Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Αλ Τζαζίρα: «Ο Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο»


Σύμφωνα με έρευνα ελβετικού ινστιτούτου ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ που απεβίωσε το 2004 είχε δηλητηριαστεί με τη... ραδιενεργή ουσία πολώνιο. Ομάδα ερευνητών κατέληξε σε αυτό το αποτέλεσμα έπειτα από πολύμηνη ανάλυση προσωπικών αντικειμένων του Γ. Αραφάτ, τα οποία παρέδωσε προς έρευνα η ..
χήρα του θανόντος Σουχά. Σύμφωνα με τον Φρανσουά Μποσίντ διευθυντή του ινστιτούτου πυρηνικών ερευνών της Λοζάνης, τα ίχνη πολωνίου που εντοπίστηκαν στα δείγματα ξεπερνούσαν τα ασφαλή όρια για έναν άνθρωπο. Ο Αραφάτ ασθένησε ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, πολιορκημένος στο γενικό επιτελείο του από τον ισραηλινό στρατό, και πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 2004 στο Περσί. Ο θάνατός του παρέμεινε ένα αίνιγμα αφού οι περίπου 50 γιατροί που τον εξέτασαν δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία της επιδείνωσης της υγείας του. Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούσαν το Ισραήλ ότι τον δηλητηρίασε. Για να επιβεβαιωθεί ότι ο θάνατος του Αραφάτ προκλήθηκε από δηλητηρίαση με πολώνιο θα πρέπει να γίνει εκταφή της σορού του και να ακολουθήσουν εκτεταμένες αναλύσεις, πρόσθεσε ο Μποσίντ.

1 σχόλιο:

Νάτα... ο κόσμος τόχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια? Εμείς πώς θα γλυτώσουμε απο την μαύρη χολέρα?Ποιός θα μας προφυλάξει απο τους αδίστακτους διεθνιστές?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια