Powered By Blogger

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Φεύγει η Παπαρήγα, αλλάζει σελίδα το ΚΚΕ με την εκλογή νέου γ.γ.

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Οκτωβρίου 24, 2012
Tο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή άνοιξη, θα είναι ένα από τα ιστορικότερα συνέδρια του κόμματος, καθώς αναμένεται να εκλέξει το νέο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και να διαμορφώσει τη νέα στρατηγική του κόμματος σε σχέση με τα νέα δεδομένα για τη χώρα.
Η Αλέκα Παπαρήγα φέρεται αποφασισμένη να παραδώσει τα ηνία του κόμματος μετά από 21 χρόνια στη ανώτατη κομματική θέση, παρά τις επιφυλάξεις που υπάρχουν ακόμη, ενώ στις παρασκηνιακές ζυμώσεις που φουντώνουν μέρα με τη μέρα, ακούγονται τα ονόματα των Νίκου Σοφιανού και Θανάση Παφίλη, ως επικρατέστερων υποψηφίων για τη νέα ηγεσία του κόμματος,
Ακούγονται επίσης ονόματα όπως των νέων ηλικιακά στο πρότυπο «Τσίπρα», Γιάννη Πρωτούλη επί χρόνια γραμματέα της ΚΝΕ και του δημοσιογράφου-συγγραφέα Νίκου Μπογιόπουλου, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η κα Παπαρήγα προωθεί την υποψηφιότητα του 58χρονου πρώην βουλευτή Ευβοίας και μέλους του Πολιτικού Γραφείου Γιώργου Μαρίνου.
Να σημειωθεί ότι ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε το κυριακάτικο φύλλο του τις θέσεις του κ. Μαρίνου υπό τον τίτλο:
«Ορισμένα ζητήματα στρατηγικής του κομμουνιστικού κινήματος μέσα από την πείρα του ΚΚΕ», στις οποίες μεταξύ άλλων τονίζει:
«Πρώτα απ’ όλα είναι ανάγκη να καταπολεμηθεί η λογική του «μικρότερου κακού».
Η λογική αυτή οδηγεί Κομμουνιστικά Κόμματα σε επικίνδυνες πολιτικές στήριξης της σοσιαλδημοκρατίας στο όνομα του περιορισμού της εκλογικής δύναμης της «δεξιάς».
Οδηγεί Κομμουνιστικά Κόμματα σε επικίνδυνες πολιτικές ουράς γενικότερα απέναντι σε αστικά κόμματα στο όνομα της αντιμετώπισης φασιστικών, ακροξεξιών σχημάτων. Η πείρα είναι πολύ αρνητική.
Δεύτερο, το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει πολιτική, προγραμματική ή εκλογική συνεργασία, με κόμματα που προγραμματικά δεν έχει καμία σχέση όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Δημοκρατική Αριστερά».
Τα κόμματα αυτά είναι υπερασπιστές του καπιταλισμού, είναι υπερασπιστές της ιμπεριαλιστικής διακρατικής ένωσης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που η στρατηγική της, οι πολιτικές της, τα μέτρα που παίρνει αντιστοιχούν στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των πολυεθνικών.
Στρέφονται αποδεδειγμένα κατά των λαών και η λυκοσυμμαχία αυτή δεν αλλάζει, επειδή το λέει η μια ή άλλη οπορτουνιστική δύναμη στην Ελλάδα. Επειδή το λέει το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που καλλιεργεί αυταπάτες κατά των εργαζομένων και τους εγκλωβίζει στη λογική του ευρωμονόδρομου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Δημοκρατική Αριστερά» υποστηρίζουν την ειρηνική συνύπαρξη της εργασίας με το κεφάλαιο και καλλιεργούν αυταπάτες πως μπορεί να εφαρμοστεί «ανάπτυξη» που θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη που αποδεδειγμένα έχουν αντίθετα ταξικά συμφέροντα.
Πρόκειται για κόμματα που εχθρεύονται τον επιστημονικό σοσιαλισμό, που συκοφαντούν το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε στη Σοβιετική Ενωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες.
Το κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς», που προέρχεται από διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, διέψευσε πολύ γρήγορα φίλους μας από το εξωτερικό που το κατέτασσαν στους εν δυνάμει συμμάχους του ΚΚΕ. Το κόμμα αυτό, αφού πήρε την ψήφο του λαού συνεργάστηκε μετεκλογικά με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση και συμμετέχει στην εφαρμογή της σημερινής πολύ σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής.
Καμία κυβέρνηση που διαχειρίζεται τον καπιταλισμό, την εξουσία των μονοπωλίων και την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, καμία κυβέρνηση που υλοποιεί πρόγραμμα που βασίζεται στα κέρδη των καπιταλιστών, στην ανταγωνιστικότητα, στην παραγωγικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων οικονομικών ομίλων, δεν μπορεί να ακολουθήσει πολιτική προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Αργά ή γρήγορα, οι υποσχέσεις περί «ανακούφισης» του λαού θα ξεφουσκώνουν, θα αποδεικνύονται λόγια του αέρα και η αναμονή, οι προσδοκίες για κάτι καλύτερο θα δίνουν τη θέση τους στην απογοήτευση του λαού, στην υποχώρηση του εργατικού κινήματος»
himaira.blogspot.com

41 Σχόλια to “Φεύγει η Παπαρήγα, αλλάζει σελίδα το ΚΚΕ με την εκλογή νέου γ.γ.”

  1. ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΟΡΔΟΚΡΑΤΟΡΑΣ είπε

    χαρ χαρ χαρ
  2. akatalogistos είπε

    Σοβαρά? Από πότε ισχύει να αλλάζει αρχηγό το ΚΚΕ? Ντροπής πράγματα ! ! ! Ο αρχηγός εκεί μια ζωή πρέπει να παραμένει !!!
    Μην σου πω και δύο (ζωές).
  3. μα ακομα δεν πεθανε…
  4. cummulus είπε

    Μά τώρα πού ἀρχίζουμε καί συνηθ΄ζιουμε τό Ἀλεκάκι,,,,,
  5. eygenios είπε

    krima
  6. φωτεινη είπε

    σταλινικια,ξεσταλινικια,
    κρατησε μακρια το ΚΚΕ απο την κωλοτουμπιαση και το ξεφτυλισμα της υπολοιπης αριστερας στην Ελλαδα η και σε ολη την ευρωπη.
    μακρια απο τα σορο-πιασματα.
    αν δειχνει παλαιολιθικη ειναι γιατι ειναι συνεπης στην μαρξιστικη ιδεολογια.
    που μπορει να αρεσει η να μην αρεσει.
    ειναι ομως συνεπης.
    • Αχθος Αρουρης είπε

      Ναι , γι’αυτο και στις περασμενες εκλογες εχασε την μιση εκλογικη της δυναμη και τωρα ετοιμαζεται να περπατησει στα χναρια του Αλαβανου….
      • φωτεινη είπε

        την συνεπεια λιγοι την αναγνωριζουν και ακομα πιο λιγοι την εκτιμουν.
        αυτο εχει φανει τοσα χρονια στην Ελλαδα.
        ολα τα ντεμι αριστερα παρταλια στην επιφανεια και ολοι οι κωλοτουμπες αριστεριζοντες πολιτικοι, στην εξουσια.
        αρχης γενομενης με τη βρωμα και δυσωδια του πασοκισταν και του ντενεκε ξεγανωτου.
        εγω δεν ειμαι απο τους συμπαθουντες του καρολου,απεναντιας.
        αλλα θεωρω την Αλεκα απο τους λιγους ελληνες πολιτικου που αξιζει κανεις να ακουει.
        λαμβανοντας παντα υπ οψιν του το μαρξιστικο θεωρητικο υποβαθρο,βεβαια.
        εγω παντως οπου βρισκω δηλωσεις της,την διαβαζω με μεγαλη προσοχη.
      • Αχθος Αρουρης είπε

        Εμενα παλι παντα μου θυμιζε εκεινη την γιαγια που τρυγυρναει μεσα σε ολο το χωριο και λεει τον καημο της σε οποιονδηποτε (που ειτε θελει, ειτε οχι) ειναι αρκετα ατυχης να περασει τον διαβα της και κουναν απλα το κεφαλι συγκαταβατικα σε οτι λεει επειδη ο αντρας της πηγε για τσιγαρα ενα απογευμα πριν 20 χρονια και ακομα να γυρισει και τα παιδια της και λοιποι συγγενεις δεν την αντεχαν αλλο και την εχουν παρατησει προ πολλου κανοντας ετσι υπομονη ανεχομενοι την “τρελλα” της καθαρα για ανθρωπιστικους λογους , μεχρι την μερα που -αναποφευκτα- θα πεθανει και δεν θα λειψει πραγματικα απο κανεναν….μη σου πω οτι αρκετοι ισως νοιωσουν και μια ενοχη ανακουφιση εκεινη την μερα.
      • dyspistos είπε

        Πολιτική ανωριμότητα δείχνουν τα σχόλια κάποιων φίλων σχετικά με το θέμα της ανάρτησης.
        Το ΚΚΕ έχει τη δική του κοσμοθεωρία, με την οποία διαφωνούν οι Ελληνες στην πλειοψηφία τους, γι΄αυτό και δεν του δίνουν μεγάλα ποσοστά.
        Αλλά να ευτελίζουμε την κα Παπαρήγα αδίκως και απερίσκεπτα, δεν προσφέρουμε υπηρεσία στην Πατρίδα μας.
        Οπως έγραψε η Φωτεινή πιο πάνω, το ΚΚΕ και η πρόεδρτός του υπήρξαν συνεπείς στις αρχές τους, τις οποίες τήρησαν μέχρι κεραίας, αντί να δημαωγούν, να συνεργάζονται κρυφίως ή φανερά με τόνα ή τάλλο λαμόγιο, αντί να πουλάνε τσαμπουκά και να διαλαλούν ότι θα σώσουν την Ελλάδα.
        Η κα Παπαρήγα και το ΚΚΕ καλούσε και καλεί πάντα εμάς, τους πολίτες, το λαό της Ελλάδας, όπως λέει, ν΄αλλάξουμε την κατάσταση, να δώσουμε εκλογική δύναμη στο ΚΚΕ για να κάνει το πρόγραμμά του και να βελτιώσει την κατάσταση.
        Προσωπικά, διαφωνώ μ΄αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα, διαφωνώ με την εργατική…παγκοσμιοποίηση που επαγγέλλεται το ΚΚΕ, με τον κρατικό καπιταλισμό που θέλει να επιβάλλει.
        Σέβομαι, ωστόσο, το κόμμα αυτό που δεν βάζει νερό στο κρασί του, που δεν με κοροϊδεύει, που κάνει ρεαλιστικές εκτιμήσεις για την εγχώρια και την παγκόσμια κατάσταση.
        Για νάμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, πρέπει νάχουμε ελεύθερη σκέψη, να κρίνουμε ελεύθερα. Απαλλαγμένοι από… προαπαιτούμενα.
        Δεν είναι αντικειμενικές κι ελεύθερες οι κρίσεις που επιτίθενται με χυδαίο τρόπο στο ΚΚΕ.
      • vasedak είπε

        dyspistos εσυ τι κανεις εδώ μέσα;;;; εδώ είναι δεξιό blog
      • Αχθος Αρουρης είπε

        Εξηγουμαι για να μην παρεξηγουμαι, προσωπικη μου γνωμη ολα τα παρακατω:
        Ο θανατος που αναφερω στην παρομοιωση μου ειναι ο πολιτικος θανατος της οχι απαραιτητα ο κανονικος.
        Υπο την “ηγεσια” της το ΚΚΕ ηταν το πιο συστημικο αντισυστημικο κομμα που εχει υπαρξει μεσα στην βουλη !!
        Αν αυτο ειναι μονο που χρειαζεται για να εισαι “αριστερος’ και “αντισυστημικος” κανε με και εμενα ετσι βουλευτη σε νεο κομμα που ιδρυσω σημερα -ονομασε το οπως θες εσυ- με την υπαρξη μου στην βουλη να ειναι αυτοσκοπος μαζι με το οτι σε οτι μου λενε εγω θα λεω “οχι”.
        Μη μου ζητας μονο να κανω τιποτα ουσιωδες οταν ερθει η ωρα !! Ασε με απλα να ψηφιζω “οχι” σε οτι μου φερνουν μπροστα μου ,να παιρνω στο τελος καθε μηνα την αποζημιωση μου και να καταγγελω-καταγγελω-καταγγελω.
        Και ψωμια και γαλατα θα φερω στην βουλη και δακρυ κορομηλο θα ριχνω για την πορεια της ΕΕ και της ανθρωποτητας γενικως και ξυλο με εκεινο το “καλοπαιδο” τον Κασιδιαρη θα παιξω και σου υποσχομαι και απο πανω οτι την επομενη μερα δεν θα’μαι απαραιτητα μονο εγω αυτος που θα περιφερετε στα καναλια δειχνοντας την μελανιασμενη του μουρη.
        Λυπαμαι που θα στο πω αλλα λιγο-πολυ αυτο ειναι το ΚΚΕ υπο την ηγεσια της Αλεκας πραγμα που με ειχε κανει να αναρωτιεμαι 2 πραγματα παντα
        1) Ειναι αυτος ο ρολος της αριστερας και στην υπολοιπη Ευρωπη ;;
        2) Αυτο το 10% που την ψηφιζει σταθερα,μονιμα, σχεδον με θρησκευτικη ευβλαβεια το κανει γνωριζοντας τι ψηφιζει η΄επειδη (οπως στην ΝΔ,Πασοκ κλπκλπ) ετσι τους εμαθαν και ετσι ειχαν συνηθισει να κανουν;;
        Και στα 2 ερωτηματα μου ελαβα την απαντηση στις περασμενες εκλογες οταν ειδα στην Ευρωπη αριστερους να ξεσηκωνονται με αυτα που γινονταν στην Ελλαδα και ανοδο των κομματων τους στις αντιστοιχες χωρες τους και το ΚΚΕ το οποιο ηταν στο ματι του κυκλωνα και σε θεση να κανει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΤΟΝΤΑΣ (ετσι για αλλαγη) να λουφαζει στην γωνια θεριζοντας οτι εσπειρε στις επερχομενες εκλογες χανοντας τους μισους ψηφοφορους του πραγμα το οποιο αποτελει ενα ΡΕΚΟΡ απο μονο του.
      • dyspistos είπε

        Vasedak, πρέπει νάμαστε ακριβοδίκαιοι και να σκεπτόμαστε με ευθυκρισία, αν αγαπάμε τον τόπο μας.
        Εσύ, βέβαια, τόγραψες σκωπτικά, αλλά σου απαντώ σοβαρά, επειδή το ΚΚΕ είναι σοβαρό κόμμα σε αντίθεση με τα άλλα που στερούνται σοβαρότητας, αξιοπρέπειας κλπ κι επειδή κάποτε πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε αντιπάλους ποδοσφαιρικού τύπου τους ιδεολογικως αντίθετούς μας.
        Τα κόμματα είναι σαν την κοινωνία μας: περιλαμβάνουν όλους τους τύπους των ανθρώπων. Σκεπτόμενοι υγιώς και εντίμως υπάρχουν παντού.
        Ολοι , λοιπόν, όσοι δεν συμφωνούν με το χάλι μας μπορούν να συνεννοηθούν κατ΄εμέ, για το κοινό όφελος: την επιστροφή μας όχι σε παρελθούσες καταστάσεις, αλλά σε προαιώνιες παραδοσιακές αρχές
        της φυλής και της χώρας μας: τη Δημοκρατία, την αξιοκρατία, κλπ.
    • Manmacgr είπε

      Το σημαντικό, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι το ΚΚΕ να προβάλλει τον μαρξιστικό προσανατολισμό και το κομμουνιστικό πρότυπο οργάνωσης της κοινωνίας. Οι “αριστεροί” ή οι κομμουνιστές εξάλλου, δεν ξεπερνούν το 15% στην Ελλάδα, δε μπορεί να απαιτείς να γίνουν όλοι μαρξιστές για να έρθει το ΚΚΕ στην εξουσία και τότε να επιβάλλει διαγραφή του χρέους κλπ. Το ΚΚΕ πρέπει να οργανώσει το λαό ως σύνολο υιοθετώντας παλλαϊκά αιτήματα, που δεν είναι ούτε σοσιαλιστικά ούτε καπιταλιστικά αλλά δημοκρατικά με στόχο τη σύσταση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και τη δημιουργία νέου συντάγματος που θα προστατεύει το λαό και όχι την ολιγαρχία. Με λίγα λόγια πρέπει να υιοθετήσει πατριωτικό προσανατολισμό, να σωθεί η υπόσταση του ελληνικού κράτους που βαίνει προς κατάργηση (με την ένταξη στον ΕΜΣ) και το διαμελισμό της ελληνικής επικράτειας με τη δημιουργία ΕΟΖ. Τα ταξικά έπονται του εθνικού, εξάλλου χωρίς κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος δεν υπάρχει και πλαίσιο ταξικής διεκδίκησης. ΠΡΩΤΑ λοιπόν αποκατάσταση της δημοκρατίας και μετά ο λαός ελεύθερα θα αποφασίσει τι μοντέλο διακυβέρνησης και οργάνωσης της κοινωνίας θέλει. Ελπίζω η αναμενόμενη αλλαγή ηγεσίας στο ΚΚΕ να έχει αυτή την κατεύθυνση αν και νομίζω ότι μέχρι το Μάρτιο θα είναι ήδη πολύ αργά. Να παραιτηθεί το ΚΚΕ (και τα αντιμνημονιακά κόμματα) τώρα από την κατοχική βουλή για να δημιουργήσουν κυβερνητική κρίση και να οργανώσουν μαζί με το λαό τον αντίπαλο πόλο εξουσίας. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ γιατί τυχόν παραμονή στην κατοχική βουλή θα σημαίνει ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
  7. Κερκυραίος είπε

    Ουτε τα βαφτικά και η μιζ-αν-πλι που εγκαινίασε το τελευταίο καλοκαίρι!
    Αλλά τι καινά δαιμόνια εισάγει θέ μου, τα θεμέλια της κοινωνίας αποσταθεροποιεί και τορπιλίζει!
    Τι μας μένει κατόπιν τουτου;
    Να παραιτούνται και οι δεσπότες και οι Πατριάρχες και να εκλέγονται τζόβενα στην θέση τους!
  8. taxrir είπε

    ηθελα να δώ ολους αυτούς πού δέν τους άρεσε η παπαρήγα και γι αυτό τάχα μου δέν ψήφιζαν κκε τι θα κάνουν τώρα. νά σας πώ εκ των προτέρων και με στοίχημα? πάλι θα έχουν κάτι να πούνε για τον καινούργιο γραμματέα ότι δέν έπρεπε να ειναι αυτός άλλα ο άλλος. από άλλοθι άλλο τίποτα. φυσικά και δέν ειναι υποχρεώνεται κανένας να ασπαστεί τη μαρξιστική ιδεολογία. αλλά να το πεί στα ίσα και όχι επειδή τάχα μου του φταίει η παπαρήγα . είδαμε κι όταν ήταν ο Χαρίλαος ο παραδεκτός πόσο μεγάλη άνοδο ειχε το κκε. και όλοι αυτοί πού κάνουν κριτική άσχετο με το άν υπάρχουν αδυναμίες στο κκε και λάθη ακόμα ή επικοινωνιακή πολιτική οχι και τόσο πετυχημένη , δυστυχώς ειναι πλειοψηφία και ρίχνουν την ψήφο τους συστηματικά στους λαμπερούς, τους χαρισματικούς, τους κατ επαγγελμα δημαγωγούς και λαοπλάνους, σε όλους αυτούς πού ειναι υπεύθυνοι για την εθνική και οικονομική τραγωδία, ακόμα και σήμερα πού αυτοί μαζί με κάτι αριστερές μαϊμούδες ετοιμάζονται για τέταρτη φορά να τον εξοντώσουν οικονομικά και του ετοιμάζουν το εργασιακό μεσαίωνα και τη μονιμη και σταθερή ανεργία
  9. Λεωνίδας είπε

    το εχω ξαναγραψει και μαλλον …μοιαζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σε πολλους
    το ΚΚΕ ειναι κομμα των ΜΕΛΩΝ του … η ηγεσια του ειναι συλλογικη , εκλεγμενη καθε 4 χρονια απο το Συνεδριο ,και λογοδοτει στο επομενο ….στα μελη που την εκλεγουν
    χωνεψτε το
    θα σας προτεινα να παρακολουθεισετε την ανοιξη τον εσωκομματικο διαλογο απο τον Ρ – να παρετε και μερος οποιος θελει- ,ο οποιος θα ειναι ΑΝΟΙΧΤΟΣ σε ολο το λαο
    και μετα συγκρινεται τις αποφασεις του
    • lux interior είπε

      μαλλον θα σας προλαβουν τα γεγονοτα φιλε Λεωνιδα…..
      ….δεν το βλεπω να ερχεται “κανονικα” η ανοιξη…..
    • kim il sung είπε

      τις αποφασεις ρε λεωνιδα τις περνει μια κλειστη ομαδα
      δεν διαφερει δυστυχως απο τα αλλα κομματα.
      αλλο η λογικη , αλλο η ιδεολογια και αλλο επι του πρακτεου.
      λυπαμαι αλλα δεν συμφωνω
      η συμετοχικη δημοκρατεια παραμενει στα χαρτια,
      (αν σου τυχει και εχεις χρονο διαβασε το συνταγμα της ΕΣΣΔ
      και ελπιζω να καταλαβεις την διααφορα μεταξυ θεωρειας και πραξης)
      • Λεωνίδας είπε

        1980-2000
        περασα απο το κομμα ,ΤΙΠΟΤΑ απο αυτα που φανταζοσαστε οι περισσοτεροι για την εσωκομματικη δημοκρατια δεν ειδα ,ή τουλαχιστον στο βαθμο που τα λετε .
        σ οτι αφορα το Συνταγμα της ΕΣΣΔ ,αυτο πραγματι αλλαξε το 86 και επι δυο χρονια ολη η κοινωνια της ΕΣΣΔ συζητουσε επι του σχεδιου του .Εγκριθηκε τελικα – λιγο πριν τον Γκορμπατσωφ (δυστυχως) – αφου εγιναν 45.000.000 προτασεις απο τον κοσμο ,χιλιαδες συγκεντρωσεις ,συζητησεις σε καθε τοπο δουλειας ,γειτονια ,ακομα και σχολεια ….
        μετα τους εφερε ο Γκορμπυ τον …”ερωτα” της “Δυτικης δημοκρατιας”και “ευμαρειας ”
        και με ενα “πραξικοπημα” τον Γιελτσιν
      • ό παγωτατζής είπε

        Λεωνίδα,…ώ Λεωνίδα ( παρεπιμπτόντως με αυτό τό ένδοξο όνομα δεν θα είχες ποτέ καμμία τύχη να αναδειχθείς σε ηγετικό στέλεχος τού κόμματος) ΑΝ δέν ερχόταν ό Γιέλτσιν στήν εξουσία,δέν θα έβλεπες ποτέ σάν πρόεδρο τής Ρωσίας τόν Πούτιν……αλλά μην το πείς στήν ηγεσία τού ΚΚΕ …βρίσκονται ακόμη σε πρόγευμα με τον Χρουτσώφ…
    • OMOGENIS/PATRIOTIS είπε

      Γιά πές μας σύντροφε ποιόν είχε αντίπαλο στο τελευταίο συνέδριο
      που όπως λές ότι εκλέγεται κάθε τέσσερα χρόνια;;;;
      Κοίτα το θράσος ποιοί μιλάνε για δημοκρατικές διαδικασίες,
      οι κόκινοι φασίστες , τα πεντάρφανα του Στάλιν;;;;
      • αναγνωστης είπε

        βρε ηλιθιε το Κ.Κ.Ε. δεν ειναι κομμα αρχηγικο για να διεκδικουν την αρχηγία πολλα ατομα. τον γραμματεα τον εκλεγει η Κ.Ε. μεσα απο διαλογο και οχι μεσα απο ανταγωνιστικες ψηφοφοριες για να εκτελει τις αποφασεις της Κ.Ε. κόκκινοι φασιστες δεν υπαρχουν γιατι ειναι διεθνιστες. αμόρφωτε μάθε τι σημαινει φασισμος που υπηρετεις.
  10. manos είπε

    Οι ανθρωποι ειναι καθεστωτικη συνηστωσα. Παντα μονον το γελιο μου προκαλουσαν
  11. ΔΙΓΕΝΗΣ είπε

    ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ……ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΚΑΣΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ…..
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΨΕΥΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ……….ΔΗΛΑΔΗ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΡΟΖ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ)……..
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ , ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ……ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΑΕΙ…….
    ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ) ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ……ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΞ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΩΣ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ…….ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ……
    ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η ΑΛΕΚΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ……. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΜΕΣΩ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ……ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ…….ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΥΣ ,ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ……..ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ………
    ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ…….ΑΥΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ……..
    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ…….
    ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΑΠΛΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ….ΔΕΝ ΘΙΓΩ ΚΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…..
  12. άχθοςαρούρης είπε

    Επί του παρόντος άλλοι μας μετατρέπουν σε προλετάριο, με την φορομπηχτική τους πολιτική, την καλπάζουσα ανεργία, την μετανάστευση, κλπ. την εκμηδένιση της μεσαίας τάξης με δυό λέξεις.
  13. Υποβολή απάντησης
    Γράψτε το σχόλιό σας εδώ…
    ζζζζζζζζζζζζζ χρατς χρατς (ήχος ξυσίματος κεφαλής) χριτς χριτς (ήχος από λιμάρισμα νυχιών) σλουρπ σλουρπ (ήχος κατάποσης γλυκού τεταραγμένου διαλύματος καφέ άνευ γάλακτος.
    Δημοσιευση σχολίου
  14. EMY είπε

    Η άνοιξη για το ΚΚΕ μπορεί να είναι ιλιγγιωδώς κοντά, αν λάβει κανείς υπόψη τους συνήθεις ρυθμούς του, αλλά με βάση την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, μέχρι την άνοιξη μπορεί να έχουν γίνει και τρεις κοσμογονίες.
  15. Kostas K είπε

    Jurrasic park VI.
  16. ό παγωτατζής είπε

    Εκ διαμέτρου αντίθετος με τα πιστεύω και τίς πρακτικές τού ΚΚΕ ,θα αποτελούσε μιά πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα -και πιθανώς αγαλλίαση για τούς οπαδούς του- ή εκλογή μιάς σύγχρονης (ημερολογιακά και πνευματικά) ηγεσίας στό κόμμα αυτό
    Και θά είναι πολύ εύκολο να γίνει ΑΝ σταματήσει ή πλειοψηφία τών στελεχών του να υπερθεματίζει τυπολατρικά τό “γράμμα και όχι το πνεύμα” τού Μάρξ.
    Η έκπληξη θα έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις δέ ,άν συνοδεύετο και από μία ταπεινή συγνώμη για ένα μονολιθικό παρελθόν διαρκούς συσσώρευσης λάθος (πολιτικών και όχι μόνον) επιλογών.
    Μπορεί και να ενέπνεε ακόμα και ..έρωτα!…λέω τώρα..
    Οπως όμως και να έχουν τα πράγματα…εύχομαι καλή τύχη στό ΚΚΕ..από καρδιάς αντιπάλου….
    Γιατί τό “καλή φώτιση ” δεν συζητείται κάν…αποτελεί ακόμη και σήμερα ύβρι για τα (ηγετικά) στελέχη του….
  17. Αντάρης είπε

    Πώς καταφέρνει το ΚΚΕ, με μία σωστή ιδεολογία, να προκαλεί την αποστροφή των μαζών;
    Μα επειδή μας θεωρεί εκμεταλλευόμενα ζώα, που μοναδική τους ελπίδα ΄πρέπει να είναι το κόμμα !!
    Η ζωή τραβάει το δρόμο της, τα πάντα γεννιούνται-ακμάζουν-πεθαίνουν, η ανθρώπινη κοινωνία δεν εξαιρείται.
    Μήπως ο κομμουνισμός αντιστοιχεί στο τελευταίαο στάδιο της ζωής της κοινωνίας (ή των κρατών);
    Πάντως για όσο χρόνο το ΚΚΕ θα αντιμετωπίζει τις μάζες, χωρίς κανένα απολύτως αίσθημα γι΄αυτές,
    ερμηνεύοντας τα δάκρυα σαν σταγόνες νερού που υπακούουν στο νόμο της βαρύτητας και όχι σαν πόνο ψυχής,
    θα προκαλεί αδιαφορία και αποστροφή. Οι θεωρητικοί του κόμματος, και οι λειτουργοί του, δέν υπόσχονται
    την μετά θάνατο ζωή, αλλά εξηγούν πράγματι πειστικά, τη ζωή προς το τέλος της κοινωνίας. Αραγε ποιός ενδιαφέρεται;
    Εξ΄άλλου, όσες φορές προσπάθησαν να είναι επίκαιροι, αποδείχτηκαν εντελώς ανίκανοι !
    • Dominique είπε

      Διότι , ενώ υπερασπίζονται το δίκαιο και το πολιτικά σωστό και δίνουν αγώνες στη πρώτη γραμμή, από την άλλη φοβούνται τον Λαό και τον θεωρούν ανώριμο, καπιταλιστή και εξηρτημένο από τα άλλα Πολιτικά Κόμματα. Νομίζω, πως δεν τους αρέσει κατά βάθος η Δημοκρατία ( τα θέλουν όλα υπό έλεγχο και σύμφωνα με την ιδεολογία του Κόμματος ), η Ελευθερία ( θέλουν κι αυτοί ”στρατιωτάκια” και τους ”δικούς” τους, για να οργανώσουν και να κυβερνήσουν το Κράτος ).
      Δυστυχώς, τη Δημοκρατία, που αγαπά και αναζητά σήμερα ο Ελληνικός Λαός (γιατί υπάρχει μέσα στο αίμα του και την πνευματική του αναζήτηση) δεν θα τη βρει σε κανένα Κόμμα και Αρχηγό Κόμματος.
      Υπάρχει σαν ιδεολογία και πράξη ανάμεσά μας, στην ”μαγιά” αυτής της Κοινωνίας, στους Ανθρώπους αυτής της Ελληνικής Κοινωνίας.
    • ακριβώς.
  18. Πολυζωης είπε

    Ειναι αποριας αξιο πως υπαρχουν κουμουνιστες στην χωρα του Φωτος και του πολιτισμου.
    Ειναι αποριας αξιο πως οι Ραγιαδες βεβηλωνουν την μνημη και το αιμα των ηρωικων προγονων μας με το να σκυβουν το κεφαλι και να αποτασσονται τα ΛΑΜΟΓΙΑ
    Η ενδοξη ελληνικη ιστορια μας εχει καταντησει λογοπαιγνιο εις τα στοματα των Λαμογιων.
    Ειναι αποριας αξιο οτι ενω η ελληνικη ιστορια αποδεχτη απο λαμογια και μη, εξιστορει τα γεγονοτα του εμφηλιου 1945-49 και παλι Ραγιαδες ΠΡΟΔΟΤΕΣ σηκωνουν τα λαβαρα των κατακτητων και υπηρετουν τους συγχρονους Εφιαλτες.
    ΣΑΠΙΛΑ περα ως περα
    • Κερκυραίος είπε

      Το πως σήμερα, στην χωρα του Φωτος και του πολιτισμου, βρίσκονται και τόσοι να γοητεύονται από τον φασισμό, δεν βρίσκεις απορίας άξιον;
      Δεν βρίσκεις απορίας αξιον ότι απέναντι στον ραγιαδισμό των Ζαχαριάδηδων, αντιπαραβάλλεται ως πατριωτισμός η δράση των ταγματασφαλιτών και γερμανοτσολιάδων;
      • Λεωνίδας είπε

        kαθολου περιεργο !!!
        οταν ακομα και “προοδευτικοι” και υποτιθεται υγιως σκεπτομενοι ανθρωποι ,κανουν σχόλια σαν :
        “Ουτε τα βαφτικά και η μιζ-αν-πλι που εγκαινίασε το τελευταίο καλοκαίρι!
        Αλλά τι καινά δαιμόνια εισάγει θέ μου, τα θεμέλια της κοινωνίας αποσταθεροποιεί και τορπιλίζει!
        Τι μας μένει κατόπιν τουτου;
        Να παραιτούνται και οι δεσπότες και οι Πατριάρχες και να εκλέγονται τζόβενα στην θέση τους!”
        εν ηδει …χιουμορακι χρυσαυγιτικο
      • Κερκυραίος είπε

        Κουλάρισε Λεωνίδα!
        Ουτε λίγη πλάκα δεν σηκώνεις!
        Το χιούμορ κάνει καλό!
        Ακόμα πιό πολύ ο αυτοσαρκασμός!
        Και η σπόντα προς τα αλλού πήγαινε παρά προς την Αλέκα αν δεν το κατάλαβες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια