Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΛΕΕΙ Ο ΑΝΔΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έγγραφες εξηγήσεις, δια των συνηγόρων του, παρέδωσε στον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου για την υπόθεση των καταγγελιών περί τεχνητής διόγκωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009. Οι συνήγοροι του κ. Γεωργίου...
που έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου, παρέδωσαν στον εισαγγελέα υπόμνημα 111 σελίδων και επιπλέον στοιχεία χιλίων σελίδων που αφορούν τις επαφές που είχε η ΕΛΣΤΑΤ με τη Eurostat, για τον προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009.
Οι συνήγοροι του κ. Γεωργίου πρότειναν να κληθούν ως μάρτυρες ο γενικός διευθυντής της Eurostat και ο επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος της ευρωπαϊκής αρχής.
Ο κ. Γεωργίου υποστηρίζει ότι η κατηγορία που του αποδίδεται είναι αβάσιμη και τονίζει ότι η Eurostat δεν εξέφρασε επιφυλάξεις για τα στοιχεία και το αποτέλεσμα της μέτρησης του ελλείμματος. Ο ίδιος ανέλαβε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ τον Αύγουστο του 2010, όταν ήδη η χώρα είχε μπει από τον Μάιο στο μηχανισμό στήριξης, με έλλειμμα 13,6%.
Η έρευνα του εισαγγελέα αφορά τις καταγγελίες της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, περί τεχνητής και με την προτροπή της Eurostat διόγκωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος προκειμένου να ληφθούν επιπλέον δυσμενέστερα οικονομικά μέτρα στη χώρα.
Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ οι Οικονομικοί Εισαγγελείς έχουν αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών μελών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια