Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να μην γίνει καμία έρευνα για τις ευθύνες όσων μας οδήγησαν στο ΔΝΤ...


Κάποιοι αφελείς, ακόμα και δημοσιογράφοι, στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, ανησυχούσαν μήπως οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις επιφέρουν συνταγματικά.... παραγραφή των (ενδεχόμενων) ποινικών ευθυνών μελών της κυβέρνησης Παπανδρέου σε ότι αφορά την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υπογραφή των αντισυνταγματικών μνημονίων. Γιατί άραγε ανησυχούσαν; Δεν είχαν παρά να....
ρωτήσουν τον κ. Σαμαρά τι σκόπευε να κάνει και αμέσως θα έλυναν τις απορίες τους. Τι είπατε; Είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει εξεταστική; Ελάτε τώρα. Μάλλον δεν θα ακούσατε καλά.

Σήμερα λοιπόν, βοούν όλα τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο ότι επήλθε συμφωνία στην συγκυβέρνηση του μνημονίου, δηλαδή μεταξύ της ΝΔ και των εξαπτέρυγων (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απολύτως έρευνα. Για το καλό της χώρας λέει το κάνουν!!!! 

Πολλοί αφελείς ψηφοφόροι της ΝΔ που στήθηκαν στις ουρές, γιατί πίστεψαν ότι ψηφίζοντας τον κ. Σαμαρά θα επιτύχουν την τιμωρία των (ενδεχομένως;;;) υπευθύνων του ΠΑΣΟΚ, ας ψάξουν τώρα να βρουν την ψήφο τους.

Δεν θα κουραζόμαστε να το λέμε, μέχρι να το αντιληφθεί και ο τελευταίος Έλληνας, πως το πολιτικό μας σύστημα είναι θεατρικό, γι αυτό είναι και σάπιο. Δηλαδή δεν βασίζεται σε πραγματικές πολιτικές αντιπαραθέσεις και πραγματικό αλληλοέλεγχο μεταξύ των κομμάτων, αλλά σε ψεύτικες ρηματικές «κοκορομαχίες», προκειμένου να δημιουργούνται ψυχολογικά διλήμματα και να περιμαντρώνονται οι ψηφοφόροι στα κομματικά τους μαντριά. Η πραγματική πολιτική ασκείται με απόλυτη συμφωνία στα παρασκήνια. Δυστυχώς όμως, αυτή η παραπολιτική, επειδή ακριβώς είναι πίσω από το φως της δημοσιότητας στο σκοτάδι, δεν εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, όπως θα τα εξυπηρετούσε μια πραγματική πολιτική αντιπαράθεση στο προσκήνιο.

Την συγκυβέρνηση που έχουμε τώρα, την είχαμε επακριβώς προβλέψει από αυτό εδώ το blog από την αρχή, από την Άνοιξη του 2010. Είχαμε πει ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα είναι η έσχατη προσπάθεια που θα κάνει το θεατρικό πολιτικό σύστημα για να διασωθεί, εγκαταλείποντας τον θεατρινισμό του. Τότε φαινόταν αδιανόητο να συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τώρα όμως μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό. Εννοείται πως η αναζήτηση ευθυνών τώρα πια,  είναι το μόνο που δεν τους απασχολεί.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Κολοτούμπα Κουβέλη "Καρατζαφέρη της Αριστεράς" τώρα τι έχεις να πεις;
Αλλά άστο θα απαντήσει ο ειδικός Ψαριανός.
Αχ που καταντήσαμε!
Ανώνυμος είπε...
Εξαιρετικά οξυδερκής, αγαπητέ Πέτρο Χασάπη. Όντως, όπως το λες είναι. Πρόκειται για ένα "θεατρικό πολιτικό σύστημα" που δημιουργεί ψευτοδιλήμματα για "περιμάντρωση" (εξαιρετική λεξιπλασία!) των ψηφοφόρων.

Το καλό είναι ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας άρχισαν να το καταλαβαίνουν για τα καλά. Το κακό είναι ότι αρκετοί είναι αυτοί που δεν το έχουν καταλάβει ακόμη.

Θα το καταλάβουν όμως, αργά ή γρήγορα.

Τα αφεντικά διέταξαν να μην κάνει τίποτε ο Σαμαράς εναντίον του "ανθρώπου τους στην Ελλάδα", όπως τον είχαν αποκαλέσει κάποτε τον ΓΑΠ οι Financial Times Deutschland. Του ανθρώπου που τους έμπασε στην Ελλάδα.

Ας ελπίσουμε η σταδιακή πολιτική μας συνειδητοποίηση να γίνει κάποτε επαρκής ώστε να διώξει όλους αυτούς τους ανθρώπους μια και καλή από τη χώρα.
Σούλα είπε...
Κόρακας..κοράκου μάτι..βγάζει??

Αηδιαστικοί και εμετικοί όλοι τους!!
Ανώνυμος είπε...
Τώρα που η απλή διαστρέβλωση της πραγματικότητας έφτασε στα όριά της, ο κ. Χασάπης περνά στο επόμενο στάδιο, που είναι η απόλυτη επινόηση ειδήσεων που δεν υπάρχουν.
Πού είδατε παρόμοια συμφωνία κυρ Πέτρο;
Ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο;
Περιλαμβάνεται σε κάποιο κείμενο;
Παρακαλείσθε θερμά να μην βγάζετε, ως συνήθως, πράγματα από το κεφάλι σας απλώς για να δημιουργήσετε προσωρινά κλίμα.
Κατερίνα είπε...
Κατάφωρη η παραβίαση Συντ. οι 15 ημ. από ορκωμοσία Σαμ. χωρίς ψήφο εμπιστ. Κάνανε πάλι το Σύντ. ένα ΚΟΥΡΕΛΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ. Τί λέτε; @YBoyio
Ανώνυμος είπε...
Ό,τι λέει το Σύνταγμα έγινε ακριβώς.
Ανώνυμος είπε...
Βρε καλοί μου φίλοι περίμενε κανείς να γίνει κάτι άλλο;Ειδικά τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ ΝΔ είναι οι όψεις του ιδίου νομίσματος.Γίναμε πια άνθρωποι με άσπρα μαλλιά και από παιδιά βλέπουμε να παίζεται το ίδιο έργο.Ε τους μάθαμε απ' έξω κι ανακατωτά που λένε τους ρόλους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια