Powered By Blogger

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Εμάς θα μας βρείτε στους δρόμους μαζι με όλο το λαό!

Να λοιπόν η νέα μας κυβέρνηση. Να την χαιρόμαστε. Πιστεύω πραγματικά ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που δεν εύχεται να επιτύχει. Θα ήταν πραγματικά πολύ εγωιστικό να μη θέλουμε να βγει η χώρα μας από την κρίση για να επιβεβαιωθούν οι δικές μας εκτιμήσεις και προσεγγίσεις. Αντίθετα εύχομαι να είχαμε εμείς λάθος και να έχουν δίκιο όλοι αυτοί που προσεγγίζουν την κρίση από τη μονεταριστική και δημοσιονομική της πλευρά (Μερκελ, κομισιον, τραπεζίτες ντόπιοι και ξένοι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, κανάλια,"αγορές").
Θα λεγα ότι αυτή η κυβέρνηση έχει από πλευράς περιβάλλοντος όλες τις προυποθέσεις για να επιτύχει. Έχει πρόσφατη λαϊκή επιβεβαίωση αφού οι εκλογές γίνανε μόλις προχθές. Έχει έναν πολύ ισχυρό πυλώνα αφού η ΝΔ επανέκαμψε σε ποσοστά κοντά στο 30%! Έχει άλλα δυο κόμματα δορυφόρους να την στηρίζουν εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα (ΔΗΜΑΡ) αυτοαποκαλείται και αριστερό. Συγκεντρώνει την στήριξη του 50+ % των Ελλήνων ψηφοφόρων. Έχει την κάτι παραπάνω από στήριξη ΟΛΩΝ των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας αφού αυτό κάνανε σταθερά με λύσσα τα τρία τελευταία χρόνια. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι έχει μια σοβαρή και υπεύθυνη

αντιπολίτευση αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με το 27% του λαού που συγκέντρωσε μπορεί, να προασπίσει τις λαικές κατακτήσεις, να αρθρώσει τον ΔΙΚΟ του εναλλακτικό λόγο, να ελέγξει την εξουσία όταν αυτή με τα μέτρα της διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και εν τέλει να αποτελέσει τον φορέα που θα δώσει στους πολίτες την προοπτική διεξόδου και ελπίδας.
Η εκτίμηση μου, δυστυχώς είναι πως το νεοφιλελεύθερο σχήμα με σοσιαλδημοκρατικές πινελιές που συγκροτήθηκε για να ασκήσει τον σκληρότερο μονεταρισμό που έχει εφαρμοσθεί ποτέ στην μεταπολεμική Ευρώπη είναι καταδικασμένο να αποτύχει! Πρώτον γιατί εφαρμόζει μια συνταγή που την ξέρουμε εδώ και 3 χρόνια και που ακόμα και για τους πιο νεοφιλελεύθερους οικονομολόγους παράγει ύφεση και άρα εκ νέου κρίση! Δεύτερον γιατι δεν την πιστεύουν ούτε καν αυτοί που την εφαρμόζουν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ) οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν πως απλά είναι ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ από τους δανειστές μας να την υλοποιήσουν και πως αν ήταν ελεύθεροι κάπως αλλιώς θα τη διαχειρίζονταν! Τρίτον αλλά και κυριώτερον αυτή η πολιτική έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας και αρα το υποκείμενο που καλείται να την υλοποιήσει ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ! Καμιά εμπιστοσύνη δεν έχει ο ασθενής στη θεραπευτική αγωγή του γιατρού!
Ειπώθηκε κατά κόρον ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα! Πράγματι; Βρισκόμαστε μπροστά στο παράδοξο να ευχόμαστε να πετύχει μια κυβέρνηση που βλέπουμε ότι μας οδηγεί στην καταστροφή! Πιστεύω όμως ότι πολύ σύντομα το ίδιο το κίνημα θα επιβάλλει αλλαγή πλεύσης! Πολύ συντομα η πολιτικη των αρρωστημένων μνημονίων θα ανατραπεί! Ολοι μας ,ο καθένας ξεχωριστά, αλλά όλοι μαζί  ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε παρόντες στους αγώνες που θα αναπτύξει ο λαός μας για ένα καλύτερο αύριο!
Μέχρι τότε καλή τύχη και γιατι όχι καλη επιτυχία Αντωνάκη, καλό κουράγιο Βαγγέλη και καλο ταξίδι στη νεοφιλελεύθερη περιπλάνηση σου Φώτη !

Εμάς θα μας βρείτε στους δρόμους μαζι με όλο το λαό!
Δημήτρης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια