Powered By Blogger

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

«Είναι η εποχή των τεράτων»!


του Σπύρου Γιωτάκη
Στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ελήφθη μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, που δείχνει τον προσανατολισμό της ΕΕ, και την τραπεζοκρατική της αντίληψη.Οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν να επιτρέψουν στις τράπεζες να χρηματοδοτούνται απευθείας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης (ΕSΜ) ο οποίος, κατά τα άλλα, συστάθηκε να στηρίξει τα κράτη τα οποία αντιμετωπίζουν
προβλήματα.

Όπως γράφει ο εξαίρετος δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ «μέχρι τώρα καθώς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών την έκαναν οι κυβερνήσεις των κρατών, οι τράπεζες παρέμεναν υπό τον εθνικό έλεγχο. Από εδώ και πέρα όμως, όσες τράπεζες παίρνουν λεφτά απευθείας από τον μηχανισμό στήριξης, θα περνούν σταδιακά υπό ευρωπαϊκό έλεγχο – δηλαδή υπό γερμανικό έλεγχο μέσω Βρυξελλών! Το Βερολίνο δηλαδή θα αποκτά όλο και μεγαλύτερο έλεγχο ολόκληρου του ευρωπαϊκού συστήματος! Δεύτερον, καθώς τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ του μηχανισμού στήριξης τα βάζουν τα κράτη της ευρωζώνης αναλογικά με το μέγεθος της οικονομίας τους, η απευθείας πρόσβαση των τραπεζών στον μηχανισμό σημαίνει ότι όλα τα κράτη της ευρωζώνης μαζί χρηματοδοτούν την κάθε τράπεζα που θέλει λεφτά»!

Την ίδια ώρα η ΕΕ αποφάσισε να εγκρίνει για τη λεγόμενη ανάπτυξη, την οποία κανείς από το Διευθυντήριο της Βελγικής πρωτεύουσας δεν προσδιορίζει ποιον θα ωφελήσει και τι είδους θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει, εάν επέλθει, δίνει ποσό 120 δισ.ευρώ ενώ μόνο για τις ισπανικές τράπεζες προσφέρει 100 δισ.ευρώ!! Σταγόνα στον ωκεανό.

Δισεκατομμύρια ευρώ Ευρωπαίων φορολογουμένων στα χρηματοφυλάκια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, την ώρα που οι πολίτες σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο υποφέρουν από τις σκληρές πολιτικές λιτότητας.

Επίσης στις Βρυξέλλες επαναβεβαιώθηκε ότι, τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν είναι ισότιμα μεταξύ τους. Στην Ιταλία και την Ισπανία θα παρασχεθεί χρηματοδοτική στήριξη, χωρίς να υπαχθούν σε καθεστώς επιτήρησης, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία που «ματώνουν» με τα μνημόνια. Χώρες, που είναι «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Το τι συμβαίνει στη χώρα μας το βλέπουμε και το βιώνουμε καθημερινά, και είναι περιττό να το επαναλάβουμε. Πρέπει, όμως και να το συνειδητοποιήσουμε, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μας προσβάλλει το «μικρόβιο» της ανοσίας.

Προφητικός ο Ιταλός φιλόσοφος και συγγραφέας Αντόνιο Γκράμσι σκιαγραφώντας μία νέα εποχή, που ξεκινούσε με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε πει: «Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο καινούργιος πασχίζει να γεννηθεί. Είναι η εποχή των τεράτων»!


briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια