Powered By Blogger

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ο Βενιζέλος θέλει να ξαναγίνει … υπουργός Οικονομικών!

Share

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα είναι στην κόψη του ξυραφιού και εγχώριοι και ξένοι παράγοντες πιέζουν για σχηματισμό κυβέρνηση άμεσα.Την ίδια ώρα που όλοι περιμένουμε με αγωνία να υπάρξει κυβέρνηση, με βάση το μήνυμα που έστειλε ο λαός, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να κρατήσουν το δικό τους… δοβλέτι, το δικό τους καπετανάτο αδιαφορώντας για τη σωτηρία της πατρίδας.
Βλέπουμε εδώ και ώρες τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να σχηματίσει κυβέρνηση είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε και με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.
Ακούμε διάφορα στελέχη του κ. Κουβέλη, αλλά και τον ίδιο, να χρησιμοποιούν παρελκυστικές πολιτικές και να βάζουν ακόμη και θέμα για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, λες και ο νικητής είναι υποχρεωμένος να πάει σπίτι του.
Όμως, τώρα μαθαίνουμε ότι στο παρασκήνιο παίζεται κι ακόμη ένα άθλιο προσωπικό παιχνίδι, αυτή τη φορά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κόπτεται για τον σχηματισμό κυβέρνησης άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews, έχει βάλει τον εξής απίστευτο όρο: Διεκδικεί για τον ίδιο τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και παράλληλα του υπουργού Οικονομικών, θέσεις που είχε και στην κυβέρνηση Παπαδήμου, όταν όμως τότε το ΠΑΣΟΚ είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Με πιο δικαίωμα, λοιπόν, το 12% διεκδικεί τώρα θέσεις τις οποίες δεν δικαιούται; Να υποθέσουμε ότι η θέση του αντιπροέδρου θα μπορούσε να του δοθεί. Από που κι ως που όμως θα ξαναγίνει τσάρος της οικονομίας; Θεωρεί εαυτόν επιτυχημένο; Έκανε καμιά διαπραγμάτευση με τους ξένους ή μήπως νομίζει ότι ξεχάσαμε τα χαράτσια του και την αλλοπρόσαλλη πολιτική του; Γι’ αυτό δεν αποδοκιμάστηκε σφόδρα από τον ελληνικό λαό;
Πώς είναι δυνατόν να ζητά για την πάρτη του το πιο κρίσιμο υπουργείο της κυβέρνησης από τον νικητή των εκλογών Αντώνη Σαμαρά; Αν πράγματι οι συζητήσεις για κυβέρνηση ναυαγούν γι’ αυτό το λόγο τότε ο κ. Βενιζέλος πολύ σύντομα θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Ήδη, απ’ ότι μαθαίνουμε από το ΠΑΣΟΚ, κορυφαία στελέχη όπως ο Α. Λοβέρδος και ο Μ. Χρυσοχοϊδης, απειλούν να αποχωρήσουν από το κόμμα επειδή ο Βενιζέλος παίζει παιχνίδια για τον εαυτό του. Διεκδικεί δηλαδή ρόλο γι’ αυτόν και ζητά να μην υπάρξει άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση ώστε να είναι ο απόλυτος άρχων της «κουτσουρεμένης» κεντροαριστεράς.
Έτσι, όμως, οδηγεί με γεωμετρική ταχύτητα το ΠΑΣΟΚ στη διάσπαση. Αλλά τι μας νοιάζει για το ΠΑΣΟΚ, όταν η χώρα ολόκληρη χάνεται;

Μετά την σημερινή συνάντηση του με τοπν κ. Βενιζέλο, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τον κ. Βενιζέλο μείναμε σύμφωνοι ότι πρέπει οπωσδήποτε, εντός της προθεσμίας της εντολής που έχω λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να σχηματιστεί η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θα έχουμε ασφαλώς και νέες επαφές”
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ζήτησε να ολοκληρωθεί αύριο η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, με τη σύγκληση σύσκεψης, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, των αρχηγών των τεσσάρων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).

This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

30 σχόλια στο Ο Βενιζέλος θέλει να ξαναγίνει … υπουργός Οικονομικών!

  1. GO είπε:
    Η μόνη έννοια του Μπενίτο είναι να μην συγκροτηθεί η Κυβέρνηση στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής στον Σαμαρά, μην τυχόν και του αναγνωρίσει κυριαρχία.
    Υπό τον Παπούλια θα ενδώσει.
  2. kiwi είπε:
    Αν οι πληροφορίες του antinews είναι σωστές, έ τότε ας μην μας αξιώσει ο Θεός να το δούμε κι αυτό: να ξαναδούμε το διεστραμμένο σαδιστή υπουργό των χαρατσιών ξανά στη θέση του ΥπΟικ!
    Τον άνθρωπο που έκανε παιχνιδάκια με την τρόικα και μετά ανακοίνωσε λενα τσουνάμι φόρων για να τους πείσει να ξαναγυρίσουν.
    Όχι Θεέ μου! Ας μην το δούμε αυτό! Δεν αξίζουμε τέτοιο εφιάλτη.
  3. dirty harry είπε:
    Μα τι αλλο πρεπει να κανω για να μην με κυβερνανε παλι ο Πολντο και οι υπολοιποι του Πασοκ ?
    12% πηρε και θα παρει το υπουργειο οικονομικων ????????
    Παλι ??? Ο καταστροφεας , συνταγματολογος που κουρελιασε το συνταγμα ??
    Ελεος πια .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  4. Κυθήριος είπε:
    Νά γίνει ὁ Βενιζέλος Ὑπουργός Οἰκονομικῶν,γιατί νά μήν ἀναλάβει,δέν τό δικαιοῦται;Τόσο ἀγῶνα ἒχει κάνει καί νά πάρει καί Ὑφυπουργό τόν Παπακωνσταντίνου…Καί νά ἀναλάβει κι ὁ Λοβέρδος τό Ὑπουργεῖο Ὑγείας.Κι ἡ Διαμαντοπούλου τό Παιδείας,δέν ἒκλεισε ἀκόμη ὃλα τά τριθέσια καί διθέσια σχολεῖα…
    Υ.Γ.:Δέν θά ἠσυχάσω ἂν δέν μπεῖ κι ὁ Πάγκαλος Ἀντιπρόεδρος(Α’,Β’,ἢ Γ’)
    Αὐτή εἶναι ἡ πραγματική ἀνανέωση πού θέλει ὁ λαός…
    • Strange Attractor είπε:
      Εγώ πάλι είμαι πιο λάρτζ.
      Προτείνω τον Χάρη “δια τούτο λέγω” Καστανίδη, ως πρωθυπουργό.
      Και μετά θα πάω στην Καζαμπλάνκα να εγχειριστώ (οι παλιοί ξέρουν τι εννοώ).
      • Κυθήριος είπε:
        Παρακινδυνευμένη ἡ πρότασή σου.Θά πεισμῶσει τό πρώην ἓτερον ἣμισυ στήν προεδρία τοῦ πλέον βραχυβίου κόμματος καί θά ἀρχίσει νά ὑποσκάπτει ἂλλους ἀρχηγούς…
      • kas είπε:
        ++++++χαχαχαχα!!!
  5. nikos είπε:
    O XRISTOS KI APOSTOLOS…
    ANTIPROEDROS NAI ALLA OXI STO YPOYRGIO OIKONOMIKON.KANEIS APO TO PALIO EPITELEIO TOU
    O LAOS EDOSE NIKH STO SAMARA
    ALLAGES STO XARATSI, STIS FOROLOGIKES DHLOSEIS KAI STIS EKTAKTES EISFORES TORA.
  6. o deksios είπε:
    ο ελληνικος “δεξιος” λαος οταν ψηφιζε τον καμμενο, τη χρυση αυγη, ή απειχε, δεν ηξερε οτι εκανε το πασοκ ρυθμιστη?
    δεν ηξερε οτι το πασοκ θα μπορει να ριξει την κυβερνηση οποτε θελει, θα απαιτει μη απολυσεις καραπασοκων διοικητων δεκο, κτλ?
    • Αείμνηστος είπε:
      Πάλι ο λαός φταίει?Ο λαός έδωσε 12%(όχι ο λαός, κάτι σάψαλα λαμόγια) στο ΠΑΣΟΚ, για να εξαφανιστεί.Όχι αντιπρόεδρος , ούτε κλητήρας σε υπουργείο δεν πρέπει να γίνει, ο δολοφόνος των ελλήνων.
      • kiwi είπε:
        Πες τα Χρυσόστομε!
        Μέσα σε 2 μήνες τους΄πήγε απο το 42% στο 12%. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να πάνε στα τσακίδια;
  7. anonymous είπε:
    Δε θέλει να δώσει πίσω τη θωρακισμένη BMW.
  8. Speed είπε:
    Πριν από λίγο στον “ενικό” ο κ. Χατζηνικολάου έλεγε ότι, προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τη ΝΔ να εγκαταλείψει τις θέσεις της για το μεταναστευτικό και το νόμο Ραγκούση, σχολιάζοντας μάλιστα ότι αυτά δεν είναι και τόσο σπουδαία ζητήματα, ώστε να μην βρεθεί κοινός τόπος. Στο Mega ο κ. Μπίστης της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι το κόμμα του θα επιθυμούσε να έχει λόγο σε μια σειρά ζητήματα και αποφασιστικό λόγο ειδικά στο μεταναστευτικό…
    • o deksios είπε:
      πωπω… τι να πει κανεις…
      αμα η νδ κανει πισω στο μεταναστευτικο, θα γκρεμιστει, πλην της χωρας, και η ιδια μαζι
    • anonymous είπε:
      Κοίτα ρε τι τους καίει!!! Το μεταναστευτικό!!! Και τους καίει από την ανάποδη. Δε θέλουν να επικρατήσει τάξη στη χώρα.
    • sos είπε:
      Αν κάνει η ΝΔ πίσω σε αυτό θα χάσει τους μισούς της ψηφοφόφρους.
      Να’στε σίγουροι γι’αυτό.
      Καλύτερα να πάμε σε τρίτες εκλογές παρά να βάζουν όρους παντού.
      Ξεκληρίζοντε ολόκληρες οικογένειες και η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ τους καίει να μην διώξουμε το ‘αλάτι της γης;’
      Καλύτερα να έβγαινε ο σύριζα τότε, να’πεφτε σε 2 μήνες και να’βγαινε με 40% η ΝΔ.
  9. However είπε:
    Ελπίζω οτι η ανάρτηση αποτελεί μία διεστραμένη φάρσα
    Εκτιμώ οτι συνειδητοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς οτι ο Βενιζέλος αποτελεί συστημική παράμετρο της έως σήμερα καταστροφικής πορείας της οικονομίας και όχι απλά φορέας υλοποίησης της
    Θεωρώ να κατανοεί ο Αντώνης Σαμαράς οτι – ακόμα και ως αστείο – τυχόν υπαινιγμός οτι ο Βενιζέλος θα μπορούσε να πλησιάσει τα οικονομικά αποτελεί casus belli και για τις δύο πλευρές του Ατλαντικού
    Αναμένω να υπάρξει ξεκάθαρη δημόσια απάντηση στο (θεωρητικό πάντα) σενάριο τέτοιας απαίτησης από τον Βενιζέλο. Ας του απαντηθεί άμεσα και ας αφεθεί να κάνει τους υπολογισμούς του δημόσια ενώπιον του Ελληνικού λαού.
  10. GO είπε:
    Δεν παίρνει κανέναν Βενιζέλο-Κουβέλη να οδηγήσει τη χώρα σε άλλες εκλογές.
    Σε τακτικισμούς επιδίδονται αμφότεροι.
    Αντώνη Σαμαρά παρ’ τους τα σώβρακα!!!
  11. Molly είπε:
    Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε στην προεκλογική περίοδο των εκλογ΄’ων της 6/5 ο Ελληνικός λαός να του δόση αυτοδυναμία και εξήγησε τους λόγους, μας είπε ξεκάθαρα πως δεν είναι δυνατόν αυτός να διαπραγματεύτε στην Ευρώπη και για κάθε τι να ζητά έγκριση από την Αθήνα, δυστυχώς όμως ο λαός δεν άκουσε Δεν άκουσε όμως ούτε τώρα, του έδωσε μόνο 29,8% Ήθελαν συνεργασίες των κομμάτων κάποιοι ξύπνοι έλληνες. Ε ας φάνε τώρα στην μάπα τον Βενιζέλο του 12% και τον Κουβέλη του 6,6% Στερνή μου γνώση να σέχα πρώτα Δεν μπορούσαν οι νεοδημοκράτες να πάνε να ψηφήσουνε Σαμαρά, άλλοι καθίσανε στο σπίτι τους από θυμό, άλλοι πήγανε για μπάνιο και άλλοι ψηφήσανε Καμμένο και χρυσή αυγή και κάποιοι άλλοι ψήφησαν μεν Ν Δ αλλά δεν ασχολήθηκαν καθόλου προεκλογικά Ποιός φταίει? Τα μυαλά μας τα κλούβια.
    • Ηλίας είπε:
      Α Σαμαράς ζήτησε 2 φορές αυτοδυναμία και δεν την πήρε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβάσει της απόψεις του με τις απόψεις των άλλων για το καλό του τόπου ??
      Αν το μεταναστευτικό είναι για τους Νεοδημοκράτες πρώτο θέμα (πράγμα για το οποίο αμφιβάλω) δεν σημαίνει ότι είναι κατ’ ανάγκη και για όλη την κοινωνία.
  12. Γλαυξ είπε:
    Τα ίδια παντελάκη μου δυστυχώς !
  13. Ο Ιθαγενής είπε:
    Εγώ δέχομαι φτάνει να εξηγήσει πόσο είναι ο ΦΠΑ …στην μπουγάτσα: με κρέμα με τυρί με βρώση στο κατάστημα ή τυλιγμένη για έξω…
    Ο άνθρωπος δεν μπορεί να υποβιβαστεί σε ένα Υπουργό προτείνω ο κύριος Βενιζέλος και ο κύριος Πάγκαλος να είναι εναλλάξ γραμματείς του Υπουργικού Συμβουλίου.
    …ε ρε καημένη Ελλαδίτσα με τους σωτήρες σου, από αυτούς ποιος να σε σώσει;
  14. kostas nikolaou είπε:
    Αν ισχύει το αρθρο τότε πρόεδρε το καπελάκι σου και πίσω στην Καλαμάτα.
    Ανεχτήκαμε τη Ντόρα και τα γιουσουφάκια της πίσω για την περιβόητη κεντροδεξιά επικράτηση δεν ανεχόμαστε όμως τον χοντρό και γενικά κάθε πρώην αρχιπασόκο στην κυβέρνηση.
    ρε Σαμαρά 6 μήνες συγκηβέρνηση και χάσαμε το μισό ποσοστό, του ήδη χαμηλού του 2009. κανόνισε να ξανασυγκυβερνήσουμε για να φάμε στη μάπα 20 χρόνια τσίπρα στις επόμενες εκλογές
    ρε φάκτορα μην ανεβάζεις τέτοια άρθρα. μας καταστρέφεις την ψυχική μας ηρεμία. Πήρανε 12% ας μας αδειάζουν την γωνιά τα λαμόγια του Πασοκιστάν
  15. Iωάννης33 είπε:
    Δεν ξέρω τι θελει να γίνει,αλλά ξέρω οτι εγώ δεν θέλω να ξαναψηφίσω.Οπως και οι περισσότεροι Ελληνες.Ας πάρει κάτι αφού είναι αναγκαίο κακό και προκειμένου να ικανοποιηθεί το εγώ του,ας πάρει το Υπουργείο Οικονομικών Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Χάραξης Μελετών Μεταφυσικών Φαινομένων Περιβαντολογικού Σκοπού.
    Πείτε μου έναν που θα πει όχι σε Υπουργείο με τέτοιο πλούσιο τίτλο!!!
  16. tiramola είπε:
    Την εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο θα την ζητήσει ο Αντώνης ή αναβάλεται επ αόριστον?
  17. margι είπε:
    Αν διανοηθώ ότι ψήφισα ΝΔ για να επωμιστώ τον Βενιζελο υπουργό Οικονομικών θα φυγω προς Χρυσή αυγή χωρις επιστροφή και με εχθρό μου
    προσωπικο τη ΝΔ, όπως έλεγε ο Λυκούργος Αθηναίος ρήτορας: αυτός που έβλαψε την πόλη πρεπει να είναι προσωπικος εχθρός του πολίτη”κατά Λεωκράτους”
  18. margι είπε:
    το Υπουργείο Οικονομικών πρεπει την ιδια ημερα να αδειασει απο τα λαμογια του ΠΑΣΟΚ,
    που λιμαίνονται τα εσοδα του κρατους μεσω των ατελειωτων επιτροπων που συστήνουν για ιδίο όφελος. ΔΕν μιλώ για τις ΔΟΥ που εκεί οι υπάλληλοι υποφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια