Powered By Blogger

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

28η οκτωβρίου 1940

« Ο Γκράτσι,(σ..πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα ) στο βιβλίο του, το γραμμένο είν’ αλήθεια μ΄ έντονο- αν και καθυστερημένο - αίσθημα ντροπής για τη συμπεριφορά των ανθρώπων πού κυβερνούσαν...
τότε τη χώρα του, λέει πώς τα χέρια του Μεταξά, καθώς κρατούσαν το τελεσίγραφο, ελαφρότρεμαν συγκινημένα και τα μάτια του, πίσω από τα γυαλιά, είταν υγρά. Αυτό- εξηγεί ο Γκράτσι- συνέβαινε πάντα στον Μεταξά όταν είτανε συγκινημένος. Η στιγμή, πραγματικά, είταν δραματική κι’ επίσημη. Το βάρος της ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο έθνος, στις παραδόσεις του, θα μπορούσε να λυγίσει πολύ στιβαρούς ώμους. Ας ειπωθεί προς τιμήν του Μεταξά ότι δεν λύγισε τους δικούς του. Είναι ολοφάνερο πώς μέσα στη συνείδησή του μιλούσε εκείνη την ώρα κάτι πέρα από την πρακτική φρόνηση και τον πολιτικό ρεαλισμό. Μέσα στη νύχτα, στο σαλονάκι αυτό όπου βρισκόταν μόνος του υπόλογος απέναντι στην Ελλάδα, εντολοδόχος της, ο Μεταξάς άκουσε μέσα στο αίμα του τη βαθειά φωνή της εθνικής ψυχής. Όταν αποδιάβασε το κείμενο, σήκωσε τα μάτια του, κοίταξε καλά τον πρεσβευτή και με φωνή συγκινημένη αλλά στέρεα, είπε : Alors, c’est la guerre. Ώστε λοιπόν, πόλεμος. » Απόσπασμα από το κεφάλαιο ‘Ύπέρ βωμών και εστιών ’ του βιβλίου : ‘ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΟΠΟΙΪΑ 1940-1941 ’ Άγγελου Τερζάκη Αιωνία η μνήμη όλων των ηρώων της Ελληνικής εποποιϊας, ηγητόρων, στρατευσίμων και Λαού. Ζήτω η αθάνατη Ελλάδα μας, το Φώς του κόσμου. Χρίστος Α Αθανασόπουλος

14 σχόλια:

  1. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 1941 ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ 2012.
    "Μια ειλικρινής συνεργασία με τις....Δυνάμεις του Άξονα θα μας έσωζεν ίσως από το Χάος.
    Τα αναιμικά από την πείναν παιδάκια, θα εύρισκον μίαν φέταν ψωμιού. οι τρικλίζοντες νήστεις γέροντες θα ημπορούσαν να τρώγουν άπαξ τουλάχιστον της ημέρας. αι θηλάζουσαι μητέρες δεν θα εξηντλούντο και η γενεά μας θα ίστατο ορθία εν μέσω της Ευρωπαϊκής καταιγίδος. Διατί να την αρνηθώμεν την συνεργασίαν αυτήν;
    Το επαναλαμβάνομεν: Οφείλομεν να προσγειωθώμεν. Άλλως ας πάρωμεν σφουγγάρι και ας σβύσωμεν εκ του Ευρωπαϊκού χάρτου και την Ελλάδα και την ιστορίαν και τα ιδανικά μας…»
    ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.
    Καμία διαφορά λοιπόν με τις σημερινές φυλλάδες των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεφοπλιστών και των δημοσιογραφικών φερεφώνων τους που προπαγανδίζουν συνεχώς υπέρ της υποταγής μας στον Τραπεζικό Ζυγό.
    Ορίστε ρε!
    Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι πάντα οι Δωσίλογοι των Κατακτητών!
    Τα ίδια κι απαράλλαχτα λένε και σήμερα!
    Τα ίδια εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα εκπεφρασμένα με τον ίδιο εμετικό τρόπο προσπαθώντας να καλλιεργήσουν στον ελληνικό λαό την κουλτούρα της Υποταγής.
    ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 1941 ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Εφημερίδα τών Καλαμών (Καλαμάτας),
    « Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε σύντομα θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε »
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Ο..ΣΚΟΠΟΣ αγιάζει τα μέσα;

      Μπράβο "φίλε μου". Η γυναίκα που γαμιετ για χρήματα είναι τέλεια σύζυγος για σένα. Αρκεί να σου φέρνει...εισόδημα;
  2. ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΕΤΑΞΑ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΩΣΕ.
    ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΝΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Ἤ ΤΑ 'ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ(ΝΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ)
    ΚΟΨΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ ΛΑΕ,ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
    ΚΙ ΟΜΩΣ,ΤΩΡΑ ΑΝΥΨΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΕΝΩΣΕ ΤΟ ΛΑΟ,ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΝΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ.Καλλ.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρος, ότι αυτό το σαράκι θα σε τρώι σε όλη σου τη ζωή. ΔΕΝ γνωρίζεις ποιος απο όλους του επιβήτορες, είναι το ΖΩΟ ο πατέρας σου. Γι αυτό και βρίζεις τους πάντες θέλοντας να ..μειώσεις το κόστος του"ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΠΑΤΡΟΣ" που γράφουν τα χαρτιά σου.
      Γι αυτό μισείς τις γυναίκες και κτηνοβατείς στο μαντρί που είσαι, με τη γαϊδάρα, που έχετε για να μεταφέρεται τη κοπριά !.
  3. ΖΗΤΩ Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ! ΖΗΤΩ Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ! ΖΗΤΩ Η ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!!
    Απάντηση
  4. ζητω ρε μαζι σου,μηπως σου περισευη κανενα 2ευρω ρε φιλε γιατι ξεμεινα.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Στα εφαγε ολα ο πακιστανος παλι ε? τι τον θες βρε παιδι μου!! ααα θα σε μαλωσο παρατησε τον να δει κανενα φραγκο η τσεπη σου!!!
  5. ΛΑΕ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ
    Ο ΑΡΗΣ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΩΣΕ
    ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Α,ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΥΣ-ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;; ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΦΟΡΑ,ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΗΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ;;
    2. ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΚΟΥΓΕ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΓΑΜΑΓΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ.. ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΧΕ ΕΤΣΙ ΕΠΡΑΤΕ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΕΣΕΝΑ 2.05. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΟΥ ΠΑΝΑΘΕΜΑΣΕ ΜΟΥΛΕ!!
    3. Είμαι σίγουρος, ότι αυτό το σαράκι θα σε τρώι σε όλη σου τη ζωή. ΔΕΝ γνωρίζεις ποιος απο όλους του επιβήτορες, είναι το ΖΩΟ ο πατέρας σου. Γι αυτό και βρίζεις τους πάντες θέλοντας να ..μειώσεις το κόστος του"ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΠΑΤΡΟΣ" που γράφουν τα χαρτιά σου.
      Γι αυτό μισείς τις γυναίκες και κτηνοβατείς στο μαντρί που είσαι, με τη γαϊδάρα, που έχετε για να μεταφέρεται τη κοπριά !.
  6. ποιος ΑΡΗΣ ρε φιλε μονο Ο ΓΑΥΡΟΣ μετραει σημερα
    Απάντηση
  7. 2:05 ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΚΟΚΚΙΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑ , ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΓΑΡΙΖΕΙΣ!!!!!!!!!!1
    Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια