Powered By Blogger

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο Σαξώνης «δείχνει» εφοριακούς εμπλεκόμενους στο οικονομικό σκάνδαλο



Κατά την 9η μέρα της πολύκροτης υπόθεσης που εκδικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων για τη «μαύρη τρύπα» 51,4 εκατ. ευρώ στο ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αφήνει σαφείς αιχμές για εμπλοκή εφοριακών της Θ΄ ΔΟΥ στο οικονομικό σκάνδαλο.

 

Ο Σαξώνης, προσκόμισε γνήσια -όπως ισχυρίστηκε- παραστατικά πληρωμής εισφορών της Θ΄ ΔΟΥ τα οποία εκδόθηκαν στο όνομα δύο ανύπαρκτων προσώπων (σ.σ. «Μπάκης» και «Αυγουλά») και τα οποία ο ίδιος στη συνέχεια χρησιμοποίησε για να τα πλαστογραφήσει.

«Θέλετε να πείτε ότι η ΔΟΥ εξέδιδε παραστατικά με ανύπαρκτα πρόσωπα», ρωτήθηκε ο Π. Σαξώνης από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, για να πάρει καταφατική απάντηση από τον κατηγορούμενο, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι είχε συνεργούς μέσα στη συγκεκριμένη ΔΟΥ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου..
διέκοψε τον Π. Σαξώνη λέγοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή -δικονομικά- να προβεί σε τέτοιους είδους αναφορές. «Θα μας τα πείτε όλα αυτά στην απολογία σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η παραπάνω καταγγελία του πρώην υπαλλήλου της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης έγινε στη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων των κατηγορουμένων προς την οικονομική επιθεωρήτρια -και βασική μάρτυρα- Αναστασία Τσεμπερά.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη εμπλοκή εφοριακών στο οικονομικό σκάνδαλο.

Στο μεταξύ, η κα Τσεμπερά, ολοκληρώνοντάς την πολυήμερη κατάθεσή της, κλήθηκε από το δικαστήριο να ονοματίσει τους διοικητικούς υπάλληλους που «γνώριζαν» για τη δράση του Π. Σαξώνη, αλλά «έκλειναν συνειδητά τα μάτια τους». Η οικονομική επιθεωρήτρια ανέφερε τα ονόματα έξι κατηγορουμένων -κατά περίπτωση προϊστάμενοι και διευθυντές οικονομικών υπηρεσιών- ενώ για κάποιους άλλους διατήρησε επιφυλάξεις.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με την κατάθεση υπαλλήλου του δήμου Θεσσαλονίκης, που ολοκλήρωσε την ΕΔΕ, μετά τη γνωστοποίηση του σκανδάλου.

Για την υπόθεση κατηγορούνται ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, και 13 υπάλληλοι διαφόρων οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, μεταξύ αυτών ο Π. Σαξώνης.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια