Powered By Blogger

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μπλόκο στο χρυσό του Μπόμπολα

Αναρτήθηκε από τον/την 1greek στο Ιουλίου 3, 2012
 
 
 
 
 
 
1 Vote

Μπλόκο στο χρυσό του Μπόμπολα

Είναι σίγουρο ότι οι διάφοροι«αναπτυξιολόγοι» της χώρας στο άκουσμα της απόφασης θα αρχίσουν να καταγγέλλουν τους κατοίκους, το Σ.τ.Ε, τη νομοθεσία ακόμα και τον … κακό λύκο, λέγοντας ότι οδηγούν τη χώρα στην πτώχευση.

Της Βάλιας Μπαζού

Είναι σίγουρο ότι οι διάφοροι«σωτήρες» θα καταγγέλλουν ότι με τέτοιες αποφάσεις, που μπλοκάρουν επενδύσεις και επενδυτές η χώρα δεν πρόκειται να δει προκοπή. Μόνο που τα σαθρά επιχειρήματά τους δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα αφού το Σ.τ.Ε έβαλε προσωρινά «πάγο» στον χρυσό του Μπόμπολα επειδή η πολυδιαφημισμένη επένδυση προχωρούσε με τσαμπουκά και αυθαιρεσίες καταστρέφοντας το αρχέγονο δάσος των Σκουριών.
Με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο Προέδρος του Ε’ Τμήματος κ. Μενουδάκος, διατάσσεται η αναστολή εκτελέσεως της υπ’ αριθμ. 7633/29-3-2012 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κατά το μέρος που συνεπάγεται επέμβαση σε δασική βλάστηση.
Με απλά λόγια το Σ.τ.Ε δέχθηκε ότι από τα τέλη Μαρτίου, η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, αυθαίρετα και χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες, έχει καταλάβει την περιοχή των Σκουριών στο όρος Κάκαβος, με σκοπό να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του θηριώδους επιφανειακού μεταλλείου που προβλέπει το «επενδυτικό»της πρόγραμμα.
Με την προσωρινή διαταγή, διακόπτεται αμέσως η υλοτόμηση και οι ερευνητικές γεωτρήσεις καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα που συνεπάγεται επέμβαση στη δασική βλάστηση, μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης της Επιτροπής Αναστολών επί της αιτήσεως αναστολής που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι. Μέχρι τότε, η εταιρεία δεν έχει το δικαίωμα να πειράξει ούτε ένα φύλλο στις Σκουριές!
Και αυτό γιατί η εταιρεία ξεκίνησε εργασίες στο δάσος χωρίς να διαθέτει εγκεκριμένο Επενδυτικό Σχέδιο και εγκρίσεις Τεχνικών Μελετών, παρά μόνον την απόφαση παραχώρησης του δάσους από τον Γ.Γ Περιφέρειας. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι με μόνον την απόφαση παραχώρησης η εταιρεία « τοποθέτησε στο βουνό κουκουλοφόρους σεκιουριτάδες, συρματοπλέγματα και μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας».
Και το ερώτημα είναι…Ως πότε οι επενδύσεις στη χώρα μας θα γίνονται με την προστασία κουκουλοφόρων σεκιουριτάδων επειδή δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες; Ως πότε οι επενδύσεις στη χώρα μας θα γίνονται χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις προβλέψεις της νομοθεσίας;
Εκτός και εάν, όπως λένε κάποιοι συνωμοσιολόγοι, οι επενδύσεις , στην πλειοψηφία τους, στηρίζονται σε αυθαίρετες ενέργειες ακριβώς για να εκπέσουν και οι επενδυτές να την κάνουν με ελαφριά πηδηματάκια ρίχνοντας το ανάθεμα στο Σ.τ.Ε και τους κατοίκους.

staparaskinia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια