Powered By Blogger

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Κατάσχεση μισθού ή σύνταξης για χρέη στο Δημόσιο – Πότε και πως θα γίνεται

- Πόσα χρήματα θα μένουν στην τράπεζα μετά την αφαίρεση των χρημάτων - Ποιοι κινδυνεύουν με ποινική δίωξη για χρέη στο Δημόσιο - Πότε θα γίνεται κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων Ουσιαστικά η διαδικασία θα είναι αυτόματη. Ο πολίτης απλά θα .......
πηγαίνει στην τράπεζα και θα βλέπει το μισθό ή τη σύνταξή του να έχουν περάσει από... κουρείο. Μάλιστα για όσους έχουν χρέη πάνω από 5.000 ευρώ (εύκολα δημιουργείται ένα τέτοιο ποσό με τις προσαυξήσεις) προβλέπεται άσκηση ποινικής δίωξης. Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία για οποιαδήποτε οφειλή προς το δημόσιο οι υπηρεσίες του θα μπορούν να επέμβουν στην τραπεζική κατάθεση του πολίτη και να αφαιρούν το ποσό. Προς το παρόν οι πληροφορίες λένε ότι μπαίνει πλαφόν, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα, όπως πριν μερικές ημέρες αφαίρεσης από κατάθεση... 20 ευρώ! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) Το πλαφόν σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα μπει στα 1.000 ευρώ. Η αφαίρεση δηλαδή του ποσού από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν θα μειώνει το ποσό που υπάρχει στον λογαριασμό κάτω από τα 1.000 ευρώ. Πόσο μπορεί να αφαιρεθεί από το μισθό ή τη σύνταξη; Ως και το 25% αρκεί να μένουν τα 1.000 ευρώ. Οι μόνες οφειλές που δεν θα κινούν αυτή τη διαδικασία θα είναι εκείνες ως 300 ευρώ. Εκτός του ότι ο πολίτης με χρέη πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη, στην περίπτωση που δεν έχει υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση των χρεών του ο έφορος έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων. Η οποιαδήποτε κατάσχεση πάντως δεν θα σημαίνει ότι ο οφειλέτης χάνει αυτόματα το ακίνητο ή το όποιο περιουσιακό του στοιχείο. Ακόμη και μετά την εντολή για κατάσχεση ο οφειλέτης θα μπορεί να υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση ώστε να μπορέσει εξοφλώντας την οφειλή να αποφύγει τον πλειστηριασμό του κατασχεθέντος ακινήτου.

7 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςMar 8, 2012 01:41 AM
    ΕΥΓΕ! ΛΑΜΟΓΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΑΛΗΤΕΣ?
    Απάντηση
  2. ΑνώνυμοςMar 8, 2012 01:42 AM
    αναληψη απο τις τραπεζες και του τελευταιου ευρω ΤΩΡΑ
    Απάντηση
  3. ΑνώνυμοςMar 8, 2012 01:50 AM
    Συμφωνώ με τον 01.42. Φυσικά για αυτούς που έχουν. Αλλη καλή λύση είναι: μετρητά στο χέρι-αγοραστής-πωλητής.Οσο ακόμη είναι το όριο για επιταγές η μέσω τραπεζικού λογαριασμού πάνω από 1500 €.Τώρα άλλο πονηρό σημείο είναι η αναγραφή στη δήλωση του ποσού που έχει κάποιος σε τραπεζικό λογαριασμό.Τι άραγε το θέλουν? Μήπως ετοιμάζοπυν κάποιο πονηρό κόλπο με τις καταθέσεις? Σε συνδιασμό με την φοροκάρτα? Λέω τώρα.
    φώτης
    Απάντηση
  4. ΑνώνυμοςMar 8, 2012 02:10 AM
    ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ......ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ......ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ!
    Απάντηση
  5. ΑνώνυμοςMar 8, 2012 02:14 AM
    ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ
    Απάντηση
  6. Η εκπομπή ΑΕ του Μ. Κακλαμάνου
    και του Δ. Καζάκη εκπέμπει και πάλι! Καθημερινά 12:30 - 14:30

    http://www.epam-hellas.gr/webtv
    Απάντηση
  7. ΑνώνυμοςMar 8, 2012 03:46 AM
    (Flash Back)
    ___________________________________________________
    Την παραίτησή του υπέβαλε ο σύμβουλος Τύπου του Πρωθυπουργού.

    Ζήτησε από το ΣΔΟΕ να «σβήσει» χρέος του Νταλάρα !


    Η παραίτησή του, που έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, έρχεται έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Η Καθημερινή, την Πέμπτη, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Πανταγιάς ζήτησε από το ΣΔΟΕ να «σβήσει» χρέος προς το Δημόσιο του τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα...ύψους 100 εκατ. δραχμών.


    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ...Π Ο Τ Ε ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ

    Κ Α Θ Ι Κ Ι Α ..ΠΑ$$$$$$$$$ΟΚΟ-ΡΕΜΑΛΙΑ...ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΑ

    ______________________________________
    ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ..ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ Μ Α Φ Ι Α Σ
    ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια