Powered By Blogger

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Αρχαίοι Ελληνικοί πάπυροι σε ταριχευμένους κροκόδειλους

Tα τελευταία χρόνια, η Αίγυπτος βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, εκπλήσσοντας τον κόσμο με τις συνεχείς νέες ανακαλύψεις που γίνονται στα εδάφη της. Σημαντικότατες αρχαιολογικές αποκαλύψεις που μοιάζουν να συγχρονίζονται για να δημιουργήσουν έναν γρίφο, σαν εκείνον της Σφίγγας που φρουρεί τον δρόμο των ταξιδευτών.



Έπειτα από τα ανεξιχνίαστα Μακεδονικά ευρήματα στην όαση της Σίβα, μια ακόμη είδηση που αφορά τον ελληνισμό έρχεται καβάλα πάνω σ' έναν κροκόδειλο! Ένα ζευγάρι βαλσαμωμένων κροκοδείλων της ελληνιστικής περιόδου, ταξιδεύουν από το Καρνάκ της Αιγύπτου μέχρι κάποιο μουσείο των Η.Π.Α., αλλά κατά την μεταφορά τους, ένας από τους κροκόδειλους «σπάζει» και αποκαλύπτει έναν θησαυρό μέσα στο χιλιόχρονο σώμα του. Μέσα στον κροκόδειλο, βρέθηκαν εκατοντάδες αρχαίοι πάπυροι με συγγράμματα, ανάμεσα τους και άγνωστες τραγωδίες του Σοφοκλή!


Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που μετέδωσαν την είδηση, ήταν πολύ φειδωλά σε λεπτομέρειες και τίποτε άλλο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα μέχρι στιγμής. 0 βαλσαμωμένος κροκόδειλος πρέπει να χρησιμοποιήθηκε ως «κιβωτός» διάσωσης ή απόκρυψης σημαντικών αρχαίων ελληνικών κειμένων από τους ιερείς της Ίσιδας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που ισχυρίζονται ότι οι πάπυροι βρίσκονται στην κατοχή του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης και οι κροκόδειλοι εξετάζονται από ειδικούς του Smithsonian Institute.


Η συγκεκριμένη είδηση για τους πάπυρους του βαλσαμωμένου κροκόδειλου ήταν στα «ψιλά» των πρακτορείων και δεν έχει γίνει γνωστό τίποτε περισσότερο μέχρι τώρα, ούτε φαίνεται να έχει ενδιαφερθεί στο ελάχιστο το ελληνικό υπουργείο πολιτισμού, ούτε κανένας άλλος κυβερνητικός, επιστημονικός ή δημοσιογραφικός φορέας.


Η παραπάνω είδηση συνέβη το 1899!! Η Φοίβη Χήρστ, μητέρα του μεγιστάνα Γουίλιαμ Ράντολφ Χήρστ, χρηματοδότησε μια αποστολή ανασκαφών στην Αίγυπτο με αρχαιολόγους της Οξφόρδης και του Μπέρκλεϋ, παρακινημένη από τις συγκλονιστικές στην εποχή της ανακαλύψεις των πρώτων αιγυπτιακών παπύρων. Οι ανασκαφές στην έρημο, έφεραν στο φως τον αρχαίο καταυλισμό Τεμπτούνις, δυτικά του Νείλου και οι εργάτες ανακάλυψαν στη συνέχεια μερικούς μουμιοποιημένους κροκόδειλους (ιερά ζώα του θεού-κροκόδειλου Σεμπέκ).


Λίγο αργότερα, η ομάδα του Μπέρκλεϋ συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει πάνω σε ένα ολόκληρο νεκροταφείο κροκοδείλων! Ένα νεκροταφείο γεμάτο από χιλιάδες μουμιοποιημένους κροκόδειλους! Τότε ένας από τους εργάτες, ξεθάβοντας έναν ακόμη κροκόδειλο, μεταχειρίστηκε λίγο άτσαλα την μούμια, και το ζώο έσπασε και άνοιξε στην μέση, αποκαλύπτοντας εκατοντάδες παπύρους. Θεωρήθηκε ότι είχαν χρησιμοποιηθεί από τους ταριχευτές για να «γεμίσουν» και να διατηρήσουν το σχήμα του κροκοδείλου. Όμως ανάμεσα στα χειρόγραφα, πολλά ήταν του 3ου και 4ου π.Χ. αιώνα, κι ανάμεσα τους υπήρχαν έργα του Ομήρου, του Βιργιλίου, του Ευριπίδη, κι ένα απόσπασμα από ένα χαμένο έργο του Σοφοκλή! Κανείς δεν ξέρει τί απέγιναν οι κροκόδειλοι, εκτός από ελάχιστους που σήμερα φυλάσσονται στο Μπέρκλεϋ.


Εξήντα χρόνια αργότερα, οι συντηρητές σκέπασαν τους - άγνωστους για τον κόσμο - πάπυρους, με ελαστικά και διαφανή φύλλα βινυλίου. Κανείς δεν μπορούσε να τους διαβάσει. Αλλά μέσα στις δεκαετίες, το βινύλιο ράγισε. Ακόμη χειρότερα, το βινύλιο προσελκύει στατικό ηλεκτρισμό, κάνοντας τους εύθραυστους παπύρους να κολλάνε πάνω στα φύλλα του. Αυτό καθιστούσε αδύνατο να διαχωρίσει κανείς το βινύλιο από τους πάπυρους χωρίς να τους σχίσει. Στρατολογήθηκε ένα ειδικό μηχάνημα ιονισμού, που χρησιμοποιείται για να ελέγχει τον στατικό ηλεκτρισμό στα μικροτσίπ από σιλικόνη. Η συσκευή δούλεψε με επιτυχία και υποτίθεται ότι κατάφεραν να μετακινήσουν με ασφάλεια τους ανεκτίμητους παπύρους.
(Προσθέτουμε, ότι μοιάζει αρκετά ύποπτη η τοποθέτησή τους μέσα στο βινύλιο, γιατί το αποτέλεσμα είναι αναπόφευκτο και γνωστό ακόμη και απ' τους δίσκους μουσικής βινυλίου).


Περίπου 200 από τους παπύρους σήμερα προστατεύονται από ειδικό γυαλί, αλλά η συλλογή αριθμεί μερικές χιλιάδες (!) ακόμη, που παραμένουν αδιάβαστοι και ανεξερεύνητοι, και θεωρείται ότι ανάμεσά τους υπάρχουν εκατοντάδες χαμένα αρχαία ελληνικά έργα. Κανένας απολύτως Έλληνας αρμόδιος δεν γνωρίζει τίποτε για όλα αυτά, ούτε κανείς έχει κάνει κάποια έρευνα για το τί στ' αλήθεια συμβαίνει.
Η είδηση - διαστρεβλωμένη - μεταδόθηκε μόλις πρόσφατα από τα πρακτορεία ειδήσεων, με καθυστέρηση έναν αιώνα. Και πιστεύουμε ότι η υπόθεση πρέπει να έχει και άλλες αποκαλυπτικότατες και συγκλονιστικές λεπτομέρειες που παραμένουν άγνωστες. Όλα αυτά είναι ένα μεγάλο μυστήριο, και ο γρίφος του δεν φαίνεται να λύνεται σύντομα...

thesecretrealtruth.blogspot.com

Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/07/blog-post_6737.html#ixzz1zXrp5KUg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια