Powered By Blogger

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Οι ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ που απειλούν τη ζωή μας



«Δεν είναι η δημοκρατία που κυβερνά τον κόσμο. Βάλτε το στο κεφάλι σας αυτό. Ο κόσμος, κυβερνάται από τη  βία», είχε πει ο αμερικανός τραγουδοποιός Μπόμπ Ντίλαν.
Κι εγώ, «σερφάρισα» στη σκέψη μου, για να βρω στο δικό μου μικρόκοσμο, αυτή τη βία. Αυτή που ξέρει να κρύβεται πίσω από την κουκούλα αυτών που μας κυβερνούν, των επιχειρηματιών που βιάζουν τις πόλεις μας για να περάσουν τα συμφέροντά τους, κι όλων εκείνων που με κάνουν ν’ αναρωτιέμαι: «Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά.
Μια «κουκούλα» ο κόσμος γύρω μας..
Μια «κουκούλα» οι νόμοι σ’ αυτή τη χώρα, που δεν γράφτηκαν και δεν νομοθετήθηκαν, παρά μόνο για τους ισχυρούς και που εφαρμόζονται κατά το δοκούν, παιγμένοι με τα αόρατα χέρια επίορκων δικαστών, κυκλωμάτων νομικών και  διωκτικών μηχανισμών.
Μια «κουκούλα» οι φοροφυγάδες, που στερούν απ’ όλους εμάς, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δρόμους, τα φάρμακα και τις συντάξεις μας και πάνω απ’ όλα, την Ηθική.
Μια «κουκούλα» οι επιχειρηματίες,  που σε αγαστή συνεργασία με τους βουλευτές, περνούν μέσα από το παρασκήνιο νόμους, για να κερδίζουν.
Μια «κουκούλα», όλος ο κρατικός μηχανισμός, που κλέβει το χρήμα του λαού και το δίκιο του. Δίκιο, που ψάχνει απεγνωσμένα να το βρει, μέσα από δαιδαλώδεις διαδικασίες, έτσι φτιαγμένες από τις συντεχνίες, που να βρίσκει ποτέ άκρη, γιατί οι συντεχνίες και τα ..
συμφέροντα είναι διαχρονικά.
Μια «κουκούλα»,  που κρατά δέσμια την Παιδεία, με το καθηγητικό κατεστημένο να οργιάζει και στέκεται απέναντι στη μόρφωση του πιο ευαίσθητου κομματιού της κοινωνίας μας: τη νεολαία.
Μια «κουκούλα», όλοι αυτοί, που αναπαράγουν στον πολίτη τον φόβο και τη δειλία.
Μια «κουκούλα» το πολιτικό μας σύστημα, που κουκουλώνει τα σκάνδαλα και οδηγεί τους πολίτες σε αδιέξοδα.
Μια «κουκούλα» στην πλειοψηφία των ΜΜΕ, που παραπληροφορεί, που παραπλανά τους πολίτες, με το αζημίωτο φυσικά. ΜΜΕ, που πληρώνονται από τις πολιτικές και οικονομικές εξουσίες, για να χώνουν με τη βία ή με… το γάντι την προπαγάνδα στο μυαλό και στην σκέψη των πολιτών και να τους μετατρέψουν σε πρόβατα, χωρίς σκέψη, χωρίς βούληση, χωρίς δικαίωμα επιλογής.
Όσο θυμάμαι εκείνη την .. ατάκα του Βουλγαράκη, ότι «Δεν φοροδιαφεύγω, απλά πληρώνω λιγότερα, εκμεταλλευόμενος τους νόμους», τόσο οργίζομαι.
«Εκμεταλλευόμενος τους νόμους»!!! Και το λέει αυτό, ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου χωρίς να ντρέπεται, χωρίς να σκέπτεται να κάνει χαρακίρι. 
Και υπάρχουν ΜΑΛΑΚΕΣ που θα πάνε να τον ψηφίσουν.
Γιατί για ΜΑΛΑΚΑ τον περνάει τον ψηφοφόρο ο Βουλγαράκης και ο κάθε Βουλγαράκης αυτής της Ελληνικής Βουλής.
Αυτό ακριβώς έκανε και ο κύριος Δένδιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης.  Ποινικοποίησε την «κουκούλα» για να είναι νόμιμο το ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ.

Μόνο που απέδειξε, ότι η τεχνητή νοημοσύνη, δεν μπορεί να κερδίσει την φυσική ηλιθιότητα. Την ηλιθιότητα που διέπει αυτή την κυβέρνηση, που στο πλαίσιο αυτού του κουκουλώματος, και για να καλύψει την χασούρα του ελληνικού δημοσίου, αντί να βουτήξει όλους αυτούς που φοροδιαφεύγουν, πάγωσε τον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων των 500 ευρώ.
Αυτής της επικίνδυνης πλέον κυβέρνησης, που τα έχει κάνει πλακάκια με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους επαγγελματίες, που ξέρουν να λαδώνουν ή να έχουν «πλάτες» στο ελληνικό κοινοβούλιο, ή στις εφορίες και ωθούν τον κάθε νόμιμο φορολογούμενο, να θέλει αν αλλάξει ηθική
Και σε κάνουν να νοιώθεις ηλίθιος που δεν κλέβεις, που δεν κοροϊδεύεις τη χώρα σου, που δεν εκμεταλλεύεσαι κι εσύ τους νόμους, σαν τον Βουλγαράκη.
Κι αυτή η προσπάθεια διαφθοράς των συνειδήσεων του πολίτη, είναι το μεγαλύτερο μα και το χειρότερο  κατόρθωμα αυτής της ανεπαρκούς, αυτής της επικίνδυνης πλέον κυβέρνησης.
Και το τραγικότερο όλων, για τον έλληνα πολίτη, είναι ότι το «Σύστημα» του έχει περάσει στο υποσυνείδητο, ότι δεν έχει και καμία άξια εναλλακτική λύση, εκτός από τους προηγούμενους, που περιμένουν διψασμένοι να επανέλθουν στην εξουσία.
Γύρω απ’ όλους εμάς, του απλούς πολίτες, έχει στηθεί ένας χορός κεφαλαιούχων αρπαχτικών, που θέλουν να αρπάξουν τις οικονομίες της μεσαίας τάξης, για να πληρώσει για μια ακόμη φορά, τα χρέη της δικής τους απατεωνιάς και απληστίας.
Λύση υπάρχει. Ας σταθούμε απέναντι απ’ όλα αυτά, απέναντι στους ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ που κυριαρχούν και θέλουν να εξακολουθούν να κυριαρχούν στη ζωή μας.
Ας σταθούμε απέναντι στην κοινωνία του κουκουλώματος και της απάτης. Της κλεψιάς, της αισχροκέρδειας, της κοροϊδίας και της αδικίας.
Ας σταθούμε απέναντι στους θρασύδειλους της νύχτας και του παρασκηνίου.
Ας ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ. Ας τολμήσουμε να αγωνιστούμε, για να αποτινάξουμε από πάνω μας, τους κάθε λογής κουκουλοφόρους.
Ας αγωνιστούμε,  ενάντια στην κουκούλα της διαφθοράς, της αδικίας και της διαφθοράς.
Διαφορετικά, ας φορέσουμε κι εμείς, μια κουκούλα…
 
 Πόπη Σουφλή

(Από το αρχείο της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και την προσωπική μου στήλη "ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια