Powered By Blogger

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012



Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Όλη η αλήθεια για το πως κάηκε η Ηλεία το 2007! Έριχναν νερό στα βράχια και καθήλωναν τα ελικόπτερα όταν καιγόταν η Ελλάδα!

Ηλεία Αύγουστος 2007. Η φωτιά κατακαίει τα πάντα και σκοτώνει. Οι κάτοικοι τρέχουν να προφυλαχτούν από τις φλόγες, μόνοι και αβοήθητοι. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο. Η πολιτεία προκλητικά απούσα. Οι αρμόδιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης βυθισμένοι στον κόσμο τους και η Πυροσβεστική με την Αστυνομία σε κατάσταση απόλυτης σύγχυσης.

Υπουργοί βουλευτές, πολιτευτές επιχειρούν απεγνωσμένα να αποποιηθούν των ευθυνών τους και κάνουν λόγο για πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, ασύμμετρες απειλές και στρατηγούς ανέμους που ευθύνονται δήθεν για το θάνατο 46 πολιτών και τις τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, καλλιέργειες και υποδομές.
Ωστόσο η πραγματικότητα διαφέρει. Έγγραφο φωτιά της ΕΥΠ το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το HOT DOC αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν «προέκυψαν αξιοποιήσιμα στοιχεία σχετικά με τις πυρκαγιές του νομού Ηλείας». Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και έκθεση εργαστηριακής εξέτασης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής παρέμειναν καθηλωμένα κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, ενώ σε άλλες περιπτώσεις με το παραμικρό σηκώνονταν στον αέρα.
Οι ευθύνες των αρμοδίων είναι τεράστιες. Τα όσα περιέχονται στην εισαγγελική πρόταση αποτελούν κόλαφο για τους αρμοδίους. Έξι άτομα παραπέμπονται σε δίκη με βαρύτατες κατηγορίες για εμπρησμό δάσους από αμέλεια, για εμπρησμό των πραγμάτων από αμέλεια και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή. Μεταξύ των κατηγορουμένων συγκαταλέγονται, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Ηλείας και στελέχη της Πυροσβεστικής.Μη χάσετε όλη την αλήθεια για την τραγωδία της Ηλείας το 2007, στο τεύχος φωτιά του HOT DOC που κυκλοφορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια