Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Εξευτελισμός για τον Βενιζέλο στο Antinews

To antinews εμφανίζει τον Βενιζέλο να ζητά από τον Σαμαρά αντιπροεδρία και Υπ. Οικονομικών προβάλλοντας τον  ως  καρεκλοθήρα και χρησιμοποιώντας ταπεινωτικούς χαρακτηρισμούς. Επιπλέον αναφέρει κι άλλα ενδιαφέροντα “εσωκομματικά” που μαθαίνουν εκεί στο antinews.
Και έτσι απλά η δεύτερη περίοδος συγυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ ξεκινά με τον Σαμαρά πρωθυπουργό και τον Βενιζέλο να εμφανίζεται να θέτει όρους για καρέκλες και οφίτσια. Ήταν αναμενόμενο αφού θεωρούν όλοι το ΠΑΣΟΚ δεδομένο.
 Ας δούμε το άρθρο του antinews:
Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα είναι στην κόψη του ξυραφιού και εγχώριοι και ξένοι παράγοντες πιέζουν για σχηματισμό κυβέρνηση άμεσα. Την ίδια ώρα που όλοι περιμένουμε με αγωνία να υπάρξει κυβέρνηση, με βάση το μήνυμα που έστειλε ο λαός, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να κρατήσουν το δικό τους… δοβλέτι, το δικό τους καπετανάτο αδιαφορώντας για τη σωτηρία της πατρίδας.
Βλέπουμε εδώ και ώρες τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να σχηματίσει κυβέρνηση είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε και με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.
Ακούμε διάφορα στελέχη του κ. Κουβέλη, αλλά και τον ίδιο, να χρησιμοποιούν παρελκυστικές πολιτικές και να βάζουν ακόμη και θέμα για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, λες και ο νικητής είναι υποχρεωμένος να πάει σπίτι του.
Όμως, τώρα μαθαίνουμε ότι στο παρασκήνιο παίζεται κι ακόμη ένα άθλιο προσωπικό παιχνίδι, αυτή τη φορά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κόπτεται για τον σχηματισμό κυβέρνησης άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews, έχει βάλει τον εξής απίστευτο όρο: Διεκδικεί για τον ίδιο τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και παράλληλα του υπουργού Οικονομικών, θέσεις που είχε και στην κυβέρνηση Παπαδήμου, όταν όμως τότε το ΠΑΣΟΚ είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Με πιο δικαίωμα, λοιπόν, το 12% διεκδικεί τώρα θέσεις τις οποίες δεν δικαιούται; Να υποθέσουμε ότι η θέση του αντιπροέδρου θα μπορούσε να του δοθεί. Από που κι ως που όμως θα ξαναγίνει τσάρος της οικονομίας; Θεωρεί εαυτόν επιτυχημένο; Έκανε καμιά διαπραγμάτευση με τους ξένους ή μήπως νομίζει ότι ξεχάσαμε τα χαράτσια του και την αλλοπρόσαλλη πολιτική του; Γι’ αυτό δεν αποδοκιμάστηκε σφόδρα από τον ελληνικό λαό;
Πώς είναι δυνατόν να ζητά για την πάρτη του το πιο κρίσιμο υπουργείο της κυβέρνησης από τον νικητή των εκλογών Αντώνη Σαμαρά; Αν πράγματι οι συζητήσεις για κυβέρνηση ναυαγούν γι’ αυτό το λόγο τότε ο κ. Βενιζέλος πολύ σύντομα θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Ήδη, απ’ ότι μαθαίνουμε από το ΠΑΣΟΚ, κορυφαία στελέχη όπως ο Α. Λοβέρδος και ο Μ. Χρυσοχοϊδης, απειλούν να αποχωρήσουν από το κόμμα επειδή ο Βενιζέλος παίζει παιχνίδια για τον εαυτό του. Διεκδικεί δηλαδή ρόλο γι’ αυτόν και ζητά να μην υπάρξει άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση ώστε να είναι ο απόλυτος άρχων της «κουτσουρεμένης» κεντροαριστεράς.
Έτσι, όμως, οδηγεί με γεωμετρική ταχύτητα το ΠΑΣΟΚ στη διάσπαση. Αλλά τι μας νοιάζει για το ΠΑΣΟΚ, όταν η χώρα ολόκληρη χάνεται;
 Μετά την σημερινή συνάντηση του με τοπν κ. Βενιζέλο, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τον κ. Βενιζέλο μείναμε σύμφωνοι ότι πρέπει οπωσδήποτε, εντός της προθεσμίας της εντολής που έχω λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να σχηματιστεί η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θα έχουμε ασφαλώς και νέες επαφές”
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ζήτησε να ολοκληρωθεί αύριο η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, με τη σύγκληση σύσκεψης, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, των αρχηγών των τεσσάρων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).

One thought on “Εξευτελισμός για τον Βενιζέλο στο Antinews

Καλά η “υπουργίτιδα” (κατά Πάρη Κουκουλόπουλο) μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη. Όμως ο σχηματισμός κυβέρνησης δεν παίζεται εκεί.
Το ΠΑΣΟΚ αναζητά αριστερή νομιμοποίηση στη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ και δεν προχωράει σε κυβέρνηση χωρίς αυτή (θα είχε όμως πλάκα να δούμε τί θα έκανε μετά από ένα όχι της ΔΗΜΑΡ και ένα γλυκό εκβιασμούλη από την Ευρώπη…).
Η ΔΗΜΑΡ αναζητά οικουμενική νομιμοποίηση στη βάση των προγραμματικών δεσμεύσεων της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και φυσικά των προσώπων. Το πρώτο φρόντισε να το ανατινάξει η Μέρκελ από χθες, το δεύτερο δεν το αντέχει ο Σαμαράς (ακόμα και ένας Δήμας θα ήταν εσωκομματική καταστροφή, δε μιλάμε τώρα για Αβραμόπουλο που είναι το κόκκινο πανί…). Άρα? Εδώ σας θέλω!
Πάντως αν η ιστορία καταλήξει σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά από εκβιασμό των Ευρωπαίων, τότε το καλύτερο που έχει να κάνει αυτό το απονευρωμένο στελεχιακό ΠΑΣΟΚ (λέμε τώρα, στην πραγματικότητα οι πρωτοκλασάτοι και οι ορντινάτζες τους που έχουν απομείνει) είναι να ενωθεί με τη ΝΔ……!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια