Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑΧΕΙ “@ΡΧΙΔΙΑ” ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΟΥ…

                                                                     Ποιοι έριξαν έξω το μνημόνιο.  Η τρόικα καρφώνει τέσσερις υπουργούς για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων από το «παράθυρο»

Ποιοι έριξαν έξω το μνημόνιο
Στον «ποταμό» των πρόωρων συνταξιοδότησεων που οδηγήθηκαν
χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (ενόψει των οριζοντίων περικοπών σε μισθούς, επιδόματα, συντάξεις και εφάπαξ) και στις περίπου 70.000 προσλήψεις που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια για να καλυφθούν κενά και «πολιτικές υποχρεώσεις» χάθηκε κάθε πιθανότητα επιτυχίας του μνημονίου.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η μόνιμη αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα με έκθεσή της για την εξέλιξη του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι σε τέσσερις τομείς – ΟΤΑ, Υγεία, Αστυνομία και υπουργείο Πολιτισμού – το προσωπικό αντί να μειωθεί αυξήθηκε. Η τρόικα εν όψει των σκληρών διαπραγματεύσεων που έρχονται με τη νέα κυβέρνηση «καρφώνει» τους παλαιούς συνομιλητές της υποστηρίζοντας ότι «ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον “Καλλικράτη” για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».
Σύμφωνα με την έκθεση που έχει στα χέρια του ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και η οποία αποτέλεσε και τη βάση των συζητήσεων ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για να καταλήξουν στην προγραμματική συμφωνία, προκύπτει ότι το 2010 κι ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 53.336 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός του μόνιμου προσωπικού του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (της γενικής κυβέρνησης) έμεινε σχεδόν σταθερός στις 692.301 άτομα. Το σύνολο σχεδόν των κενών θέσεων καλύφθηκε με νέες προσλήψεις.
Και το 2011, όταν πλέον η τρόικα επέβαλε την αυστηρή εφαρμογή του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», ενώ απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο 40.025 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 24.266 άτομα, καθώς οι υπόλοιπες θέσεις καλύφθηκαν με διορισμούς.
Το μεγάλο πάρτι των προσλήψεων έγινε στους ΟΤΑ όπου μόνο το 2011 προσλήφθηκαν 12.000 άτομα. Στην έκθεση εκφράζεται έκπληξη για το «εντυπωσιακό» όπως χαρακτηρίζεται αποτέλεσμα της «καθαρής αύξησης» των υπαλλήλων στους ΟΤΑ κατά 5% ή κατά 4.500 άτομα, δηλαδή του αριθμού μετά και τις συνταξιοδοτήσεις, παρά την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» που είχε σχεδιαστεί για εξοικονόμηση 1,5 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας, που θα προερχόταν και από τη μείωση του μισθολογικού κόστους.
Τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης (διαβάστε ολόκληρη την  έκθεση) έχουν ως εξής:
* Παραβιάστηκε ο κανόνας «1 προς 5». Αντί για 8.000 προσλήψεις που προέβλεπε ο κανόνας του «1 προς 5» για το 2011 τελικώς έγιναν 16.711.
* Χαραμάδες και παράθυρα. Στην έκθεση σημειώνεται ότι «υπάρχουν αδιευκρίνιστες ροές και προσλήψεις».
* Παραλλήλως εντοπίζονται χάσματα στα στοιχεία για τις μετατάξεις. Ορισμένοι υπάλληλοι που μετατέθηκαν… «χάθηκαν», τουλάχιστον από τα «μάτια» του αρμόδιου υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν το σύνολο των αμειβομένων από το Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τους ένστολους να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο αντί να μειώνεται και να υπερβαίνει σταθερά το 1.130.000 άτομα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αριθμός των συνταξιούχων του Δημοσίου ανήλθε στις 15 Μαΐου 2012 στις 431.000 άτομα από 403.033 άτομα που ήταν στο τέλος του 2010 και 389.735 που ήταν το φθινόπωρο του 2009 πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου.
Οι… μεταρρυθμιστές και το ναυάγιο
Είναι προφανές ότι η μεταρρύθμιση του κ. Γιάννη Ραγκούση απέτυχε παταγωδώς, όσο προφανείς είναι και οι ευθύνες για την αδυναμία ελέγχου της οικονομικής κατάστασης των ΟΤΑ.
Ο δεύτερος μεγάλος τομέας όπου ναυάγησε η προσπάθεια μείωσης προσωπικού είναι ο χώρος της Υγείας όπου ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος εκτός από τις περίπου 300 προσλήψεις που έκανε στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου για να καλύψει τα δύο τρίτα των θέσεων που έμειναν κενές λόγω συνταξιοδότησης, ενέκρινε περίπου 6.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ που πλέον απασχολεί (νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό) συνολικά 88.907 άτομα και παρά ταύτα το επίπεδο παροχών υγείας φθίνει.
Επίσης αύξηση του αριθμού των εργαζομένων υπήρξε επί των ημερών του κ. Παύλου Γερουλάνου στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όπου εκτός από τις μετατάξεις εργαζομένων από τον ΟΣΕ έγιναν πάνω από 1.000 προσλήψεις.
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο πρώην υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλυψε με το παραπάνω όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν λόγω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (2.257 μόνο το 2010). Μάλιστα η τρόικα «ψάχνει» για 500 «απροσδιόριστες προσλήψεις»!

2 σχόλια:

 1. ΕΙΣΑΙ ΑΦΙΛΟΣ! ΑΚΑΡΔΟΣ! ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ,

  Η κλεμμένη εξουσία !!!!

  Η Ελλάδα, η μόνη χώρα, που ΟΛΗ η αντιπολίτευση, «κινήθηκε» μέσα στα πλαίσια της Εσχάτης
  Προδοσίας !

  Κύριε Σαμαρά,

  πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ να επιτύχει το πρώτο Μνημόνιο, το οποίο
  το "ΒΟΥΛΙΑΞΕΣ" λόγω ελλείψεως εσόδων!!!! …. αφού μέχρι και σύλλογο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" φτιάξετε οι δύο "ουρανοκατέβατοι"...σωτήρες μας !

  Σου υπενθυμίζω, ότι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις ,οι ΤΑΧΟπορείες, οι φορτηγο-αποκλεισμοί και οι λιμανο-πειρατεία, η φορολογικο-επανάσταση και ιατρο-απόκρυψη, ήταν σχεδόν πάντα τη «κοινή συναινέσει αμφοτέρων των …εραστών της πολυθρόνας».

  Και ήταν το φυσικό αποτέλεσμα της δικιά σας( προτρεπτικής) αντεθνικής συμβολής ,που υπήρξε μία από τις δυνάμεις που ενήργησαν όλες μαζί, ώστε να επιτευχθεί η συνισταμένη της οικονομικής κατάρρευσης των εσόδων.

  Η άλλη «δύναμη» φθοράς και διαφθοράς ήταν τα «ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ» του ΣΥΡΙΖΑ όπως ευκρινέστατα αποτύπωσε η λεκτική και έγγραφη ομοβροντία των εκπροσώπων του ΚΚΕ!

  Η Τρίτη… δύναμη ήταν οι γνωστοί χρυσοκουκουλοφόροι της ανανδρίας και της πνευματικής ανικανότητας. Οι γνωστοί –άγνωστοι του… Ασφαλιστικού οργανισμού των κρατικών μυστικών και φανερών «Υπηρεσιών» !

  Η τέταρτη ..δύναμη ανήκε ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε «Φίλια πυρά του εσωτερικού χώρου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ» !!
  Έτσι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!! συμβάλατε ώστε το καράβι(μνημόνιο ένα) να ..πέσει στη ξέρα, η Ελλάδα να βρεθεί στο κόκκινο των υποχρεώσεών της ,

  αφού αφ΄ενός ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» θρασύτατα αντεθνικά και παράνομα προσέφερε τις ..υπηρεσίες του στο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία του …Σαμαρά συμμετείχε στην εκθεμελίωση και της τελευταίας πιθανότητας οικονομικής ανάκαμψης.

  Η Ελλάδα έπαθε αγκύλωση σε τέτοιο βαθμό, που και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών, κύριος Αθανασίου, υπέδειξε και εφήρμοσε στην Δικαιοσύνη την «ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ» !!! αλλά στις εκλογές μπήκε στο ψηφοδέλτιο…ΣΑΜΑΡΑ!
  Βέβαια, σήμερα είναι… υπουργός !
  Έτσι διαβασμένοι εχθροί και ..αδιάβαστοι ΕΠΛΕΞΑΝ το χαλί της προσβολής και της πολιτικής αναντρίας.

  Ο Κοινός «ΕΧΘΡΟΣ» Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, «ΕΠΡΕΠΕ» !!! να υποστούν το κόστος από τις αντεθνικές αθλιότητες, ώστε ο Σαμαράς να γίνει …αποδεκτός από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, και ο Παπανδρέου να σηκώσει το πολιτικό και ανήθικο κόστος ,της βρόμικης και ενσυνείδητης συνωμοσίας τους, εναντίον του και εναντίον της Ελλάδας.

  Έτσι και έγινε !

  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ο ευγενής συνομιλητής και ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ πολιτικός, υπέβαλε παραίτηση για να …κυβερνήσουν οι ταραξίες της Ελληνικής πραγματικότητας.

  Ο Γεώργιος Παπανδρέου ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ σε παραίτηση από την ΚΛΙΚΑ αντιφρονούντων και… ομοφρονούντων πολιτικών ..ΤΑΛΙΠΑΝ!!!

  Κύριε Σαμαρά,
  Το δεύτερο μνημόνιο έχει ΠΑΤΕΡΑ !!! εσένα αφού η αποτυχία του πρώτου οφείλεται αποκλειστικά σε όλους όσους επιδιώξατε την πτώση της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

  Διότι ΕΣΥ υπονόμευσες την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και την Ελλάδα ,όπως υπονόμευσες και την προηγούμενη κυβέρνηση.

  Κατασυκοφάντησες ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΟΜΙΚΑ ! τον Γιώργο Παπανδρέου και μας ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣ ότι θα λύσεις το πρόβλημα σε 18...μήνες, τρισμέγιστε οικονομολόγε της.. αυλής !
  Έτσι ενώ η οικονομία βούλιαζε, εσύ «έτριβες» τα χέρια σου σκεπτόμενος: όσο πιο πολύ υποφέρουν οι Έλληνες, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να σε ψηφίσουν.

  Και τέλος πήγες και υπέγραψες ΑΥΤΑ που εξ αιτίας τους κατέ4στρεψες την Ελλάδα.
  Κύριε Σαμαρά,
  Κατάφερες να βγείς πρώτο κόμμα. «Κατάφερες να σε βγάλουν» και …πρωθυπουργό !
  Κατάφερες να γίνεις το κομματικό αποπαίδι της …αγίας οικογένειας
  «Κατάφερες» να σε ..ψηφίσει(;) ακόμη και ο Μητσοτάκης !!!

  Όμως να θυμάσαι, ότι στη ψυχή των Ελλήνων δεν θα βρεθεί ούτε μια μικρή γωνιά για απαλύνεις τον πόνο σου. Είσαι και θα παραμείνεις η πιο τραγική μορφή και η πιο άφιλη και αδίστακτη φυσιογνωμία.

  Είσαι μόνιμα ένα κομμάτι από το γκρίζο και απάνθρωπο παρελθόν.


  Το ... μέλλον για σένα είναι ανύπαρκτο και… ορατό.

  Κρίμα, γιατί κάποιοι θα ισχυρίζονται ότι «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» !!!
  Απάντηση
 2. ΠΡΟΚΟΠΗ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ..ΟΔΗΓΕΙΣ!
  200 .000 προσλήψεις μετά το 2004 ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ!!
  =====================
  Μήπως δεν το...γνωρίζετε;

  Μήπως δεν το ακούσατε;

  ΜΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ !!
  ======================
  ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΑΣ !!!


  Τα κριτήρια με τα οποία θα προσδιορίσει το πλεονάζον προσωπικό από όσους προσλήφθηκαν την περίοδο 2004-2010 μελετά η κυβέρνηση

  Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν μπει περισσότερες από 200.000 προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2004 μέχρι σήμερα,

  με στόχο να «αποκαλυφθούν» όσοι διορισμοί υλοποιήθηκαν χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

  Το κριτήριο αυτό συζητείται να αποτελέσει ένα από τα βασικά στοιχεία ανάδειξης των 30.000 υπαλλήλων που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό από το σύνολο του Δημοσίου, μέχρι το τέλος του 2011.

  Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση για τις προσλήψεις, προκύπτει ότι την περίοδο 2004-2010 περισσότεροι από 67.000 διορισμοί δεν καταγράφηκαν στις εκθέσεις του ΑΣΕΠ.
  ============================================
  Λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου για τη μέθοδο με την οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, στην τελευταία κυβερνητική επιτροπή συζητήθηκε έντονα η αναγκαιότητα για τον καθορισμό αυστηρών, αντικειμενικών κριτηρίων, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν διαφανής και αδιάβλητη η διαδικασία.
  ==============================
  «Δεν θα δώσουμε κανένα δικαίωμα να μας κατηγορήσουν για κομματικές διώξεις, όλα θα είναι διαφανή και καθαρά στο θέμα της εφεδρείας», αναφέρει κυβερνητικός παράγοντας.

  Οι μεταταχθέντες

  Εκτός του κριτηρίου που καθορίζεται από το πόσο κοντά είναι στη συνταξιοδότηση ένας υπάλληλος, καθώς και από το εάν έχει κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, στην κυβερνητική επιτροπή συζητήθηκε

  να προταχθούν όσοι από τους 215.000
  ======================
  υπαλλήλους έχουν διοριστεί στον «στενό» και ευρύτερο δημόσιο τομέα από το 2004 μέχρι και το 2010,

  εκτός ΑΣΕΠ. Παράλληλα τέθηκε ως πρόταση να ενταχθούν σε εφεδρεία οι περίπου 5.000 μεταταχθέντες από τον ΟΣΕ, τον ΟΑΣΑ και την πρώην Ολυμπιακή με το σκεπτικό ότι έχουν κριθεί πλεονάζοντες στους φορείς τους οπότε ως τέτοιοι μπορούν να χαρακτηριστούν και στον στενό δημόσιο τομέα.

  Στα κυβερνητικά πηγαδάκια συζητείται έντονα η πρόταση να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ένταξης στο πλεονάζον προσωπικό και των 35.000 που
  ==================
  μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου.
  Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια