Powered By Blogger

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ψωνίζουμε Ελληνικά, προΤΙΜOΥΜΕ αυτούς που μας προΤΙΜΟΥΝ

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουλίου 24, 2012
Ψωνίζουμε Ελληνικά, προΤΙΜOΥΜΕ αυτούς που μας προΤΙΜΟΥΝ
Παρά τις απίστευτα αντίξοες συνθήκες, υπάρχουν επιχειρηματίες στη χώρα μας που τιμούν την λέξη Έλληνας: Παράγουν στην Ελλάδα, δίνουν δουλειά σε Ελληνες, αγοράζουν ελληνικές πρώτες ύλες.Επίσης, τα προϊόντα τους είναι τόσο ποιοτικά, που εξάγονται με επιτυχία στο εξωτερικό. Η στήλη «Ψωνίζουμε Ελληνικά» του newsbomb.gr σας τους γνωρίζει και σας προτρέπει να τους προτιμήσετε.
Μετά από δύο μήνες δημοσιεύσεων, μπορούμε πια να πούμε με υπερηφάνεια ότι η στήλη «Ψωνίζουμε Ελληνικά» του newsbomb.gr είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού Internet. Κάθε Τρίτη παρουσιάζει και μια ελληνική επιχείρηση που τιμά την λέξη Έλληνας. Κάτι που στις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες τις οποίες βιώνουμε είναι πραγματικός άθλος.
Το newsbomb.gr και η στήλη «Ψωνίζουμε Ελληνικά» κατέληξαν σε ένα πολύ συγκεκριμένο ορισμό του τι εστί για μας «ελληνική επιχείρηση». Διότι Ελληνας δε μπορεί να είσαι μόνο στο… διαβατήριο. Για μας «επιχείρηση που τιμά την έννοια Ελληνας» είναι η εταιρεία που πληροί τα εξής κριτήρια:
  1. Κρατάει την παραγωγή, τα εργοστάσια της, στην Ελλάδα.
  2. Δίνει δουλειά σε Ελληνες εργαζόμενους.
  3. Αγοράζει πρώτες ύλες από την Ελλάδα.
Αυτές τις επιχειρήσεις εμείς τιμούμε, αυτές θα προβάλλουμε μέσω της στήλης «Ψωνίζουμε Ελληνικά».
Και όχι μόνο! Πλέον, η προβολή θα γίνεται και μέσω facebook, όπου η στήλη «Ψωνίζουμε Ελληνικά» απέκτησε τη δική της σελίδα! Εκεί, θα αναδημοσιεύονται όλα τα άρθρα της στήλης, άλλα σχετικά ρεπορτάζ, ενώ όλοι οι Ελληνες αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για επιχειρήσεις που αξίζουν να αποτελέσουν αντικείμενο του ρεπορτάζ της στήλης στο μέλλον, αλλά και να ανταλλάσσουν σχετικές εμπειρίες και γνώμες.
Γιατί, ειδικά σήμερα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέγουμε προσεκτικά ποιες επιχειρήσεις στηρίζουμε με τα ευρώ μας. Αντικειμενικά, είναι πολύ δύσκολο για όλους τους επιχειρηματίες να «επιμένουν ελληνικά» αυτές τις ημέρες. Οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης. Η υπερφορολόγηση είναι ένα βάρος δυσβάσταχτο. Οι βαλκανικές χώρες και, βέβαια, η Κίνα, η Ινδία, η Ταϊβάν, οι Φιλιππίνες προσφέρουν φτηνά εργατικά χέρια και ένα ελκυστικό περιβάλλον για το άνοιγμα νέων εργοστασίων. Οι εισαγόμενες πρώτες ύλες από τις αναπτυσσόμενες χώρες πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Ο πειρασμός είναι μεγάλος για κάποιον που βλέπει τα κέρδη του να μειώνονται με ταχείς ρυθμούς, να κλείσει το εργοστάσιό του στο Μενίδι, στον Βόλο, στην Θεσσαλονίκη και να το μεταφέρει εκτός συνόρων. Και πολλοί το έχουν ήδη κάνει.
Την ίδια ώρα μιλάμε για ανάπτυξη μέσω της παραγωγής. Μιλάμε για τη δυναμική των ελληνικών εξαγωγών. Είναι η καραμέλα στο στόμα των πολιτικών μας για το πώς θα βγούμε από την κρίση –κι όμως κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται για την προστασία των ελληνικών βιομηχανιών και των μικρότερων επιχειρήσεων ντόπιας παραγωγής κι ας είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να καταπολεμηθεί η ανεργία. Σε αυτά, προσθέστε και το σκηνικό του εύκολου δανεισμού τα τελευταία δεκαπέντε – είκοσι χρόνια, που ώθησε πολλούς από τους πρώην παραγωγούς στο εμπόριο και εκατοντάδες εργοστάσια στο κλείσιμο…
Σε αυτό το απίστευτα δυσχερές περιβάλλον κάποιοι επιχειρηματίες επιμένουν να επενδύουν στην Ελλάδα. Στο εργατικό της δυναμικό, στις πρώτες ύλες της, ακόμη και στην αισθητική της. Τις εταιρείες τους –παραδείγματα προς μίμηση- τις τιμά το newsbomb.gr μέσα από την στήλη «Ψωνίζουμε Ελληνικά». Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί οι εξής επιχειρήσεις: Boxer ΦειδάςBic-ΒιολέξApivita, HerbalTeaΚορρές, Κρι-Κρι, Κύκνος, Όλυμπος. Αλλά η λίστα του newsbomb.gr είναι πολύ μεγαλύτερη. Σκοπός του μεγάλου ενημερωτικού portalείναι να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό κάθε επιχείρηση που αξίζει της προσοχής και της στήριξής του.
Μέσα από τις ιστορίες τους ξαναθυμόμαστε τι πάει να πει ελληνικό φιλότιμο και τι μπορεί να πετύχει ο Έλληνας όταν το θέλει. Το «Ψωνίζουμε Ελληνικά» δεν είναι απλά μια πρωτοβουλία για να μένουν τα λεφτά των Ελλήνων στην Ελλάδα και να επενδύονται σε ελληνικά προϊόντα. Είναι μια απόδειξη ότι ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτόν τον εφιάλτη και να κερδίσουμε όλοι.
Ολοι μαζί, μπορούμε. Ενώστε τις δυνάμεις σας με το newsbomb.gr, κάνοντας like στη σελίδα του «Ψωνίζουμε Ελληνικά» στο facebook!
newsbomb.gr

3 Σχόλια to “Ψωνίζουμε Ελληνικά, προΤΙΜOΥΜΕ αυτούς που μας προΤΙΜΟΥΝ”

  1. (Ολοι μαζί, μπορούμε. Ενώστε τις δυνάμεις σας με το newsbomb.gr, κάνοντας like στη σελίδα του «Ψωνίζουμε Ελληνικά» στο facebook!)
    ΑΥΤΟ ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΣ ΜΕΣΑ ;
    ΞΥΠΝΑ !!!!!!
  2. Προσωπικά έχω σταματήσει να αγοράζω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Γερμανικό. Αυτό θα το μεταφέρω και στα παιδιά μου. Και είναι πολλά.
  3. michael είπε

    ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΟΝ ΚΩΛΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ “ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ” ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΑΑΑΑ !!! ΞΕΧΑΣΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΟΥΣΤΟΠΑΡΕΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΜΑΛΑΚΑ……ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια