Powered By Blogger

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Οι αθλιότητες του Πάνου Μπεγλίτη και η απάντηση του iefimerida.gr
Οι αθλιότητες του Πάνου Μπεγλίτη και η απάντηση του iefimerida.gr
10.02.2012
23:56
Με μία ασυνάρτητη και εμπαθή ανακοίνωση που προδίδει πανικό, ο εκπρόσωπος-κηπουρός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης μας αποκαλεί «γκαιμπελίσκους» επειδή συνδέσαμε την παραίτηση της κ. Ξενογιαννακοπούλου με τα σχέδια του Γιώργου Παπανδρέου να δημιουργήσει έναν «αριστερό πόλο» στο ΠΑΣΟΚ.
Αν και κατανοούμε πλήρως το αδιέξοδο του κ. Μπεγλίτη που αισθάνεται υποχρεωμένος να υπερασπιστεί τον ευεργέτη του, ο οποίος τον έκανε από το πουθενά υπουργό Άμυνας και «πολιτικό στέλεχος», είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα εξής:
Πρώτον. Πριν από λίγες μόλις ημέρες και ενώ η κυβέρνηση και η χώρα, διαπραγματευόταν την νέα δανειακή συμφωνία, ο κ. Μπεγλίτης, τρομοκρατούσε την κοινωνία ότι τον Ιούνιο θα έρθουν κι άλλα μέτρα, χειρότερα από αυτά που θα εφαρμόσουμε υπογράφοντας το δεύτερο Μνημόνιο. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία (που αποδεικνύει ενδεχομένως και την πολιτική ιδιοτέλεια του κ. Μπεγλίτη), το ότι ο εκπρόσωπος ενός μεγάλου κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση πανικοβάλει τους πολίτες σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία για την χώρα.
Προφανώς ο κ. Μπεγλίτης που αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα επαγγελματικού προσανατολισμού, από υπερασπιστής,ως υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου, του Μνημονίου για να επανεκλεγεί στην Κορινθία, μεταμφιέζεται πλέον σε πολέμιο της δανειακής σύμβασης.
Με την δήλωσή του αυτή, ο κ. Μπεγλίτης ως εκπρόσωπος του κόμματος, απελευθέρωνε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την κομματική πειθαρχία, ενθαρρύνοντας ανοικτά την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης! Δηλαδή και δειλός και επικίνδυνος!
Δεύτερον. Ο Πάνος Μπεγλίτης, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, καταψήφισε προ ημερών, μαζί με άλλους βουλευτές το πολυνομοσχέδιο για την λειτουργία των φαρμακείων, του κ. Λοβέρδου, προκαλώντας σοβαρή κυβερνητική κρίση, που λίγο έλειψε να ανατρέψει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Υπάρχει προηγούμενο σε οποιοδήποτε σοβαρό κόμμα εξουσίας στον πλανήτη, να καταψηφίζει ο εκπρόσωπος Τύπου κρίσιμα νομοσχέδια για την κυβέρνησή του;
Τρίτον. Επειδή πράγματι -όπως γράφει στην ανακοίνωση του-όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, προκαλεί εντύπωση το ότι ο κ. Μπεγλίτης δεν τολμά να βγάλει αντίστοιχες ανακοινώσεις περί «γκαιμπελίσκων» για τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΣΚΑΪ, που στα κεντρικά δελτία τους συνέδεσαν και αυτοί την παραίτηση της κ. Ξενογιαννακοπούλου με τους πολιτικούς σχεδιασμούς του Γιώργου Παπανδρέου. Μήπως γιατί τρέμει να αντιπαρατεθεί μαζί τους στις παραμονές των πιο κρίσιμων για τον ίδιο εκλογών;
Τέταρτον. Θυμίζουμε, ότι ο σημερινός εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ως υπουργός Άμυνας στο πρόσφατο παρελθόν και ενώ η χώρα χρεοκοπούσε, επιχείρησε με νομοσχέδιο να επιτρέψει τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, προφανώς για να τις διαλύσει. Ακόμα γελούν μαζί του στο Πεντάγωνο!
Ο κ. Μπεγλίτης, ως άξιος μαθητής του Γιώργου Παπανδρέου, προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες μίας χρεοκοπημένης, αδιέξοδης και επικίνδυνης διακυβέρνησης της οποίας υπήρξε εξέχον μέλος, στα ΜΜΕ, «στα συμφέροντα» και τους δημοσιογράφους. Περαστικά σας κύριε Γκρούεζα...
Τί λέει η ανακοίνωση του Πάνου Μπεγλίτη:
«Διαβάζοντας τη σημερινή ανάρτηση στο blog "iefimerida" με τίτλο «ο Παπανδρέου πίσω από την παραίτηση Ξενογιαννακοπούλου» σκέφτηκα να μην ασχοληθώ με τις γελοιότητες που αναφέρει ο συντάκτης του.
Επειδή όμως πρόκειται για κακοφτιαγμένη προβοκάτσια, που αναδύει οσμή γκεμπελισμού άλλων εποχών, θέλω να επισημάνω ότι οι σοβαρές προβοκάτσιες προϋποθέτουν και ικανούς «σκηνοθέτες».
Στην προκειμένη όμως περίπτωση, αφού όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, είναι φυσικό το δημοσίευμα να προκαλεί θυμηδία για το συντάκτη του.... Τον κατανοούμε...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια