Powered By Blogger

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Φ.Κουβέλης: "Το Μνημόνιο θα το σεβαστούμε απόλυτα" - "Πόσο πάει" κυρ-Φώτη;

Σε μία πρώτη κίνηση-προάγγελο συμμετοχής του σε μια επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση, προχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι "Ναι μεν δεν συμφωνεί με το Μνημόνο, αλλά έχει ψηφιστεί και είναι δεσμευτικό"!

Και τότε κυρ-Φώτη γιατί να σε ψηφίσει ο κόσμος; Για να....
εφαρμόσεις στο Μνημόνιο με "αριστερή" συνταγή; Μάλιστα ήταν τόσο σαφής στην συνέντευξή του στην "Καθημερινή" που τόνισε ότι "Όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα συνιστούν ένα δεσμευτικό πλαίσιο και δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης υπάρχει μόνο σε επιμέρους ρυθμίσεις"! δικαιώνοντας βέβαια απόλυτα ..όλοσυς όσους τον χαρακτηρίζουν "χρυσή εφεδρεία" του Μνημονίου.

Μάλιστα πετάει και γέφυρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι "Είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μετεκλογικές συνεργασίες υπό προϋποθέσεις"!

Νέος κωλοτούμπας, λοιπόν, μας προέκυψε, αλλά αυτός ήταν τουλάχιστον περισσότερο αναμενόμενος απ'ότι π.χ. ο Α.Σαμαράς. Από την αρχή ο Φ.Κουβέλης φλερτάριζε έντονα με το ΠΑΣΟΚ και όταν αυτό άρχισε να καταρρέει και η ΔΗΜΑΡ να αποτελεί "την πρώτη στάση εξόδου από το ΠΑΣΟΚ", απέκοψε τελείως τις γέφυρες.

Τώρα μπαίνει και αυτός στο κλαμπ του Μνημονίου δηλώνοντας ότι "Έχω πει με απόλυτη σαφήνεια ότι τα όσα έχει συμφωνήσει η παρούσα κυβέρνηση και τα ..οποία έχουν ψηφιστεί με τη συγκεκριμένη πλειοψηφία στη Βουλή, διαμορφώνουν ούτως ή άλλως, δεσμευτικό πλαίσιο για τη χωρά".

Μάλιστα λέει ότι "Αυτά τα έχω ξαναπεί"!

Πότε και που; Στον ύπνο του ή στον καθρέφτη; Όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε καμία τέτοια δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ούτε κάποια δήλωση που να υπονοεί έστω ότι "Θεωρεί δεσμευτική την ψήφιση του Μνημονίου"; και τότε οι πολίτες που δεν θέλουν το Μνημόνιο γιατί να ψηφίσουν Δημοκρατική Αριστερά; Γιατί θα το εφαρμόσει με "αριστερές ευαισθησίες";
Και βέβαια παίζει και το χαρτί του "πολιτικού ρεαλισμού": "Στο πλαίσιο του πολιτικού ρεαλισμού αντιλαμβάνομαι ότι μια συνολική διαπραγμάτευση έχει εξαιρετικού μεγάλες δυσκολίες. Αλλά δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης είναι δυνατό να υπάρξουν".

Άσε κυρ-Φώτη μας τα είπαν κι άλλοι πριν από σένα. Και πιο πατριώτες (έτσι λένε οι ίδιοι) και πιο "εθνικόφρονες" ("του κιλού").

Ο κ. Κουβέλης δηλώνει ότι "στο ενδεχόμενο που η χώρα δεν θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είναι προφανές ότι εμείς δεν θα δηλώσουμε επίσης αδιάφοροι για την ακυβερνησία της χώρας".

Μα, αλίμονο, γι αυτό σας ετοιμάζει η διαπλοκή και οι ξένοι: Για να μπείτε στην κυβέρνηση και να στηρίξετε με τις ψήφους των αφελών μια νέα κυβέρνηση μνημονιακών. Τυχαία όλος ο μηχανισμός σας έχει στελεχωθεί από στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ του Σημίτη; Έτσι εξηγείται πως η Γερμανία επέτρεψε την διενέργεια εκλογών. Έχει την ΔΗΜΑΡ "στο τσεπάκι" της...

Βέβαια, θέτει και "προϋποθέσεις" (εδώ, γελάμε!): "Η μία προϋπόθεση είναι η προγραμματική συμφωνία. Δηλαδή, ένα πρόγραμμα το οποίο θα δείχνει και θα αποτυπώνει το περιεχόμενο μιας πολιτικής που είναι δυνατό να βγάζει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι οι φερέγγυες πολιτικές πρακτικές, οι οποίες να μετατρέπουν σε ένα καθημερινά ωφέλιμο, δημοκρατικό αποτέλεσμα την προγραμματική συμφωνία. Και το τρίτο στοιχείο είναι συνάρτηση το πώς θα διαταχθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Δηλαδή, τι δύναμη θα θελήσει να δώσει ο ελληνικός λαός στη Δημοκρατική Αριστερά" τονίζει ο Φώτης Κουβέλης.

Δηλαδή οι πιο αόριστες και κωμικές προϋποθέσεις. Έτσι για να τηρηθούν και τα προσχήματα... Στην δεκαετία του '70 είχε γίνει μια ταινία με θέμα μια μετάλλαξη ενός άνδρα σε τραβεστί. Με κυρίαρχο μοτό της ταινίας "Πόσο πάει;", όταν βγήκε στην πιάτσα ο τραβεστί. Νομίζουμε ότι ταιριάζει άψογα στον Φ.Κουβέλη και την μνημονιακή του μετάλλαξη...

http://attikanea.blogspot.com

14 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:16 AM
    ΟΙ … « ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ» και η …ΜΙΣΘΟΕΞΑΡΤΗΣΗ!
    ΜΠΛΟΓΚΣ : ΤΑ ΝΕΑ «ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ» …ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ … «ΜΜΕ»!
    Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΕ…ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!
    Ο …ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ
    ΟΙ..ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ( ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ)… ΑΝΑΛΥΤΕΣ!
    Οι Ερυθρόδερμοι στην …κατάψυξη !
    Και οι Φλούφληδες ορισμένων Μπλόγκς στο…ταμείο !

    Με το πέρασμα του χρόνου ΔΥΣΤΥΧΩΣ ! πολλοί Μπλόγκερς έπεσαν θύματα της επάρατης «συγκίνησης» όλων των εποχών, της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.
    Έτσι σήμερα, η ποσότητα κατέστρεψε την …ποιότητα.
    Μπλόγκερς νοικιάζουν και την ψυχή τους, για δόξα και για χρήμα καταστρέφοντας και υποβιβάζοντας την ίδια την Ελληνική ψυχή.
    Με μια πρωτόγνωρη αδημονία υποβαθμίζουν το κάθε τι ενώ χρησιμοποιούν «τίτλους ΧΙΤΣΚΟΧ»! Κλέφτες οι πολιτικοί, αλήτες οι …δημοσιογράφοι, πείνα στα σχολεία, άρρωστοι στη…σκεπή , πεθαμένοι στο δρόμο, φάλαινες στην…Ομόνοια , και ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΚΥΠΡΕΪΚΑ σε πολλά Μπλογκς …

    Πρώτα οι πιο πολλοί είναι κομματικά “ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ"! Αφού το «χρώμα» είναι ..χρήμα !

    Πολλοί ...νοικιασμένοι με το.. μήνα(;) γράφουν οτιδήποτε και για οποιονδήποτε, αφού η ανωνυμία σχεδόν ταυτίστηκε με την… ασυλία.
    Με πρότυπα σαν τον …Λαδ(ζ)όπουλο γράφουν, προκαλούν , προσβάλουν---διαφεύγουν αφού έχουν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ τον κόσμο που κάθε μέρα ακούει τόσα που έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας.

    Πολλοί δεν ξέρουν που ανεβαίνουν και που κατεβαίνουν και χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Τους φτάνει η… δύναμη που νομίζουν ,ότι απέκτησαν και χρησιμοποιούν σύμβολα, πρόσωπα, ιστορία για χαρτί εκτάκτου …ανάγκης. ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ αρκεί να …μετρήσουν επισκέπτες….

    Τέλος ΣΟΒΑΡΑ μπλοκς που παρουσιάζουν ΕΙΔΗΣΕΙΣ !!! Βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και στο τέλος υποκύπτουν στην ανθρώπινη …αδυναμία !

    ΤΑ ΜΠΛΟΚΣ με ελεύθερη -ανεξέλεγκτη έκφραση-σχόλια, έχουν χάσει μέρα με τη μέρα τη σοβαρότητα που διέθεταν, αφού κάθε ...μυαλοφυγόδικος ανοίγει το...καπάκι του....!

    Και κάτι υπερ –πατριώτες(που γνωρίζουν μόνο το…τηλέφωνό τους) που θυμίζουν το ανέκδοτο της ξανθιάς με τη σημαία.(Δώστε μου μία ...μπλε και μία...άσπρη )!!!!. Βωμολοχούν, υβρίζουν, προσβάλουν, ασεβούν, και αυτοπαρουσιάζονται με όλο …μεγαλείο της Βρώμικης πνευματικής τους ανυπαρξίας.

    Τέλος έχουμε και τις ..επίγειες φωνές του...Θεού των ρασοφόρων..Χωρίς σχόλια...!

    Και αυτό το λέτε …ενημέρωση ρε «καπνισμένα ..τσουκάλια;»
    Ρε , δεν πάτε να πνιγείτε!!!

    ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΜΑΣ...ΣΩΣΕΤΕ;
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:50 AM
      ρε δεν πιστευω να εισαι κουμουνιστακι..
      σιγουρα εισαι φιλλενας..
      σιγουρα ο μπαμπας σου ηταν αντιστασιακος..[συνταξη επαιρνε,]
  2. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:17 AM
    Για τους πολιτες που εχουν σκοπο να ψηφισουν ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ,Μπακογιαννη και Κουβελη:
    Εχουμε και λεμε...

    Κομματάρχης στη Θεσσαλονίκη με 40 εκατομμύρια ευρώ μαύρα λεφτά που έπιανε σε παρακολούθηση της ΕΥΠ.
    Υπαλληλος υπουργείου της Αθήνας ειχε καταθέσεις 9 εκατομμυρια ευρώ δίχως να δικαιολογούνται.
    Δικαστική υπάλληλος με 8 εκατομυρια ευρώ.
    Υπάλληλοι πολεοδομιών με 4 εκατ. ευρώ.
    Τελωνιακός υπάλληλος με 1 εκατ. ευρω.
    Μετα απο ελεγχο που εγινε στις καταθεσεις ολων των βουλευτων (στα ποσά δεν συμπεριλαμβανονται τα "κρυμένα" και οι οφσορ):
    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ΠΑΣΟΚ) σχεδον 3.000.000 σε διαφορες τραπεζες...
    ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ (ΔΥΣΗ) 1.700.000 σε ευρω και 750.000 σε ξενο νομισμα.
    ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 750.000 σε ευρω και 357.000 σε ξενο νομισμα.
    ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΝΔ) 650.000 σε ευρω και 1.000.000 σε ξενο νομισμα.
    ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 1.550.000 ευρω.
    ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΝΔ) 1.500.000 σε ξενο νομισμα.
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΔ) 1.400.000 ευρω.
    ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 1.350.000 ευρω.
    ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ (ΠΑΣΟΚ) 1.000.000 ευρω.
    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΝΔ) 800.000 σε ευρω και 170.000 σε ξενο νομισμα.
    ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΒΑΪΤΣΗΣ (ΛΑΟΣ) 1.000.000 ευρω.
    ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΠΑΣΟΚ) 850.000 ευρω.
    ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΆΡΗΣ (ΝΔ) 750.000 ευρω.
    ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ (ΝΔ) 600.000 ευρω.
    ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 600.000 ευρω.
    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΠΑΣΟΚ) 462.000 ευρω.
    ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ (ΔΗΜΑΡ) 450.000 ευρω.
    ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΠΑΣΟΚ) 440.000 ευρω.
    ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΔΗΜΑΡ) 425.000 ευρω.
    ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΠΑΣΟΚ) 425.000
    ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 400.000 ευρω.
    ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΠΑΣΟΚ) 360.000 ευρω.
    ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ (ΝΔ) 350.000 ευρω
    ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 330.000 ευρω
    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΝΔ) 320.000
    ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΠΑΣΟΚ) 320.000 ευρω
    ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΝΔ) 300.000 ευρω
    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ (ΠΑΣΟΚ) 300.000 ευρω.
    ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΛΑΟΣ) 300.000 ευρω
    Οι υπολοιποι εχουν καταθεσεις απο 50.000 εως 300.000 ευρω...

    Να γινει πληρης ελεγχος των ελληνικων καταθεσεων στις τραπεζες του εξωτερικου.. να δουμε και εκει ποιοι εχουν μεγαλες καταθεσεις που δεν συμβαδιζουν με τον μισθο τους...
    Απάντηση
  3. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:17 AM
    ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ..ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Απάντηση
  4. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:17 AM
    αυτα για οσους πιστεψαν εστω και λιγο σε αυτον
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:27 AM
      Simfwnw apolita! Etsi kai alliws den pistepsa pote oti thelise na kyvernisei...Tha fovithike kiolas apo tis dimoskopiseis pou tou stinoun alloi!
  5. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Καρατζαφερης, Μπακογιαννη: τα παιδια των γερμανων, της Μερκελ, του 4ου Ραιχ... Μαζι ψηφιζουν ξεπουλημα της χωρας, μνημονια και δανειακες συμβασεις... Φτιαξαν 1 κομμα με επικεφαλη τον αντυσυνταγματικο-μαριονετα-goldman sachs-Λουκα Παπαδημο...
    Οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριν ψηφισουν τα μνημονια και τις συμβασεις με τους δανειστες-ευρωπαιους γνωριζαν οτι θα πεφταν τοσο πολυ... τι νομιζετε αυτοι δεν ξερουν οτι αυτα που ψηφισαν ειναι καταστροφικα για την χωρα και τους πολιτες? απλα τους πιεζουν οι Ευρωπαιοι (απο πληροφοριες ακουστηκε οτι μεχρι και απειλες δεχτηκανε για την οικογενεια τους και τα παιδια τους)... Οποτε σε συνεργασια με τους ευρωπαιους και γνωριζοντας και οι 2 τους οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα σβηναν (το ΠΑΣΟΚ οπως φαινεται στις δημοσκπησεις 6% παιρνει και η ΝΔ 13%) δημιουργησαν νεα κομματα, πολλες μετακινησεις βουλευτων απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα νεα αυτα κομματα.... δημιουργηθηκαν πολλα κομματα για να διερεθει ο κοσμος... Οπως ειδαμε προσφατα στις δημοσκοπησεις 10 κομματα μπαινουν στην βουλη... Εχουμε το κομμα του Καμμενου, του Καζακη, της Μπακογιαννη, του Κουβελη, την Χρυση Αυγη, την ΑΝΤΑΡΣΙΑ και αλλα πολλα νεα κομματα και καποια που υπηρχαν και αναδειχθηκαν τωρα... ο κοσμος δεν ξερει τι του γινεται...
    Θα σας πω εγω τι γινεται... Ολα αυτα τα κομματα αμα ψαξετε τις θεσεις του καθενος κομματος ΟΛΑ ειναι υπερ της Ευρωπαικης Ενωσης και του ευρω...(εκτος το ΕΠΑΜ του Καζακη). Δηλαδη αυτο τι σημαινει? Οτι τα κομματα εχουν αυτο το κοινο... Αυτα που περασαν οι Ευρωπαιοι (μνημονια, συμβασεις κ.τ.λ. για να εξαγορασουν τα παντα στη χωρα μας και να μας ελεγχουν) θελουν να ισχυουν για δεκαετιες στην Ελλαδα... Αφου τα φιλαρακια τους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δυσκολα θα ξανα κυβερνησουν, δημιουργηθηκαν νεα κομματα με τις ιδιες θεσεις... Αλλωστε τελειωσε η αποστολη που ειχαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφου πλεον μπηκαμε στο ΔΝΤ, ψηφισηκαν τα μνημονια, δανειακη συμβαση και psi και σε λιγο θα χασουμε και την εθνικη μας κυριαρχια... Τελειωσε η αποστολη τους.

    Οι ευρωπαιοι αυτο που φοβουνται ειναι να μην βγει καποιος πολιτικος με παπαρια που θα τους πεταξει ολους εξω απ τη χωρα, κι αυτους και τα χρεη τους και θα βγει απο Ε.Ε. και ευρω... αυτο φοβουνται...
    Απάντηση
  6. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:19 AM
    Ευγε κυρ Φωτη!

    Μα ειπα κι εγώ!

    Εσύ κυρ Φωτη, δικηγόρος;

    Κι οι Βενιζέλος Λοβέρδος Χρυσοχοίδης Καστανίδης

    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ
    Απάντηση
  7. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:26 AM
    Τσιριμώκος με τα όλα του
    Απάντηση
  8. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:28 AM
    Mia wraia atmosfera...
    Απάντηση
  9. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:29 AM
    Ψηφίστε τον ζώα και μετά θα λέτε ότι σας εξαπάτησε.
    Απευθύνομαι πιο πολύ στους μισθωτούς, μικρομεσαίους και συνταξιούχους.
    Απάντηση
  10. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:44 AM
    Εδώ η καλή πατερίτσα.Ολους τους στηρίζει ,όπου φυσάει ο άνεμος πάει,ούτε ο φούρνος του Χότζα να ήτανε.Στο τέλος θα συναιτερισθούν όλοι οι σωματέμποροι για να μην σταματήσει ηεκπόρνευση της άλλοτε παρήφανης Ελλάδας.Ολοι θυσία στο βωμό της άρχουσας τάξης και προς εδραίωσιν των επικυριάρχων οι οποίοι εξαγόρασαν την ψυχή και το σώμα τους.
    Απάντηση
  11. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 08:56 AM
    Μας ξενεροσε τωρα δεν θα εχουν ενδιαφερον οι εκλογες
    Απάντηση
  12. ΑνώνυμοςMar 11, 2012 09:04 AM
    prodotes KOUMOUNISTES!!!!!!!!!!!!!!

    TELIOSATAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια