Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Μειώνονται οι μισθοί του πρωθυπουργού, υπουργών, πολιτικών αρχηγών

Περικοπές στις αποδοχές του προέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών και των υφυπουργών, του προέδρου της Βουλής και του αρχηγου της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει σχέδιο νόμου που κατέθεσε για διαβούλευση στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τίτλο «Περιστολή Δημοσίων Δαπανών και ρύθμιση θεμάτων Δημοσιονομικών Ελέγχων».....
Στόχος είναι η μείωση της δημόσιας δαπάνης για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής διοίκησης της χώρας αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, περικόπτεται : Από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Πρόεδρο της Βουλής το ποσό των 1.872 ευρώ μηνιαίως. Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το ποσό των 1.404 ευρώ μηνιαίως. Τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που έχουν την ιδιότητα του Βουλευτή το ποσό των 935 ευρώ μηνιαίως. Τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν την ιδιότητα του Βουλευτή το ποσό των 468 ευρώ μηνιαίως. Επίσης, οπως αναφέρει το υπουργείο, επίκειται η έκδοση Απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών η οποία θα ρυθμίζει τις αποδοχές των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων κ.λ.π. Το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά ότι από τις ρυθμίσεις αυτές θα προκύψει περιστολή της δημόσιας δαπάνης στο επίπεδο των 9 έως 10 εκατ. ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για την απόδοση της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους. Με άλλη διάταξη του Σχεδίου Νόμου προβλέπονται κλιμακωτές μειώσεις απο 10 εως 25% στα μισθώματα που καταβάλουν φορείς του δημοσίου.

 Συγκεκριμένα:

 α) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος έως τα χίλια ευρώ, η μείωση είναι 10%.

 β) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος από 1.000 ευρώ έως 2.000 ευρώ η μείωση είναι 15%.

 γ) Για ποσό του μηνιαίου μισθώματος από 2.000 ευρώ 3.000 ευρώ η μείωση είναι 20%.

 δ) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος, που υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ ευρώ η μείωση είναι 25%.

Το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά ότι από την ρύθμιση αυτή θα προκύψει περιστολή της δημόσιας δαπάνης 15- 17 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

6 σχόλια:

 1. Ζήτω η φτώχεια η ανεργία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία!
  =============================
  Ο κύβος ερρίφθη. Έστω και οριακά. Έστω και προσωρινά μιας και κανείς δεν πιστεύει πως θα έχουμε κυβέρνηση τετραετίας.
  Οι Έλληνες λοιπόν, ή καλύτερα μια χούφτα τους, αποφάσισαν να παραμείνουμε ΡΑΓΙΑΔΕΣ. Ορισμένοι πανηγυρίζουν για αυτό. Η χώρα παραμένει …ισχυρή, διατηρείται …στο ευρώ, έστω κι αν δε μας έχει απομείνει πλέον ούτε ένα ως συλλεκτικό κομμάτι.
  Πλέον δε θα υπάρχει καμία δικαιολογία για όσους επέλεξαν την εξακολούθηση της υποτέλειας:
  > όταν θα πληρώνουν τα χαράτσια
  > όταν θα τους επιβληθεί φόρος ιδιοκατοίκησης
  > όταν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα έχουν γίνει όλες παρελθόν σε λιγότερο από δώδεκα μήνες και θα εργάζονται για ψίχουλα
  > όταν θα συνεχίσουν να τους κλέβουν, να τους βιάζουν και να τους σκοτώνουν
  > όταν θα συνεχιστεί η πορεία της χώρας μέσα στο σκοτεινό τούνελ της ύφεσης, της φτώχειας και της κοινωνικής έκρηξης > όταν θα λαμβάνονται νέα μέτρα αντί για επαναδιαπραγμάτευση
  Ζητώ η φτώχεια, ζήτω η ανεργία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία!
  Απάντηση
 2. ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ή ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ;
  =========================
  Κύριε Σαμαρά
  μας είχες υποσχεθεί επανειλημμένα και δημόσια, ότι θα αναλάβεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
  Τι "μεσολάβησε" και άλλαξες γνώμη; Μήπως άρχισε το..πρωτάθλημα;
  Σε ….18 μήνες, είπατε ότι θα μας «σώσετε». Τι ακριβώς εννοούσατε; …Ευθανασία ;
  Τόσες ημέρες και η κυβέρνηση σας "ναρκοθετεί" τα ...λιμάνια της;
  Τόσες ημέρες και τα γραφεία "αγκομαχούν" και τα τηλέφωνα πήραν ..φωτιές ! Τι συμβαίνει κύριε Σαμαρά;
  Αναστήσαμε την παλιά ΠΡΟΣΦΙΛΗ σας ...δεξιά; Ψάχνετε για …φίλους;

  Αυτό "έφταιγε" που επί δύο χρόνια ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ κυριολεκτικά την Ελλάδα;
  Σας ..έλειπε η ακροδεξιά παρέα, και έτσι αγωνιστήκατε με όλες τις προσωπικές και "φίλιες" ακροδυνάμεις και..ισιώσατε το Σύνταγμα;
  Μα για όνομα του Θεού, όπως λέτε και εσείς δεν αισθάνεστε, τύψεις, ενοχές...ερινύες;

  Κύριε Σαμαρά,
  ΄Οτι και να προτείνει ο κ. Στουρνάρας η ευθύνη είναι δική σου ! Δεν
  πιστεύουμε να μας πεις ότι δεν…ήξερες ;
  Δεν πιστεύουμε να μας πεις ότι τα…ξέχασες και αυτά που έλεγες αφορούσαν την..Πορτογαλία;
  Αρχίσαμε τις γυμναστικές...ασκήσεις;
  ΥΓ.
  Εμείς πιστεύουμε ότι τα πάντα είναι ανταποδοτικά …!!!!!

  ΥΓ.
  ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ Η ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ !
  Απάντηση
 3. Βόμβα Αβραμόπουλου στη ΝΕΤ: Η ΝΔ έκανε την διαρροή της σκέψης παραίτησης του Παπανδρέου...δεν έπρεπε να το κάνουμε.Πέμπτη,
  Αν είναι δυνατό. Βγαίνουν και το παραδέχονται ανοιχτά ότι η Συγγρού ήταν αυτή που πήγε να φέρει προ τετελεσμένου γεγονότος τον Παπανδρέου! Πήγε να τον παγιδεύσει!
  Και τι κάνεις κύριε Αβραμόπουλε αφού δε συμφωνείς? Το λές στη Έλλη Σταη? Άνδρας δεν είσαι ρε ανδρείκελο να πας να το πεις μπροστά στον Σαμαρά ή μήπως φοβάσαι μην σε....
  αρχίσει στις φάπες ο Λαζαρίδης? Παίζει πόκερ και τσαλίμια ο Σαμαράς την ώρα που όλα κρέμονται από μια κλωστή για τη χώρα μας και κανένας εκεί στη ΝΔ δεν βρίσκεται να δικαιολογήσει την ιδιότητα του ως πολίτικος ...

  Ο Αβραμόπουλος ομολόγησε αβίαστα στη Στάη πως οι διαρροές γύρω από τις συνομιλίες Παπανδρέου-Σαμαρά, έγιναν από τη Συγγρού.
  ==============================
  "Εσείς το...λέτε, διαρροές, κυρία Στάη. Εμείς το λέμε, ενημέρωση των δημοσιογράφων" .
  Κι αφού έριξε τη βόμβα, έβγαλε και την ουρά του απ' έξω.
  "Αν θέλετε τη δική μου γνώμη, θα 'πρεπε να 'χει αποφευχθεί" .
  Σπουδαία πράγματι, υπηρεσία του αντιπροέδρου της Ν.Δ. , προς το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ...

  Έτσι πια και ΕΠΙΣΗΜΑ ! βγήκε στο φώς η αλήθεια που οι..μαϊντανοί της αντιπολίτευσης τόσο έντεχνα καλλιεργούσαν και ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ !

  Η πολιτική αθλιότητα του Καλαματιανού ..ερημίτη, είναι η ΑΙΤΙΑ για το χάλι μας. Σήμερα έρχεται στο φώς αυτό που επίμονα και επίπονα προσπαθούσαν να μας αποκρύψουν.
  Απλά, ο Αβραμόπουλος δηλώνει δημοσίως ότι Ο ΣΑΜΑΡΑΣ σαμποτάρησε την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου για το σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης έστω κιαν ακόμη παραιτείτο απο την κυβέρνηση.
  Έτσι η Ελλάς σήμερα, πληρώνει την αντεθνική προδοτική πράξη του εφιάλτη του 1993! Ο Σαμαράς "εγινε" πρωθυπουργός, η οικονομία διελύθη και οι Έλληνες αυτοκτονούν.

  Ο Αντώνης όμως...;
  Απάντηση
 4. ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ «ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ» ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ;
  ΝΑ ! Γιατί πιάσαμε πάτο. Ενώ γνώριζαν την ΑΘΛΙΑ οικονομική κατάσταση της χώρας, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ συμμετείχαν στη διάπραξη του μεγαλύτερου εγκλήματος.
  ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΑΣ !!! ‘’Πουλήσατε ελπίδα και "αγοράσετε" ψήφους’’;
  -------------------------------
  200 .000 προσλήψεις μετά το 2004-2010 έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή με "εγκέφαλο" της όλης διασπάθισης και εκμετάλλευσης το υπουργείο Εσωτερικών.
  ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ!
  Γνωρίζατε το χρέος, γνωρίζατε το έλλειμμα! και προτιμήσατε την...υπουργική πολυθρόνα;
  Βουλιάξατε την Ελλάδα, αποσυναρμολογήσατε την οικονομία, διαστρέψατε γεγονότα και συμβάντα. Διώξατε προέδρους ανεξαρτήτων αρχών, και προσλάβατε μυριάδες υπαλλήλους ενώ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ! ότι κάποια στιγμή θα έφευγαν.

  Σήμερα, η Ελλάδα και οι εργαζόμενοι ζουν στο ρυθμό του δικού σας πολιτικού ...πεπρωμένου.
  Τι θα τους πείτε κύριε Παυλόπουλε, ότι δεν ξέρατε την ΑΘΛΙΑ οικονομική κατάσταση, ή ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να τους διώξει;

  ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ,

  τα κριτήρια με τα οποία θα προσδιορίσει το πλεονάζον προσωπικό από όσους προσλήφθηκαν την περίοδο 2004-2010 μελετά η κυβέρνηση
  Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν μπει περισσότερες από 200.000 προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2004 μέχρι σήμερα,με στόχο να «αποκαλυφθούν» όσοι διορισμοί υλοποιήθηκαν χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
  Το κριτήριο αυτό συζητείται να αποτελέσει ένα από τα βασικά στοιχεία ανάδειξης των 30.000 υπαλλήλων που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό από το σύνολο του Δημοσίου, μέχρι το τέλος του 2011.
  Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση για τις προσλήψεις, προκύπτει ότι την περίοδο 2004-2010 περισσότεροι από 67.000 διορισμοί δεν καταγράφηκαν στις εκθέσεις του ΑΣΕΠ.

  ΕΣΕΙΣ ! κύριε Σαμαρά, ΠΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΑΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ;
  =======================
  Διαβάστε:
  Απίστευτες σπατάλες στο υπουργείο Πολιτισμού επί Σαμαρά.
  2008. Η Ελλάδα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
  Οι υπουργοί Οικονομικών, Αλογοσκούφης και Δούκας, ΚΤΥΠΑΝΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ .

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ !
  Κι όμως ο ξινισμένος αρχηγός της ΠΟΝ-ΑΝ δεν καταλαβαίνει, δεν…ακούει.

  Στο προθάλαμο του γραφείου του στο υπουργείο πολιτισμού, ήλθαν τα παιδιά από την …Καλαμάτα.
  Κάθε ένας απλώνει το χέρι του, και παραδίδει τη… συστατική(εγγυητική) επιστολή !
  Ο Αντώνης Σαμαράς, ΓΝΩΡΙΖΕΙ την κατάσταση της οικονομίας, αλλά ..δική του είναι;
  Έχει βάλει «πλώρη» για την ηγεσία, και οι ψήφοι είναι το ΠΑΝ!
  Ο Αντώνης δεν… καταλαβαίνει . Η πολυθρόνα δεν μπορεί να …περιμένει . Έτσι χωρίς τύψεις και ενοχές για την οικονομία και τους Έλληνες υπογράφει τις προσλήψεις. Η Ελλάδα ας.. πεθάνει;

  Να, που πήγαιναν τα λεφτά!
  ====================
  Απίστευτες σπατάλες αποκαλύπτονται στο Δημόσιο με αφορμή τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών.
  [Στο σύνολο των οργανισμών και υπηρεσιών οργίαζε η σπατάλη, ενώ και οι προσλήψεις δεν φαίνεται να γίνονταν με σύννομο τρόπο!]
  Το μεγαλύτερο παράδειγμα σπατάλης και κακοδιαχείρισης εμφανίζεται στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, του οποίου η μισθοδοσία αυξήθηκε μέσα σε τρείς μήνες μισό εκατομμύριο ευρώ!
  Από 200.000 ευρώ που ήταν η μισθοδοσία του, τον Ιούνιο του 2009, έφτασε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους στα 700.000 ευρώ!!!!

  Άλλο ένα δείγμα της φαυλότητας και της νοοτροπίας Σαμαρά.
  Παρά την πλήρη κάλυψη που παρέχει ο εξάδελφος Γερουλάνος , δεν μπορούν να καλυφθούν οι σπατάλες και οι ασυδοσίες. Όπως πάντα τοποθετεί μόνο κολλητούς σε καίρια πόστα που διαχειρίζονται χρήμα και η δουλειά γίνεται καλύτερα. Στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, τοποθετήθηκε κάποιος Γιάνναρης. Καλαματιανός και στενός συνεργάτης.

  Τώρα που ήρθε το ΔΝΤ, μήπως θα έπρεπε να περάσει από το Υπουργείο Πολιτισμού; Εκεί που βρίσκονταν ο πλήρης αθωότητας , αμέτοχος ευθυνών, άπειρος, άβγαλτος και απερπάτητος Μέγας Αρχηγός Αντώνης!...!

  ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΣΠΑΣΕ ΡΕΚΟΡ !

  Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΜΩΣ …ΑΡΠΑΞΕ ΤΗ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΗΣ «ΕΞΟΥΣΙΑΣ»

  ΑΣ…ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!
  Απάντηση
 5. ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗ ΦΤΩΧΥΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ...
  ΧΑΡΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"
  ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ ΠΕΤΑΜΕΝΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
  Απάντηση
 6. ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΠΕΡΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7000-8000 Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ;ΩΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ Κ.ΛΟΥ .ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ;Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ Η ΣΠΙΘΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
  Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια