Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τα ποσοστά του


Η επιμονή του ΠΑΣΟΚ για την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο Προεδρικό Μέγαρο, αντανακλά τις εσωκομματικές φωνές, που από την αρχή δεν επιθυμούσαν την αβίαστη συμμετοχή του κινήματος στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Μια σημαντική μερίδα στελεχών, θέτει το εξής ερώτημα, ακόμα και σήμερα προς τον Β. Βενιζέλο: Μήπως η συμμετοχή θα πολλαπλασιάσει τη μεταφορά ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως πρέπει να πιέσουμε το ΣΥΡΙΖΑ, έστω να παραστεί στην αναμνηστική φωτογραφία του Προεδρικού Μεγάρου, για να τον βάλουμε στο κάδρο;
Φαίνεται πως ο Βενιζέλος ζητάει τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και για λόγους ουσίας (είναι το δεύτερο κόμμα) και για λόγους επικοινωνίας.
Στην Ιπποκράτους πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρεθεί ενώπιον των ευθυνών που δημιουργεί το ποσοστό του 26.9%, και ένας τέτοιος τρόπος είναι να καταγραφούν οι αντιρρήσεις του για τη συμμετοχή σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή συνευθύνης, στα πρακτικά της Προεδρίας της Δημοκρατίας
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βενιζέλος, στη δήλωση που έκανε έπειτα από τη συνάντηση του με τον κ. Αντ. Σαμαρά, επιτέθηκε σφοδρά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του απογοητευτικές και πολιτικά και δημοκρατικά προκλητικές.
Παρόλα αυτά οι στιγμές είναι κρίσιμες και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Όποιος θέλει να διατηρεί την επαναστατική ασφάλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το κάνει.
Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ οφείλει να συμπεριφέρεται -πολιτικά- με βάση τα ποσοστά που έχει και όχι με το -συνηθισμένο ενδεχόμενο- να είναι η επόμενη κυβέρνηση.
Ενώ πρέπει να δούμε πως όσοι έχουν “μείνει στο ΠΑΣΟΚ” και όσοι έχουν πάει στη ΔΗΜΑΡ δεν είναι κόσμος που θέλει το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, αλλά θέλει να τους δει στην κυβέρνηση για την δημοκρατική και πολιτική σταθερότητα.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως παρόλα αυτά τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν πως η επιμονή του Βενιζέλου στο να μη συμμετέχουν πρωτοκλασάτοι βουλευτές σε υπουργικούς θώκους, θα αποδυναμώσει ακόμα και αυτούς τους παραδοσιακούς μηχανισμούς που συντηρούσαν τον ομφάλιο λώρο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Κοινωνίας.
Οι διάφοροι παρατρεχάμενοι σύμβουλοι, λένε, κρατούσαν σε εγρήγορση τους κομματικούς μας πυρήνες, ομολογώντας προφανώς την συναλλαγματική σχέση ΠΑΣΟΚ και ψηφοφόρων. Θα έχουμε και συνέχεια..
Θ.
  Πρώτη Σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια