Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Ιερέας με καταθέσεις 3 εκ. ευρώ ...

 Σχόλιο attikanea: Αναρωτιέστε ακόμα, γιατί η Εκκλησία είναι ΑΠΟΥΣΑ από την τραγωδία που ζουμε σήμερα και γιατί δεν έχει πάρει ενάντια θέση στα Μνημόνια και τους κυβερνώντες;
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΑ! ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ!
Εντυπωσιασμένοι οι ερευνητές του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν προ μερικών εβδομάδων σε τραπεζικό λογαριασμό ενός ιερέα που λειτουργεί σε εκκλησία της Αθήνας τρία εκατομμύρια ευρώ.

Ο κληρικός δήλωνε στην Εφορία ετησίως περίπου 20.000 ευρώ που αντιστοιχούν στον...
σχετικά χαμηλό μισθό του.

Εξίσου ενδιαφέρον ήταν για τα στελέχη του ΣΔΟΕ το γεγονός ότι ο ιερέας παρουσιάστηκε αμέσως σε οικονομικές υπηρεσίες και κατέβαλε αναλογούντες φόρους ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ. Και αυτό χωρίς να δυσανασχετήσει και να επικαλεσθεί οποιαδήποτε οικονομική δυσπραγία. Οι υπηρεσίες εισέπραξαν τα χρήματα από τη φοροδιαφυγή του ιερέα, όμως, ως όφειλαν, άρχισαν να διερευνούν περαιτέρω «πώς κάτω από τα ράσα κρυβόταν ένα τέτοιο τεράστιο ποσό».

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν ότι ο εν λόγω ιερέας συμμετέχει σε οικονομικές υπηρεσίες μητρόπολης στην περιοχή της Αττικής και θεωρείται στενός συνεργάτης ανώτερου κληρικού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του ΣΔΟΕ, η μητρόπολη έχει προαναγγείλει την κατασκευή μεγάλων έργων σε αυτή την περιοχή του Λεκανοπεδίου, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μείνει ημιτελή ή ανεκτέλεστα.
Ένα από αυτά είναι το γηροκομείο της περιοχής, έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί, παρ' ότι ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο έχουν υπάρξει υπόνοιες για μη σύννομες συναλλαγές κληρικών. Επιπλέον έχει υπάρξει λαχειοφόρος αγορά μεταξύ των πιστών για την ανέγερσή του.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν αν πίσω από τα χρήματα του κληρικού υπάρχει ζήτημα δωροδοκίας γύρω από το επίμαχο έργο ή αν σχετίζονται με υφαρπαγή χρημάτων από το «παγκάρι».


BHMA
Πηγή

2 σχόλια:

  1. ο καθε ενας ειναι επευθηνος για τις πραξείς του και πρεπει να αποδιδεται δικαιοσυνη, δεν μπορουμε να εξισονουμε την Εκκλησια που ειναι ολο το πληρωμα των απανταχου Χριστιανων, με μερικους που δεν κράτησαν ψηλα τη θεση τους και το λητουργημα τους..
    Απάντηση
  2. ΝΑΙ 12:28 μ.μ. ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ € ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ;
    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια