Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Τέρμα η διαπραγμάτευση...


Του Γιώργου Δελαστίκ
Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είχαν υποσχεθεί προεκλογικά και τα τρία κόμματα που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Προεκλογικά. Τώρα όμως οι εκλογές πέρασαν και οι ψηφοφόροι γνωρίζουν εκ πείρας πως, μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Εν ολίγοις, προεκλογικό παραμύθι ήταν η....
επαναδιαπραγμάτευση και η κυβέρνηση καμιά πρόθεση δεν έχει (ούτε είχε, είναι η αλήθεια) να υλοποιήσει αυτή την υπόσχεσή της. Τελεία και παύλα. Το είπε καθαρά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου: «Το πρόγραμμα είναι εκτός τροχιάς και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους δανειστές μας πριν το επαναφέρουμε στην πορεία του» δήλωσε χωρίς περιστροφές.

Δεν ζητάει τίποτα, απολύτως τίποτα, η κυβέρνηση από την τρόικα σχετικά με το μνημόνιο. Αυτό σημαίνει η δήλωση Στουρνάρα. Διευκρινίζεται άλλωστε ότι στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών δεν πρόκειται να ζητήσει ούτε καν την περιβόητη επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των εξοντωτικών μέτρων.

Την πλήρη παράδοση της κυβέρνησης Σαμαρά στις ορέξεις των Ευρωπαίων δανειστών την έχει αναγγείλει εξάλλου ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τη διαβόητη επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες. «Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας... είναι πλήρως δεσμευμένη... σε όλες τις βασικές πολιτικές του προγράμματος» τόνιζε ο Αντώνης Σαμαράς. «Θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης» διακήρυξε επισήμως. Καμία επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι δυνατή στη βάση αυτή. Κανένα περιθώριο δεν υπάρχει.

Η τρόικα κατάλαβε με τι είδους κυβέρνηση έχει να κάνει. Γι' αυτό και εμφανίστηκε σκληρή και ανυποχώρητη, αρνούμενη οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση και επιμένοντας στην τυφλή εφαρμογή του μνημονίου. Παρενέβη και η Κριστίν Λαγκάρντ, η διευθύντρια του ΔΝΤ: «Δεν έχω διάθεση διαπραγματεύσεων ή επαναδιαπραγμάτευσης» των όρων του μνημονίου, δήλωσε ξερά. Μετά τη δήλωση υποταγής και νομιμοφροσύνης του πρωθυπουργού, θα ήταν όντως ανόητοι οι Γερμανοί, η ΕΕ και το ΔΝΤ να συναινέσουν σε βελτιώσεις και διευκολύνσεις υπέρ της Ελλάδας.

«Κόψτε κι άλλο τους μισθούς» απαίτησε ουσιαστικά από την ελληνική κυβέρνηση και ο Γερμανός «γκαουλάιτερ» Χορστ Ράιχενμπαχ, ο κατοχικός διοικητής της χώρας μας εκ μέρους της ΕΕ. «Μια σημαντική συνεισφορά είναι η διαχείριση του εργασιακού κόστους, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί για να γίνουν ακόμη καλύτεροι οι όροι της ανταγωνιστικότητας τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε. Μισθοί χαμηλότεροι διαρκώς και μάλιστα για πολλά χρόνια, σημαίνουν σε απλά ελληνικά αυτά που είπε.

Καταρρέουν και τα ταμεία ασφάλισης στη χώρα μας, μετά το εγκληματικό «κούρεμα» που έκανε η κυβέρνηση Παπαδήμου με τη συνενοχή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εις βάρος τους. Το μέλλον των συντάξεων στην Ελλάδα θα είναι εφιαλτικό. Από 15,3 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν καταθέσει τα ταμεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά το «κούρεμα» τους έχουν απομείνει ομόλογα σημερινής αξίας μικρότερης από... 4,5 δισεκατομμύρια! Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι τα ταμεία κρατούν τα ομόλογά τους μέχρι το... 2042 (!!!) που λήγουν τα τελευταία, η ονομαστική αξία τους μόλις ξεπερνά τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο βάραθρο και η υγεία των Ελλήνων στην εποχή του μνημονίου. Υπό την απειλή άμεσου καταποντισμού βρίσκεται ο νεοϊδρυθείς Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), στον οποίο πέρασαν 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι. Ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε τη λειτουργία του με ένα συσσωρευμένο αστρονομικό χρέος 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), αν χρεοκοπήσει ο ΕΟΠΥΥ, «θα συμπαρασύρει και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, εξαιτίας των νοσηλίων που παραμένουν ανεξόφλητα από τους ασφαλιστικούς φορείς του ΕΟΠΥΥ». Κόλαση εν Ελλάδι...

Από:  ethnos.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Η επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει και θα είναι επιτυχής για το καλό της πατρίδας και του λαού.
Και σε αυτή την πρόβλεψή σας περί μη επαναδιαπραγμάτευσης θα πέσετε έξω κ. Δελαστίκ.
Όπως και σε εκείνη την άλλη, ότι ο Σαμαράς δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός...
Κώστας Π. είπε...
Γιατί, τώρα έγινε πρωθυπουργός έχεις την εντύπωση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια