Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Οδυσσέας Βουδούρης: Υπό καθεστώς τρομοκρατίας ψήφισαν οι βουλευτές!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 13, 2012

Βαρύτατες καταγγελίες από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ…

Ο πολιτικός αγώνας δεν γίνεται μόνο από την κοινοβουλευτική έδρα αλλά για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε; Ένα ΠΑΣΟΚ που έχει αυτοακρωτηριαστεί, ένα ΠΑΣΟΚ που έχει προβεί σε ακρωτηριασμό ενός μεγάλου τμήματος της κοινοβουλευτικής του εκπροσώπησης; Δεν πιστεύω ότι αυτή η πολιτική τάξη που μας οδήγησε στο γκρεμό μπορεί να δρομολογήσει την ανατροπή
Αυτοί που διαγραφήκαν δεν ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο ρεύμα του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ότι διεγράφη μια τάση, είναι άνθρωποι ανεξάρτητοι από όλα τα ρεύματα του ΠΑΣΟΚ… Είναι μια μικρογραφία του ΠΑΣΟΚ
Όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο καλύτερα. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία νομιμοποίηση
Υπάρχει μια πλήρης κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, πλήρης κατάρρευση του δικομματικού πελατειακού συστήματος και κάτι καινούριο θα γεννηθεί
Δεν κατηγορώ τους συναδέλφους που πίστεψαν ότι πρέπει να ψηφίσουν αυτόν τον νόμο ότι είναι υποτελείς, ότι το κάνουν υστερόβουλα για να μην διαγραφούν από το κόμμα, σέβομαι την επιλογή τους… Απαιτώ να υπάρχει αντίστοιχος σεβασμός στην δική μου απόφαση.
Θα γεννηθεί ένα καινούριο πολιτικό σκηνικό και το κάθε κόμμα θα πρέπει να επιλέξει αν θα επιμείνει σε μια στασιμότητα ή θα κάνει την ανατροπή η οποία εμπεριέχει και μια ανανέωση του πολιτικού προσωπικού
Οι πολιτικές ανατροπές για τις οποίες έχει εκφραστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με πολύ σαφή τρόπο και που δυστυχώς δεν προχώρησαν συμπεριλαμβάνουν και μια σημαντική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού
Με επηρέασε αρνητικά ότι δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος… Υπήρξε μια απόπειρα τρομοκράτησης
Η κυβέρνηση μας είπε ότι έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δυο καταστροφών κι επειδή εμείς πιστεύουμε ότι η μια καταστροφή είναι λιγότερο καταστροφική από την άλλη σας ζητάμε με αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία να ψηφίσετε χωρίς να πάρετε το λόγο
Αυτή η διαδικασία δεν είναι ένα τυπικό μέρος, είναι ένα ουσιαστικό μέρος το οποίο δείχνει ότι υπήρχε ένας εκβιασμός
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά, Κανάλι 1, στους 90,4, και στην εκπομπή «Δυο ρεπόρτερ, ένα θέμα» με τους Νίκο Μπαρδούνια και Πέτρο Κασσιμάτη, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Δημ: Εσείς με το χέρι στην καρδιά κάνατε αυτό που πιστεύατε αλλά από δω και πέρα τι γίνεται;
Από δω και πέρα αρχίζει μια περίοδος πολύ πιο δύσκολη για την Ελλάδα. Αυτές οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά δυσμενείς. Αυτό το Σύμφωνο που θα υπογράψουμε πλέον με την έγκριση της Βουλή είναι ένα Σύμφωνο που θα μας βυθίσει δυστυχώς σε πολύ μεγαλύτερη ύφεση. Το χρέος παρά το γεγονός ότι έχει γίνει το κούρεμα όχι μόνο δεν θα μειωθεί αλλά θα αυξηθεί, οι ζωντανές δυνάμεις αυτής της χώρας έχουν μια φυγόκεντρη τάση και δημιουργείται ένα πλαίσιο το οποίο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εμείς όμως και ως πολίτες δεν έχουμε δικαίωμα να το βάλουμε κάτω και θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για να επιτύχουμε την ανάκαμψη της χώρας.
Δημ: Θα πουν πολλοί ότι τα κάνετε αυτά για να έχετε την λαϊκή αποδοχή.
Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Το λέω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Εγώ δεν κατηγορώ τους συναδέλφους οι οποίοι κατά συνείδηση πίστεψαν ότι πρέπει να ψηφίσουν αυτόν τον νόμο ότι είναι υποτελείς, ότι το κάνουν υστερόβουλα για να μην διαγραφούν  από το κόμμα, σέβομαι την επιλογή τους γιατί πιστεύω ότι το έκαναν γιατί πιστεύουν ότι αυτό είναι το καλό για τον τόπο. Απαιτώ να υπάρχει αντίστοιχος σεβασμός στην δική μου απόφαση.
Δημ: Γιατί δεν θα είστε υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Δεν είναι το κύριο μέλημα μου. Ο πολιτικός αγώνας δεν γίνεται μόνο από την κοινοβουλευτική έδρα γίνεται από κάθε θέση αλλά για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε; Ένα ΠΑΣΟΚ που έχει αυτοακρωτηριαστεί, ένα ΠΑΣΟΚ που έχει προβεί σε ακρωτηριασμό ενός μεγάλου τμήματος της κοινοβουλευτικής του εκπροσώπησης η οποία αντιπροσωπεύει ένα ακόμα μεγαλύτερο μέρος όσον αφορά τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ; Που είναι αυτήν τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ; Αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει την επόμενη περίοδο να τα σκεφτούμε και να τα συζητήσουμε σοβαρά.
Δημ: Εσείς και οι συνάδελφοι σας που δεν ψηφίσατε θα κινηθείτε οργανωμένα ή ανεξάρτητα ο καθένας;
Αυτό το οποίο είναι πολύ ιδιαίτερο είναι ότι αυτοί που διαγραφήκαν δεν ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο ρεύμα του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ότι διεγράφη μια τάση, είναι άνθρωποι ανεξάρτητοι από όλα τα ρεύματα του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια μικρογραφία του ΠΑΣΟΚ
Δημ: Μήπως σας ενώσει αυτή η αντιπαράθεση και βρείτε μια γραμμή πλεύσης;
Δεν μπορεί να μας ενώσει κάτι αρνητικό, το μόνο που θα μπορούσε να μας ενώσει είναι κάτι θετικό, σύμφωνα με το τι πιστεύει ο καθένας. Αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει μια πλήρης κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, υπάρχει μια πλήρης κατάρρευση του δικομματικού πελατειακού συστήματος και κάτι καινούριο θα γεννηθεί.
Δημ: Εννοείτε κάποιο καινούριο κόμμα;
Θα γεννηθεί ένα καινούριο πολιτικό σκηνικό με καινούρια πιθανώς κόμματα, ήδη υπάρχουν καινούρια κόμματα, καινούριους πολιτικούς και το κάθε κόμμα θα πρέπει να επιλέξει αν θα επιμείνει σε μια στασιμότητα ή θα κάνει την ανατροπή η οποία εμπεριέχει πραγματικά και μια ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Είναι πολύ νωρίς να τα προβλέψουμε αυτά τα πράγματα. Αυτό που μπορώ να σας πως είναι ότι εγώ, και φαντάζομαι κάθε συνάδελφος, εγώ προσωπικά θα συνεχίσω αυτόν τον πολιτικό αγώνα που διεξάγω εδώ και κάποια χρόνια για μια ανατροπή του πολιτικού συστήματος. Τους όρους της ανατροπής του πολιτικού συστήματος τους έχω πει πάρα πολλές φορές αλλά θέλω να προσθέσω είναι ότι αυτές οι πολιτικές ανατροπές για τις οποίες έχει εκφραστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με πολύ σαφή τρόπο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και οποίες δυστυχώς δεν προχώρησαν συμπεριλαμβάνουν πλέον και μια σημαντική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Αυτό το στοιχείο είναι καθοριστικό. Δεν νομίζω ότι η πολιτική τάξη η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, χωρίς να ισοπεδώσω ότι θετικό έχει γίνει, η αλήθεια όμως είναι ότι αυτήν τη στιγμή έχουμε βρεθεί στο γκρεμό. Δεν πιστεύω ότι αυτή η πολιτική τάξη η οποία έχει αυτές τις ευθύνες για αυτήν την κατάσταση μπορεί να δρομολογήσει την ανατροπή.
Δημ: Σας επηρέασε η ομιλία κάποιου πολιτικού αρχηγού;
Αυτό που με επηρέασε και με επηρέασε αρνητικά ήταν ότι δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος. Υπήρξε μια απόπειρα τρομοκράτησης, διάλογος δεν υπήρξε και θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πέρασε αυτό το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος απαγορεύοντας σε 40 και πλέον βουλευτές που είχαμε κάθε διάθεση να συζητήσουμε και έπρεπε να εγκρίνουμε ενδεχομένως κάποια πράγματα αλλά έπρεπε να συζητήσουμε και τις εναλλακτικές λύσεις, δεν έγινε συζήτηση η οποία να αφορά την ουσία του ενός δρόμου και του άλλου δρόμου. Αυτό το οποίο έγινε είναι ότι η κυβέρνηση ήρθε και μας είπε έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δυο καταστροφών κι επειδή εμείς πιστεύουμε ότι η μια καταστροφή είναι λιγότερο καταστροφική από την άλλη σας ζητάμε με αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία να ψηφίσετε χωρίς να πάρετε το λόγο, χωρίς να προλάβετε καν να διαβάσετε αυτό το οποίο θα ψηφίσετε, 1100 σελίδες που μας δόθηκαν το Σάββατο οι οποίες πολλές από αυτές δεν είχαν καν επίσημη μετάφραση στα ελληνικά. Όλη αυτή η διαδικασία δεν είναι ένα τυπικό μέρος, είναι ένα ουσιαστικό μέρος το οποίο δείχνει ότι   υπήρχε ένας εκβιασμός.
Δημ: Πιστεύετε ότι πρέπει να συνεχίσει ο κ. Παπαδήμος ή πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές;
Όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο καλύτερα. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία νομιμοποίηση. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι το θέμα δεν ήταν η κυβέρνηση να στηριχτεί από ένα ή δυο η περισσότερα κόμματα. Το θέμα είναι αυτό το κυβερνητικό μοντέλο, αυτό το κυβερνητικό μοντέλο έχει αποτύχει.

13 Σχόλια to “Οδυσσέας Βουδούρης: Υπό καθεστώς τρομοκρατίας ψήφισαν οι βουλευτές!”

 1. DrNo είπε

  κε Βουδούρη γιατί σκούζεις; Υπάρχουν κι άλλες τίμιες δουλειές να κάνεις για την επιβίωσή σου. Νέος άνθρωπος είσαι
 2. Eva Papadopoulou είπε

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ??
  ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΗ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ??
  ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ !!! RAUS Η ΓΕΡΜΑΝΟ DIKTATUR ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!
  ΦΤΑΝΕΙ!!!!
  ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ
  ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥΣ!!!
 3. Against New World Order είπε

  σώπα κ. Βουδούρη
  δεν το γνωρίζαμε ότι ψήφισαν υπό καθεστώς τρομοκρατίας
  Εκείνο όμως που με ενοχλεί είναι τα χειροκροτήματα στους αρχηγούς τους
  τόσο χαχόλοι είναι, μα τόσο πιά
 4. ΧΑΟΣ είπε

  “Δεν κατηγορώ τους συναδέλφους που πίστεψαν ότι πρέπει να ψηφίσουν αυτόν τον νόμο ότι είναι υποτελείς, ότι το κάνουν υστερόβουλα για να μην διαγραφούν από το κόμμα, σέβομαι την επιλογή τους… Απαιτώ να υπάρχει αντίστοιχος σεβασμός στην δική μου απόφαση.”
  Τί λές ρε μάγκα μου;
  Σοβαρά μιλάς ρε λεβέντη μου;
  Σέβεσαι την επιλογή κάποιου (ή κάποιων) που η απόφασή του δεν αφορά τον ίδιο ή έστω τη μάνα του, αλλά αποφασίζει αυθαίρετα για έναν τρίτο, για την τύχη ενός ολόκληρου λαού και μιας Χώρας!
  Σέβεσαι το κτήνος, το θύτη, τον ηθικό αυτουργό της απόγνωσης ενός ολόκληρου λαού με χιλιάδες αυτοκτονίες και δεν σέβεσαι τον ίδιο το λαό το θύμα που αδικείται τόσο βάναυσα;
  Επιπλέον μας λες και τόσο ξεδιάντροπα, ότι απαιτείς να σεβαστούμε και τη δική σου απόφαση;(;?*!!!*#*!!!;?)
  Δε θέλω να διαβάσω παρακάτω “λεβέντη μου”, αρκετά, με έπεισες!!!
  Μας έπεισες για τη σιγουριά και τη βεβαιότητά σου ότι μιλάς σε ΚΑΦΡΟΥΣ η σε πανίβλακες!!!
  ΕΥΓΕ φωστήρα μας…!
 5. Πυθέας είπε

  Ο Βουδούρης φαίνεται να ψήφισε ” ΟΧΙ” στο 2ο μνημόνιο υπό καθεστώς τρομοκρατίας του Μεσσηνιακού λαού!!!
  Κυνηγήστε τους όπου τους βρείτε!!! Μονο έτσι έχουμε ελπίδα!!!

 6. fainareti είπε

  Δυσσέα μου, άς τους να μάχονται για την επικράτηση , εμείς και εσείς θα πορευτούμε εναντίον τους. Αργά ή γρήγορα θα έρθουν μαζί μας. Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι αυτή που μας αφήνει να κοιμώμαστε ήσυχοι. Το άγχος φέρνει κακές αρρώστιες. Εμείς οι Έλληνες δεν θα τους αφήσουμε να μας σκοτώσουν. Κε Λοβέρδε, θα ζήσουμε όσο και άν εσείς θέλετε να μας σκοτώσετε.
 7. ΗΚ είπε

  κ. Βουδούρη “Υπό καθεστώς τρομοκρατίας ψήφισαν οι βουλευτές!”
  Δεν καταλαβατε καλα.
  Η τρομοκρατια για τους βουλευτες ξεκιναει τωρα.
  Στα πολιτικα τους γραφεια, στο δρομο, εξω απο τα σπιτια τους.
  Στις ταβερνες για φαι και στα καφε, στη παραλια, στο χωριο.
  Στο εξοχικο, στη πολυκατοικια και στη γειτονια τους.
  ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΟΤΕ
  Θα ζητε με το φοβο της αναγνωρισης.
  Θα ευχηθειτε να σας ξεχασει και ο θυρωρος σας.
  Διοτι ο καθε Ελληνας δυναται να ειναι και θα ειναι εχθρος σας.
  Η θητεια σας δεν ειναι παντοτινη.
  Η ασυλια δεν ειναι παντοτινη.
  Η αστυνομια δεν προστατευει μη βολευτες.
  Συντομα ή αργοτερα θα θερισετε αυτα που σπειρατε.
  Δε συγχωρουμε. Δεν ξεχναμε.
 8. ΜΑΧΗΤΗΣ είπε

  ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕΣ….
  ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΗΡΩΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ…..
  ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ….ΣΧΟΛΗ!
  ΣΧΟΛΗ ..ΗΡΩΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!
  ΑΝΤΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ….ΗΡΩΕΣ..ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ!
  ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΗΙΕΣ ΛΥΠΗΣΗ ΚΑΙ …ΞΑΝΑ ΨΗΦΟ….
  ΛΑΛΙΩΤΟΔΑΜΑΝΑΚΗΔΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
  Ο..ΠΟΝΗΡΟΣ ..ελληνακος …ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ?
  ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΦΕΛΟΥΣ …βοσκου μαχητη….
  ΟΙ …60 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ …ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ?????????????????
  Ε???????????????????????????
  ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ…ΦΛΩΡΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ….ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ……
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ…60 ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!
  ΜΑΛΛΟΝ …ΧΙΛΙΑΔΕΣ …ΚΡΕΜΑΛΕΣ …ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΟΥΝ…..ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ…..
  ΑΠΟ ΚΑΘΙΚΙΑ…..
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ…!!!!!!!!!!!
  ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΣΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΞΥΛΕΙΑ……ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ?
 9. Vassilis είπε

  Ασε ρε βουδούρη, δεν κάνεις για βουλευτής, για βολευτής ΝΑΙ!
 10. ΧΑΟΣ είπε

  Αν δεν υπάρχει ξυλεία να κρεμαστούν από τις σκαλωσιές της Ακρόπολης ή να ριφθούν από τον βράχο…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια