Powered By Blogger

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Σχέδιο Παπανδρέου να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να συνδεθεί με το δολάριο;

Έγγραφο που δίνει στη δημοσιότητα το γνωστό Wikileaks, εμφανίζει το Γεώργιο Παπανδρέου να θέλει να βάλει την Ελλάδα στη ζώνη του Δολαρίου. Ναι, καλά ακούσατε στο μπλοκ του δολαρίου είχε συνεννοηθεί ο κ. Παπανδρέου να βάλει την Ελλάδα.

Σημειώσεις του Stratfor το Νοέμβριου του 2011 αναφέρουν την πιθανότητα να εισαχθεί η Ελλάδα στη ζώνη του Δολαρίου στο πλαίσιο εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων μας. Απ ότι....
φαίνεται αυτό είναι ένα μεγάλο παιχνίδι που παίζεται από καιρό στα παρασκήνια.

Η πρόβλεψη σχετίζεται με τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που διαπιστώθηκε ότι διαθέτει η χώρα μας. Στο σημείωμα του Wikileaks περιγράφεται η πρόθεση του Παπανδρέου να παραιτηθεί από τη κυβέρνηση για να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Αυτό όμως που αναφέρει το έγγραφο και πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως, είναι «η ύπαρξη πιθανώς τεραστίων κοιτασμάτων νοτίως της Κρήτης. Στη περίπτωση που η Ελλάδα γίνει σημαντική παραγωγός χώρα φυσικού αερίου και πετρελαίου, η χώρα θα προτιμήσει να ανήκει στη ζώνη του δολαρίου, κάτι το οποίο ταιριάζει με το νέο γεωπολιτικό σενάριο σενάριο που έχει διαμορφώσει το State Department.»

Φανταστείτε τι παίζεται πίσω από τις πλάτες των Ελλήνων; Φανταστείτε τι σχεδιάζουν οι προδότες Πολιτικοί, που με ψέματα κατάφεραν να εκλεγούν.

 pentapostagma.gr

19 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςMar 1, 2012 03:41 PM
    Παντα πρεπει να μαστε σκαβοι αλλης χωρας Γιωργακη?? αλλου νομισματος?? Παντως κανεις απο ολους σας δεν εχει τ αρχιδια να γυρισει στην δραχμη και να ανεξαρτητοποιηθει απο καθε λαμογια Ευρωπαιους και Αμερικανους...

    Οι μονοι πραγματικα που πιστευω θα γυρισουν στην δραχμη και θα βγουν απ την Ε.Ε. ειναι το ΕΠΑΜ του Καζακη και το ΚΚΕ. ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ. ΠΙΟΝΙΑ. ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςMar 1, 2012 03:43 PM
      Μια ζωη ημασταν σκλαβοι των ξενων χωρων, των τραπεζιτων, των πολυεθνικων και των ξενων εταιριων-επιχειρησεων... Τελικα μονο ο Γ.Παπαδοπουλος αποδειχτηκε αρχιδατος !! Που σαι ρε Παπαδοπουλε???
  2. ΑνώνυμοςMar 1, 2012 04:18 PM
    Για δες κι' αυτή την ανάλυση για να καταλάβεις ποιοί έχουν κάνει μπαλάκι την Ελλάδα




    Νεογερμανισμός. Ο νέος εφιάλτης της Ευρώπης
    Γράφει ο Κώστας Λάμπος
    prodial21@gmail.com,

    Οι άνθρωποι αποφάσισαν από πολύ νωρίς να συμβιώνουν σε Ομάδες και Κομμούνες και στη συνέχεια σε κοινωνίες για να μετριάσουν τα μειονεκτήματα και τις αδυναμίες τους και να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες συνθήκες της ζωής τους. Γι’ αυτό ένωσαν τη λογικής τους, τις δυνάμεις της φαντασίας και του σώματός τους, τη νοημοσύνη, την εξυπνάδα, τις γνώσεις τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους, δηλαδή ένωσαν την ανθρωποσύνη τους , με το συνειδητό στόχο τόσο της διασφάλισης της επιβίωσή τους, όσο και την εξασφάλιση μιας καλύτερης ζωής. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρθηκαν και οι κοινωνίες, ως ανθρώπινα δημιουργήματα, και συμπτύχθηκαν σε κράτη και τα κράτη σε Ενώσεις κρατών με το συγκεκριμένο στόχο, οι λαοί να ζήσουν σε συνθήκες ευημερίας και ειρηνικής συνεργασίας στα πλαίσια ενός δημιουργικού ουμανιστικού πολιτισμού.
    Βέβαια υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα ατομικές, συλλογικές, ταξικές και κρατικές αποκλίνουσες τάσεις και συμφέροντα που νόθευσαν το κοινωνικό όραμα και αποπροσανατόλισαν τις κοινωνίες από τον κύριο σκοπό τους, με αποτέλεσμα να εμποδίζουν, να φρενάρουν και να καθυστερούν την πορεία των επιμέρους κοινωνιών και συνολικά της ανθρωπότητας προς ένα καλύτερο κόσμο, ποτέ όμως δεν κατάφεραν να ακυρώσουν συνολικά και διαπαντός αυτή την πορεία της ανθρωπότητας προς την κοινωνική ισότητα.
    Το ίδιο συμβαίνει και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία χτίζεται, πάνω στις εμπειρίες από τους ενδοευρωπαϊκούς καπιταλιστικούς και εθνικιστικούς ανταγωνισμούς, στους ενδοϊμπεριαλιστικούς πολέμους και στις εμφυλιοπολεμικές καταστροφές, με σκοπό το ξεπέρασμά τους για την ευημερία και την ειρηνική συμβίωση των λαών της Ευρώπης. Παρά τις εγγενείς αντιφάσεις-αντιθέσεις και τις στραπάτσες της γέννας της, η ΕΕ κατάφερε να κάνει μερικά, δειλά ίσως, βήματα προς την κατεύθυνση των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, αλλά δυστυχώς σε βάρος του γεωγραφικού και του κοινωνικού ευρωπαϊκού Νότου, δηλαδή σε βάρος των μεσογειακών λαών και όλων των εργαζόμενων της ΕΕ. Η αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι βέβαια ο πραγματικά υπαρκτός καπιταλισμός, ο οποίος ως εθνοκαπιταλισμός, ως γερμανικός ηγεμονισμός, δηλαδή ως νεογερμανισμός συμπεριφέρεται ως διάδοχος του εθνικοσοσιαλισμού, με εχθρότητα απέναντι στα μικρότερα έθνη-μέλη της ΕΕ και απέναντι στις καταπιεζόμενες κοινωνικές τάξεις και τα φτωχά κοινωνικά στρώματα.
    ....για περισσότερα http://.www.infoneuhumanism.blogspot.com,
    Απάντηση
  3. ΑνώνυμοςMar 1, 2012 05:58 PM
    ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ !!! ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Θ'ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΑΣΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ
    Απάντηση
  4. ΑνώνυμοςMar 1, 2012 09:31 PM
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΛΙΟΧΑΜΟΥΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΤΕ,ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ,ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΤΕ ΜΕ ΠΕΣΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΡΕΛΟ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ,ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ!!!!






    ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ...
    Απάντηση
  5. ΑνώνυμοςMar 1, 2012 11:49 PM
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ?? ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.
    Απάντηση
  6. Κι άλλα σχέδια Παπανδρέου ;;
    Απάντηση
  7. ΑνώνυμοςMar 2, 2012 12:28 AM
    Σαμαρα ηξερες κι εσυ και δεν μιλούσες. Τώρα κανείς το παπί;

    Έβλεπαν ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009!

    ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
    «ΤΑ ΝΕΑ» σε συνεργασία με το Wikileaks, αποκλειστικά για την Ελλάδα δημοσιεύουν τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνει η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor, της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που.....
    έχει χαρακτηριστεί «σκιώδης CIA»

    Ερωτήματα εγείρει η «διαίσθηση» της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor να παρακολουθεί τις κινήσεις της Ελλάδας σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Ιούνιο του 2009,

    δέκα ολόκληρους μήνες πριν από την απόφαση για την προσφυγή στον μηχανισμό βοήθειας και σχεδόν μισό χρόνο πριν από τις διερευνητικές επαφές Παπανδρέου - Στρος-Καν.

    Από τον ερευνητικό συνεταιρισμό που διοργάνωσε το Wikileaks με τουλάχιστον 25 μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως - ανάμεσά τους και «ΤΑ ΝΕΑ» - αποκαλύπτεται ότι η Stratfor διαθέτει πληθώρα πληροφοριοδοτών σε νευραλγικές θέσεις στην

    Ουάσιγκτον,
    τις Βρυξέλλες,
    την Τουρκία,
    το Ιράν,
    το Ισραήλ,
    την Κίνα και σε πολλές ακόμα χώρες

    . Δύο τέτοιες πηγές της «σκιώδους CIA», όπως έχει χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν εντοπιστεί και στην Ελλάδα.
    Μάλιστα, τους έχουν δώσει και κωδικούς (GR001 και GR101) για να μην αναφέρονται ονόματα.

    Το σύστημα της «σκιώδους CIA» λειτουργεί ως εξής:

    οι πληροφοριοδότες παρέχουν ευαίσθητες πληροφορίες στους συλλέκτες-χειριστές δεδομένων της εταιρείας, οι οποίοι με τη σειρά τους τις αξιολογούν και τις αποθηκεύουν σε έναν ψηφιακό χώρο, όπου έχουν πρόσβαση οι αναλυτές που κάνουν την περαιτέρω επεξεργασία.

    Κάποιες από αυτές τις πληροφορίες, οι «ανώδυνες», περιλαμβάνονται στις εκθέσεις και τα δημοσιεύματα της Stratfor για τους συνδρομητές της εταιρείας.

    Οι πλέον ευαίσθητες όμως δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας - ούτε καν έμπαιναν στον ειδικό ψηφιακό χώρο: διανέμονταν μόνο στους αποδέκτες της λίστας ασφαλείας, που απαρτιζόταν από 10-15 υψηλόβαθμα στελέχη. Μάλιστα, όταν κάποιο στέλεχος ταξίδευε στο εξωτερικό, το όνομά του έβγαινε από τη λίστα για να μην υπάρχει περίπτωση να υποκλαπεί το e-mail κατά τη διαδρομή του εκτός συνόρων των ΗΠΑ.

    Οπως προκύπτει από την ηλεκτρονική αλληλογραφία που απέκτησε το Wikileaks, στις 19 Ιουνίου 2009 υπάλληλος της Stratfor υπεύθυνος για τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, της Βαλτικής και των Βαλκανίων απέστειλε σε συναδέλφους του που ασχολούνται με την ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας μήνυμα με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη - Βαθμίδα 3».

    Σε αυτό υπήρχε επισυναπτόμενο αρχείο κειμένου, όπου αναφέρονταν λεπτομέρειες για τα θέματα στα οποία πρέπει να δώσουν βαρύτητα.
    Συγκεκριμένα για τη χώρα μας, ανάμεσα σε άλλες οδηγίες παρακολούθησης, επισημαινόταν ότι «πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης.

    Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθούν μπορεί να εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος τους».

    Σε άλλο μήνυμα στις αρχές Νοεμβρίου 2011 αποκαλύπτονται οι στενές επαφές της Stratfor με το ΔΝΤ: σε αυτό αναφέρεται ότι υπάλληλος του Ταμείου ενημέρωσε την εταιρεία πληροφοριών πως τα διαθέσιμα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας στερεύουν ενάμιση μήνα μετά, στα μέσα Δεκεμβρίου.

    Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2009 που απεστάλησαν οι «οδηγίες παρακολούθησης» δεν ήταν γνωστή η πρόβλεψη Μπαρόζο για τα υψηλά επίπεδα του ελληνικού ελλείμματος, καθώς το σχετικό έγγραφο συντάχθηκε τον επόμενο μήνα. Ούτε ότι το ταμειακό έλλειμμα κινείται στο 10%, όπως αποκαλύφθηκε στα τέλη του καλοκαιριού.
    Απάντηση
  8. ΑνώνυμοςMar 2, 2012 12:30 AM
    ΤΑ ΑΚΡΑ. Επιπλέον, στο μήνυμα των οδηγιών ο υπάλληλος ζήτησε για την Ελλάδα την παρακολούθηση θεμάτων που έχουν να κάνουν με ομάδες αναρχικών, ακροδεξιούς και ρατσιστική βία,
    διαδηλώσεις και συνδικάτα

    («είναι σημαντικό επειδή ο Καραμανλής δεν είναι καθόλου λαοφιλής»,

    αναφέρεται στις οδηγίες).

    Ακόμα στο μικροσκόπιο της Stratfor μπήκαν οι σχέσεις με την Τουρκία και οτιδήποτε έχει να κάνει με ασφάλεια στα νερά της Μεσογείου, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, οι σχέσεις με τους Σέρβους.

    «Το καίριο ζήτημα είναι πόσο καιρό ακόμα μπορεί να επιβιώσει ο Καραμανλής. Παρακολουθήστε τις κινήσεις συσπείρωσης της αντιπολίτευσης γύρω από το ΠΑΣΟΚ», έγραφε ο υπάλληλος.
    Εναν μήνα μετά, οι οδηγίες αυτές περιλήφθηκαν στο σύνολο των «οδηγιών παρακολούθησης» σε παγκόσμιο επίπεδο και αποστάλθηκαν σε συνεργάτη της Stratfor στην Ουάσιγκτον.
    Τα σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα (με αύξοντα αριθμό 5424835, 287636 και 168783) θα βρίσκονται στην πρωτότυπη μορφή τους στη διεύθυνση www.wikileaks.org/gifiles απόψε στις 20.00.
    Απάντηση
  9. ΑνώνυμοςMar 2, 2012 12:43 AM
    Αγαπητοί συμπατριώτες.

    Μια ομάδα πουλημένων δημοσιογράφων ,χωρίσ ΙΧΝΟΣ έθνικήσ συνείδησης και αξιοπρέπειας ,επιχειρεί να διχάσει τον Ελληυνικό λαό "παρουσιάζοντας" ως γεγονότα! και πληροφορίες, δικές του ειδικά "διασκευασμένες" ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ θ'έσεις και προσπάθειες, προκειμένου να μας παραπληροφορήσουν.

    Διαβάστε το ΣΧΟΛΙΟ που παρουσιάζεται από τους "Ιούδες" της διαπλοκής και διαβάστε και το θέμα όπως πράγματι ΥΠΗΡΧΕ πριν από ΜΗΝΕΣ!




    Το δολάριο ως "εθνικό" νόμισμα της Ελλάδας
    Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2011 22:16

    Μοιράσου
    Σχέδιο υιοθέτησης του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος της Ελλάδας, έχουν στο συρτάρι τους οι ΗΠΑ, με στόχο την ευθεία αντικατάσταση του ευρώ, σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη.

    Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό "Επίκαιρα",

    οι Αμερικανοί βλέποντας ότι η στάση της Γερμανίας οξύνει τον ευρωσκεπτικισμό και οδηγεί σε φαύλο κύκλο είναι έτοιμοι να προωθήσουν περαιτέρω την διείσδυσή τους στην Ευρώπη.

    Έτσι, σύμφωνα με το περιοδικό, ομάδα εργασίας του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) έχει επεξεργαστεί σχέδιο 74.000 λέξεων που προβλέπει την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο ως εθνικού νομίσματος στα κράτη που τυχόν βρεθούν εκτός. Τι προβλέπει το σχέδιο.

    Η "νέα δραχμή"

    Σύμφωνα με τη μελέτη της FED, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, προκειμένου να μην οδηγηθεί στο χάος, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα σχέδιο σύνδεσης (pegging) της "νέας δραχμής" με το αμερικανικό δολάριο.

    Η Ελλάδα θα υιοθετήσει για πέντε χρόνια το αμερικανικό δολάριο ως de facto εθνικό νόμισμα και παράλληλα θα υπάρχει η "νέα δραχμή",

    η οποία δεν θα κυκλοφορεί, αλλά θα χρησιμοποιείται στη σύναψη συμφωνιών Swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με αρχική ισοτιμία πχ 30 προς 1.

    Σύμφωνα με το περιοδικό "Επίκαιρα"

    που επικαλείται την μελέτη του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της FED,

    το πρώτο αποτέλεσμα μιας τέτοιας μετάβασης από το ευρώ στο δολάριο, θα ήταν μια σημαντική υποτίμηση του ευρώ μέχρι και 50%, ιδιαίτερα αν υπάρξει έξοδος από την ευρωζώνη και άλλων χωρών.

    Η δεύτερη επίπτωση, θα είναι ότι, λόγω της υποτίμησης του ευρώ, θα μειωθεί η δολαριακή αξία, του οφειλόμενου σε ευρώ ελληνικού χρέους.

    Όπως αναφέρουν τα "Επίκαιρα", αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το εύρος της υποτίμησης του ευρώ, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί, χωρίς να γίνει άλλο "κούρεμα" και χωρίς να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός.

    Τρίτον, η FED θα παράσχει χρηματοοικονομική στήριξη στην Ελλάδα, παρέχοντας δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.

    Τέταρτον, η Τράπεζα της Ελλάδος θα προβεί στην έκδοση της "νέας δραχμής", που όπως αναφέραμε παραπάνω θα χρησιμοποιείται για ανταλλαγές και συμφωνίες Swap.

    Επίσης, κατά τη διάρκεια της 5ετούς μεταβατικής περιόδου, η FED θα καλύπτει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού με κεφάλαια που θα έχουν γίνει Swap με "νέες δραχμές".

    Τέλος, μετά από 5 χρόνια, η μελέτη προβλέπει την κυκλοφορία της "νέας δραχμής" στην αγορά.
    Πλήρης πολιτική εξάρτηση.

    Η μελέτη, όπως είναι φυσικό "βλέπει" μόνο οφέλη, αναφέροντας ακόμη την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων και τουριστών και την ενίσχυση της διπλωματικής στήριξης από τις ΗΠΑ σε μια σειρά "καυτά" θέματα, όπως η ΑΟΖ.

    Ωστόσο, αν το σχέδιο επαληθευτεί, η πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ θα είναι πολλαπλάσια χωρίς μάλιστα να υπάρχει ευρωπαϊκό αντίβαρο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη θέση της χώρας στην περιοχή, αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό.

    Από την άλλη, η πολιτική που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ, οδηγεί και πάλι στην "γερμανοποίηση" της Ευρώπης, με αλλαγή των συνθηκών και περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

    Και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε οικονομικό προτεκτοράτο.
    Απάντηση
  10. ΑνώνυμοςMar 2, 2012 12:45 AM
    Αυτός ο αμερικανικός λαος ούτε μια διαδήλωση για το τη συμβενει στο στης άλλες χώρες. Κούφαλες
    Απάντηση
  11. ΑνώνυμοςMar 2, 2012 12:56 AM
    ΤΟ 96% Των ΜΜΕ στην Αμερική ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ...οικογένειες !!!!

    καταλάβατε;
    Απάντηση
  12. ΑνώνυμοςMar 2, 2012 12:56 AM
    Αγαπητοί συμπατριώτες.

    Μια ομάδα πουλημένων δημοσιογράφων,χωρίς ΙΧΝΟΣ έθνικής συνείδησης!!! και αξιοπρέπειας,επιχειρεί να διχάσει τον Ελληνικό λαό "παρουσιάζοντας" ως γεγονότα! και πληροφορίες, δικές τους ειδικά "διασκευασμένες" ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ θέσεις και προσπάθειες, προκειμένου να μας παραπληροφορήσουν.
    *******************************
    Διαβάστε το ΣΧΟΛΙΟ που παρουσιάζεται από τους "Ιούδες" της διαπλοκής και διαβάστε και το θέμα όπως πράγματι ΥΠΗΡΧΕ πριν από ΜΗΝΕΣ!



    Το δολάριο ως "εθνικό" νόμισμα της Ελλάδας
    Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2011 22:16

    Μοιράσου
    Σχέδιο υιοθέτησης του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος της Ελλάδας, έχουν στο συρτάρι τους οι ΗΠΑ, με στόχο την ευθεία αντικατάσταση του ευρώ, σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη.

    Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό "Επίκαιρα",

    οι Αμερικανοί βλέποντας ότι η στάση της Γερμανίας οξύνει τον ευρωσκεπτικισμό και οδηγεί σε φαύλο κύκλο είναι έτοιμοι να προωθήσουν περαιτέρω την διείσδυσή τους στην Ευρώπη.

    Έτσι, σύμφωνα με το περιοδικό, ομάδα εργασίας του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) έχει επεξεργαστεί σχέδιο 74.000 λέξεων που προβλέπει την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο ως εθνικού νομίσματος στα κράτη που τυχόν βρεθούν εκτός. Τι προβλέπει το σχέδιο.

    Η "νέα δραχμή"

    Σύμφωνα με τη μελέτη της FED, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, προκειμένου να μην οδηγηθεί στο χάος, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα σχέδιο σύνδεσης (pegging) της "νέας δραχμής" με το αμερικανικό δολάριο.

    Η Ελλάδα θα υιοθετήσει για πέντε χρόνια το αμερικανικό δολάριο ως de facto εθνικό νόμισμα και παράλληλα θα υπάρχει η "νέα δραχμή",

    η οποία δεν θα κυκλοφορεί, αλλά θα χρησιμοποιείται στη σύναψη συμφωνιών Swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με αρχική ισοτιμία πχ 30 προς 1.

    Σύμφωνα με το περιοδικό "Επίκαιρα"

    που επικαλείται την μελέτη του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της FED,

    το πρώτο αποτέλεσμα μιας τέτοιας μετάβασης από το ευρώ στο δολάριο, θα ήταν μια σημαντική υποτίμηση του ευρώ μέχρι και 50%, ιδιαίτερα αν υπάρξει έξοδος από την ευρωζώνη και άλλων χωρών.

    Η δεύτερη επίπτωση, θα είναι ότι, λόγω της υποτίμησης του ευρώ, θα μειωθεί η δολαριακή αξία, του οφειλόμενου σε ευρώ ελληνικού χρέους.

    Όπως αναφέρουν τα "Επίκαιρα", αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το εύρος της υποτίμησης του ευρώ, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί, χωρίς να γίνει άλλο "κούρεμα" και χωρίς να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός.

    Τρίτον, η FED θα παράσχει χρηματοοικονομική στήριξη στην Ελλάδα, παρέχοντας δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.

    Τέταρτον, η Τράπεζα της Ελλάδος θα προβεί στην έκδοση της "νέας δραχμής", που όπως αναφέραμε παραπάνω θα χρησιμοποιείται για ανταλλαγές και συμφωνίες Swap.

    Επίσης, κατά τη διάρκεια της 5ετούς μεταβατικής περιόδου, η FED θα καλύπτει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού με κεφάλαια που θα έχουν γίνει Swap με "νέες δραχμές".

    Τέλος, μετά από 5 χρόνια, η μελέτη προβλέπει την κυκλοφορία της "νέας δραχμής" στην αγορά.
    Πλήρης πολιτική εξάρτηση.

    Η μελέτη, όπως είναι φυσικό "βλέπει" μόνο οφέλη, αναφέροντας ακόμη την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων και τουριστών και την ενίσχυση της διπλωματικής στήριξης από τις ΗΠΑ σε μια σειρά "καυτά" θέματα, όπως η ΑΟΖ.

    Ωστόσο, αν το σχέδιο επαληθευτεί, η πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ θα είναι πολλαπλάσια χωρίς μάλιστα να υπάρχει ευρωπαϊκό αντίβαρο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη θέση της χώρας στην περιοχή, αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό.

    Από την άλλη, η πολιτική που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ, οδηγεί και πάλι στην "γερμανοποίηση" της Ευρώπης, με αλλαγή των συνθηκών και περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

    Και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε οικονομικό προτεκτοράτο.
    Απάντηση
  13. ΑνώνυμοςMar 2, 2012 12:57 AM
    Αγαπητοί συμπατριώτες.

    Μια ομάδα πουλημένων δημοσιογράφων,χωρίς ΙΧΝΟΣ έθνικής συνείδησης!!! και αξιοπρέπειας,επιχειρεί να διχάσει τον Ελληνικό λαό "παρουσιάζοντας" ως γεγονότα! και πληροφορίες, δικές τους ειδικά "διασκευασμένες" ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ θέσεις και προσπάθειες, προκειμένου να μας παραπληροφορήσουν.
    *******************************
    Διαβάστε το ΣΧΟΛΙΟ που παρουσιάζεται από τους "Ιούδες" της διαπλοκής και διαβάστε και το θέμα όπως πράγματι ΥΠΗΡΧΕ πριν από ΜΗΝΕΣ!



    Το δολάριο ως "εθνικό" νόμισμα της Ελλάδας
    Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2011 22:16

    Μοιράσου
    Σχέδιο υιοθέτησης του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος της Ελλάδας, έχουν στο συρτάρι τους οι ΗΠΑ, με στόχο την ευθεία αντικατάσταση του ευρώ, σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη.

    Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό "Επίκαιρα",

    οι Αμερικανοί βλέποντας ότι η στάση της Γερμανίας οξύνει τον ευρωσκεπτικισμό και οδηγεί σε φαύλο κύκλο είναι έτοιμοι να προωθήσουν περαιτέρω την διείσδυσή τους στην Ευρώπη.

    Έτσι, σύμφωνα με το περιοδικό, ομάδα εργασίας του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) έχει επεξεργαστεί σχέδιο 74.000 λέξεων που προβλέπει την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο ως εθνικού νομίσματος στα κράτη που τυχόν βρεθούν εκτός. Τι προβλέπει το σχέδιο.

    Η "νέα δραχμή"

    Σύμφωνα με τη μελέτη της FED, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, προκειμένου να μην οδηγηθεί στο χάος, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα σχέδιο σύνδεσης (pegging) της "νέας δραχμής" με το αμερικανικό δολάριο.

    Η Ελλάδα θα υιοθετήσει για πέντε χρόνια το αμερικανικό δολάριο ως de facto εθνικό νόμισμα και παράλληλα θα υπάρχει η "νέα δραχμή",

    η οποία δεν θα κυκλοφορεί, αλλά θα χρησιμοποιείται στη σύναψη συμφωνιών Swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με αρχική ισοτιμία πχ 30 προς 1.

    Σύμφωνα με το περιοδικό "Επίκαιρα"

    που επικαλείται την μελέτη του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της FED,

    το πρώτο αποτέλεσμα μιας τέτοιας μετάβασης από το ευρώ στο δολάριο, θα ήταν μια σημαντική υποτίμηση του ευρώ μέχρι και 50%, ιδιαίτερα αν υπάρξει έξοδος από την ευρωζώνη και άλλων χωρών.

    Η δεύτερη επίπτωση, θα είναι ότι, λόγω της υποτίμησης του ευρώ, θα μειωθεί η δολαριακή αξία, του οφειλόμενου σε ευρώ ελληνικού χρέους.

    Όπως αναφέρουν τα "Επίκαιρα", αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το εύρος της υποτίμησης του ευρώ, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί, χωρίς να γίνει άλλο "κούρεμα" και χωρίς να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός.

    Τρίτον, η FED θα παράσχει χρηματοοικονομική στήριξη στην Ελλάδα, παρέχοντας δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.

    Τέταρτον, η Τράπεζα της Ελλάδος θα προβεί στην έκδοση της "νέας δραχμής", που όπως αναφέραμε παραπάνω θα χρησιμοποιείται για ανταλλαγές και συμφωνίες Swap.

    Επίσης, κατά τη διάρκεια της 5ετούς μεταβατικής περιόδου, η FED θα καλύπτει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού με κεφάλαια που θα έχουν γίνει Swap με "νέες δραχμές".

    Τέλος, μετά από 5 χρόνια, η μελέτη προβλέπει την κυκλοφορία της "νέας δραχμής" στην αγορά.
    Πλήρης πολιτική εξάρτηση.

    Η μελέτη, όπως είναι φυσικό "βλέπει" μόνο οφέλη, αναφέροντας ακόμη την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων και τουριστών και την ενίσχυση της διπλωματικής στήριξης από τις ΗΠΑ σε μια σειρά "καυτά" θέματα, όπως η ΑΟΖ.

    Ωστόσο, αν το σχέδιο επαληθευτεί, η πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ θα είναι πολλαπλάσια χωρίς μάλιστα να υπάρχει ευρωπαϊκό αντίβαρο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη θέση της χώρας στην περιοχή, αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό.

    Από την άλλη, η πολιτική που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ, οδηγεί και πάλι στην "γερμανοποίηση" της Ευρώπης, με αλλαγή των συνθηκών και περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

    Και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε οικονομικό προτεκτοράτο.
    Απάντηση
  14. ΑνώνυμοςMar 2, 2012 01:00 AM
    Δηλαδή τα ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ "κορμιά" προτιμούν άμα μας ...βγάλουν από το Ευρώ να...ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ;


    ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ "ΦΤΑΙΕΙ" ο Παπανδρέου ;...

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΙΟΥΔΕΣ !!!
    Απάντηση
  15. ΑνώνυμοςMar 2, 2012 01:00 AM
    Αγαπητοί συμπατριώτες.

    Μια ομάδα πουλημένων δημοσιογράφων,χωρίς ΙΧΝΟΣ έθνικής συνείδησης!!! και αξιοπρέπειας,επιχειρεί να διχάσει τον Ελληνικό λαό "παρουσιάζοντας" ως γεγονότα! και πληροφορίες, δικές τους ειδικά "διασκευασμένες" ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ θέσεις και προσπάθειες, προκειμένου να μας παραπληροφορήσουν.
    *******************************
    Διαβάστε το ΣΧΟΛΙΟ που παρουσιάζεται από τους "Ιούδες" της διαπλοκής και διαβάστε και το θέμα όπως πράγματι ΥΠΗΡΧΕ πριν από ΜΗΝΕΣ!



    Το δολάριο ως "εθνικό" νόμισμα της Ελλάδας
    Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2011 22:16

    Μοιράσου
    Σχέδιο υιοθέτησης του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος της Ελλάδας, έχουν στο συρτάρι τους οι ΗΠΑ, με στόχο την ευθεία αντικατάσταση του ευρώ, σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη.

    Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό "Επίκαιρα",

    οι Αμερικανοί βλέποντας ότι η στάση της Γερμανίας οξύνει τον ευρωσκεπτικισμό και οδηγεί σε φαύλο κύκλο είναι έτοιμοι να προωθήσουν περαιτέρω την διείσδυσή τους στην Ευρώπη.

    Έτσι, σύμφωνα με το περιοδικό, ομάδα εργασίας του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) έχει επεξεργαστεί σχέδιο 74.000 λέξεων που προβλέπει την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο ως εθνικού νομίσματος στα κράτη που τυχόν βρεθούν εκτός. Τι προβλέπει το σχέδιο.

    Η "νέα δραχμή"

    Σύμφωνα με τη μελέτη της FED, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, προκειμένου να μην οδηγηθεί στο χάος, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα σχέδιο σύνδεσης (pegging) της "νέας δραχμής" με το αμερικανικό δολάριο.

    Η Ελλάδα θα υιοθετήσει για πέντε χρόνια το αμερικανικό δολάριο ως de facto εθνικό νόμισμα και παράλληλα θα υπάρχει η "νέα δραχμή",

    η οποία δεν θα κυκλοφορεί, αλλά θα χρησιμοποιείται στη σύναψη συμφωνιών Swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με αρχική ισοτιμία πχ 30 προς 1.

    Σύμφωνα με το περιοδικό "Επίκαιρα"

    που επικαλείται την μελέτη του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της FED,

    το πρώτο αποτέλεσμα μιας τέτοιας μετάβασης από το ευρώ στο δολάριο, θα ήταν μια σημαντική υποτίμηση του ευρώ μέχρι και 50%, ιδιαίτερα αν υπάρξει έξοδος από την ευρωζώνη και άλλων χωρών.

    Η δεύτερη επίπτωση, θα είναι ότι, λόγω της υποτίμησης του ευρώ, θα μειωθεί η δολαριακή αξία, του οφειλόμενου σε ευρώ ελληνικού χρέους.

    Όπως αναφέρουν τα "Επίκαιρα", αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το εύρος της υποτίμησης του ευρώ, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί, χωρίς να γίνει άλλο "κούρεμα" και χωρίς να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός.

    Τρίτον, η FED θα παράσχει χρηματοοικονομική στήριξη στην Ελλάδα, παρέχοντας δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.

    Τέταρτον, η Τράπεζα της Ελλάδος θα προβεί στην έκδοση της "νέας δραχμής", που όπως αναφέραμε παραπάνω θα χρησιμοποιείται για ανταλλαγές και συμφωνίες Swap.

    Επίσης, κατά τη διάρκεια της 5ετούς μεταβατικής περιόδου, η FED θα καλύπτει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού με κεφάλαια που θα έχουν γίνει Swap με "νέες δραχμές".

    Τέλος, μετά από 5 χρόνια, η μελέτη προβλέπει την κυκλοφορία της "νέας δραχμής" στην αγορά.
    Πλήρης πολιτική εξάρτηση.

    Η μελέτη, όπως είναι φυσικό "βλέπει" μόνο οφέλη, αναφέροντας ακόμη την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων και τουριστών και την ενίσχυση της διπλωματικής στήριξης από τις ΗΠΑ σε μια σειρά "καυτά" θέματα, όπως η ΑΟΖ.

    Ωστόσο, αν το σχέδιο επαληθευτεί, η πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ θα είναι πολλαπλάσια χωρίς μάλιστα να υπάρχει ευρωπαϊκό αντίβαρο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη θέση της χώρας στην περιοχή, αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό.

    Από την άλλη, η πολιτική που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ, οδηγεί και πάλι στην "γερμανοποίηση" της Ευρώπης, με αλλαγή των συνθηκών και περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

    Και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε οικονομικό προτεκτοράτο.
    Απάντηση
  16. ΑνώνυμοςMar 2, 2012 01:53 AM
    Το 8%δεν μπορεί πλέων να αποφασίσει για μας είναι παρελθών .
    Θα τον θυμάται ο λαός σαν το πιο άχρηστο πρωθυπουργό που πέρασε ποτέ από αυτήν την χωρά.
    Απάντηση
  17. ΑνώνυμοςMar 2, 2012 02:10 AM
    Το ΠΑΣΟΚ έκανε στην Ελλάδα μας
    οτι κάνει κι ενα σκουλήκι στο μήλο.

    Το μόνο τους όπλο ήταν και είναι το πως να λασπώσουν
    και τούς άλλους για να εμπεδώσουν στον κόσμο
    το ότι "όλοι είναι ίδιοι".
    Πιάσανε ένοχους τόσους δικούς τους
    έβαλαν μέχρι παπάδες και δικαστές στη φυλακή
    μα δεν μπόρεσαν ποτέ οι κουφάλες όσο κι αν προσπάθησαν
    να βρούν ένοχο εστω και εναν απο άλλο κόμμα.

    Νομίζετε οτι τους διέφυγε κανείς;
    Πιστεύετε ότι έκαναν χάρη σε κάποιον;
    Εναν ΑΚΗ δεξιό αν είχαν βρεί, εναν, μόνο εναν
    σήμερα θα ήταν πρώτο κόμμα.

    Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι παρά ένα βρωμερό σκουλήκι.


    Πατήστε το οπου το βρήτε!

    Κύριοι υφυπουργοί, έχετε σκεφτεί την πιθανότητα να μην εκλεγείτε στην επόμενη βουλή? Τότε οι ασφαλίτες που σας φυλάνε σήμερα δεν θα υπάρχουν.

    Και σας το υπόσχομαι ότι θα σας γαμήσουμε ό,τι έχετε και δεν έχετε αγάμητο.

    "Καλημέρα" σας.
    Απάντηση
  18. ΑνώνυμοςMar 2, 2012 04:51 AM
    ΙΟΥΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια