Powered By Blogger

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012


Το πρωτοφανές εθνικό έγκλημα του αρχιπροδότη Jefrey ….

Το μέγα έγκλημα του Παπανδρέου και η μαγική απογραφή
Τα πάντα είναι μαθηματικά στην ζωή και στην οικονομία. Την ώρα, που ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης παραγγέλνει έρευνα για εγκλήματα κατά της οικονομίας οι αριθμοί λένε την αλήθεια ενώ η απογραφή αποτελεί «μαγική» εικόνα».
Το ΑΕΠ του 2009 ήταν 270 δισ. και το χρέος 300 δις. περίπου. Τρία χρόνια μετά – και την λαίλαπα του ΔΝΤ- το ΑΕΠ συρρικνώθηκε στα 210 δις. και το χρέος παρά το «κούρεμα» 380 δισ. ευρώ.

Και όπως φαίνεται από τα νούμερα, το πρόβλημα το 2009 ήταν διαχειρίσιμο, όσο κι αν έλεγε για χρεοκοπίες και για την διαφθορά των Ελλήνων ο Παπανδρέου. Η θεωρία της συρρίκνωσης και της ισοπέδωσης την οποία θα ακολουθούσε η ανάπτυξη – δεν την πιστεύει ούτε ο Τόμσεν που βάζει λάθος στοιχεία στους υπολογιστές.
Μια απλή καταγραφή και το έγκλημα βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Πάμε, όμως, στην απογραφή. Η ελληνική στατιστική υπηρεσία του κ. Γεωργίου – πρώην υπαλλήλου του ΔΝΤ- μας μέτρησε και μας βρήκε 9.903.268 ανθρώπους.
Οπερ σημαίνει, ότι με βάση το ΑΕΠ το κατά κεφαλή εισόδημα διαμορφώνεται στα 21.205 ευρώ για το 2012. Κι, όμως, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει όταν οι εκτιμήσεις για το κατά κεφαλή εισόδημα ένα χρόνο πριν, το 2011- ήταν 26.000 δολάρια ή 21138 ευρώ. (Τα στοιχεία είναι από worldfactbook της CIA)
Η τελευταία απογραφή είναι γεμάτη κενά όπως λ.χ. ο πληθυσμός της Αττικής, οι μετανάστες. Δικαίως μας εγκάλεσε χαιρέκακα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν όταν είπε «Τι χώρα είναι αυτή; Δεν ξέρουν πόσοι είναι, τι ΑΕΠ έχουν, ποιο είναι το κατά κεφαλή εισόδημα;». Βεβαίως, και πίσω έχει η αχλάδα η ουρά και για τον Τούρκο πρωθυπουργό, αλλά εμείς δεν θα ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας όταν είμαστε 10-11 εκατομμύρια και εμφανιζόμαστε 9,9 εκατομμύρια. Το πόσοι είμαστε και το πόσα βγάζουμε πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία. Αλλιώς θα υπομένουμε τους τύπους σαν τον Τόμσεν που περίμενε ύφεση -3,5% και πήγε στο – 7%.
Έρευνα Πεπόνη για «εγκλήματα κατά της εθνικής οικονομίας»
Το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας αλλά και άλλων εγκλημάτων κατά της εθνικής οικονομίας, ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, μετά τις δηλώσεις – «βόμβα» του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
«Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας», είχε αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης μιλώντας στην εφημερίδα New York Times.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ίδιος είχε αναγνωρίσει ότι η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, όπως υποστηρίζει η τρόικα, αλλά στις μεγάλες περικοπές δαπανών που συνέβαλαν στην υφεσιακή περιδίνηση, πλήττοντας δραστικά την εσωτερική ζήτηση.
Αντιπαράθεση
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των παραπάνω δηλώσεων ξέσπασε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Ρουμελιώτη και του πρώην πρωθυπουργό Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρώτο να ζητά από τον πρώην πρωθυπουργό να διευκρινίσει: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και 3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.
Μάλιστα, ο κ. Ρουμελιώτης είχε υποστηρίξει πως ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα. Είχαν προηγηθεί σχόλια συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι τόνιζαν πως ο κ. Ρουμελιώτης έκανε τις δηλώσεις αφού έφυγε από τη θέση του και τοποθετήθηκε στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση με την οποία ο κ. Παπανδρέου είχε ανοιχτή κόντρα όσο ήταν πρωθυπουργός. Του καταλόγισαν επίσης ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο ΔΝΤ, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.
Έθεταν ακόμη το ερώτημα γιατί ο κ. Ρουμελιώτης, εφόσον διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του.
Τι θα ψάξει ο Πεπόνης
Η παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα έρχεται περίπου μια εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη. Ο κ. Πεπόνης θα διερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απιστίας αλλά και εγκλήματα που αφορούν την εθνική οικονομία. Την ποινική προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο ίδιος ο κ. Πεπόνης και αναμένεται να καλέσει ως πρώτο μάρτυρα τον κ. Ρουμελιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια