Powered By Blogger

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Στόχος η ολική κατάρρευση(2)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 4, 2012

Μετά από τους πανηγυρισμούς της ψήφισης του μνημονίου 2 κλπ , έρχονται οι πραγματικές ειδήσεις της απόκλισης από τους στόχους και θα ξεκινήσει πάλι το ίδιο τροπάριο που θα καταλήξει σε νέο κύκλο μέτρων .
Οικονομολόγοι και καθηγητές οικονομίας προέβλεψαν με σαφήνεια αυτές τις αποκλίσεις ώς σαφώς αναμενόμενες .Επαναλάμβάνουμε την πεποίθησή μας ότι στόχος είναι η ολική κατάρρευση .
Τεχνικά όλο το υποτιθέμενο σχέδιο εξυγείανσης είναι Ε Ν Τ Ε Λ Ω Σ λάθος ,σκόπιμα λάθος , καταστροφικά λάθος .

Γιατί όλα αυτά θα αναρωτηθεί κάποιος . Ο Βασίλης Βιλιάρδος στο υστερόγραφο του άρθρου του ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ αναφέρει :
«Είναι ευνόητο το ότι, πριν εξαγοράσεις κάτι, κάνεις ότι μπορείς για να περιορίσεις/ελαχιστοποιήσεις την αξία του – έτσι ώστε να σου κοστίσει όσο το δυνατόν λιγότερα. Η αξία των περιουσιακών στοιχείων τώρα μίας χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών (μετοχές, ακίνητα κλπ.), μειώνεται, όσο της ανήκουν, ανάλογα με τη μείωση των μισθών και εισοδημάτων των κατοίκων της – στον περιορισμό των οποίων συμβάλλει τα μέγιστα ησκόπιμη ύφεση, η ανεργία, οι χρεοκοπίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ο διασυρμός της. Είναι προφανής λοιπόν ο σκοπός των τελευταίων απαιτήσεων του ΔΝΤ – ενώαπορούμε σε σχέση με το ποιοι βουλευτές-εκπρόσωποι των Ελλήνων, θα ψηφίσουν υπέρ της λεηλασίας της Ελλάδας και των Πολιτών της, οι οποίοι τους εκλέγουν για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της πατρίδας τους. »
Στις 6-2-2012 γράψαμε : Στόχος η ολική κατάρρευση
Εν μέσω εκβιασμών περί πτώχευσης , δήθεν τοποθέτησης κόκκινων γραμμών, και συνεχών αναβολών στήνεται το σκηνικό της επιβολής του νέου πακέτου λιτότητας , με κεντρικό άξονα την θεσμοθέτηση της μείωσης των μισθών του ιδιωτικού τομέα. Μέτρο όχι μόνο άχρηστο αλλά καταστροφικό(1).
Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός η ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ .
Τι θα φέρει την ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ;Μετά από παρατεταμένη μεγάλη ύφεση , η επιβαλόμενη μείωση των μισθών.
Τι ακολουθεί την ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ;H λεηλασία της κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας μέσω της απαξίωσης.
Εύλογο ερώτημα το πολιτικό σύστημα και οι διορισμένοι τεχνοκράτες συμμετέχουν στην ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ; H απάντηση βρίσκεται στην Ταϊλανδη , Ν.Κόρεα , Φιλιππίνες , Αργεντινή όπου το ΔΝΤ εφάρμοσε την ίδια καταστροφική πολιτική του με την βοήθεια πολιτικών και τεχνοκρατών(2).
Μπορεί τα παραπάνω να φαντάζουν ώς υπερβολικές απλουστεύσεις και υπερβολικά απαισιόδοξα , μα δυστυχώς είναι η κεντρική ιδέα του τι εξελείσεται σήμερα.
Παραπομπές : (1)http://paragoume.wordpress.com/2012/01/13/misthoi/ , (2) http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2525.aspx

Ένα Σχόλιο to “Στόχος η ολική κατάρρευση(2)”

  1. Anaconda είπε

    για κοίτα ρε Ολύμπω μου που όλοι πλέον κατάλαβαν ότι το πρόγραμμα είναι επίτηδες λάθος και ότι στόχος είναι η ολική κατάρρευση…
    h..p://olympia.gr/2012/01/20/άρματα-ασθενοφόρα-βαλιτσάκια-πετρέλ/
    ΥΓ. Το τί είχα ακούσει για το επιχείρημα περί ιδιωτικής περιουσίας τότε δε λέγεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια