Powered By Blogger

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Οι 20 αγαπημένες μας παραλίες στο ν. Λάρισας

Παραλίες για λίγους: Ασπρόβραχος, Μύλος Γλυμένη, Τσιλιγιώργος, Καλύβι, Πηγάδι, Ψαρόλακας, Παναγία και Πλατιά Άμμος και όχι μονο
Σε μία ακτογραμμή περίπου 70 χιλιομέτρων απλώνονται είκοσι μαγευτικές παραλίες στην Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας.
1. Ασπρόβραχος: Ξεκινώντας από τα όρια του νομού Λάρισας με τη Μαγνησία θα βρείτε τον Ασπρόβραχο. Η παραλία είναι προσβάσιμη από τη θάλασσα.
2. Μύλος Γλυμένη: Παραλία για λίγους. Θα βρείτε βράχια και βότσαλα. Απέχει 5 χλμ. από το Ρακοπόταμο.
3. Ρακοπόταμος: Ιδανική επιλογή. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. Από τον Αγιόκαμπο και έχει μήκος μόλις 400 μ.
4. Παπακώστα: Σε απόσταση 4 χλμ. Από τον Αγιόκαμπο θα βρείτε μία αμμώδη παραλία μήκους περίπου 1 χλμ. Θα συναντήσετε ελάχιστους παραθεριστές.
5. Αγιόκαμπος: Απέχει 50 χλμ. από τη Λάρισα, 205 από τη Θεσσαλονίκη και 405 από την Αθήνα. Τα πεντακάθαρα νερά και οι υπηρεσίες θα σας αποζημιώσουν για την επιλογή σας.
6. Κάτω Σωτηρίτσα:  Δίπλα από τον Αγιόκαμπο ο επισκέπτης συναντά την Κάτω Σωτηρίτσα. Μία πανέμορφη ακρογιαλιά με άμμο και βότσαλα.
7. Βελίκα: Βρίσκεται μόλις 10 χλμ. από τον Αγιόκαμπο και μαζί με τη Βελίκα οι τρεις παραλίες δημιουργούν μία συνεχόμενη παραλία μήκους 12 χλμ., τη δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Θα βρείτε τα πάντα και πολύ καλές υπηρεσίες.
8. Παλιουριά: Αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή. Αμμώδης παραλία. Θα βρείτε ταβέρνες και beach bar.
9. Κουτσιουπιά: Μαζί με την παραλία της Παλιουριάς έχει μήκος 2,5 χλμ. Και βρίσκεται σε απόσταση 13 χλμ. Από τον Αγιόκαμπο.
10. Kόκκινο Νερό: Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε σημαντική τουριστική ανάπτυξη. Από τη Λάρισα θα διανύσετε 60 χλμ. και από τον Αγιόκαμπο 15 χλμ. για να απολαύσετε μία παραλία με βότσαλο μήκους 500 μ. Βουτήξτε στις «κόκκινες» κολυμβήθρες.
11. Τσιλιγιώργος: Αμμουδερή παραλία για λίγους και χωρίς υποδομές. Φυσική σκιά από τα πλατάνια.
12. Πλατιά Άμμος: Ένας από τους πιο ωραίους κολπίσκους με βότσαλο και υπηρεσίες για τους τουρίστες. Τα Σαββατοκύριακα γεμίζει κόσμο, ενώ τις καθημερινές στήνονται και σκηνές.
13. Καλύβι: Ένα μονοπάτι οδηγεί τους επισκέπτες στην παραλία για ερημικές βουτιές στα καταπράσινα νερά.
14. Πηγάδι: Μία ακόμη καταπληκτική παραλία περίπου 80 μ. για όσους επιθυμούν ησυχία και βουτιές σε φοβερά νερά.
14. Ψαρόλακας: Iδανική παραλία για όσους λατρεύουν τη φύση και το περπάτημα. Το τιρκουάζ χρώμα των νερών θα σας μαγέψει και η απόδραση θα σας μείνει αξέχαστη.
15. Παναγία: Eρημική παραλία περίπου 50 μ. με πέτρες και βότσαλα.
16. Στόμιο: Θα βρείτε μία αμμώδη παραλία 2 χλμ. Θα πάτε από τη Λάρισα μέσω Τεμπών διανύοντας 49 χλμ. Ψαροχώρι που αναπτύχθηκε τουριστικά.
17. Αλεξανδρινή: Θα πάτε διασχίζοντα την Κοιλάδα των Τεμπών και θα αντικρίσετε μία αμμουδερή παραλία μήκους 2 χλμ που βρίσκεται δίπλα στις εκβολές του Πηνειού.
18. Kουλούρα: Μικρός οικισμός με αμμώδη παραλίας. Σε μικρή απόσταση θα δείτε τον Πηνειό να χύνεται στο Αιγαίο.
19. Kαστρί Λουτρό: Aμμώδης παραλία. Απέχει 42 χλμ. από τη Λάρισα. Οργανωμένες παραλίες με πολλά beach bar.
20.Μεσάγγαλα: Απέχουν 40 χλμ. από τη Λάρισα με ραγδαία τουριστική ανάπτυξη. Αμμώδης παραλία 4 χλμ. Τα τελευταία χρόνια κέρδισε πολλούς Λαρισαίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια