Powered By Blogger

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012




Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Φρανσουά Μπαρουέν> Παρακολούθησα ζωντανά τον πολιτικό θάνατο του Γ. Παπανδρέου. Να πως έγινε.

 

Σχόλιο attikanea: Αποκαλύψεις, πως ένας πρωθυπουργός, επέλεξε την επιβίωσή του, αντί της επιβίωσης του λαού του!






Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από εκείνο το ξημέρωμα στις Κάννες, όπως Μερκελ και Σαρκοζί «υπέγραψαν» την πολιτική καταδίκη του Γιώργου Παπανδρέου.
Ένας άνθρωπος που έζησε από κοντά όσα έγιναν μέσα από τις κλειστές πόρτες, περιγράφει τον «πολιτικό θάνατο του Έλληνα πρωθυπουργού, σε ζωντανή μετάδοση». Και αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άλλος από τον τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν.
Ο Γάλλος πολιτικός αποκαλύπτει τα... μυστικά του κράτους στο βιβλίο του Μαύρος Κύκνος (Black Swan). 
 
Δεν αποκαλύπτει μόνο τι είπαν και με ποιο τρόπο οδήγησαν Μέρκελ και Σαρκοζί τον Γιώργο Παπανδρέου στην παραίτηση. Αποκαλύπτει την ..αντίδραση του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας αλλά και το σενάριο που επεξεργαζόταν η Γαλλία, για ενδεχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης και τις συνέπειές της, αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ! Είναι η πρώτη φορά που μέλος της γαλλικής κυβέρνησης παραδέχεται και αποκαλύπτει κάτι τέτοιο. 
 
Ήταν αρχές Νοεμβρίου του 2011 όταν Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί «έσυραν» τον Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες (όπου συνεδρίαζε η G20) για να του «τραβήξουν τ’ αφτί» μετά την ανακοίνωση πως θα έθετε το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας σε δημοψήφισμα. Ήταν λίγες μέρες μετά τη συμφωνία, στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπου συμφωνήθηκε το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα και το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Το απόσπασμα από το βιβλίο Μπαρουέν για τον Γ. Παπανδρέου

«Είμαστε στις Κάννες, όπου συνεδριάζει η G20. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει έρθει να ανακοινώσει την πρόθεσή του να θέσει το πρόγραμμα της βοήθειας προς την Ελλάδα σε δημοψήφισμα. Η συζήτηση είναι σκληρή και διαρκεί δύο ώρες χωρίς διακοπή. Η Μέρκελ είναι απέναντι στον Παπανδρέου. Αριστερά της ο Σαρκοζί κι απέναντί του ο Ομπάμα. Δεξιά της καγκελαρίου, ο Σόιμπλε. Αριστερά του Σαρκοζί, ο Ζιπέ. Κι αριστερά του Ζιπέ, εγώ.

Το κλίμα είναι βαρύ και η ένταση στα ύψη. Ξεκινάει ένα μπρα ντε φερ με τον Παπανδρέου, τον οποίο βοηθά ο υπουργός των Οικονομικών του. 
Ο Σαρκοζί ανοίγει τη συζήτηση και λέει στον Έλληνα πρωθυπουργό: «στο λέμε ξεκάθαρα, αν κάνεις δημοψήφισμα δεν θα υπάρχει σχέδιο σωτηρίας».  
Ο Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Με παγωμένο βλέμμα, η Μέρκελ επαναλαμβάνει στον Έλληνα πρωθυπουργό το ίδιο πράγμα με πολύ αποφασιστικό τρόπο. Είναι ένας ψυχολογικός πόλεμος. Η ένταση ανεβαίνει συνεχώς. Ο Σαρκοζί τού επαναλαμβάνει τους όρους μας σε στυλ τελεσιγράφου. Ο Παπανδρέου ιδρώνει, αντιστέκεται, προσπαθεί να υποστηρίξει την απόφασή του.

Ο Ομπάμα παρατηρεί τη σκηνή, ακούσει προσεκτικά. Μερικές φορές συνοψίζει τα πράγματα, ηρεμεί το παιχνίδι όταν η ένταση ανεβαίνει. 
Ο Παπανδρέου παίζει την καριέρα του. 
Ιδρώνει όλο και πιο πολύ, ταλαντεύεται από τις αρχικές του θέσεις, έπειτα καταρρέει. 
Στριμωγμένος πια, δεν έχει άλλη επιλογή από το να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά του ευρώ. 
Καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί πια να ξεφύγει από αυτό ερώτημα, θέτοντας το στον λαό του.
 Παρακολουθώ απευθείας τον πολιτικό του θάνατο.
 Μετά από δύο ώρες αντιπαράθεσης, παραδίδει τα όπλα».
 
http://www.lykavitos.gr/







Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια