Powered By Blogger

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Τα 89 επιδόματα που έχουν μπει στο στόχαστρο

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουλίου 17, 2012
Τα 89 επιδόματα που έχουν μπει στο στόχαστρο
Κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή τους περιλαμβάνει το σχέδιο περικοπών 3 δισ. ευρώ που συζητά η κυβέρνηση.Πρόκειται συνολικά για 89 κοινωνικά επιδόματα και παροχές που μπαίνουν στο στόχαστρο των περικοπών με βάση ειδική έκθεση του ΟΟΣΑ.
Μάλιστα προτείνεται η καταβολή σχεδόν όλων των κοινωνικών επιδομάτων – ακόμη και των οικογενειακών- να γίνεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια και να καταργηθούν δεκάδες άλλα επιδόματα που χορηγούνται από διάφορους φορείς.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», στην έκθεση διαπιστώνεται μόνο οι μισοί επιδοματούχοι είναι πραγματικά φτωχοί.
Για το λόγο αυτό ο ΟΟΣΑ προτείνει:
1. Την καταβολή όλων των κοινωνικών παροχών – επιδομάτων με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
2. Την επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης της ανεργίας στα δύο χρόνια (από ένα σήμερα) με κάλυψη ακόμη και όσων δεν έχουν τις προϋποθέσεις για αρχική εγγραφή στον ΟΑΕΔ κατόπιν ελέγχου του εισοδήματος και την ενίσχυση των προγραμμάτων κατάρτισης.
3. Την καταβολή επιδόματος στέγασης (ενοικίου) με εισοδηματικά κριτήρια και εναλλακτικά για οικογένειες με τουλάχιστον ένα παιδί.
4. Τη διατήρηση μόνο ενός οικογενειακού επιδόματος που θα καταβάλλεται και αυτό με εισοδηματικά κριτήρια.
5. Την αντικατάσταση των δεκάδων μορφών και τύπων επιδομάτων αναπηρίας – ανικανότητας με μόνο επίδομα το οποίο θα καταβάλλεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
Στις 89 παροχές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο περιλαμβάνεται το επίδομα ανεργίας αλλά και το ΕΚΑΣ, για τα οποία στελέχη του υπουργείου Εργασίας τόνιζαν ότι δεν θα θιγούν.
Ποιες παροχές θα περάσουν από κόσκινο:
1. Παροχές του ΟΓΑ και προσαυξήσεις συντάξεων για ειδικές κατηγορίες (ολική αναπηρία, τυφλότητα κ.λπ.)
2. Επιδόµατα ασθενείας και εργατικών ατυχηµάτων (από τα περισσότερα Ταµεία µισθωτών, τον ΟΓΑ και τον Οίκο Ναύτου)
3. Επιδόµατα απόλυτης αναπηρίας από τα Ταµεία των µισθωτών
4. ∆ιατροφικό επίδοµα νεφροπαθών και µεταµοσχευµένων
5. Ειδικά επιδόµατα του ΟΑΕ∆: οικογενειακό επίδοµα, ειδικές επιδοτήσεις, έκτακτες οικονοµικές ενισχύσεις, στράτευσης, βοήθηµα νέων επιστηµόνων, ειδικό βοήθηµα για αποφυλακισθέντες, ειδικά εποχικά βοηθήµατα κ.λπ.
6. Επιδοτήσεις και βοήθηµα για παλιννοστούντες από το υπουργείο Υγείας
7. Επιδόµατα µητρότητας, τοκετού και λοχείας των Ταµείων µισθωτών, του ∆ηµοσίου και του ΟΓΑ
8. Πολυτεκνικά επιδόµατα και πολυτεκνικές συντάξεις
9. Επίδοµα τρίτου τέκνου και τρίτεκνων οικογενειών
10. Βοηθήµατα ορφανών παιδιών και παιδιών µονογονεϊκών οικογενειών
11. Βοηθήµατα λόγω ζηµιών από φυσικές καταστροφές
newsbomb.gr

4 Σχόλια to “Τα 89 επιδόματα που έχουν μπει στο στόχαστρο”

  1. Σάι είπε

    είναι κρίμα που όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια αιματηρών περικοπών της κοινωνικά ανάλγητης τρόικας, κι έτσι εισπράττονται και βιώνονται απ το κοινωνικό σύνολο ως ”άδικα” ενώ στην ουσία αποτελούν βασικές προυποθέσεις εύρρυθμης λειτουργίας ενός κράτους. δηλαδή το κράτος να προσφέρει όποια επιδόματα κρίνει αναγκαία, διασταυρώνοντας ταυτόχρονα ποιοι τα δικαιούνται και ποιοι όχι, στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων που ελέγχονται.
    όλα αυτά θα έπρεπε απ την αρχή να υπακούουν και στο κριτήριο του εισοδήματος, πράγμα στο οποίο οι ”αριστεροί” ρομπέν των δασών είχαν αντισταθεί, υποστηρίζοντας μια στρεβλή έννοια κι εφαρμογή της ”ισότητας”.
    απ την άλλη κι εμείς χάσαμε απ τον ορίζοντα την πραγματική έννοια του επιδόματος (αναπηρίας, ασθένειας, κλπ): αντί να το βλέπουμε ως αυτό που ήταν, το θεωρήσαμε ως ”ΑΤΑ” κι αντιστάθμισμα της απώλειας της αγοραστικής αξίας της τσέπης μας.
  2. enasapoemas είπε

    Ειλικρινά αυτές οι χλιαρές κατευναστικές αναλύσεις σου μου προκαλούν εμετό…
    Πολλοί που παίρνουν αυτά τα λεφτά είναι στο όριο. Το πρόβλημα είναι ότι θα έπρεπε να μη τα χρειάζονται αλλά αυτό δε συμβαίνει. Οπότε τι κάνουμε; τα κόβουμε και τους στέλνουμε στον τάφο; Το ποσό είναι ελάχιστο και έστω και ένας που το δικαιούται αν το χάσει μέσα στο χαμό που προκαλούν, τότε τη ζωή του με πόσα λεφτά την κοστολογείς;;; Τη ζωή των παιδιών; Πολύτεκνους, ορφανά, ανάπηρους διαβάζω.. Ας τους αφήσουμε να ψοφήσουν για να εξυγειάνουμε τις λαμογιές των καλοπερασάκηδων…
  3. Γεωργιος Στεφας είπε

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !!!!!!!!!
  4. Stavros Aktidis είπε

    και μετα θελουν και φορους αλλα καιψηφους αυτα τα δυο δεν συμβηβαζωνται και ουτε ειναι αποδεκτα απο τους απατηθεντες πολιτες απο τα καθαρματα της πολιτικης αλλα καιτης εξαρτημενης απο τους πλιτικους δημοσιογραφοι που ταυτιζωνται και αυτοι με της μιζες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια