Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ; ΠΑΝΩ ΑΠΟ 17.500 ΕΥ

Αναρτήθηκε από τον/την cretanpatriot στο 15/07/2012
 
 
 
 
 
 
2 Votes

Σε απόγνωση είναι οι επικεφαλής της Βουλής μετά το πρεσάρισμα που τους έχουν κάνει οι Δικαστικοί και ειδικά το τμήμα Μισθοδικείου, προκειμένου να τους γνωστοποιηθούν οι πάσης φύσεως απολαβές των Βουλευτών… από τη στιγμή μάλιστα που κανείς δεν μπορεί να λαμβάνει μεγαλύτερο μισθό ή αποζημίωση από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου σύμφωνα με το Σύνταγμα το οποίο αναγνωρίζει και στους Δικαστές ισότιμη μεταχείριση με τους Βουλευτές αφού ως γνωστόν οι ……..   >>>>>> 
Εξουσίες είναι τρεις, Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική, αλλά οι βουλευτές απολαμβάνουν δεκάδων προνομίων οικονομικών και άλλων, σε αντίθεση με τους Δικαστές οι οποίοι αν και ισότιμοι λειτουργοί με τους βουλευτές δεν απολαμβάνουν τίποτα από αυτά τα βουλευτικά προνόμια. Και την ίδια στιγμή οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν και την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των αποδοχών των Δικαστών (ειδικά μισθολόγια) η οποία ήδη έχει φτάσει το μείον 65% μαζί με τα δώρα που από την πρώτη στιγμή αφαιρέθησαν από τους δικαστές και από τις αποδοχές που είχαν το 2009 και προ μνημονίων …  και σκοπεύουν φυσικά και οι Δικαστές από τη μεριά τους, μιας και δεν έχεσαν αυτοί στο πηγάδι ούτε οδήγησαν την χώρα στην πτώχευση αφού δεν είχαν αυτοί στα χέρια τους την διακυβέρνηση της χώρας αλλά οι Βουλευτές, να προσφύγουν στα δικαστήρια αναζητώντας νέα αναδρομικά τα οποία σαφώς και δικαιούνται σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Κυριακάτικη Δημοκρατία” οι συνολικές πραγματικές απολαβές του κάθε βουλευτή του Κοινοβουλίου είναι: * Βάσει του προϋπολογισμού της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση για κάθε βουλευτή ανέρχεται στις 8.000 ευρώ όταν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου εισπράττει σήμερα μόλις 5.100 ευρώ μικτά και κανείς δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερες απολαβές σύμφωνα με το Σύνταγμα!!!!!. * Περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα υπολογίζονται οι αμοιβές των βουλευτών από τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, με το συγκεκριμένο κονδύλι να ανέρχεται στα 2.875.000 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν είναι σταθερό, αφού οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, που συμμετέχουν για παράδειγμα στην Επιτροπή Οικονομικών παίρνουν πολλά περισσότερα χρήματα από άλλους., αφού οι συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής είναι πολύ περισσότερες.
Σημειώνεται ότι για κάθε επιτροπή ο βουλευτής παίρνει 150 ευρώ. Άλλα 150 ευρώ τον μήνα παίρνουν οι βουλευτές από την επιπλέον αποζημίωση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας στα θερινά τμήματα της Βουλής.
Σύνολο για επιτροπές και θερινά 1.250 ευρώ το μήνα.
* Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012 το συνολικό ποσό για την κάλυψη της οικογενειακής παροχής και των εργοδοτικών εισφορών υπέρ του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 1.062.000 ευρώ ή 350 ευρώ για κάθε βουλευτή το μήνα.
* Περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο κοστολογούνται τα αυτοκίνητα των βουλευτών που τους παρέχονται από τη Βουλή. Μετά και τις μειώσεις στα μισθώματα και στον κυβισμό των αυτοκινήτων για τους βουλευτές της Αττικής, τα αυτοκίνητα 1.400 κυβικών κοστίζουν 750 ευρώ τον μήνα, ενώ για τους βουλευτές επαρχίας τα αυτοκίνητα 1.800 κυβικών κοστίζουν 1.200 ευρώ τον μήνα.
* Στον προϋπολογισμό προβλέπονται έξοδα κίνησης για τους βουλευτές ύψους 1.705.000 ευρώ ή 473 ευρώ τον μήνα για κάθε βουλευτή.
* Το κονδύλι του προϋπολογισμού του 2012 για το επίδομα οργάνωσης γραφείου βουλευτών είναι 8.146.900 ευρώ, άρα κάθε βουλευτής παίρνει τον μήνα 2.263 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα ταχυδρομικά τέλη που δικαιούται που είναι περίπου 1.000 ευρώ μηνιαίως.
* Επίδομα ενοικίου λαμβάνουν οι βουλευτές περιφέρειας που υπολογίζεται περίπου σε 1.000 ευρώ το μήνα για κάθε βουλευτή, με τους περισσότερους να διαμένουν  σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, ύστερα από συμφωνία που έχει γίνει με τη Βουλή.
* Για τα τηλέφωνά τους οι βουλευτές λαμβάνουν περίπου 11.800 ευρώ ετησίως για τα σταθερά τηλέφωνα και άλλα 200 ευρώ τον μήνα ως πλαφόν για τα κινητά…
ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ…

2 Σχόλια to “ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ; ΠΑΝΩ ΑΠΟ 17.500 ΕΥ”

 1. Ανώνυμος είπε

   
   
   
   
   
   
  1 Vote
  Αν κρατήσουν οι βουλευτές της Χ.Α. τον μισθό που είπαν προεκλογικά, θα τους παραδεχτώ.
  Πάνος.
 2.  
   
   
   
   
   
  Rate This
  Επιστημονική έρευνα: Το DNA Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων μοιάζει, ενώ διαφέρει με Ελλήνων-Τούρκων
  Share18
  Η γνωστή ρήση για «DNA των Ελλήνων» έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον… Πόσο κοντά είναι, όμως, σε αυτό των Ελληνοκυπρίων; Η επιστημονική προσέγγιση του θέματος έρχεται να καταρρίψει ορισμένα στερεότυπα…
  Οι γενετικές ομοιότητες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων είναι περισσότερες από ό,τι με τους Έλληνες ή τους Τούρκους, αντίστοιχα. Αυτό προκύπτει από τη συστηματική 20ετή έρευνα του διευθυντή του Εργαστηρίου Μοριακής και Ιατρικής Γενετικής, στο τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ερευνητικού Κέντρου Μοριακής Ιατρικής, Κωνσταντίνου Δέλτα.
  Τα νεότερα ευρήματα της μοριακής γενετικής παρουσιάστηκαν στην έδρα του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια της διάλεξης με τίτλο ”Η γενετική κληρονομιά των Κυπρίων υπό το φως 20 ετών έρευνας”.
  Ο καθηγητής Δέλτας δήλωσε ότι υπάρχουν περισσότερα κοινά μεταξύ γονιδίων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από ό,τι Ελληνοκυπρίων – Ελλήνων ή Τουρκοκυπρίων – Τούρκων.
  Η γενετική, όπως σημείωσε, ενισχύει την ιστορική μαρτυρία, υπενθυμίζοντας ότι αρκετοί Ελληνοκύπριοι εξισλαμίσθηκαν κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, λόγω της καταπίεσης και της φτώχειας. Μέσα από τα χρόνια και τους κατακτητές, που πέρασαν από το νησί, ο βασικός ελληνικός κορμός των γονιδίων των Ελληνοκυπρίων έχει εμβολιαστεί με γονίδια πολλών άλλων λαών, σημείωσε ο Κύπριος καθηγητής.
  Πρόσθεσε, επίσης, ότι ”μέσα από την έρευνα, η οποία συνεχίζεται, ανακαλύψαμε τη σπειραματοπάθεια C3, που ονομάσαμε και νεφροπάθεια του Τροόδους, γιατί εντοπίστηκε σε αρκετά χωριά του Τροόδους και φαίνεται ότι ξεκίνησε από την περιοχή Μαραθάσας”.
  Ο κ. Δέλτας σημείωσε ότι για τους ερευνητές ήταν μια αποκάλυψη, καθώς κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτή την ασθένεια.
  ΠΗΓΗ: Επιστημονική έρευνα: Το DNA Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων μοιάζει, ενώ διαφέρει με Ελλήνων-Τούρκων http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/01/dna_14.html#ixzz20h5hLnda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια