Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Τι πραγματικά θέλουν από την Ελλάδα οι Γερμανοί

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 28, 2012
«Αρπαγή της περιουσίας σας με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος»
 • Max Keizer: «Η Ελλάδα έχει δεχτεί εχθρική επίθεση»
Γνωστός οικονομικός αναλυτής, παρουσιαστής, παραγωγός, ακτιβιστής με έντονη δράση κατά των εταιρειών-συμβόλων της παγκοσμιοποίησης, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan, εναντίον της οποίας διεξήγαγε καμπάνια καλώντας τον κόσμο να αγοράσει ασήμι για να ανέβει η τιμή του κι έτσι να χρεοκοπήσει η εταιρεία, η οποία, κατά τον Κάιζερ, είχε «σορτάρει» στο μέταλλο και είχε «γυμνές» θέσεις.
Ο Max Keizer μίλησε στο περιοδικό «Επίκαιρα» και φυσικά δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. «Είναι ξεκάθαρο ότι
«η ιδέα της κατάληψης της Ελλάδας στοχεύει στην αρπαγή της περιουσίας της με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος, σχεδόν μηδενικό. Από νομικής πλευράς, θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως «εχθρική επιδρομή».
Δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα οικονομικά από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, είναι, όμως, μια από τις πιο μικρές και ευάλωτες χώρες, επομένως είναι πιο εύκολο να την καταλάβουν και να τη «γδύσουν» από τα περιουσιακά της στοιχεία»,
αναφέρει.
Πιστεύει πάντως ότι
«η Ευρώπη θα ελέγχεται μέσω του Βερολίνου και των κυβερνήσεων που θα συνεργάζονται με τη Γερμανία, προχωρώντας σε δημοσιονομική ενοποίηση. Θα επέλθει επιβολή περισσότερων φόρων σε όλη την Ευρώπη που θα εισπράττονται από το Βερολίνο, και… αυτός είναι ο στόχος!
Η Goldman Sachs έχει ήδη δηλώσει ότι αυτό είναι κάτι που τους ενδιαφέρει, όπως και η Wall Street. Είναι κάτι που έχει πάρει το δρόμο του!». Φυσικά στο ερώτημα αν η ευρωζώνη τελικά θα καταρρεύσει, θεωρεί ότι «κατά τη δική μου άποψη, η απόφαση αυτή βρίσκεται στα χέρια της Γερμανίας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να ξεφύγει από το ευρώ, η ιρλανδική κυβέρνηση, η πορτογαλική, η ισπανική επίσης δεν έχουν το θάρρος να ξεφύγουν από το ευρώ.
Η Γερμανία λατρεύει το ευρώ επειδή αυτά τα προβλήματα βοηθούν τις εξαγωγές της, γι’ αυτό και χαίρονται που η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Κάθε φορά που πέφτει το ευρώ και υπάρχουν φόβοι για κατάρρευσή του, αυτό λειτουργεί μια χαρά για τη Γερμανία. Η οικονομία της αναπτύσσεται, η ανεργία έχει πέσει κατακόρυφα, το πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισής της έχει και πλεόνασμα. Οπότε, δεν βλέπω στην παρούσα φάση να επιθυμούν την κατάρρευσή του. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να το επιδιώξει, στο χέρι της Ιρλανδίας και των άλλων να το κάνουν, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει κανείς τη θέληση».
Και πιστεύει, μεταξύ άλλων, ότι:
«Υπάρχει πόλεμος αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Κατά τη διάρκεια πολέμων οι άνθρωποι κατακτούν χώρες για τη γη και τους θησαυρούς, χρησιμοποιούν τανκς, όπλα, στρατούς, τώρα, όμως, κατακτούν τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας μέσω του χρέους της, μέσω παραγωγών. Οπότε ένας νομισματικός πόλεμος, ένας χάρτινος πόλεμος, συμβαίνει αυτή τη στιγμή, συμβαίνει τώρα, και η Ελλάδα χάνει».
kostasxan.blogspot.gr

4 Σχόλια to “Τι πραγματικά θέλουν από την Ελλάδα οι Γερμανοί”

 1. ARXI DI alogou είπε

  φιλε μου θα τους ειναι παντελως αχρηστη σε λιγο καιρο
  εδω οι Γερμανοι ξεπουλανε τον ΟΤΕ οσο οσο για να σηκωθουν να φυγουν, συντομα στις οθονες σας θα πληρωσουν τον Ελληνικο Δημοσιο για να τον παρει πισω
 2. Σοφία είπε

  «η ιδέα της κατάληψης της Ελλάδας στοχεύει στην αρπαγή της περιουσίας της με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος, σχεδόν μηδενικό. Από νομικής πλευράς, θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως «εχθρική επιδρομή».
  Δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα οικονομικά από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, είναι, όμως, μια από τις πιο μικρές και ευάλωτες χώρες, επομένως είναι πιο εύκολο να την καταλάβουν και να τη «γδύσουν» από τα περιουσιακά της στοιχεία»,
  Ακριβώς αυτό.
  Για αυτό το ταμείο “αποκρατικοποιήσεων” θα πουλάει σε όποιον λέει η τρώει-κα στην τιμή που θα λέει η τρώει-κα.
  Τα συνεταιράκια έχουν κανονίσει τη δουλίτσα με δάνειο 100 ευρώ θα πουλήσουμε σπίτι αξίας 500 ευρώ στον “γαμπρό” που θα ορίσει η τσατσά τρώει-κα στην τιμή των 5ευρώ.
  Κι αυτό το θεσμοθέτησαν με το μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο της τσέπης των τοκογλύφων οι γνωστές πουτ@ν@ρες της βουλής πέρισυ το καλοκαίρι που τσιμπάνε τη μιζούλα τους με κάθε δόση για να “θέλουν τον στόχο της πολιτικής των δανειστών” όπως έλεγε πέρισυ τον Οκτώβριο ο σαμαράκος…
  Αλλά χέστες που φοβούνται μήπως απεμπλακούν από το ευρώ δεν είναι η “κυβέρνηση” αλλά οι πολίτες.
  Η κυβέρνηση η αντιπολίτευση κι όλοι οι “δημοκρατικοί” πολιτικοί της μεταπολίτευσης (ξέρετε αυτοί που βδελύτονται επειδή στη βουλή είναι η κακιά χ.α. πόσο χειρότερη απ’ αυτούς μπορεί να γίνει δηλαδή;;;) τα τσιμπάνε και ξεπουλάνε τα πάντα.
  Δεν είναι λάθος η “συνταγή”. Η “συνταγή” είναι σωστή γιατί η πρόθεση είναι η εξόντωση οτιδήποτε ελληνικού.
  Και το χειρότερο για μας είναι ότι με την ψήφο μας συναινέσαμε.
  Είμαστε αυτόχειρες κι επιλέξαμε το δήμιο που συνέστησαν οι χασάπηδες της ευρωζώνης!
 3. anonymousjb είπε

  ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ & Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ.
 4. anonymousjb είπε

  Reblogged this on anonymousjb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια