Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

Επειδή τα γραπτά μένουν…

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουλίου 6, 2012
Μέρες που είναι, ας θυμηθούμε τι έγραψε το παιδί του γνωστού συστήματος Καθημερινή-ΕΛΙΑΜΕΠ-Θάνου Βερέμη, Φίλιος Στάγκος, για τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο και για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε, όταν ο σημερινός υπάλληλος του Μπουτάρη συνέκρινε με άρθρο του στην “Καθημερινή” τον Τάσσο Παπαδόπουλο με τον Νίκολα Γκρουέφσκι! Για διαβάστε το… Ο φόβος μπροστά σε μια ιστορική απόφαση
Του Φιλιου Σταγκου
“Η είδηση κυκλοφόρησε από το απόγευμα του Σαββάτου αφήνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται «πού το πάει ο Νίκολα Γκρούεφσκι;». Η δήλωσή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Σίτελ»,
δεν άφηνε περιθώριο παρερμηνείας: «Εφόσον η επίσημη πρόταση του διαμεσολαβητή κ. Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», για όλες τις χρήσεις διεθνώς, εγώ θα θέσω την πρόταση αυτή σε δημοψήφισμα. Αν σας ενδιαφέρει η προσωπική μου θέση, θα ψηφίσω κατά».
Η απόφαση του πρωθυπουργού της ΠΔΓΜ να απορρίψει την πιο ρεαλιστική πρόταση συμβιβασμού απ’ όσες έχουν δει το φως της ημέρας μέχρι σήμερα –και μαζί της να δυναμιτίσει ολόκληρη τη διαδικασία διαμεσολάβησης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ– στερείται κάθε λογικής. Ενδεχομένως ο κ. Γκρούεφσκι να ζήλεψε τη δόξα του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε διαπραγματευθεί με μισή καρδιά το Σχέδιο Ανάν και εν συνεχεία κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να το καταψηφίσουν. Με τη διαφορά, όμως, ότι τον Απρίλιο του 2004, η Κύπρος είχε ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο στην Ε.Ε., ενώ στην περίπτωση της ΠΓΔΜ η ένταξη στους ευρω-νατοϊκούς θεσμούς είναι το ζητούμενο.
«Ο Γκρούεφσκι πιο πολύ φοβάται να σηκώσει το ιστορικό βάρος της επίλυσης απ’ όσο επιθυμεί να οδηγήσει τη χώρα του στο μέλλον», ήταν το σχόλιο της Μπρέντα Πίρσον, Αμερικανίδας, άλλοτε συμβούλου πολλών κυβερνήσεων των Σκοπίων. Αν δεν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, πρόσθεσε, «τότε οι ΗΠΑ μπορεί να χάσουν την υπομονή τους και να διερευνήσουν άλλα σενάρια που δεν θα περιλαμβάνουν την ένταξη της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ». Η κ. Πίρσον συμμετείχε σε μία άσκηση «προσομοίωσης» των διαπραγματεύσεων Αθήνας – Σκοπίων που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στην Aχρίδα με πρωτοβουλία του τηλεοπτικού σταθμού Α1.
Τη στιγμή που ο κ. Γκρούεφσκι έριχνε την ταφόπλακα στις ελπίδες επίλυσης του ζητήματος, η συζήτηση στην Οχρίδα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σήμερα ένα «παράθυρο ευκαιρίας» που άνοιξε χάρη στην ελληνική θετική διάθεση να βρεθεί συμβιβασμός, ότι τα οφέλη για τα Σκόπια είναι πιο χειροπιαστά από ποτέ και ότι Ε.Ε. και ΗΠΑ οφείλουν να ασκήσουν πίεση προς τον σκοπό αυτό.
Από ελληνικής πλευράς, στην εκδήλωση συμμετείχε και μία “dream team” ερευνητών του ΕΛΙΑΜΕΠ, αποτελούμενη από τους καθηγητές Θάνο Βερέμη και Ευάγγελο Κωφό (η «θεσμική μνήμη» της Ελλάδας στο Μακεδονικό ζήτημα) και τον διπλωμάτη που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα Νοτιοδυτικά Βαλκάνια, πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρο Μαλλιά.
Από τα τοπικά ΜΜΕ η επίσκεψή τους αντιμετωπίστηκε σχεδόν ως επίσημη. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για την πρώτη προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών να μεταφέρει απευθείας το μήνυμα της γνήσιας και ειλικρινούς βούλησης της Αθήνας να καταλήξει σε μία συμφωνία. Οτι η Ελλάδα έχει μεν νόμιμα συμφέροντα, αλλά δεν επιθυμεί να καταστρέψει ούτε το κράτος ούτε την ταυτότητα των Σλαβομακεδόνων.
Τα όσα ειπώθηκαν από μη ελληνικά χείλη στο περιθώριο της συνάντησης της Οχρίδας, ίσως να αποτελέσουν την υποσημείωση ενός δράματος που δεν έχει ακόμα γραφτεί. Οτι η αλβανική κοινότητα της ΠΓΔΜ δεν θα ανεχτεί να μείνει στο περιθώριο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ εξαιτίας της αδιαλλαξίας του κ. Γκρούεφσκι, ότι ο Σλαβομακεδόνας πρωθυπουργός οδηγεί τη χώρα του στην απομόνωση και ότι πρόσφατη απόπειρά του να συσφίγξει τις σχέσεις του με το Βρετανικό κόμμα των Συντηρητικών, προσέκρουσε σε ένα τείχος αδιαφορίας.
Σίγουρα, όμως, η ιστορία θα συγκρατήσει την εμπρηστική δήλωση του απόλυτου κυρίαρχου του πολιτικού παιχνιδιού στα Σκόπια”.

2 Σχόλια to “Επειδή τα γραπτά μένουν…”

 1. Σοφία είπε

  Τι λες ρε;;;;
  Αυτό το θνησιγενές κρατίδιο με ένα συνοθύλευμα μειονοτήτων εκ των οποίων μια που έχει κάνει πλαστογράφηση ταυτότητας και απάτη, και που δεν θα υπήρχε καν αν κάποιοι δεν ήθελαν να κλέψουν τα πλούσια σε στρατηγικά ορυκτά, εδάφη της Μακεδονίας το λιβάνίζετε.
  Η περιοχή αυτή ονομαζόταν ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ!!!! μέχρι που στάλθηκε η πρακτοράντζα ο Τίτο την έκανε ομοσπονδιακό κρατίδιο και το βάφτισε Μακεδονία με μοναδικό απότερο σκοπό μια ιμπεριαλιστική επέκταση εις βάρος της Ελλάδας.
  Ο γεωγραφικός προσδιορισμός “Βόρειος” προϋποθέτει κι έναν “Νότιο” από τον οποίον τον χώρισαν….
  (Βόρειος και Νότιος Κορέα…) Και αυτομάτως παρουσιάζεται το αίτημα της ΕΝΩΝΣΗΣ!!! και η διεκδίκιση εδαφών!
  Οι ψεύτες και οι κλέφτες φωνάζουν να φοβηθεί ο νοικοκύρης!
  Έχετε δει τους χάρτες που τυπώνουν πώς δειχνουν με συρματοπλέγματα χωρισμένο το γεωγραφικά προσδιοριζόμενο “Νότιο” τμήμα το οποίο θέλουν να “απελευθερώσουν”;;;;;
  (Η Ήπειρος που είχε Βόρειο και Νότιο μέρος και που το Βόρειο παραχωρήθηκε από τις μεγάλες δυνάμεις στην Αλβανία, έχετε δει την Αλβανική κυβέρνηση να αναφερεται ποτέ στην περιοχή αυτή με αυτόν τον γεωγραφικό προσδιορισμό;;;; γιατί άραγε τον αποφεύγει με εμμονή;;;;)
  Το ΕΛΙΑΜΕΠ που χρηματοδοτείται από τις ΜΚΟ του Σόρος, Open Society, όλων των βαλκανίων και των Σκοπίων (!!!!) έστειλε “dream team”; σε ποιο όνειρο είναι team αυτοί; στο όνειρο που λέει ότι η Ελλάδα θα βρεθεί να χάνει εδάφη που θα της διεκδικούνται από ανύπαρκτα έθνη και ανύπαρκτες μειονότητες;;;;
  “Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για την πρώτη προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών να μεταφέρει απευθείας το μήνυμα της γνήσιας και ειλικρινούς βούλησης της Αθήνας να καταλήξει σε μία συμφωνία.”
  Την πρώτη ειλικρινή προσπάθεια της ελληνική κοινωνίας των πολιτών να μεταφέρει απευθείας μήνυμα”;;;;;
  Τι είναι η ελληνική κοινωνία των πολιτών; είναι κάτι διαφορετικό από την ελληνική κοινωνία σκέτο; Και με τι θεσμικό ρόλο πήγαν; ποιος τους εξουσιοδότησε να πάνε και να μιλήσουν στο όνομά μου, στό όνομα όλων ημών που δεν είχαμε ιδέα ότι αυτοί πήγαν εκεί ούτε για το τι είπαν;
  Διαπραγματεύεσαι με έναν απατεωνα πλαστογράφο που κυκλοφορεί με πλαστή ταυτότητα για να διεκδικήσει το πατρικό σου σπίτι;;;;;
  Σοβαρολογούμε;
  “…ειλικρινούς βούλησης της Αθήνας” Ποιας Αθήνας; της Αθήνας των πολιτών του καμίνη;;;
  Πήγαν οι υπάλληλοι του Σόρος να κανονίσουν εξωτερική πολιτική;
  Το κράτος των Σλαβομακεδόνων;;;;; Από πού είναι Μακεδόνες οι Σλάβοι;;;
  Τι σχέση έχουν οι Σλάβοι που ήρθαν μετά Χριστόν στην περιοχή των Βαλκανίων και με χρονική απόσταση 10 αιώνων από την εποχή του Αλεξάνδρου που γλείφεται αυτό το μαλακισμένο κομπλεξικό δισέγγονο του Γρόϊου.
  Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν πρόεδρος ενός νόμιμου αναγνωρισμένου κράτους απότελούμενου από ένα αρχαίο έθνος.
  (ΑΠΟ ΕΝΑ ΥΠΑΡΚΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!! όχι από γυρολόγους απατεώνες και πλαστογράφους σαν αυτούς με τους οποίους κωλοτρίβεται η “dream team”
  της κατ’ επάγγελμα ξευτίλας).
  Από το οποίο εζητείτο, με ασαφή μελλοντικά ανταλλάγματα να αποποιηθεί τον εαυτό του και την ελευθερία του.
  Η “dream team” της τοπικής των συμφερόντων του Σόρος, δεν έμαθε τίποτα ούτε συγκινήθηκε από το φρόνιμα του Τάσσου Παπαδόπουλου.
  Δεν θα μου φανεί παράξενο αν μάθω ότι η πορτοκαλί “dream team” του εκτροφείου του Σόρος συνέστηνε την υπογραφή του σχεδίου Ανάν!
  Φτου!!! πιο πολλές αηδίες δεν έχω ξαναδιαβάσει. Εμετός!
 2. George N. Maris είπε

  Μα είναι δυνατόν τα ίδια και τα ίδια να τα αναμασάμε και να τα συζητούμε κάθε φορά πάλι απ’ την αρχή; Αυτά έχουν χιλιοειπωθεί! Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι, ανακατεμένοι με τους λεγομένους Βαρδαριώτες Τούρκους! Πάει! Τελείωσε! Η δε γλώσσα τους ουδεμίαν σχέσιν έχει με την αρχαία μακεδονική διάλεκτο, η οποία ήταν παρακλάδι της δωρικής! Αυτά είναι αποδεδειγμένα και δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις! Το τι λέει ο κάθε τρελός, δεν θα το επιλύουμε εμείς. Ας επιληφθεί το κράτος, το οποίο πρέπει να κινηθεί και να δώσει τις ανάλογες απαντήσεις! Ούτε Μακεδονία, ούτε Μ. Αλέξανδρο δικαιούνται να θεωρούν ως προγόνους τους αυτοί. Πώς να το κάνουμε τώρα; Ελληνική και όχι ξενοκίνητη πολιτική θέλουμε. Τίποτ’ άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια