Powered By Blogger

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Πράσινη απάτη και στο υγραέριο…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 9, 2012
Γράφει η Αντιγόνη
ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΓΚΥΡΗ, ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ;;;
ΠΟΙΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ;;; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ;;;
ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ τις υπόγειες αυξήσεις, ΣΑΝ ΤΑ ΤΟΥΝΕΛ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ (που πληρώνουμε διόδια για να μην έχουμε εμείς δρόμους κι αυτοί να έχουν να φάνε και τα πεντακισεγγονά τους)…
Από πέρυσι τον Ιούνιο άρχισαν να ισχύουν οι αυξήσεις της φορολογίας σε:
1. Πετρέλαιο εξωτερικής καύσης (δηλαδή το μαζούτ), αυξήθηκε ο ΕΦΚ, από 19 σε 38 ευρώ, ο τόνος, (δηλαδή αύξηση 100%).
2. Υγραέρια (LPG) που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων αυτοκινήτων αυξήθηκε ο ΕΦΚ, από 125 σε 200 ευρώ ο τόνος,
3. Υγραέρια (LPG) και μεθάνιο που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης και για άλλες χρήσεις, ο ΕΦΚ αυξήθηκε, από 13 σε 60 ευρώ ο τόνος
4. Τέλος στα Υγραέρια (LPG) και μεθάνιο που προορίζονται για βιομηχανική, βιοτεχνική και εμπορική χρήση σε κινητήρες (πλην αυτοκινήτων) αυξήθηκε από 41 σε 120 ευρώ ο τόνος.
Κάποιοι έλεγαν ότι, μόλις βάλει πολύς κόσμος υγραέριο, θα αυξήσουν οι μάγκες τη φορολογία;
Δε θέλαμε να το πιστέψουμε οι ηλίθιοι εμείς κάτοικοι του Ελλαδιστάν, ή αλλιώς, του προτεκτοράτου του Βαλκανικού Νότου –που λέει και ο Τράγκας!
Στα τέλη Μαρτίου 2011, φούλαρα με 0,54 το λίτρο ή με 0,58 το λίτρο.
Τώρα, Φλεβάρης 2012, έχει 0,95 το λίτρο στην Αθήνα με μικρές παραλλαγές στα κατά τόπους πρατήρια (Άρτα 0,840, Ιωάννινα 0,780, εθν. Δρόμος Αντιρρίου-Ιωαννίνων 0,899 κλπ κλπ).
Καλά, τι ισχύει τελικά; Κάποιοι πρατηριούχοι μου είχαν πει ότι υπάρχει Νόμος (αλήθεια υπάρχει κάτι τέτοιο;;;), που λέει ότι η τιμή λίτρου του υγραερίου πρέπει να είναι το μισό της τιμής λίτρου της βενζίνης. Και πράγματι, μέχρι πέρυσι, εκεί κυμαινόταν η τιμή σε όλα τα πρατήρια που είχαν και υγραέριο κίνησης LPG, σε όλη την Ελλάδα.
Δεδομένης της αύξησης κατανάλωσης περίπου 20% στο υγραέριο, βάλε και την αύξηση φόρου, έρχεται σχεδόν η μία η άλλη, στο γέμισμα/κί9νηση ενός μέσου αυτοκινήτου.
Και ρωτάω: είναι ηλίθιοι οι άνθρωποι να φορολογούν έτσι αβασάνιστα το υγραέριο;
Δεν καταλαβαίνουν ότι το κέρδος είναι διπλό;
Δηλ. και στην καθαρότητα προιόντων καύσης από τα αυτοκίνητα, επομένως ελάττωση ρύπων, αλλά και στη μεγάλη κατανάλωση θα είχαν κέρδος, εφόσον θα κινούμαστε περισσότερο!
Άμα το πάνε έτσι, ούτε εμείς που βάλαμε υγραέριο θα κινηθούμε, κι ας ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ!!!
Θα πάθουν ότι πάθανε με την αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας των αυτ/των, που χάσανε πόσα εκατομμύρια από την κατάθεση πινακίδων!
(και μετά λένε ότι κόπτονται για πράσινο και περιβάλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια