Powered By Blogger

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Οι προγραμματικές δηλώσεις Σαμαρά

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουλίου 6, 2012
20120706-233251.jpgΑποκρατικοποιήσεις, συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων του Δημοσίου ξεμπλοκάρισμα των πόρων του ΕΣΠΑ και μέτρα για τη στήριξη της ρευστότητας περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.
Δίνοντας το στίγμα τον προθέσεων της κυβέρνησης ο κ. Σαμαράς τόνισε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει σε μια σειρά από «μεγάλες διαρθρωτικές και μεταρρυθμιστικές τομές», όχι, όπως είπε, γιατί μας τις ζητά η δανειακή σύμβαση, αλλά «γιατί πρέπει να τις κάνουμε».
Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πει την αλήθεια, αλλά και να δώσει όλες τις μάχες που χρειάζονται για να αναστρέψει την ύφεση.
Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά επεσήμανε ότι ο λαός έχει ανάγκη από «αλήθεια, προοπτική, ελπίδα και κουράγιο», υπογραμμίζοντας ότι θα μιλήσει «χωρίς περιστροφές, γενικολογίες και εύκολες υποσχέσεις». Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία ότι η χώρα θα τα καταφέρει και ότι μπορεί να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της, αφού όπως είπε, έχει ως όπλο την αποφασιστικότητα και την ενότητα του ελληνικού λαού.
Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι πέρα από τους «γκρίζους αριθμούς» υπάρχουν οι άνθρωποι και η κοινωνία και συμπλήρωσε ότι δεν γίνεται να υπάρχουν άστεγοι, πολίτες που ζητούν τροφή στα συσσίτια, δεν γίνεται να αυξάνονται οι αυτοκτονίες, να νιώθουν οι Έλληνες ανασφάλεια και φόβο εξαιτίας της εγκληματικότητας.
Κυρία επιδίωξή μας, πρόσθεσε, είναι να συγκρατήσουμε και να αντιστρέψουμε την ύφεση που παραλύει την χωρά. «Δεν επαιτούμε βοήθεια, δεν εκλιπαρούμε για ελαφρύνσεις, θα κάνουμε τομές γιατί πρέπει όχι γιατί μας το ζητούν», σημείωσε.
Εξειδικεύοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε ότι αυτές εστιάζονται στα εξής εννέα βήματα:
1. Έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις :
Προανήγγειλε μάλιστα ότι όπου χρειάζεται, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για να τις επισπεύσει.
2. Προώθηση αποκρατικοποιήσεων που δεν αποτελούν άμεσες συμβατικές υποχρεώσεις:
Ο Πρωθυπουργός εστίασε συγκεκριμένα στις περιπτώσεις των σιδηροδρόμων- κυρίως στο λειτουργικό τμήμα του ΟΣΕ στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, αλλά και σε τμήματα από το παραγωγικό μέρος της ΔΕΗ, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα «αναπτυξιακά και όχι ταμειακά». Σημείωσε μάλιστα ότι όποιος τις αναλάβει θα πρέπει να κάνει επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
3. Συμβάσεις παραχώρησης υποδομών που ήδη υπάρχουν και υπολειτουργούν:
Το βήμα αυτό, εξήγησε ο κ. Σαμαράς αφορά κυρίως περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια «ασφαλώς με την παρουσία δημόσιας αρχής εποπτείας και ελέγχου».
4. Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας:
«Δεν μπορεί να κόβονται μισθοί και συντάξεις, ενώ περιουσιακά στοιχεία του κράτους μένουν αναξιοποίητα», παρατήρησε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι προσβλέπει σε μεγάλα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα δώσει «όλη την απαραίτητη ώθηση», ώστε όχι μόνο να πιάσει η χώρα τους στόχους, αλλά και να τους ξεπεράσει.
Προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία Επενδυτικού Οχήματος Ειδικού σκοπού (το λεγόμενο SPV) για τη δημόσια περιουσία που βρίσκεται σε ολόκληρη την περιοχή από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο και παραμένει αναξιοποίητη. Εκανε ακόμη λόγο για νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να καθαρίσουν οι τίτλοι κυριότητας, να προσδιοριστούν οι χρήσεις γης και οι συντελεστές δόμησης.
5. Ξεμπλοκάρισμα των κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ):
«Προτεραιότητά μας είναι να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία και να εκταμιευθούν το ταχύτερο δυνατόν τα κονδύλια για την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Σαμαράς. Κύρια κατεύθυνση είναι, όπως εξήγησε, η κεντρική αδειοδότησή τους από το υπουργείο Ανάπτυξης, πρωτίστως σε ό,τι αφορά τα μεγάλου μεγέθους έργα.
6. Κλείσιμο-συγχώνευση δεκάδων οργανισμών φορέων του Δημοσίου
Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, υπάρχει κατάλογος μερικών εκατοντάδων τέτοιων οργανισμών, για μερικούς, από τους οποίους έχει αρχίσει η αξιολόγηση. Προανήγγειλε ότι όλες οι διαδικασίες θα επισπευσθούν, ώστε σε λίγους μήνες να έχει ληφθεί η απόφαση για τους περισσότερους.
7. Μέτρα για στήριξη ρευστότητας και διευκόλυνση επιστροφής καταθέσεων:
Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για όλους τους φορολογικούς κατοίκους της Ελλάδας που, όπως είπε, θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 και θα περιλαμβάνει και τις καταθέσεις. Τόνισε μάλιστα ότι με ειδική νομοθετική ρύθμιση όσοι δεν δήλωσαν έσοδα που αποδεικνύονται από την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, θα έχουν μια «τελευταία ευκαιρία» να τα δηλώσουν, ενώ όσοι δεν το κάνουν θα έχουν κυρώσεις.
8. Μέτρα για την καταπολέμηση της σπατάλης με τη χρήση της τεχνολογίας:
Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τη συγκρότηση ενός μόνιμου μηχανισμού συντονισμού των υπουργείων, καθώς και τη συγκρότηση διϋπουργικής επιτροπής για το σχεδιασμό και την προώθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης. Εδωσε επίσης έμφαση στην εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλατφόρμων για την προμήθεια και τη διαχείριση υλικού σε όλο το ευρύτερο Δημόσιο.
9. Επίσπευση του συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο:
«Δεν μπορεί επιχειρήσεις να κλείνουν διότι τους χρωστά το κράτος», παρατήρησε ο κ. Σαμαράς και επισήμανε ότι μέσα σε ένα-ενάμιση χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ισοδύναμα μέτρα
Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, για τα περισσότερα από τα υφεσιακά μέτρα που ζητείται να αλλάξουν, η κυβέρνηση προτείνει ισοδύναμα, ώστε να μην υπάρξει δημοσιονομικό κόστος, όπως τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Για τα υπόλοιπα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση προτείνει να αναβληθούν. Σε αυτό το σημείο, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η προσαρμογή πρέπει να γίνει όχι σε δύο χρόνια, αλλά σε περισσότερα. Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη, σε περίπτωση που το Πρόγραμμα «πέσει έξω κι άλλο» να μην γίνει αφορμή για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. «Αυτό είναι το αντικείμενο της «επαναδιαπραγμάτευσης». Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τους στόχους. Πρέπει να αλλάξουν όσα εμποδίζουν να επιτύχουμε τους στόχους μας», πρόσθεσε.
Εστιάζοντας στα μέτρα που «επείγουν» ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην τακτοποίηση των φορολογικών επιβαρύνσεων που, όπως είπε, έρχονται φέτος σε περισσότερες δόσεις, στην επέκταση του επιδόματος ανεργίας για μιαν χρονιά ακόμα, με κοινοτικούς πόρους, αλλά και στην αντικατάσταση κάθε μέτρου που οδηγεί σε απολύσεις, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα.
Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στη δημόσια διοίκηση
Στόχος της κυβέρνησης, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, είναι παράλληλα με την καταπολέμηση της ύφεσης, να αλλάξει άμεσα το πολιτικό σύστημα και η δημόσια διοίκηση. Στην κατεύθυνση αυτή προανήγγειλε:
- Αμεση πρωτοβουλία για την αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης υπουργών.
- Πρωτοβουλία για την τροποποίηση όσων ισχύουν περί βουλευτικής ασυλίας.
- Περιορισμό της χρηματοδότησης των κομμάτων. Όπως εξήγησε, θα εξεταστούν προσεκτικά τα προνόμια των βουλευτών και θα κοπούν όσα δεν είναι απολύτως απαραίτητα, όπως τα αυτοκίνητα και οι διπλές συντάξεις για τους νέους βουλευτές.
- Περιορισμό των συμβούλων, ιδιαίτερα των υπουργών.
- Συγκρότηση σώματος που θα εξετάσει το «πόθεν έσχες» στελεχών των κυβερνήσεων και αρχηγών κομμάτων από το 1974. Όπου η δημιουργία περιουσίας δεν δικαιολογείται, θα υπάρξει πρόβλεψη για δήμευση.
- Οι συντάξεις θα βγαίνουν σε σημαντικά λιγότερο από ένα χρόνο. Αυτό, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, μπορεί να αρχίσει μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς και η πρόβλεψη είναι, σε ενάμιση χρόνο περίπου, το χρονικό όριο για την έκδοση συντάξεων να πέσει ακόμα περισσότερο.
- Αμεση αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία», προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.
- Καταπολέμηση της ακρίβειας με: «σπάσιμο» των καρτέλ, έλεγχο ενδο-ομιλικών συναλλαγών, ηλεκτρονική αγορά αγροτικών προϊόντων και δημοπρατήρια.
-Αμεση ανακούφιση των δανειοληπτών, ώστε οι δόσεις τους να μην ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους.
Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με νομικές προσαρμογές και επιχειρησιακό και σωφρονιστικό πλαίσιο ώστε να σταματήσει η ατιμωρησία. «Αυτή η προγραμματική σύγκλιση τα λέει όλα και αποτελεί μία νέα σελίδα για την πολιτική της χώρας. Η εποχή της ανοχής του εγκλήματος και της ατιμωρησίας των παράνομων θα περάσει ανεπιστρεπτί», υπογράμμισε.
Όσον αφορά στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη συστηματικής προετοιμασίας για ανακήρυξη της ΑΟΖ για την επίσπευση της εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου. Αναφέρθηκε ακόμη στην ενεργό προώθηση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για όλα τα περιφερειακά ζητήματα του ευρωπαϊκού νότου αλλά και την ενίσχυση των παραδοσιακών συμμαχιών της Ελλάδας.
Ναυτεμπορική

15 Σχόλια to “Οι προγραμματικές δηλώσεις Σαμαρά”

  1. ΣΧΕΔΟΝ 2.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ…ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ…ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ….ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ο τόνυ ?????????
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΥΦΕΣΗ……..ΚΡΑΧ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ………
    ΟΙ 2,6 ΕΚ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ………..????????
    ή θα μοιράσει βίζες για Αυστραλία, Αμερική και Γερμανία ?????
    • Σοφία είπε

      ΧΕΔΟΝ 2.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ…ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ…ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ….ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ο τόνυ ?????????
      Τι θα κάνει; Θα τους φορολογήσει!!! για να πατάξει τη φοροδιαφυγή.
      • EUDOKIA είπε

        Καλημερα Σοφια,
        Τους φορολογει ηδη τους ανεργους.Ναι δεν κανω πλακα.Προχθες εκανα την δηλωση του γυιου μου,ο οποιος ειναι ανεργος,χωρις κανενα περιουσιακο στοιχειο και ο οποιος μενει μαζυ μου.Επαθα σοκ οταν ειδα το αποτελεσμα στην οθονη μου.ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ 116 Ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!Αναρωτιεμαι γιατι.μπορει καποιος ειδημων να μου απαντησει?
      • Το φωνάζουμε 3 χρόνια Ευδοκία…
        ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ…ή θα φύγετε ή θα πεθάνετε.
        Οσοι ζήσουν και μείνουν εδώ θα τα έχουν χάσει σχεδόν όλα…
        Ειδικά τα αστικά κέντρα θα αφανιστούν…
        Μισθοί Κίνας αλλά και Δημοκρατία Κίνας…
        Τα δικαιώματα των ανθρώπων θα εξαφανιστούν…
  2. ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΟΡΔΟΚΡΑΤΟΡΑΣ είπε

    το αστειο ειναι οτι εδω και μερες τα “δεξια” μπλογκς αρχιζουν και πρασινογαργαλιαζουν.. τι θελω να πω;
    οτι θα φαει πολυ αντιπολιτευση απο τα εσωτερικα του κομματος του ο Αντωνακης που οχι 12 χρονια σπιτι του θα μεινει, αλλα το ονομα του θα συνδεθει με μια απο τις μεγαλυτερες ηττες του ελληνισμου
    “και η φινλανδια κυριε; γιατι δεν εχει ευρω η φινλανδια κυριε;”
    οταν μεχρι και οι ταρανδοι θελουν να φυγουν, μονο εμεις τα κοροιδα θα μεινουμε πισω να πληρωνουμε αερα ακομα
  3. NIKHTAΣ είπε

    ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ? ? ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ . ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ ?
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΣ ? ΡΕ ΕΕΕ
    ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ……………………………………………
  4. NIKHTAΣ είπε

    Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΡΕΕΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ? ?
  5. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. είπε

    ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ….
    ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ….
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ???
    ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ???
    ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΛΙΓΟ ΦΩΣ Η ΧΩΡΑ…
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΙ’ΕΣΕΙΣ.ΜΙΛΗΣΤΕ ΤΟΥ……
  6. Nardol είπε

    ΕΤΣΙ ΞΕΠΟΥΛΑ ΣΚΑΤΟΓΕΝΝΗΜΑ…
  7. ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ είπε

    ΠΟΥΣΤΑΡΑ..ΟΣΟ ΕΧΩ ΒΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΧΩ ΚΡΑΞΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΒΟ…(3) ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΣΟΥΤΣΕΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ…ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ..
  8. ΟΞΥΣ είπε

    ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ

    • ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ είπε

      ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΡΕ ΠΑΛΙΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΑΛΙΑΤΣΟ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ…ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΛΙΟΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ..ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΡΕ Γ@ΜΗΜΕΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΣΥ…ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΩΡΑΙΟΙ ΡΕ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ..ΜΕ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΡΕ ΟΞΥ…
  9. Stavros Aktidis είπε

    ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΟΥ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΗ ΑΛΛΑΕΤΣΙΜΟΝΟΠΕΡΝΕΤΕ ΤΗΣ ΜΙΖΕΣ Η ΑΛΙΩΣ ΔΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΩ ΣΤΟΝ ΧΡΕΩΚΟΠΟΙΜΕΝΟ ΟΣΕ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΗ ΠΕΛΑΤΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑΕΛΕΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΕΡΔΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΗ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΕΧΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΔΙΕΥΡΙΝΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΩΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΜΕΣΗΝΙΟΣ ΘΑ ΞΕΡΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΤΕ ΑΘΗΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΒΙΟΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΗΝΑΛΑΓΕΝΤΑΣΟ ΧΡΟΝΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΗ ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΧΕΣ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΗΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥΛΑΟΥ ΕΧΗ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια