Powered By Blogger

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Παζάρια στο παρα πέντε για τις προγραμματικές

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουλίου 6, 2012
Παζάρια στο παρα πέντε για τις προγραμματικές
Στην αναδιοργάνωση του κράτους με βασικό ζητούμενο την εξοικονόμηση πόρων από το δημόσιο τομέα και τις αποκρατικοποιήσεις θα ρίξει βάρος του ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
 
Ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει για το βασικό πλάνο αφήνοντας την εξειδίκευση των μέτρων που θα ληφθούν στους αρμόδιους υπουργούς. Ο πρωθυπουργός όμως θα κληθεί να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας προς την τρόικα χωρίς να παρεκλίνει από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη θα συνεχιστούν μέχρι και στο παρά πέντε της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων αφού υπάρχουν ανοικτά μέτωπα σε καυτά ζητήματα.
Ο κ. Σαμαράς θα εμφανιστεί με ένα «γενναίο» πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το οποίο θα χωρίζεται σε δυο φάσεις και θα αφορά περιπτώσεις πέραν και των αρχικών δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου απέναντι στην τρόικα. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση της ΔΕΗ και του ΟΣΕ. Η πρώτη περίπτωση είναι «ειδικής μεταχείρισης» αφού και ο κ. Σαμαράς προεκλογικά είχε προειδοποιήσει ότι δεν μπορεί να γίνει απελευθέρωση της ενέργειας χωρίς έναν συνολικό σχεδιασμό στο κομμάτι της ενέργειας ενώ για τον ΟΣΕ στην κυβέρνηση περιμένουν ότι οι αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές θα είναι έντονες.
Τα σκληρά θέματα των εργασιακών και της μετενέργειας όπως όλα δείχνουν πάνε για το φθινόπωρο προκειμένου η κυβέρνηση να κερδίσει κάποιον χρόνο, να δώσει δείγματα γραφής και να διεκδικήσει αλλαγές στα όσα ήδη ισχύουν στην αγορά εργασίας με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την μετενέργεια.
Ο κ. Σαμαράς αναμένεται ότι θα επαναλάβει τη θέση του κατά των απολύσεων και οποιασδήποτε σκέψης για μειώσεις μισθών. Το σκεπτικό του οικονομικού επιτελείου είναι πως η οικονομία δεν έχει να κερδίσει ούτε… μισό ευρώ από τις απολύσεις υπαλλήλων, αντιθέτως θα χάσει από φόρους και εισφορές βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι στο παζλ της ύφεσης.

2 Σχόλια to “Παζάρια στο παρα πέντε για τις προγραμματικές”

  1. Σοφία είπε

    Τι αναμένεται μωρέ;
    “Γενναίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων” λέγεται το ξεπούλημα των πάντων.
    Πόση γενναιότητα χρειάζεται για να πουλήσεις την πατρίδα σου με αντάλλαγμα να παραστείσεις τον πρωθυπουργό και να πάρεις καμιά 500 εκατ. μίζα;;;
    Σας θυμίζω για χιλιοστή φορά τις δηλώσεις του τον Οκτώβριο του ’11 “ΟΙ ‘ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ’ (από τους οποίους ζητήθηκε δάνειο κατόπιν μεθοδεύσεων που για το ‘καλό της χώρας’ δεν πρέπει να τις σκαλίζουμε, όπως είπε…) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! (το πασοκ ήταν λοιπόν στο σωστό στόχο) ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.(!!!!) ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ”!
    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ: ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ‘ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ’ -μέσω των υποδείξεων των υπαλλήλων “εμπειρογνωμόνων” τους, του “Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων”- ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ, μέσω της νομοθετικής ρύθμισης που ψήφισαν πέρισυ το καλοκαίρι οι μεσοπρόθεσμες πατσαβούρες, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΙΣΤΟ ΔΟΥΛΑΚΙ ΔΗΛΩΣΕ ΌΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥ.
    Κι αυτόν κάποια ηλίθια πλάσματα τον ψήφισαν και τρώμε όλοι τα παπανδρεϊκά σκ@τά στα μούτρα για δεύτερη φορά.
  2. ΑΝΕΜΟΣ είπε

    Μου κανει εντυπωση το βλεμμα του κουρελη. που κοιταει σα μ@λακας τους αλλους 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια