Powered By Blogger

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012


Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

“Όσοι πιστεύουν ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί έχουν ψευδαισθήσεις”!

Αυτό λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος που τονίζει ότι το μνημόνιο είναι τροποποιήσιμο αλλιώς θα ήταν ανόητο και πρόσθεσε ότι ...
υπάρχει πάντα ανάγκη να το προσαρμόζουμε. Το μνημόνιο ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της στους κόλπους της τρόικας θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου στη διάρκεια του καλοκαιριού και αυτοί που πιστεύουν ότι δεν πρέπει ή δεν μπορεί να ξανασυζητηθεί "έχουν ψευδαισθήσεις", δήλωσε σήμερα ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Η τρόικα, που αντιπροσωπεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα επιστρέψει στην Αθήνα μόλις σχηματισθεί μια νέα κυβέρνηση "για να δει πού βρίσκεται το δεύτερο πρόγραμμα" στήριξης της Ελλάδας, όμως είναι προφανές ότι υπάρχουν "καθυστερήσεις" στην εφαρμογή του, υπογράμμισε αυτός ο αξιωματούχος. Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πει, "με βάση τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το σημερινό πρόγραμμα, αν επιθυμεί μια αναπροσαρμογή" και, αν αυτό συμβαίνει, "η τρόικα θα προχωρήσει σε μια εκτίμηση και το Eurogroup θα εξαγάγει τα συμπεράσματα", εξήγησε ο αξιωματούχος. Αυτό θα πρέπει να γίνει "στη διάρκεια του καλοκαιριού". Οι υπεύθυνοι της τρόικας "θα διαπραγματευθούν με τις ελληνικές αρχές και, όταν θα έχει βρεθεί μια ικανοποιητική λύση, θα υπογραφεί ένα νέο μνημόνιο, με νέα όρια και ένα νέο πρόγραμμα εκταμίευσης" των δόσεων της βοήθειας, δήλωσε. "Το μνημόνιο είναι τροποποιήσιμο, αλλιώς θα ήταν ανόητο", επέμεινε και πρόσθεσε: "Υπάρχει πάντα ανάγκη να το προσαρμόζουμε". "Οποιοσδήποτε υποστηρίζει ότι το μνημόνιο δεν μπορεί ή δεν πρέπει να τεθεί υπό επαναδιαπραγμάτευση έχει ψευδαισθήσεις", επειδή "η οικονομική κατάσταση έχει αλλάξει", επιβαρύνοντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τα φορολογικά έσοδα και το ρυθμό των δημοσιονομικών προσαρμογών στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, "αν δεν αλλάξουμε το μνημόνιο, θα αποτύχει", εξήγησε αυτός ο αξιωματούχος. Ο ίδιος δεν μίλησε ωστόσο για τη δυνατότητα να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις της ή να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα συνδυασμένο με μια χρηματοπιστωτική επιμήκυνση. Ερωτηθείς για τη δυνατότητα να υπάρξει διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος με την Ελλάδα, ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αμαντέου Αλταφάζ, απέρριψε ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. "Ουδείς, σε κάθε περίπτωση στην Επιτροπή, δεν υπολογίζει σε ένα νέο μνημόνιο", δήλωσε προσθέτοντας ότι με τις ελληνικές αρχές θα υπάρξουν "συζητήσεις για τον καλύτερο τρόπο εφαρμογής του προγράμματος που έχουν αποφασίσει με τους εταίρους τους". Το μνημόνιο μπορεί να τροποποιηθεί αν όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης συμφωνούν, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, υπογράμμισε ένας άλλος ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε, επισης, να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας πως "τεχνικά όλα είναι δυνατά, πρόκειται για μια πολιτική συμφωνία, όμως χρειάζεται η ομόφωνη άποψη των 17".

7 σχόλια:

  1. Να πείτε στον "Ευρωπαίο αξιωματούχο ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί" χαιρετίσματα από την Μερκελ
    Απάντηση
  2. Ηρθε η ωρα να εφαρμοστουν τα μνημονια πληρως:
    Οροι μνημονιων:
    1) Δεν εχει δικαιωμα η Ελλαδα να δανειστεί απο αλλες χωρες εκτος Ευρωπαικης Ενωσης και ΔΝΤ. Θα δανείζεται παντα μοναχα απο αυτους με τα καταστροφικά υψηλά επιτόκια απο 5 εως 7%, με αποτελεσμα να συνεχίζουν να αυξάνονται κατα πολυ τα χρεη μας.
    2) Το 98% των δανειων που μας δινουν οι Ευρωπαίοι δανειστές πηγαινει στην αποπληρωμη παλαιών τοκοχρεωλυσίων, δηλαδη σχεδον ολα τα λεφτα πηγαινουν στις τραπεζες τους, τους επιστρεφουμε παλι τα χρηματα και στην χωρα δεν μενει τιποτα.
    3) Καταργηθηκε η εθνικη κυριαρχια του κρατους.
    4) Καταργηθηκαν τα δικαιωματα των πολιτων και οι κατακτησεις των εργαζομενων.
    5) Μας οδηγουν σε "βαλκανοποίηση" της χωρας μας με μισθούς και συντάξεις Βαλκανίων (Αλβανιας, Σκοπίων, Βουλγαριας κ.τ.λ.).
    6) Εχουν δικαιωμα οι ξενοι-δανειστές, βασει αγγλικου δικαιου να κατασχεσουν οτι ωρα γουσταρουν ιδιωτικη και δημοσια περιουσια του κρατους...
    7) Ξεπουλησαν τον ορυκτο και φυσικο πλουτο της χωρας στους ευρωπαιους χωρις εμεις να εχουμε καποιο οφελος, κερδος και συμφερον...
    Mπατε σκυλοι αλεστε, ελευθερα...
    Απάντηση
  3. Α καλα τωρα μαλιστα ειναι πολιτικη συμφωνια ..τοσο καιρο που ο συριζα ελεγε για πολιτικη καταγγελια καποιοι ανεγκεφαλοι χαζογελουσανε ..ΑΛΛΑ ακουστε κατι ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και αλλο ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.κΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΑΠΟΣΥΡΕΙς ..ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙς ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ..ΚΑΙ ΤΙς ΡΥΘΜΙΣΕΙς ΤΟΥ ΤΙς ΟΠΟΙΕς ΚΑΤΗΓΓΗΛΕς.Ενω επαναδιαπραγματευση σημαινει οτι δεν αλλαζει το πλαισιο και οι στοχοι και δημιουργεις μια τροποποιημενη ρυθμιση που οδηγει στον ιδιο στοχο .ΤΩΡΑ ΣΑΜΑΡΑΣ -ΒΕΝΙΖΕΛΟς -ΚΟΥΒΕΛΗς (αμαρτωλη τριαδα)..θα αναγκασθουν να πεσουν στην ιδια θαλλασσα ..θα τους κυνηγανε οι καρχαριες ΜΕΡΚΕΛ-ΟΛΑΝΤ ΚΛΠ..και θα φωναζουν σωστε μας ..ε..οπως φαγωθηκε ο καραμανλης - ο γαπ- ετσι ηρθε η ωρα και του ΣΑΜΑΡΑ ..ο βενιζελος εκανε συμφωνια με τους καρχαριες για να μην τον φανε ..τους ειπε οτι εχω εναν ανεγκεφαλο με νοστιμο κρεας ..ετσι γλυτωσε ο ιδιος (προς το παρων )..δεν βλεπουν ομως οι καρχαριες πισω τους ..ξελογιασθηκαν απο το φαγοποτι ..ερχεται στο βαθος ενα κυτος....ερχεται ο τσιπρας ..μονο που θελει να τους φαει χορτατους .
    Απάντηση
  4. δυστυχως η ευτυχως ο ανθρωπινος οργανισμος γινεται πολυ ευαλωτος
    και δυσαρμονικος οταν τον καταβαλει η πεινα και η διψα.....

    κανενα μνημονιο δεν ...διαβαζεται υπο συνθηκες πεινας

    οποιος καταλαβε καταλάβε
    Απάντηση
  5. στο τελος εχει η αχλαδα την ουρα....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα μνημονιο χαχαχαχαχαχαχα!!!!!
    Απάντηση
  6. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΑΣ ΤΟΠΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΘΑ ΔΩΘΕΙ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΠΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΝΩ Η ΕΛΙΤ ΘΑ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙΜΘΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ.ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ...ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ Ν ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΛΟΓ/ΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ,ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...........ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ.........ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
    Απάντηση
  7. ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΣΥΝΕΧΩΣ19 Ιουνίου 2012 8:07 μ.μ.
    ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΑΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΠΟΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ; ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩΚΟΛΥΤΟ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΝΟΥΧΙΑ ΠΙΣΩΛΟΥΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
    Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια