Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

«Οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα...»

ο Γιώργος ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Συγκλονιστικό είναι το σημείωμα που άφησε ο συνταξιούχος φαρμακοποιός Δημήτρης Χριστούλας, ο οποίος τάραξε συθέμελα την Ελλάδα με την απολύτως συνειδητή πράξη της πολτπκής του αυτοκτονίας, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, στην πλατεία Συντάγματος. «Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το.....
1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι» έγραψε μεταξύ άλλων, κατακεραυνώνοντας την «κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου», όπως την αποκαλεί.

Βαθύτατα συγκινητική, διαπνεόμενη από ηθικό μεγαλείο και η επιστολή της κόρης του. «Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής... Για κάποιους, για τα "πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας", σε μια τέτοια κατάσταση η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σαν φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης», γράφει η Έμμυ Χριστούλα και συνεχίζει, απευθυνόμενη στον νεκρό: «Κοιμήσου πατέρα κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου. Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες. Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα ενός νέου. 'Το όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία. Μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομά μας είναι Αντίσταση"».

Σου σηκώνεται η τρίχα διαβάζοντας το διάλογο της κόρης με το νεκρό πατέρα. «Οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα...» γράφει εκείνος. «Κοιμήσου πατέρα κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου», του απαντά η θυγατέρα. Αισθάνεσαι ένα ρίγος και την ανάγκη να γονατίσεις με σεβασμό μπροστά στο ψυχικό και πολιτικό μεγαλείο του πατέρα και της κόρης.

Ρίγος και σεβασμό βεβαίως αισθανόμαστε μόνο εμείς, όσοι δηλαδή βρισκόμαστε σε τούτη τη μεριά της τάφρου που σκίζει ανειρήνευτα στα δύο την ελληνική κοινωνία, στο στρατόπεδο του λαού. Στην απέναντι πλευρά της αβύσσου βρίσκεται το αποκρουστικό κατακάθι του πολιτικού υποκόσμου του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας κυβερνάει.

Επιφανείς εκπρόσωποι του, ΠΑΣΟΚτζήδες φυσικά, όπως π.χ. ο Πάνος Μπεγλίτης ή ο Πάρης Κουκουλόπουλος έσπευσαν στα τηλεοπτικά κανάλια για να εκφράσουν δημοσίως την ενόχληση τους από την πολιτική πράξη της αυτοκτονίας του Δ. Χριστούλα, προκαλώντας άγρια αισθήματα οργής σε όσους τους είδαν, τους άκουσαν ή έμαθαν τι είπαν αυτά τα δύο άθλια από πολιτική σκοπιά υποκείμενα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η στάση αυτών των δύο υπουργών του ΠΑΣΟΚ κατέστησε πασιφανή σε όλους την πραγματικότητα πως με αυτούς τους πολιτικούς ο λαός είναι αδύνατον να συνυπάρξει. Αυτοί θεωρούν το λαό σκουλίκι και δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να τον λιώσουν κάτω από τη σόλα τους οποιαδήποτε στιγμή το κρίνουν σκόπιμο. Όσο για την τεράστια πλειοψηφία του λαού, αυτή θέλει να τους κάνει κομμάτια με τα ίδια της τα χέρια. Μετά τα χρόνια της χούντας, ποτέ το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» δεν είχε τόσο ισχυρή κυριολεκτική σημασία.

Τα μέλη της κατοχικής κυβέρνησης των συνεργατών των γερμανών και ευρωπαίων κατακτητών, όπως και των υπαλλήλων του ΔΝΤ, έχουν πλήρη επίγνωση της δοσιλογικής στάσης τους και των εγκλημάτων που διαπράττουν εναντίον εκατομμυρίων ελλήνων εργαζομένων, νέων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων. Όπως όμως οι μαυραγορίτες της ναζιστικής Κατοχής, έτσι και οι σύγχρονοι πολιτικοί μαυραγορίτες των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου προτάσσουν το προσωπικό τους συμφέρον και αδιαφορούν για τους νεκρούς και τα ερείπια που αφήνει πίσω της η δράση τους σε αγαστή συνεργασία με τους κατακτητές. Ξέρουν ότι είναι ζωτικής σημασίας γι' αυτούς να καταπνίξουν με τη βία το κίνημα αντίστασης πριν αυτό επικρατήσει και τους στήσει, από πολιτική σκοπιά, στα έξη μέτρα.

Η απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της ένωσης φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, όπως συνάγεται από τη σοβαρότητα του χτυπήματος με κλομπ στο κρανίο και μάλιστα από πίσω, από αφιονισμένες δυνάμεις ΜΑΤατζήδων εντάσσεται σε αυτή την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συγκυβερνούν. Ευτυχώς, ο υποψήφιος δολοφόνος απέτυχε να φέρει σε πέρας πλήρως την αποστολή του. Ο Μ. Λώλος έμεινε ζωντανός. Απέτυχαν όμως παταγωδώς οι όποιοι κι αν είναι οργανωτές της απόπειρας δολοφονίας στον πολπικό στόχο τους – να τρομοκρατήσουν δηλαδή τον ελληνικό λαό. Μάταιος κόπος. Με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιούσε τις δυνάμεις ασφαλείας και η χούντα των συνταγματαρχών καθιστώντας τες μεν λαομίσητες, αλλά αναποτελεσματικές την κρίσιμη ώρα είτε της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είτε της κατάρρευσης της δικτατορίας. Οι σιδηρόφρακτοι βασανιστές και δολοφόνοι δεν έσωσαν τους δικτάτορες.

Το ίδιο και τα ΜΑΤ σήμερα δεν πρόκειται να σώσουν τους πολιτικούς δοσίλογους της νέας Κατοχής προσπαθώντας ή και πετυχαίνοντας να δολοφονήσουν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ για να μην αποτυπώνουν την κτηνωδία της δράσης τους και βλέπει όλος ο λαός με ποιον τρόπο προσπαθούν να κρατήσουν την εξουσία το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Τώρα που το καθεστώς τους κλονίζεται, γίνονται πιο επιθετικοί. Απαιτείται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα για να μπορέσουμε να τους ξεφορτωθούμε για πάντα. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και ακανθώδης.

http://www.antikry.com

4 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςApr 8, 2012 08:57 AM

  Τι ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στον τελικό;

  «Εντάξει, γενικά ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, νομίζω απ' τα καλύτερα που έχουν γίνει ποτέ σε τελικό. Το πάθος ωστόσο που δείξαμε, πιστεύω πως είναι αυτό που τελικά μας έδωσε και την κούπα. Δείξαμε σε αρκετά σημεία πως είμαστε πιο ομάδα, υπήρχαν δυνατές μάχες και ειδικά μετά το 2-1 που χάναμε, φάνηκε πως το θέλαμε πιο πολύ. Είχαμε πιστέψει όλες σ' αυτόν τον τίτλο».

  Οι διαφορές σε σχέση με τον περσινό τελικό;

  «Κατ' αρχήν ότι φέτος... παίζω (περισσότερο). Πέρα απ' την πλάκα όμως αυτό που σίγουρα έκανε την διαφορά είναι ότι φέτος είχαμε απέναντί μας τον Παναθηναϊκό. Είναι ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση το να κατακτάς έναν τίτλο, για οποιαδήποτε διοργάνωση κι αν πρόκειται, εναντίον του μεγάλου αντιπάλου σου».

  Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια γι' αυτή την ομάδα;

  «Έχουμε αρκετά νέα κορίτσια στον Ολυμπιακό και νομίζω πως αν ο σύλλογος στηριχτεί σ' αυτά και δουλέψει μαζί τους, μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Χρειάζεται πολύ δουλειά, απ' όλους. Ξέρουμε ότι αν δουλέψουμε όπως πρέπει και με την βοήθεια και των έμπειρων παικτριών που υπάρχουν μπορούμε να πρωταγωνιστούμε και τα επόμενα χρόνια».

  Ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα για τον Ολυμπιακό; Μπορεί να πανηγυρίσει κι ένα πρωτάθλημα;

  «Το πρωτάθλημα σίγουρα είναι ο μεγάλος μας... πόθος, όμως τα πράγματα πρέπει να γίνουν βήμα-βήμα. Και φέτος τερματίσαμε στην 2η θέση και αν δεν υπήρχε η τόσο κακή οργάνωση από πλευράς ομοσπονδίας, που έχει «κόψει» τα πλέι οφ, ίσως καταφέρναμε και το κάτι παραπάνω. Τα δύο σερί παιχνίδι με την ΑΕΚ στη αρχή της σεζόν μας στοίχησαν στην συνέχεια».

  Επιτεύχθηκαν οι φετινοί στόχοι του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Κυπέλλου;

  «Με δεδομένο ότι υπήρξαν τόσες πολλές αλλαγές το καλοκαίρι, ήρθαν εξάλλου πολλές νέες παίκτριες και θα έπρεπε να περάσει αρκετός καιρός για να «δέσει», ο στόχος μας ήταν η είσοδος στην εξάδα. Στην συνέχεια βέβαια είδαμε ότι μπορούσαμε και ακόμα περισσότερα πράγματα, δείξαμε ότι μπορούμε, πως είχαμε τα... κότσια και για το κάτι παραπάνω και νομίζω ότι αυτό το Κύπελλο είναι το «επιστέγασμα» μίας απόλυτα επιτυχημένης χρονιάς».

  Ήταν υπέρβαση αυτό το Κύπελλο για τον φετινό Ολυμπιακό;

  Το επίπεδο, καλώς ή κακώς, του πρωταθλήματος ήταν αρκετά πεσμένο και αυτό πιστεύω πως ήταν ακόμα ένα στοιχείο που μας βοήθησε, με δεδομένο βέβαια ότι είχαμε μία τόσο νέα ομάδα. Ένα... κράμα νιάτων κι εμπειρίας, που όμως στο τέλος έδεσε κατάλληλα κι έδειξε πως είναι ικανό για πολλά πράγματα. Θεωρώ ωστόσο πως ναι, ήταν μία υπέρβαση για μας, τονίζοντας και πάλι ότι αρχικός μας στόχος ήταν η εξάδα. Εμείς όμως φτάσαμε στην 2η θέση και πήραμε ένα τρόπαιο απέναντι σε μία ομάδα με πολύ μεγάλη παράδοση στο άθλημα».

  Η στήριξη των φιλάθλων ήταν αυτή που περιμένατε;

  «Ήταν κάτι το φανταστικό, το απερίγραπτο! Απ' την ώρα που φτάσαμε στην Πρέβεζα μως υποδέχτηκαν σαν... θεές. Και καθ' όλη την διάρκεια βέβαια του αγώνα υπήρχε τεράστια στήριξη, ε και σίγουρα μετά από ένα σημείο θέλεις να πετύχεις για να δώσεις και σ' εκείνους την χαρά γι' αυτό που αγαπάνε..,»

  Απάντηση
 2. ΑνώνυμοςApr 8, 2012 09:00 AM

  Έμαθα ότι ήσουνα λοχίας στο στρατό;

  Απάντηση
 3. ΑνώνυμοςApr 8, 2012 09:01 AM

  Γιατί το φέρετρο του Δημήτρη Χρίστουλα ήταν καλυμένο με την Συριακή σημαία;..Για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν αυτοκτόνησε;

  Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί ήταν καλυμμένο το φέρετρο με την Συριακή σημαία; Δεν ήταν Έλληνας;
  Για την Ελλάδα και ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες δεν αυτοκτόνησε;

  Δείτε το βίντεο και τα σχόλια δικά σας...

  http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_555.html

  ΧΘΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ.
  ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ!
  =================================
  Κανείς δεν έγραψε τίποτε, κανείς δεν πήγε να ρωτήσει αν είχε συγγενείς και γιατί το «έκανε»!.
  Ένας ήσυχος αθόρυβος , άγνωστος ΕΛΛΗΝΑΣ! άφησε τον κόσμο τούτο, χωρίς να μάθουμε γιατί, χωρίς να ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ γιατί;

  ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ Ε Λ Λ Η Ν Α Σ !!! ΚΑΙ ΔΕΝ !! ΗΤΑΝ ΑΘΕΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ;
  ================================================================
  Αυτή είναι η «ενημέρωση», αυτή είναι η προπαγάνδα! αυτή είναι η νέα Λυκοφωλιά των «ερυθρών» νέο- Γκαιμπελίσκων !
  Ποιος θα μας σώσει από την «Κόκκινη λαίλαπα» των Τσιμπλιασμένων τρωκτικών;
  Ποιος θα μας σώσει από τη «Μαύρη λαίλαπα» των Ναζιστόμορφων τεράτων;
  ΠΟΙΟΙ!!! «Οδηγούν» την Ελλάδα μας στο γκρεμό;
  Έλληνες συνέλθετε ! Φτάνει πια. Πέσαμε στη παγίδα τους;
  Θα παραδώσουμε την Ελλάδα στα χέρια των «ερυθρών και μαύρων» φονιάδων του χτές και του σήμερα ;
  Θα «παραδώσουμε» τα παιδιά μας στα χέρια αυτών των παρα- πολιτικών ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ;

  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΑνώνυμοςApr 8, 2012 09:18 AM

   Τι ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στον τελικό;

   «Εντάξει, γενικά ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, νομίζω απ' τα καλύτερα που έχουν γίνει ποτέ σε τελικό. Το πάθος ωστόσο που δείξαμε, πιστεύω πως είναι αυτό που τελικά μας έδωσε και την κούπα. Δείξαμε σε αρκετά σημεία πως είμαστε πιο ομάδα, υπήρχαν δυνατές μάχες και ειδικά μετά το 2-1 που χάναμε, φάνηκε πως το θέλαμε πιο πολύ. Είχαμε πιστέψει όλες σ' αυτόν τον τίτλο».

   Οι διαφορές σε σχέση με τον περσινό τελικό;

   «Κατ' αρχήν ότι φέτος... παίζω (περισσότερο). Πέρα απ' την πλάκα όμως αυτό που σίγουρα έκανε την διαφορά είναι ότι φέτος είχαμε απέναντί μας τον Παναθηναϊκό. Είναι ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση το να κατακτάς έναν τίτλο, για οποιαδήποτε διοργάνωση κι αν πρόκειται, εναντίον του μεγάλου αντιπάλου σου».

   Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια γι' αυτή την ομάδα;

   «Έχουμε αρκετά νέα κορίτσια στον Ολυμπιακό και νομίζω πως αν ο σύλλογος στηριχτεί σ' αυτά και δουλέψει μαζί τους, μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Χρειάζεται πολύ δουλειά, απ' όλους. Ξέρουμε ότι αν δουλέψουμε όπως πρέπει και με την βοήθεια και των έμπειρων παικτριών που υπάρχουν μπορούμε να πρωταγωνιστούμε και τα επόμενα χρόνια».

   Ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα για τον Ολυμπιακό; Μπορεί να πανηγυρίσει κι ένα πρωτάθλημα;

   «Το πρωτάθλημα σίγουρα είναι ο μεγάλος μας... πόθος, όμως τα πράγματα πρέπει να γίνουν βήμα-βήμα. Και φέτος τερματίσαμε στην 2η θέση και αν δεν υπήρχε η τόσο κακή οργάνωση από πλευράς ομοσπονδίας, που έχει «κόψει» τα πλέι οφ, ίσως καταφέρναμε και το κάτι παραπάνω. Τα δύο σερί παιχνίδι με την ΑΕΚ στη αρχή της σεζόν μας στοίχησαν στην συνέχεια».

   Επιτεύχθηκαν οι φετινοί στόχοι του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Κυπέλλου;

   «Με δεδομένο ότι υπήρξαν τόσες πολλές αλλαγές το καλοκαίρι, ήρθαν εξάλλου πολλές νέες παίκτριες και θα έπρεπε να περάσει αρκετός καιρός για να «δέσει», ο στόχος μας ήταν η είσοδος στην εξάδα. Στην συνέχεια βέβαια είδαμε ότι μπορούσαμε και ακόμα περισσότερα πράγματα, δείξαμε ότι μπορούμε, πως είχαμε τα... κότσια και για το κάτι παραπάνω και νομίζω ότι αυτό το Κύπελλο είναι το «επιστέγασμα» μίας απόλυτα επιτυχημένης χρονιάς».

   Ήταν υπέρβαση αυτό το Κύπελλο για τον φετινό Ολυμπιακό;

   Το επίπεδο, καλώς ή κακώς, του πρωταθλήματος ήταν αρκετά πεσμένο και αυτό πιστεύω πως ήταν ακόμα ένα στοιχείο που μας βοήθησε, με δεδομένο βέβαια ότι είχαμε μία τόσο νέα ομάδα. Ένα... κράμα νιάτων κι εμπειρίας, που όμως στο τέλος έδεσε κατάλληλα κι έδειξε πως είναι ικανό για πολλά πράγματα. Θεωρώ ωστόσο πως ναι, ήταν μία υπέρβαση για μας, τονίζοντας και πάλι ότι αρχικός μας στόχος ήταν η εξάδα. Εμείς όμως φτάσαμε στην 2η θέση και πήραμε ένα τρόπαιο απέναντι σε μία ομάδα με πολύ μεγάλη παράδοση στο άθλημα».

   Η στήριξη των φιλάθλων ήταν αυτή που περιμένατε;

   «Ήταν κάτι το φανταστικό, το απερίγραπτο! Απ' την ώρα που φτάσαμε στην Πρέβεζα μως υποδέχτηκαν σαν... θεές. Και καθ' όλη την διάρκεια βέβαια του αγώνα υπήρχε τεράστια στήριξη, ε και σίγουρα μετά από ένα σημείο θέλεις να πετύχεις για να δώσεις και σ' εκείνους την χαρά γι' αυτό που αγαπάνε..,»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια