάλλον σε παρεξήγησα. Εκτιμώ τη στάση σου & κ την καλή σου προαίρεση! Ταπεινά τη συγνώμη μου!
  19. [...] Επιστολή ΒΟΜΒΑ Τσίπρα προς Ε.Ε. “Ο ελληνικός λαός, μόλι… [...]
  20. [...] η επιστολή του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:  Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου » Like this:LikeBe the first to like this [...]
  21. Μετανάστης είπε

    Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα με όλους.
    Προσωπικά είμαι κεντροδεξιός και δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ, όσες “σωστές” επιστολές ή δηλώσεις και αν παρουσιάσει.
    Όμως, η συγκεκριμένη επιστολή είναι χρήσιμη και, ως μεμονωμένη ενέργεια, επαινετέα.
    Ούτε μας ενδιαφέρει ποιος είχε “πρώτος” την ιδέα. Δεν πρόκειται για κάτι πρωτότυπο. αλλά για το αυτονόητο, το οποίο ο καθένας θα μπορούσε να έχει σκεφτεί. Προσωπικά το σκέφτομαι εδώ και πολύν καιρό, και είμαι βέβαιος ότι πολλοί άλλοι φίλοι εδώ μέσα κάνουν το ίδιο.
    Μακάρι να συμφωνήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα ή κινήματα να στείλουν, είτε από κοινού, είτε μεμονωμένα, ανάλογες επιστολές.
    Είναι χρήσιμο να δημιουργηθεί ένα “προηγούμενο” αμφισβήτησης ώστε, αν ποτέ αναλάβει μια πραγματικά εθνική κυβέρνηση, να μπορέσει να αναιρέσει όποιους όρους των συμφωνιών θεωρούμε απαραδεκτους.
    • eosforos είπε

      Συμφωνώ μαζί σου… Πολύ σωστά λες “Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα με όλους”. Έτσι ακριβώς είναι ….
      και εγω διαφωνώ με τις θέσεις που εξέφρασε παλιότερα τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ για τους λαθρομετανάστες …. Η επιστολή του Τσίπρα όμως είναι σωστή ενέργεια …
      Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι ….
      Για να σώσουμε ό,τι μπορούμε χρειάζεται κοινό μέτωπο … Για τον καθένα χωριστά ( κόμμα , κίνημα , πρωτοβουλία κλπ) η κατοχική κυβέρνηση μπορεί να αναπτύξει άμυνες αποτελεσματικές …. Απέναντι σε όλους όμως ΚΑΜΙΑ άμυνα δεν έχουν …. το μόνο που επιδιώκουν είναι να μας διασπούν …
      Τουλάχιστον ας ψάξουμε ό,τι μας ενώνει από εδώ και μπρος για να πετύχουμες τον κοινό στόχο …
      ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !!!
  22. fotzio είπε

    ΑΨΟΓΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ..ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ. ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΒΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΟΥΛΗΔΕΣ ΟΠΟΤΕ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ!!!
  23. ΔΙΓΕΝΗΣ είπε

    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΗΘΕΝ “ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ”(ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ,κτλ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ “ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ” ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ…..
    ΠΟΥΛΑΝΕ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ) ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ……
    ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΑ, ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ…….
  24. Ηλιάνα είπε

    Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω, ότι όταν ο κόσμος εξέλεγε τον ΓΑΠ, είχε ξεχάσει τις θέσεις του για τα εθνικά και κοινωνικά θέματα, και “κόλλησε” στο “λεφτά υπάρχουν…”. Όταν ψηφίζεις κάποιο κόμμα, το ψηφίζεις συνολικά για τις θέσεις του, και όχι για μεμονομένη εξαγγελία! Με αυτή την έννοια, ο ΓΑΠ σε τι εξαπάτησε? Ο άνθρωπος που δήλωνε ότι καλύτερα να χάσουμε λίγο από το έδαφός μας προκειμένου να κοιμόμαστε τα βράδυα ήσυχοι, γιατί μετά μας έκανε εντύπωση που μας έσυρε και συνεχίζουμε να σερνόμαστε εκεί που έφερε? Τι θέλω να πω? Ψυχραιμία στον κόσμο που διψά να ξεφύγουμε απ’αυτή τη λαίλαπα που βρισκόμαστε. Να δώσουμε βάση συνολικά στο ΤΙ πρεσβευει το κάθε κόμμα, το βίο και την πολιτεία του, την πορεία του και τα πεπραγμένα του.Δεν μπορεί π.χ. κάποιοι που μέχρι χθες(και σήμερα ακόμα, αλλά πιο ήπια)ήταν αλληλέγγυοι προς τους λαθρομετανάστες-περισσότερο από ότι σε ταλαίπωρους συμπατριώτες τους-και η λέξη πατρίδα δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο τους μέχρι πριν λίγους μήνες, ξαφνικά να βγαίνουν με τον μανδύα του πατριώτη…Προσοχή λοιπόν, σε μια εποχή που ακούγονται απο δω κι απο κει “ιστορίες” για ανεξαρτητοποίηση της Θράκης και της Κρήτης, για υδατάνθρακες και χίλια δυο…Το παράδειγμα του ΓΑΠ είναι πολύ πρόσφατο για να την ξαναπατήσουμε…Εκτός, κι αν οι νεοέλληνες δεν ενδιαφέρονται για θέματα όπως τα παραπάνω, παρά μόνον για το πώς θα’ναι γεμάτη η τσέπη τους…(τουλάχιστον, αυτό φάνηκε στις τελευταίες εκλογές…)Θέλω να πιστεύω, πως απλά κανείς δεν “πονηρεύτηκε” …Από δω και πέρα δεν υπάρχει δικαιολογία. Από δω και πέρα ΘΑ είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
  25. Βαγγέλης Τσάγγος είπε

    Τα θετικά απ’ όπου κι αν προέρχονται πρέπει να είναι αποδεκτά. Είναι μικροψυχία αυτό που κάνουν μερικοί να μειώσουν την αξία της επιστολής Τσίπρα. Μακάρι να τον μιμηθούν κι άλλοι και όχι μόνο πολιτικοί, αλλά και διανοούμενοι, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές κλπ. Αν μπορούσαμε ακόμα να συγκεντρώσουμε εκατομμύρια υπογραφών Ελλήνων κάτω από μια πανεθνική επιστολή προς τους πολιτικούς εκπροσώπους των τοκογλύφων με την προειδοποίηση πως η μέρα θα ‘ρθει που θα τους πούμε ένα μεγαλοπρεπές “όξω ρε”.
  26. GIORGOS είπε

    TREXTE MAZWXOI NA PNIKSETE TON TSIPRA.
    ENAS VRETHIIKE GIA NA YPERASPISEI THN PATRIDA KAI PATE NA TON FATE.
    ESEIS POY TREXATE SAN TIS KOTES STO KALAMPOKI, PSHFIZATE TON LEFTA YPARXOYN KAI TO ETHNIKO KEFALAIO MPOYXESA
    “NAI AP´OLA”.
    MEXRI STIGMHS AYTO POY EINAI H ELLADA AYTO AKSIZETE, AN DEN VALETE MYALO THEOPALAVOI THA PATE STON PATO MAZI ME THN ELLADA.
    ESEIS EISASTE SYNENOXOI KAI MH PARAPONIOSASTE.
    KATHIKIA APLYTA!!!
  27. ΑΡΕΥΣ είπε

    Ο μόνος βουλευτής που έχει πεί τα πράγματα με το όνομα τους είναι ο Καμμένος. Εϊναι ο μόνος που είπε μέσα στην βουλή ότι τελούμε υπό κατοχή, ότι η κυβέρνηση και η βουλή είναι προϊόντα πραξικοπήματος και ότι ο πρωθυπουργός είναι διορισμένος και δωτός. Δεν ξέρω αν τα εννοεί, εγώ τον πιστεύω, αλλά θα κριθεί και αυτός, στην μάχη.
    Τέσπα δεν έχει νόημα να επιμείνω για κάτι που θα φανεί στο σύντομο μέλλον. Πιστεύω ότι θα δικαιωθώ εγώ και όσοι πιστεύουμε ότι το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του είναι πουλημένο. Με υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πάνω από 10 βουλευτές που να είναι αυθεντικοί πατριώτες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Ακόμα και οι αποχωρήσεις, οι περισσότερες από αυτές είναι προσχεδιασμένες για εκτόνωση του κόσμου. Κάθε φορά που τα έβρισκαν ζόρικα, ή τελούσε υπο παραίτηση η κυβέρνηση ΓΚΑΠ και τελευταία στιγμή τους διασώζανε, ή είχαμε μεμονωμένες αποχωρήσεις για το θεαθήναι, τους μάθαμε χρόνια τώρα.
    Οψόμεθα
  28. ada είπε

    Χιλιες φορες μπράβο,
    Ανεξαρτήτως του ποιός ειχε την ιδεα της επιστολής και των θέσεων του Τσίπρα για το μεταναστευτικο αυτο που προέχει τωρα ειναι η διάσωση της χωρας απο τους συγχρονους Εφιάλτες, Σαμαρα, Παπανδρέου και (δυστυχως) Καρατζαφέρη. Τα τελευταία 10 χρόνια ψήφιζα ΛΑΟΣ κυρίως για τις πατριωτικες θεσεις που εξέφραζε ο Καρατζαφέρης και φυσικα ημουν αντίθετος στο ΣΥΡΙΖΑ. Ομως οι ηγέτες φαίνονται στα δύσκολα …….Δυστυχως ο Καρατζαφερης αποδείχτηκε σπιθαμιαίος…… Ο Τσίπρας θα έχει την ψήφο μου στις επόμενες εκλογες (θα γίνουν ?)
  29. antanistimi είπε

    σε αυτον τον αγωνα…δεν περισσευει κανεις
    σε αυτη τη μαχη δεν με νοιαζει απο που θα ερθεις
    δεν με νοιαζει ποιος ησουν…… τι ησουν
    με νοιαζει…….το……….ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ……
    ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ????
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ?????
    Θελουμε ΕΛΛΑΔΑ ??
    θελουμε ΕΛΛΗΝΕΣ???
    ΔΙΨΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΨΑ?????
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ-ΟΛΟΙ…………………
    ΑΛΛΙΩς ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ:
    ”o μπουμζας που κυλαει το σκατο, η
    το σκατο που θα κυλαει ο μπουμζας ???”
  30. εκτωρ21 είπε

    ΕΠΙΦΥΛΑΣΟΜΑΙ ειπε ο μικρος ΔΕΝ ειπε ΑΡΝΟΥΜΑΙ
    Κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι μια δημοσια αβαντα προς το εξωτερικο που τους λεει οτι -κρατω τα προσχηματα προς το εσωτερικο για την ωρα , προτιμηστε με για το μελλον-αλλα ανδρεα παπανδρεου- που τον προφυλασει ταυτοχρονα απο μελλοντικες αλλαγες πορειας αλλα και μη υποχρεωση μιας εναλλακτικης λυσης.
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    Ο μικρος φαινεται να εχει μελλον…….
    κατα την γνωμη μου το δευτερο κυμα των δοσιλογικων κυβερνησεων μετα την σαβουρα κουβελη-μπακογιαννη
    η αποψη μου ειναι υποκειμενικη , οποιος θελει την ασπαζεται οποιος θελει την απορριπτει
  31. anonymos 59 είπε

    Εαν εννοει τα οσα λεει μπραβο του, και δεν τα εχω ακουσει αυτα ουτε κατα διανοια απο κατι αλλους ((Ελληνες)) που καποιοι τους αποκαλουν και κουλουτουμπες, το ξανα λεω προς αποφυγην παρεξηγησεων ,εαν το εννοει, τωρα σχετικα με τους λαθρο ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗς ΧΩΡΑΣ την οποια εχουμε χασει χωρις να εχει πεσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ φιλοι μου αγαπημενοι, ολα τα αλλα επονται.
  32. Gerfry/trimalaka είπε

    ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΑΛΕΚΑ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΡΠΆΞΕΤΕ ΠΆΛΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΟΧΙ ΡΕ…ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΤΟ …ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΌΜΑΣΤΕ ΠΙΑ…ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια