Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012


Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης προωθούν οι Ευρωπαίοι!

Δεν έχει σταματημό η αλητεία τους!


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ πρότεινε εφόσον οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, να παίρνουν αργότερα σύνταξη και να δουλεύουν σε μεγαλύτερες ηλικίες. 


Πρότεινε μάλιστα όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, να δεσμευθούν
σε μέτρα που...θα συνδέουν την συνταξιοδότηση, με το προσδόκιμο ζωής.


«Μπορούν να γίνουν συστάσεις στην Ένωση στο σύνολό της, ώστε να υπάρξει συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία συνταξιοδότησης και στο προσδόκιμο ζωής», ανέφερε ο Ρόμπαϊ στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.


«Μπορούν να δεσμευτούν και οι 27 χώρες-μέλη να μεταρρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα με ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, με έναν εναρμονισμένο τρόπο, με έναν καθορισμένο στόχο», συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΕ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αποφασιστικής σημασίας «να μην γίνουν απλώς συστάσεις, διότι μετά καθεμιά χώρα θα κάνει ό,τι θέλει», αλλά η μεταρρύθμιση «να γίνει με δεσμευτικό τρόπο».


«Αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα πρέπει να συζητήσουμε τους επόμενους μήνες και έχουμε την πρόθεση να βάλουμε κάτι στο τραπέζι στο ευρωπαϊκό συμβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία θα αναζητηθούν εκ νέου λύσεις για την κρίση στην Ευρωζώνη.


Στον πρόεδρο της ΕΕ έχει ανατεθεί να προετοιμάσει έκθεση για τα μέσα και τους τρόπους ενίσχυσης της ολοκλήρωσης της ΕΕ σε αυτή τη Σύνοδο, ωστόσο, όπως είπε στη συνέντευξη ο Ρόμπαϊ, η συζήτηση για θεσμικές μεταρρυθμίσεις μεγάλης κλίμακας θα πρέπει να αναβληθεί για αργότερα: «Δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή τη συζήτηση περί θεσμών προτεραιότητα», είπε.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια