Powered By Blogger

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

O πιο φτωχός και πιο έντιμος πρόεδρος χώρας στον πλανήτη!


Υποκλινόμαστε όλοι!

Ο κύριος που βλέπετε στην φωτογραφία με το φτηνό ζακετάκι είναι ο Χοσέ Μουχίκα, πρόεδρος της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας!

Ο κ. Μουχίκα οδηγεί ένα παλιό Volkswagen, αξίας μόλις, 1.945 δολαρίων και αποτελεί τη μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον .....
εαυτό του.

Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, αυτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!

Το παρατσούκλι βγήκε μετά την αποκάλυψη ότι εάν και ο μηνιαίος μισθός του είναι 12.500 δολάρια εκείνος κρατάει μόνον 1.250 δολάρια για τα έξοδά του και το υπόλοιπο ποσό, το 90%, το επιστρέφει στο κράτος προκείμενου να ενισχυθούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Mundo», με τα 1.250 δολάρια το μήνα μπορεί να τα βγάλει πέρα. Και μπορεί γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα.

Αυτή η είδηση που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του κόσμου, δεν θα μπορούσε να μην μας βάλει σε σκέψεις σε σχέση με το πόσο τελικά, υπηρετούν τον λαό οι δικοί μας πολιτικοί.

10 σχόλια:

  1. ΠΟΥΝΑΙ ΡΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ???
    Απάντηση
  2. Μηπως επειδη ο οποιοσδηποτε πλουσιος στην χωρα του εχει τις μερες του μετρημενες, αν δεν εχει ιδιωτικο στρατο να τον φυλαει;

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
    Απάντηση
  3. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η...ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΓΛΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΗΡΩΔΗ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ;

    ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑ ΛΑΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ..!
    Απάντηση
  4. Υποκλίνομαι
    Απάντηση
  5. ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ.
    ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ. ΝΑΙ, ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΚ!!
    ΠΑΚ - ΠΑΚ ΦΕΝΤΑΓΙΝ,
    ΤΟΥΠΑΜΑΡΟΣ,
    ΒΙΕΤ ΚΟΝΓΚ.
    ΕΣΥ ΡΕ ΑΚΗ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ;
    ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ;
    Απάντηση
  6. ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΛΛΟΥ; ΚΑΤΙ ΔΕ ΜΑΡΕΣΕΙ
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΟ;
    ΤΟΣΗ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙ ΕΠΕΣΕ; ΡΕ ΑΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ;
    ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΑΤΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ
    Απάντηση
  7. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ23 Οκτωβρίου 2012 1:13 μ.μ.
    ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΎΔΕς ΜΕ ΚΟΧΟΝΕΣ.
    Απάντηση
  8. Αν αυτο αληθευει τοτε πρεπει, να νιωσουμε για μια φορα, ακομα οργη και αγανακτηση για το εδω πολητικο προσωπικο που και την χωρα χρεωκοπησε, και την κατεστησε περιγελο και επετη στην διεθνη και ευρωπαικη κοινοτητα....Με ταεγκληματα που εκαναν η εδω πολητευταδες μας θα επρεπε η μιση να ειχαν παει τουλαχιστον σπιτη τους, διοτη αποδειχθηκαν ανικανοι για πολητικη,και η αλλοι μιση να ανακρινωνται και να δικαζωνται για το πως εφεραν την χωρα σε αυτη την τραγικη κατασταση...και για το πως η χωρα παραδοθηκε στα Μνημονια,και στους τοκογλυφους...για το πως η χωρα εχασε την εθνικη της κυριαρχια.Αλλα βλεπεις εδω η λεψη φιλοτιμο και ευθηνη δεν υπαρχουν για την Συντεχνια των πολητικων μας εδω παριστανουν ακομα και τωρα τους σωτηρες και τους δηθεν υπευθηνους και Σοβαρους..και σαν να μην εφταναν αυτα που εκαναν θελουν κατι μεσηλικες πολητευταδες να δημιουργησουν λεει καινουργιους πολητικους φορεις(Με τους ιδιους βεβαιος να ηγουνται)ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ.......
    Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια