Powered By Blogger

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Στα χέρια του ΣΔΟΕ στοιχεία για εμβάσματα λαρισαίων

Τα στοιχεία για εκατοντάδες τραπεζικά εμβάσματα, που έστειλαν τα δύο τελευταία χρόνια πολλοί Λαρισαίοι σε τράπεζες του εξωτερικού θα λάβει εντός των προσεχών ημερών το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, προκειμένου να αντιπαραβληθούν με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ώστε να διαπιστωθεί η νόμιμη ή μη προέλευση των χρημάτων τους.

Η κεντρική Υπηρεσία του Σώματος Δίωξης στην Αθήνα έχει ταξινομήσει τα ....
ποσά και το είδος των καταθέσεων για χιλιάδες Έλληνες, που «έβγαλαν» στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011 ποσά άνω των 100.000 ευρώ ο καθένας, και εντός των ημερών σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ελευθερίας» θα σταλούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, όλα τα στοιχεία για να ξεκινήσει ο φορολογικός έλεγχος.
Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες και ενώ οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας έχουν αυξήσει τις συλλήψεις για φοροδιαφυγή, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στη Λάρισα παρατηρείται το φαινόμενο της εκούσιας παράδοσης επώνυμων πολιτών, επιχειρηματιών ως επί το πλείστον, που για να αποφύγουν τη δημόσια διαπόμπευση, προσέρχονται και παραδίδονται αυτοβούλως στην Υπηρεσία.
Όπως έχουμε επισημάνει, η Περιφερειακή Διεύθυνση του Σώματος έχοντας στην κατοχή της λίστα μεγαλοοφειλετών με εκατοντάδες ονόματα επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών για μη συμμόρφωση καταβολής ΦΠΑ και ληξιπρόθεσμων οφειλών, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, προβαίνει συνεχώς σε συλλήψεις φυσικών προσώπων, που οφείλουν κυρίως ΦΠΑ στο Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ. Οι συγκεκριμένες υποθέσεις ΦΠΑ βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, καθώς η μη καταβολή του φόρου, θεωρείται αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, που επισύρει ποινές, που φτάνουν μέχρι και τη φυλάκιση. Στην απειλή της φυλάκισης, ως μοχλό πίεσης προς τον οφειλέτη, έχουν ποντάρει ιδιαίτερα οι διωκτικές αρχές, προκειμένου να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα ποσά που οφείλονται, πράγμα που φαίνεται ότι αποδίδει.
Για να μην καταστεί μάλιστα η όλη διαδικασία σύλληψης, ένα δημόσιο θέαμα, αρκετά γνωστά ονόματα της επιχειρηματικής κοινότητας του ν. Λάρισας, προσέτρεξαν στην Υπηρεσία για να συλληφθούν... ιδιωτικά και διακριτικά. Όπως εξηγεί ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας κ. Απόστολος Τάνας «και σ' αυτή την περίπτωση για σύλληψη πρόκειται καθώς, μετά από τα τυπικά και αφού ειδοποιηθεί ο οικονομικός εισαγγελέας στην Αθήνα, ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος δρομολογεί την προφυλάκιση του ή την παραπομπή του σε δίκη».
Στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως οι επιχειρηματίες έχουν ήδη φροντίσει να μπουν σε διαδικασία ρύθμισης των χρεών και αποφεύγουν την προφυλάκιση. «Είναι φανερό, συμπληρώνει ο κ. Τάνας πως οι «χειροπέδες» έχουν αρχίσει να καλλιεργούν ένα γενικότερο κλίμα φορολογικής συμμόρφωσης, καθώς όπως μαθαίνουμε είναι πολλές οι περιπτώσεις επιχειρηματιών και επιτηδευματιών που προσέρχονται μαζικά στα Δημόσια ταμεία για να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Από την άλλη, όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες που παραδίδονται αυτοβούλως στο ΣΔΟΕ, είναι προφανές πως δεν θέλουν να τρωθεί το επιχειρηματικό τους προφίλ από τη δημοσιοποίηση της σύλληψής τους και γι' αυτό ζητούν τη διακριτικότητα. Και αυτό είναι σεβαστό»...
Στο μεταξύ, εντός των προσεχών ημερών και μόλις το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας παραλάβει, από την κεντρική υπηρεσία, τον κατάλογο των ονομάτων όσων Λαρισαίων έβγαλαν στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011 ποσά άνω των 100.000 ευρώ ο καθένας, θα κληθούν να δώσουν διευκρινίσεις και να διερευνηθεί παραλλήλως το φορολογικό τους προφίλ. Όλοι αυτοί, συνολικά για όλη την Ελλάδα υπολογίζονται σε 10.000, θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα για το αν δήλωσαν τους τόκους των καταθέσεων και αν τα εισοδήματά τους, δικαιολογούν τα ποσά της κατάθεσης που έκαναν στο εξωτερικό. Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο διευθυντής συντονισμού και ελέγχων της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ κ. Νίκος Λέκκας, με τον οποίο η ήρθε σε επαφή, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τους φορολογούμενους που έστειλαν στο εξωτερικό τα μεγαλύτερα ποσά και όσο προχωρούν οι έλεγχοι θα κατεβαίνουμε και σε μικρότερα εμβάσματα.
Τα δεδομένα από την ταξινόμηση του αρχείου με τα εμβάσματα που έχουν συγκεντρωθεί από τις τράπεζες στην Ελλάδα, καθώς και από ξένες τραπεζικές αρχές στο πλαίσιο εφαρμογής όρων σύμβασης που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τον ΟΟΣΑ θα εισαχθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχων «elenxis» και με βάση τα «κριτήρια επικινδυνότητας» για φοροδιαφυγή αυτόματα θα εκδοθούν οι σχετικές εντολές ελέγχου και οι κλήσεις από την Εφορία στους φορολογούμενους. Δεκαοκτώ ελεγκτές του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας εκπαιδεύονται εντατικά τις τελευταίες ημέρες στο σύστημα «elenxis» και όπως φαίνεται θα το αξιοποιήσουν και για την υπόθεση αυτή.
Όπως μάθαμε σε πρώτη φάση οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στους τόκους των καταθέσεων προκειμένου να διασταυρώσουν ανέχουν υπο- βάλει δήλωση για τα εισοδήματα από τόκους και έχουν καταβάλει τον φόρο 10% επί του ποσού των τόκων και σε δεύτερη φάση, και αφού «φακελωθούν» οι ύποπτοι για φοροδιαφυγή καταθέτες του εξωτερικού, τα εμβάσματα θα αντιπαραβληθούν με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για να διαπιστωθεί το «πόθεν έσχες», η νόμιμη ή μη προέλευση δηλαδή των χρημάτων τους.
Στο πλαίσιο αυτό τα ποσά των καταθέσεων θα συγκρίνονται με τα εισοδήματα που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος κατά την τελευταία τουλάχιστον 10ετία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται. Στην περίπτωση που δεν δικαιολογούνται θα φορολογούνται με βάση τη φορολογική κλίμακα που ίσχυε το έτος κατά το οποίο αποκτήθηκαν και ο συντελεστής φθάνει μέχρι και 45%.
Για τους ελέγχους αυτούς είναι αυτονόητο πως δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν οι φορολογούμενοι που έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό χρήματα τα οποία προέρχονται από εισόδημα που έχει φορολογηθεί και έχουν δηλώσει στη φορολογική τους δήλωση την ύπαρξη των καταθέσεων, αποδίδοντας τον φόρο για τους τόκους που εισέπραξαν.

http://dailynews24.gr

4 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 06:37 AM
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΥΠΝΊΣΤΗΚΕ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ.
    ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΚΑΙ ΨΑΧΤΕ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΥΠΝΟ.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 07:37 AM
      ΠΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΡΕ ΦΙΛΕ;
      ΣΤΑΖΤΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
      ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΟΝΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ, ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΕΔΩ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ Η΄ ΕΦΕΥΓΑΝ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΞΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ;
      TO ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ.
      ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΒΕΤΙΑ Κ.Λ.Π ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
  2. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:15 AM
    Για τους πολιτες που εχουν σκοπο να ψηφισουν ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ,Μπακογιαννη και Κουβελη:
    Εχουμε και λεμε...

    Κομματάρχης στη Θεσσαλονίκη με 40 εκατομμύρια ευρώ μαύρα λεφτά που έπιανε σε παρακολούθηση της ΕΥΠ.
    Υπαλληλος υπουργείου της Αθήνας ειχε καταθέσεις 9 εκατομμυρια ευρώ δίχως να δικαιολογούνται.
    Δικαστική υπάλληλος με 8 εκατομυρια ευρώ.
    Υπάλληλοι πολεοδομιών με 4 εκατ. ευρώ.
    Τελωνιακός υπάλληλος με 1 εκατ. ευρω.
    Μετα απο ελεγχο που εγινε στις καταθεσεις ολων των βουλευτων (στα ποσά δεν συμπεριλαμβανονται τα "κρυμένα" και οι οφσορ):
    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ΠΑΣΟΚ) σχεδον 3.000.000 σε διαφορες τραπεζες...
    ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ (ΔΥΣΗ) 1.700.000 σε ευρω και 750.000 σε ξενο νομισμα.
    ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 750.000 σε ευρω και 357.000 σε ξενο νομισμα.
    ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΝΔ) 650.000 σε ευρω και 1.000.000 σε ξενο νομισμα.
    ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 1.550.000 ευρω.
    ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΝΔ) 1.500.000 σε ξενο νομισμα.
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΔ) 1.400.000 ευρω.
    ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 1.350.000 ευρω.
    ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ (ΠΑΣΟΚ) 1.000.000 ευρω.
    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΝΔ) 800.000 σε ευρω και 170.000 σε ξενο νομισμα.
    ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΒΑΪΤΣΗΣ (ΛΑΟΣ) 1.000.000 ευρω.
    ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΠΑΣΟΚ) 850.000 ευρω.
    ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΆΡΗΣ (ΝΔ) 750.000 ευρω.
    ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ (ΝΔ) 600.000 ευρω.
    ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 600.000 ευρω.
    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΠΑΣΟΚ) 462.000 ευρω.
    ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ (ΔΗΜΑΡ) 450.000 ευρω.
    ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΠΑΣΟΚ) 440.000 ευρω.
    ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΔΗΜΑΡ) 425.000 ευρω.
    ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΠΑΣΟΚ) 425.000
    ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 400.000 ευρω.
    ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΠΑΣΟΚ) 360.000 ευρω.
    ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ (ΝΔ) 350.000 ευρω
    ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 330.000 ευρω
    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΝΔ) 320.000
    ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΠΑΣΟΚ) 320.000 ευρω
    ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΝΔ) 300.000 ευρω
    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ (ΠΑΣΟΚ) 300.000 ευρω.
    ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΛΑΟΣ) 300.000 ευρω
    Οι υπολοιποι εχουν καταθεσεις απο 50.000 εως 300.000 ευρω...

    Να γινει πληρης ελεγχος των ελληνικων καταθεσεων στις τραπεζες του εξωτερικου.. να δουμε και εκει ποιοι εχουν μεγαλες καταθεσεις που δεν συμβαδιζουν με τον μισθο τους...
    Απάντηση
  3. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:16 AM
    Ποιοι Eλληνες και ξενοι μεγαλο επιχειρηματιες και βιομηχανοι, εφοπλιστες, πολυεθνικες, ξενες εταιριες, τραπεζες και πολιτικοι τοσα χρονια δεν πληρωναν λογαριασμους της ΔΕΗ και φορους στο κρατοςπου (ή πληρωναν πολυ λιγοτερους απ τους απλους πολιτες). Να δουμε ποσα δισεκατομμυρια θα μαζευτουν...
    Εκτος του οτι δεν τους αγγιζουν, τους προστατευουν κι απο πανω... Αλλά το μονο που ξερουν οι πολιτικοι ειναι να κυνηγανε τους απλους πολιτες... παντα φταινε οι απλοι πολιτες που δεν πληρωνουν 200 ως 500 ευρω λογαριασμους.. τους εκβιαζουν, τρομοκρατουν και τους χωνουν χαρατσια...

    Γιατι υπαρχει παραγραφη των αδικηματων των πολιτικων? και μετα οι ιδιοι τους εχουν τα μουτρα να εκβιαζουν τους απλους πολιτες, να τους κοβουν μισθους και να τους φορολογουν..

    Να γινει πληρης ελεγχος των ελληνικων καταθεσεων στις τραπεζες του εξωτερικου.. να δουμε ποιοι εχουν μεγαλες καταθεσεις που δεν συμβαδιζουν με τον μισθο τους...

    Να γινει πληρης ελεγχος (αναλυτικα) στα πραγματικα εξοδα των ολυμπιακων αγωνων και ποσα κοστολογησαν τοτε..

    Γιατι παιρνουμε δανεια αφου ειναι παρανομα και ακυρα και μας καταστρεφουν... Δεν πληρωνονται τα πραγματικα χρεη αλλά οι τοκοι. Δεν πληρωνονται μισθοι και συνταξεις απ αυτα αλλά το 95% πηγαινει στις τραπεζες (στις τραπεζες των Ευρωπαιων δηλαδη). Τους επιστρεφουμε τα χρηματα με λιγα λογια.

    Γιατι δεν μας πληρωνει τις ζημιες (500 δισεκατομμυρια ευρω) που μας εκανε η Γερμανια στο Β Παγκοσμιο πολεμο.

    Τι εγινε με την Siemens?

    Το 1,1 δισεκατομυριο που χαρισαν στον Λαυρεντιαδη?

    Τα εκατομυρια χρεη προς δημοσιο που χαριστηκαν σε ομαδες (Αεκ,Αρη κ.τ.λ.) και τα παρανομα εκατομυρρια που βγαζαν οι Κοκκαλης, Βαρδινογιαννης, Αγγελοπουλαιοι, Γιανακοπουλαιοι κ.τ.λ.

    Για το ασφάλιστρο κινδύνου CDS από το Τ.Τ. αξίας 1,3 δισ το οποιο πουληθηκε και σήμερα με τη διαφορά των spread η αξία του είναι 16 δισ. και σε περίπτωση που έχουμε χρεοκοπία πάει στα 60 δισ.
    Στην εταιρία I.J.Partners που συμμετέχουν παλιοί συνεταίροι του αδερφού του πρωθυπουργού. Υπάρχουν ως μέτοχοι και διαχειριστές Έλληνες οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι σε παλαιότερα σκάνδαλα. Γενική διευθύντρια της εταιρίας είναι η Μ. Ξαφά.
    Ποιοι αγόρασαν CDS που πουλήθηκαν από Ελληνική Τράπεζα? σε τι τιμή αγόρασαν, σε τι τιμή είναι σήμερα και σε τι τιμή θα βγουν αν γίνει haircut? Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια