Powered By Blogger

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Όλη η αλήθεια που σας κρύβουν για την "Χούντα" του Παπαδόπουλου

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ.....
ΟΥΔΕΙΣ πλέον καταφέρεται εναντίον της 21ης Απριλίου.
Στην επταετία 1967 – 1974 όταν, δηλαδή, την τύχη του Εθνους και ενός εκάστου πολίτου είχαν αναλάβει οι Στρατιωτικοί. Και κυρίως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο....
οποίος ειρήσθω εν παρόδω, απέθανε ασθενής, φτωχός και καταφρονημένος στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Το γιατί ο κάθε πολιτικός δεν αναφέρεται στην περίοδο αυτή – την περίφημη «επάρατο» - ας το αντικρύσουμε λοιπόν, ευθέως, χωρίς να κάνει η ματιά μας «κοιλιά». Χωρίς φόβο και πάθος.
Λοιπόν!.. Δεν αναφέρεται ΟΥΔΕΙΣ πολιτικός στα χρόνια εκείνα διότι:
1) η Ελλάς εγνώρισε ανάπτυξη που ΠΟΤΕ δεν είχε φαντασθεί, προηγουμένως ή επομένως ΟΥΔΕΙΣ!…
2) Η ηγεσία του Έθνους κατά την διάρκεια της Επταετίας παρέδωσε την χώρα στην «Μεταπολίτευση» χωρίς να χρωστάει ούτε μια δεκάρα στον κάθε ξένο τοκογλύφο, στον κάθε κερατά Εβραιομασόνο λωποδύτη.
3) Η Ανεργία ήταν κάτι το άγνωστο στην Ελληνική Κοινωνία.
4) Η Δικτατορία χάρισε τα δάνεια των εξαθλιωμένων αγροτών μας και τους πρόσφερε σχεδόν δωρεάν αγροτικά μηχανήματα και στρέματα γης να καλλιεργούν,
5) αγόρασε για την ασφάλεια του Εθνους αεροπλάνα και υποβρύχια ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ,
6) προσέφερε 150.000 σπίτια σε Δημοσίους Υπαλλήλους με δάνεια που είχαν ελάχιστο τόκο και ΚΥΡΙΩΣ χωρίς «μίζες».
7) Εφτιαξε δρόμους σ ολη την Ελλαδα (εκεί που μέχρι τότε κολυμπούσαν στην λάσπη). Κατασκεύασε Νοσοκομεία, σχολεία, γέφυρες και εργατικές κατοικίες. Κατάργησε όλες τις λάμπες πετρελαίου και γέμισε στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο για παροχη ηλεκτρικου ρευματος σ ολους τους πολιτες.
8) κατασκευασε εργοστάσια ενέργειας (ηλεκτρικης κ.τ.λ.) στην Πτολεμαΐδα, στους Φιλίππους κ.τ.λ.
9) μεγαλες υγιείς ελληνικες βιομηχανιες και εργοστασια δουλευαν ρολόι επι Χουντας με εκατομμυρια εσοδα για το κρατος και θεσεις εργασιας για τους ελληνες πολιτες: Ιζολα, Πίτσος, ΕΛΙΝΤΑ, Πειραική-Πατραική, Χρωπει, ΠΥΡΚΑΛ, ΕΛΚΟ, Μινιόν, Εσκιμο, AΙΓΑΙΟΝ, Κοντογούρη, Pirelli, ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΕΣ (ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ, ΕΤΜΑ, ΛΑΝΑΡΑ, ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ κ.τ.λ.) ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ (ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ κ.τ.λ.), ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, ΕΒΟ (Ελληνική βιομηχανία Όπλων), ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων), βιομηχανίες λιπασμάτων, ζάχαρης, κονσερβοποιίας, καπνοβιομηχανίες (ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΚΕΡΑΝΗΣ κ.τ.λ.), τσιμεντοβιομηχανίες (ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΧΑΛΥΨ κ.λ.π.), βιομηχανίες χάρτου (ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, SOFTEX κτλ), Εταιρίες εξαγωγής μεταλλευμάτων του ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗΣ κ.λ.π. για να ερθει μετα η "Δημοκρατια" του Ανδρεα Παπανδρεου και των υπολοίπων να τις κλεισουν μέσα σε μια νύχτα όλες αυτες τις τεράστιες ελληνικες βιομηχανίες-εργοστασια.
10) 6 χρονια (1967-1973) δηλαδη επι Παπαδοπουλου, οι τουρκοι δεν τολμουσαν να παραβιασουν ελληνικο εδαφος (ενω στις μερες μας κανουν βολτες στο Αιγαιο τα αεροπλανα και τα πλοια τους και η κυβερνηση τους διεκδικει ελληνικα εδαφη οπως Ημια, Καστελοριζο, Θρακη κ.τ.λ.).
το 1973 πήγε να βγάλει από τη μέση τους Αμερικάνους απο τον Ελληνικό ορυκτό πλούτο και οι Αμερικάνοι τον ανατρέψαν βαζοντας τον Ιωαννιδη και στήσανε το πολυτεχνείο ριχνοντας ολοκληρωτικα την Χουντα... Πήγε να αντικαταστήσει το δολάριο με την Ελληνική δραχμή για τις αγοροπωλησίες πετρελαίου από τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Αν το πετύχενε θα ήμασταν η ποιο πλούσια χώρα της Ευρωπης και οχι μονο.
Και στις μερες μας ξεπουλησαν και ξεπουλανε σε ιδιωτες (κυριως ξενους) ολο τον πλουτο της χωρας μας που απεμεινε, οτι πιο κερδοφορο ειχε η χωρας μας (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ νερο, ΔΕΠΑ φυσικο αεριο, ΕΛΤΑ, TT, ΕΛΒΟ, ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, Μεταλευτικες-μεταλουργικες εταιρίες, Χρυσορυχεία, Ελληνικα πετρέλαια, λιμανια (Πειραιά, Θεσ/νίκη κ.τ.λ.), διόδια, Ελ.Βενιζελος, Ολυμπιακη, τραπεζες κ.τ.λ.) τα οποια είχαν εκατομυρια εσοδα καθε μηνα ασχετα αν τα κάναν ζημιογονα και τα καταχρεωσαν οι πολιτικοι μας με κακοδιαχείρηση για να τα ξεπουλησουν στα αφεντικα τους.
Και άλλα πολλά..., ενώ, επι Χουντας να προσθεσουμε οτι υπήρχε απόλυτη ησυχία σε ό,τι αφορά το φαινόμενο της λαθρομεταναστεύσεως και της εγκληματικότητος που σήμερα οργιάζει. Κοιμόμασταν «με ανοικτές τις πόρτες» στην κυριολεξία.
Αυτή ήταν η πολιτεία της …«επαράτου» Επταετίας. Του Γεωργίου Παπαδόπουλου και των συνεργατών του. Και να σκεφθεί κανείς ότι ήσαν Στρατιωτικοί! Τουτέστιν, δεν εγνώριζαν και πολλά – πολλά περί Οικονομίας. Απλά, πολύ απλά ήσαν Πατριώτες και έντιμοι Ελληνες. Και επέτυχαν ΠΛΗΡΩΣ παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα, τότε, είχαν επιβάλλει «εμπάργκο» πλείστες όσες χώρες, καθώς τα πολιτικά «μας» αρχοντόπουλα εφρόντιζαν για την δυσφήμιση της Πατρίδας τους δεόντως και αρκούντως.
Αυτά ήταν, τότε, τα έργα και ημέρες της «Χούντας» που παρέδωσε στους κυρίους της «Μεταπολίτευσης» ένα κράτος υγιές που δούλευε σαν ρολόι!… Για να το μεταβάλλουν, στην συνέχεια, αυτοί οι κύριοι στο καταχρεωμένο, ανυπόληπτο τερατούργημα που βλέπουμε, με οργή και θλίψη, όλοι σήμερα.
Αραγε έχει το κουράγιο κάποιος από τους αναρρίθμητους αναλυτάδες να τα πει αυτά σήμερα στον Ελληνικό Λαό; Ασφαλώς όχι!…
Πλην όμως, όλο και περισσότεροι πολίτες σιγοψιθυρίζουν: Πού είσαι Παπαδόπουλε!


Αναγνωστης

105 σχόλια:

  1. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΜΑ...
    Απάντηση
  2. DOXA KAI TIMI STON MEGALO KAI TIMIO HGETH GEORGIO PAPADOPOULO!
    Απάντηση
  3. ο Παπαδόπουλος, από μαρτυρίες άλλων χουντικών, είχε μειωμένη αντίληψη. Το μεγάλο μυαλό της χούντας ήταν ο Παττακός.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Ποιων χουντικών;
      Βγαίνεις και πετάς μία κοτσάνα χωρίς να δείξεις στοιχεία, χωρίς να φαίνονται ούτε τα δικά σου στοιχεία, ξέροντας ότι κανείς δεν θα σου ζητήσει το λόγο.

      Ο Παπαδόπουλος έβγαλε την Ευελπίδων που σημαίνει ότι πρώτα τελείωσε σχολείο εκείνης της εποχής (όχι της σημερινής που αποφοιτούν όλα τα τούβλα), μετά πέρασε τις εισαγωγικές εξετάσεις για να μπει στην Ευελπίδων και αποφοίτησε από τη σχολή.
      Και εκείνη την εποχή δεν ήταν συνηθισμένο να τελειώσεις και Πανεπιστήμιο.
      Έδινες εισαγωγικές εξετάσεις ακόμα και για να πας Γυμνάσιο (εξατάξιο δηλαδή συν Λύκειο) και μπορεί να αποτύγχανες και να παρέμενες "του Δημοτικού".
      Όπως καταλαβαίνεις, όποιος σπούδασε τότε ήταν πάρα πολύ πιο πάνω από τον Μ.Ο. όσων σπουδάζουν σήμερα.
  4. ΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟ ΔΤΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ...
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ.Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ 'ΗΡΘΕ'ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ-ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΕΒΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΤΟ...ΘΑΡΡΟΣ-ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ,ΠΑΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ.Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΘΕΛΕ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΙΟΥΛΙΟΣ 1974=ΑΠΟΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ,ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΗΛΩΣΕ 'Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ'Καλλ.
    2. Οι Κύπριοι αδελφοί μας γνωρίζουν ότι στην αρχή τα Αμερικανάκια είπαν στον Ιωαννίδη πως οι Τούρκοι κάνουν απλώς ΝΑΤΟΪΚΗ άσκηση και καλύτερα να μην τους παρενοχλήσει για να μην γίνει θερμό επεισόδιο (εξ'ου και η καθυστέρηση από ελληνικής πλευράς) και στη συνέχεια τα Αγγλάκια ως "εγγυήτρια δύναμη" δήλωσαν ότι θα βάλλουν από τη βάση τους εκεί εναντίον οποιουδήποτε μη Κυπριακού αεροσκάφους που "παραβιάζει" τον εναέριο χώρο της Κύπρου και τελικά έβαλλαν εναντίον των ελληνικών αεροσκαφών μόνο και άφηναν τα τουρκικά να βομβαρδίζουν ανενόχλητα;
    3. ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΤ" ΟΙΚΟΝ. ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΗΓΕΤΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
  5. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΝΕ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ"=ΛΗΣΤΟΚΡΑΤΕΣ
    Απάντηση
  6. ΑΡΘΟΓΡΑΦΕ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΟΤΙ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΑΠΕΣΙΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΙΜΑ ΤΟΥ ΙΟΑΝΝΙΔΗ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΕΓΑΛΟΝΙΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΝΙΓΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΙΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΑΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΛΟΧΟΥΝΤΑΡΙΑ.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ;
  7. 5 Δεκεμβρίου 1967. Ο Παπαδόπουλος μετά από απαίτηση (εντολή) του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Ρόμπερτ Μακναμάρα, αποσύρει από την Κύπρο 5.000 έλληνες φαντάρους. Τη συνέχεια φαντάζομαι την ξέρετε.

    Οι Αμερικάνοι κράτησαν τη χούντα μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της, να δώσει την Κύπρο στους Τούρκους. Μετά τους ήταν άχρηστη, την έτζασαν κι έφεραν τον Καραμανλή.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ;Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ.
    2. ΡΕ ΤΟ 1967 ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΑΣ ΝΑ ΑΛΛΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ? ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΝΑΝΕ ΤΟ 1974 ΡΕ ΒΛΗΜΑ
  8. Το βήμα α' ήταν η απόσυρση της Μεραρχίας. Αυτό το έκανε ο Παπαδόπουλος.

    Το βήμα β' ήταν η αποπομπή του Μακαρίου. Αυτό πήγε ο Παπαδόπουλος να το κάνει στις 13-3-70, απέτυχε, και μετά το έκανε τελικά ο Ιωαννίδης.

    Το βήμα γ' ήταν η τούρκικη εισβολή.

    Κάθε ένας που υμνεί τους προδότες χουντικούς βάφει τα χέρια του με το αίμα των Κυπρίων αδερφών μας και όλων των αγνοουμένων.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 1970 ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ? ΡΕ ΠΑΣ ΚΑΛΑ ? ΣΕ ΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΑ ? ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ?
      Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΑ.ΤΟ ΚΚΕ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΗΤΑΝ ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΥΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ .
      ΡΟΥΦΟΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
      ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΓΙΟΜ-ΚΙΜΠΟΥΡ.
      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ Β ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΙΑ ΑΦΟΥ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ.
    2. ....Πρέπει όμως να επισημανθεί ότι και η Κύπρος δεν κατόρθωσε να αναπληρώσει, εν μέρει, το αμυντικό κενό αυτής της απόσυρσης και εδώ οπωσδήποτε υπάρχουν σημαντικές ευθύνες και στις εκάστοτε ηγεσίες της Εθνικής Φρουράς. Κυρίως αυτές οι ευθύνες είναι η μη προμήθεια κατάλληλων οπλικών συστημάτων, η μη συνέχιση της οργάνωσης του εδάφους, αλλά πρωτίστως η παντελής έλλειψη εκπαίδευσης της εφεδρείας, τη στιγμή μάλιστα που λόγω της σημαντικής μείωσης της αμυντικής ισχύος από την απόσυρση του Νοεμβρίου του 1967 της Ελληνικής Μεραρχίας, η κύρια δύναμη αποτροπής θα ήταν η εφεδρεία. Αυτό κατεφάνη απόλυτα με την έναρξη των επιχειρήσεων.

      Επισημαίνεται επίσης -από στρατιωτικής πλευράς- ότι η σημαντική διάλυση και αποδιοργάνωση της Εθνοφρουράς, λόγω του πραξικοπήματος, είχε ως αποτέλεσμα τον πλήρη αιφνιδιασμό και την επέκταση της σύγχυσης στις στρατιωτικές Μονάδες......

      http://www.efylakas.com/archives/6936
    3. ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
      ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΩΝ ΤΟ ΚΚΕ ΧΡΥΣΩΣΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΝΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΗΡΩΙΔΑ ,ΤΟΥΣ ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝΕ ΑΠ ΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΕ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ .ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΦΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΕΡΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΑΣΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
      ΤΕΤΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΕ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 39 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΣΩ
  9. Η εποχη των ιδιωτικων μεσων ενημερωσης απο το 1990 και μετα επιδεινωσε το εξωτερικο χρεος τα κρατικα ελλειματα τον αποπροσανατολισμο της κοινωνιας και ευνοησε ιδιωτικα συμφεροντα καποιων οικογενειων εις βαρος του 98% του υπολοιπου κοσμου. Καιρος τωρα με το ιντερνετ να δωσουμε ενα τελος στην κυριαρχια της κατευθυνομενης ενημερωσης και να ενεργοποιηθουμε.
    Απάντηση
  10. ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ.ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ΟΜΩΣ
    Απάντηση
  11. ποιες εγγυήτριες δυνάμεις ρε 9:06; Τους αμερικάνους και τους τούρκους; Τέτοιες "εγγυήτριες" δυνάμεις ένας πατριώτης δεν τις δέχεται. Αλλά ο προδότης Παπαδόπουλος έκανε και συμφωνίες μαζί τους.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ .ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ .ΜΗΠΩΣ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΙ Ο ΑΜΙΝ ΝΤΑΝΤΑ ΤΗΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ?
  12. Δύσμοιρα ανθρώπινα μιάσματα της Χρυσής Αυγής,
    Μάθετε την αξία της σιωπής και βγάλτε το σκασμό
    Μπείτε στις σπηλιές σας
    Μείνετε εκεί μέχρι να σας καλέσει ο δημιουργός σας
    Είστε όνειδος για την Πατρίδα
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Δύσμοιρα ανθρώπινα μιάσματα της εμπράκτως αποδεδειγμένης και επάρατης αριστερής θολοκουλτουρας
      Μάθετε την αξία της σιωπής και βγάλτε το σκασμό
      Μπείτε στις σπηλιές σας
      Μείνετε εκεί μέχρι να σας καλέσει ο δημιουργός σας
      Είστε όνειδος για την Πατρίδα
    2. Ένας μύθος, που συνεχίζει να συντηρείται απ’ όλα, σχεδόν, τα πολιτικά κόμματα και πάνω κάτω αυτό που μαθαίνουν σήμερα τα Ελληνόπουλα, είναι ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ανέτρεψε το στρατιωτικό καθεστώς του Παπαδόπουλου. Άλλο ένα μεγάλο ψέμα. Η εξέγερση δεν έριξε το στρατιωτικό καθεστώς καθ’ όσον μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ηρεμία επικρατούσε παντού λόγω του στρατιωτικού νόμου που είχε επαναφέρει ο Παπαδόπουλος.
      Στις 25 του μηνός έγινε νέο στρατιωτικό κίνημα που ανατρέπει τον Παπαδόπουλο και την κυβέρνηση Μαρκεζίνη και φέρνει στην εξουσία τον ταξίαρχο Ιωαννίδη.
      Πρωθυπουργός ορκίζεται ο Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Στρατηγός Φαίδων Γκιζίκης.
      Το στρατιωτικό καθεστώς, η χούντα, έπεσε οκτώ (8) μήνες αργότερα τον Ιούλιο του 1974 με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.
      Συνεπώς η κατάληψη του Πολυτεχνείου ουδεμία επίδραση είχε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας, αντιθέτως έφερε μια πιο σκληρή δικτατορική διακυβέρνηση.
    3. 9.35 ΠΑΝΑΓΙΟΤ ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΘΑΜΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
  13. Ο ΚΑΡΔΑΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΟΡΙΑ
    ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ!
    ====================
    ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ!
    Θα παρουσιάσω ΜΕΡΙΚΑ μόνο ΓΕΓΟΝΟΤΑ για να αντιληφθείτε τι ΜΑΣΑ έπεσε εκείνη την εποχή και μέχρι που φθάνει.
    Θα παρακαλέσω όσους έχουν ΑΝΤΙΘΕΤΗ άποψη με στοιχεία να την παρουσιάσουν να κάνουμε κρίσεις και συγκρίσεις για το ποιος λέει αλήθεια και ποιο; ΣΚΟΠΙΜΑ παραπλανά τον λαό και υπονομεύει την Ελλάδα.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Θα παρουσιάσουμε ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΟ απο τις 59 !!!ΧΡΕΩΣΕΙΣ(δανειοδοτήσεις) του Ελληνικού Δημοσίου, προκαλώντας την Χρυσή αυγή, αλλά και οποιοδήποτε κόμμα, να μας δώσει στοιχεία, πόσες απο τις 59 !! έμμεσες δανειοδοτήσεις εκτελέστηκαν(;) και σε πόσες τα χρήματα ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΜΠΥ του Λονδίνου!!! μιας και η αποπληρωμή γινόταν σε ΑΓΓΛΙΚΕΣ τράπεζες;

      Υπάρχει κάποιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ κόμμα στη Βουλή να μας ενημερώσει ή θα μας αναγκάσουν να...?
    2. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: Πηγή Statistisches Bundesamt .
      Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ με έγγραφα στοιχεία αδιαμφισβήτητα που εύκολα μπορεί ο κάθε Έλληνας να διαπιστώσει την αξιοπιστία τους.
      Σήμερα η Ακροδεξιά(χρυσή αυλή) είναι στη Βουλή και μπορεί εύκολα να το..διαψεύσει αν δεν είναι αλήθεια.
      Μπορεί επίσης να κάνει μία αίτηση ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ! ώστε να μάθουμε ΟΛΗ την αλήθεια.
    3. Πηγή Statistisches Bundesamt
      =================
      Το πρώτο που προκύπτει από τον πίνακα αυτό είναι η κατάρριψη του μύθου ότι η χούντα δεν άφησε δημόσιο χρέος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χούντα άφησε σημαντικό δημόσιο χρέος, το οποίο ανερχόταν στο 20,8% του ΑΕΠ. Με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, το χρέος αυτό από 32 δισ. δρχ. το 1966 εκτινάχτηκε στα 114 δισ. δρχ. το 1974.
      Μ.ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ
    4. ΔΧ. Δικτατορία, 1967-1974
      ================
      Περίοδος υπέρογκου εσωτερικού δανεισμού, ο οποίος και τετραπλασιάσθηκε. Αντίθετα ο εξωτερικός δανεισμός σημειώνει μικρή αύξηση.
      Συνολικά 19 εξωτερικά δάνεια, μόλις στο 6,4% του νέου Δ.Χ. εξ αυτών το 92,2% ήταν σε δολ ., ενώ η αγγλική λίρα απουσίαζε.
      Την περίοδο αυτή εμφανίζονται τα δάνεια σε συνάλλαγμα.
      ========================
      Πρόκειται για δάνεια εργοληπτικών εταιρειών, τα οποία έπαιρναν από το εξωτερικό, υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
    5. Στη συνέχεια τα παραχωρούσαν στο Ελληνικό Δημόσιο προς εκτέλεση δημόσιων έργων, με ανάδοχους τις εν λόγω εταιρείες.
      Συνολικά συνομολογήθηκαν 59 τέτοια δάνεια.
      Προφανώς το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι ο δανειολήπτης, έτσι δεν θεωρείται εξωτερικός δανεισμός.
      Στο νέο Δ.Χ. ο δανεισμός σε συνάλλαγμα αντιπροσώπευε το 23,6%.
      ΣΧΟΛΙΟ: ΠΟΙΟΣ(;) θα αν ζητήσει να βρεί πόσα από αυτά τα έργα εκτελέστηκαν και πόσα όχι ώστε να Μάθουμε ΠΟΙΟΙ είναι οι ΚΛΕΦΤΕΣ επίσημα του Ελληνικού Λαού;
    6. Οι συμβάσεις
      Το φιλέτο των σκανδάλων της «επταετίας» υπήρξαν ωστόσο οι μεγάλες «αναπτυξιακές» συμβάσεις της περιόδου.

      * Η πρώτη υπογράφηκε με την αμερικανική πολυεθνική Litton (15.5.67), για «παροχήν υπηρεσιών οργανώσεως και διεκπεραιώσεως της οικονομικής αναπτύξεως ορισμένων περιοχών εις Κρήτην και Δυτικήν Πελοπόννησον» (ΦΕΚ 1972/Α/88). Είχε προταθεί το 1966 απ’ την κυβέρνηση των αποστατών (κυρίως τον Μητσοτάκη), αλλά η Βουλή δεν τόλμησε να την ψηφίσει.
    7. Η Litton θα εισέπραττε όλα τα έξοδα που έκανε «βοηθώντας» το δημόσιο (συν κέρδος 11%) και προμήθεια 2% επί των κεφαλαίων (ή των δανείων) που θα έφερνε, θεωρητικού ύψους 800.000.000 δολαρίων. Ως «προκαταβολή», το δημόσιο της κατέβαλε 1.200.000 δολάρια.
    8. Στην πράξη, η εταιρεία αρκέστηκε να ξεκοκκαλίζει τα ποσοστά επί των ...εξόδων της: «Το κέρδος μας είναι φυσικά δυσανάλογα μεγάλο», παραδεχόταν (στις ΗΠΑ) ο υπεύθυνος του προγράμματος, «επειδή δεν έχουμε κάνει βασική επένδυση. Η επένδυση είναι το καλό μας όνομα». Τελικά η σύμβαση λύθηκε στις 15.10.69, με καταβολή από το κράτος των δαπανών της εταιρείας -συν 11%- ακόμη και κατά την ...«περίοδο τερματισμού» (ΦΕΚ 1969/Α/268). Επίσημη δικαιολογία: «αι ελληνικαί υπηρεσίαι είναι εις θέσιν να συνεχίσουν άνευ ειδικής εξωτερικής βοηθείας τας προσπαθείας δια την ανάπτυξιν» (Βήμα, 16.10.69).
    9. ** Απίστευτα επαχθής ήταν και η σύμβαση για την κατασκευή της Εγνατίας,
      ===========================
      που ο Μακαρέζος υπέγραψε με τον αμερικανό εργολάβο Ρόμπερτ Μακντόναλντ (ΦΕΚ 1969/Α/15). Το δημόσιο έβαζε 45 απ’ τα 150 εκατομμύρια δολάρια του έργου, «διευκόλυνε» τον «επενδυτή» με ομόλογα 80.000.000 κι εγγυόταν για τα δάνειά του. Το έργο θα γινόταν από έλληνες υπεργολάβους, ενώ ο «ανάδοχος» θα φρόντιζε απλώς για μελέτες και δάνεια, εισπράττοντας αμοιβή 14% επί των εξόδων (συμπεριλαμβανόμενης της δημόσιας χρηματοδότησης!) – τα 4.500.000 δολάρια «εν είδει προκαταβολής».
    10. «Εάν κατά την διάρκειαν της μελέτης ήθελεν διαπιστωθή» από τον ίδιο πως 150 εκατομμύρια δεν αρκούν, μπορούσε είτε να ψάξει γι’ άλλα είτε απλά να «θεωρηθή εκτελέσας την σύμβασιν άμα τη συμπληρώσει της κατασκευής τμήματος της οδού, ούτινος η αξία ανέρχεται εις δολλ. ΗΠΑ 150.000.000» (άρθρο 1§4). Τελικά, δε βρήκε ούτε τα προβλεπόμενα κι έφυγε, αφού το δημόσιο επιβαρύνθημε με 1 ½ δις δρχ.
    11. *** Ο ελληνοαμερικανός Τομ Πάππας
      ======================
      ήταν ήδη παρών με το διϋλιστήριο της ESSO στη Θεσσαλονίκη, επένδυση του 1962 που είχε καταγγελθεί ως σκανδαλωδώς προνομιακή. Το Μάιο του 1972, η χούντα τον απάλλαξε από τις αντισταθμιστικές υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, για ανέγερση έξι αγροτοβιομηχανικών μονάδων σε διάφορα σημεία της χώρας (ΦΕΚ 1972/Α/72). Του έδωσε και άδεια για τα εργοστάσια της Coca Cola, που οι κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις δεν ενέκριναν, ως ανταγωνιστικά προς τη ντόπια παραγωγή αναψυκτικών (ΦΕΚ 1968/Α/201).
    12. Το Μάιο του 1972, η χούντα τον απάλλαξε από τις αντισταθμιστικές υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, για ανέγερση έξι αγροτοβιομηχανικών μονάδων σε διάφορα σημεία της χώρας (ΦΕΚ 1972/Α/72).
    13. Του έδωσε και άδεια για τα εργοστάσια της Coca Cola, που οι κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις δεν ενέκριναν, ως ανταγωνιστικά προς τη ντόπια παραγωγή αναψυκτικών (ΦΕΚ 1968/Α/201).
    14. *Θερμός υποστηρικτής της χούντας,
      ======================
      ο Πάππας πρωταγωνίστησε ως γνωστόν στο «ελληνικό Γουτεργκέιτ», ανακυκλώνοντας κονδύλια της CIA για το χρηματισμό του Νίξον απ’ τους δικτάτορες.

      Ενας προσωπάρχης του με σκανδαλώδες παρελθόν, ο Παύλος Τοτόμης,

      διορίστηκε το 1967 υπουργός Δημόσιας Τάξης και κατόπιν πρόεδρος της ΕΤΒΑ.
    15. * Μητέρα όλων των μαχών υπήρξε ωστόσο το ντέρμπι των μεγιστάνων
      ===================================
      (Ωνάσης, Νιάρχος, Βαρδινογιάννης, Ανδρεάδης, Λάτσης κ.ά) για το 3ο διϋλιστήριο της χώρας.
      Ο Παπαδόπουλος
      τάχθηκε αποφασιστικά υπέρ του Ωνάση, σε βίλα του οποίου (στο Λαγονήσι) έμενε αντί συμβολικού ενοικίου,
      ενώ ο Μακαρέζος υπέρ του Νιάρχου.
    16. Η σύγκρουση έφτασε στα άκρα, με απόπειρες πραξικοπημάτων κι έκτακτους ανασχηματισμούς. Τελικά ο Ωνάσης τα παράτησε,
      ακυρώνοντας τη «μεγαλειώδη» σύμβαση που είχε υπογράψει και παίρνοντας πίσω την εγγύησή του,

      το 3ο διϋλιστήριο μοιράστηκε μεταξύ Ανδρεάδη και Λάτση (ΦΕΚ 1972/Α/130)

      κι ένα 4ο παραχωρήθηκε στο Βαρδινογιάννη (ΦΕΚ 1972/Α/181).
    17. Μια λεπτομέρεια αυτής της τιτανομαχίας, από την εμπιστευτική ενημέρωση Χατζηγιάννη προς τον Παπάγο (25.11.70), παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με βάση τα σημερινά δεδομένα:

      «Σε άλλο υπουργικό συμβούλιο, παραβρισκόταν ο Καρδαμάκης,
      ο οποίος εισηγήθηκε την αγορά μηχανημάτων από τη Siemens και την AEG χωρίς διαγωνισμό, για να μπορέσει να ανταποκριθεί η ΔΕΗ στο πρόγραμμά της, που καθυστερούσε λόγω των δυσκολιών εκτέλεσης των συμφωνιών Ωνάση. Ο Παπαδόπουλος έλυσε μόνος του το θέμα, αποδεχόμενος την αγορά από τη μια εταιρεία».
    18. [[ο οποίος εισηγήθηκε την αγορά μηχανημάτων από τη Siemens και την AEG χωρίς διαγωνισμό, για να μπορέσει να ανταποκριθεί η ΔΕΗ στο πρόγραμμά της, που καθυστερούσε λόγω των δυσκολιών εκτέλεσης των συμφωνιών Ωνάση]].
    19. «Σε άλλο υπουργικό συμβούλιο, παραβρισκόταν ο Καρδαμάκης,
      ==============================
      ο οποίος εισηγήθηκε την αγορά μηχανημάτων
      από τη Siemens και την AEG χωρίς διαγωνισμό !!!!
      για να μπορέσει να ανταποκριθεί η ΔΕΗ στο πρόγραμμά της, που καθυστερούσε λόγω των δυσκολιών εκτέλεσης των συμφωνιών Ωνάση.
      Ο Παπαδόπουλος έλυσε μόνος του το θέμα, αποδεχόμενος την αγορά από τη μια εταιρεία».!!!!
    20. ΧΟΥΝΤΑ 1967:ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ! ΨΕΥΤΕΣ !
      ==============================================
      Πόσο αφελείς (;), ΄η πόσο αγράμματοι είναι να πιστεύουν ότι λεφτά , και μάλιστα τα ΔΑΝΕΙΑ ! μπορεί να κρυφτούν;
      Η Χούντα ,προήλθε από την υποστήριξη όλων των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ της εποχής ,ντόπιων και ξένων.
      Θέλανε ‘’συμμάχους’’ και έκαναν συνεταίρους. Αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης αργότερα.
      ‘’ΕΔΙΝΑΝ’’ τα έργα σε εταιρείες, με υπέρογκες προσωπικές προμήθειες,
    21. και από κοινού οι απατεώνες με τα ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, χρέωναν ‘’αφανώς’’ το Ελληνικό Δημόσιο, αφού οι εγγυήσεις των δανειζόμενων ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ εταιρειών ,δεν εμφανίζονταν-εγγράφοντο στα δημόσια έξοδα, δηλαδή ΑΠΕΚΡΥΠΤΑΝ τα χρήματα και το χρέος..κοιμόταν με ΥΠΝΩΤΙΚΑ!
      Ζητούσαν δάνειο σε συνάλλαγμα οι τεχνικές εταιρείες ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ του Ελληνικού δημοσίου, και έτσι δεν φαινόταν πουθενά το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ…. (Διαβάστε τι λέει η ΕΛΣΤΑΤ! Μήπως τώρα δεν είναι…αξιόπιστη;)
    22. Το χρέος που άφησε η χούντα κατά τον Δρεττάκη με στοιχεία της ΕΣΥΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής(τετραπλασιασμός του χρέους):
      Πηγή Statistisches Bundesamt
      ===================
      Το πρώτο που προκύπτει από τον πίνακα αυτό είναι η κατάρριψη του μύθου ότι η χούντα δεν άφησε δημόσιο χρέος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χούντα άφησε σημαντικό δημόσιο χρέος, το οποίο ανερχόταν στο 20,8% του ΑΕΠ.
    23. Με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, το χρέος αυτό από 32 δισ. δρχ. το 1966 εκτινάχτηκε στα 114 δισ. δρχ. το 1974.
      Μ.ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ
      Δ. Δικτατορία, 1967-1974
      ========================
      Περίοδος υπέρογκου εσωτερικού δανεισμού, ο οποίος και τετραπλασιάσθηκε. Αντίθετα ο εξωτερικός δανεισμός σημειώνει μικρή αύξηση.
    24. Συνολικά 19 εξωτερικά δάνεια, μόλις στο 6,4% του νέου Δ.Χ. εξ αυτών το 92,2% ήταν σε δολ., ενώ η αγγλική λίρα απουσίαζε.
      Την περίοδο αυτή εμφανίζονται τα δάνεια σε συνάλλαγμα.
      Πρόκειται για δάνεια εργοληπτικών εταιρειών, τα οποία έπαιρναν από το εξωτερικό, υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια τα παραχωρούσαν στο Ελληνικό Δημόσιο προς εκτέλεση δημοσιων εργων, με ανάδοχους τις εν λόγω εταιρείες. Συνολικά συνομολογήθηκαν 59 τέτοια δάνεια.
    25. Προφανώς το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι ο δανειολήπτης, έτσι δεν θεωρείται εξωτερικός δανεισμός. Στο νέο Δ.Χ. ο δανεισμός σε συνάλλαγμα αντιπροσώπευε το 23,6%.
      Του Τάσου Ηλιαδάκη*
      Κάποιες απόψεις για τα οικονομικά επί χούντας:
      ======================
      * "Η αντιμετώπιση της φτώχειας εξαντλήθηκε στην διαγραφή των αγροτικών χρεών" (Ιωάννης Πεσμαζόγλου)[18]
    26. * "Η οικονομική πολιτική της δικτατορίας ήταν στην ουσία πολιτική οικονομικής μεγεθύνσεως και όχι οικονομικής αναπτύξεως" (Ξενοφών Ζολώτας)[19]
      * "Ο εξωτερικός δανεισμός στην περίοδο της δικτατορίας των Απριλιανών, ξεπέρασε τρείς φορές τα δάνεια που είχε λάβει το Ελληνικό κράτος από το έτος 1830. Τότε δημιουργήθηκε ο εφιάλτης του υψηλού εξωτερικού χρέους. Ο πληθωρισμός έτρεχε με 30%" (Τάκης Κατσιμάρδος)[20]
      * "Η οικονομική κατάστασις έβαινε σταθερώς επιδεινούμενη… Η προσπάθεια αστυνομικής καθηλώσεως των τιμών, οδήγησε εις πλήρη εξάρθρωσιν της αγοράς" (Σπύρος Μαρκεζίνης, υποψήφιος πρωθυπουργός της δικτατορίας)[21]
    27. Το χρέος που άφησε η χούντα κατά τον Δρεττάκη με στοιχεία της ΕΣΥΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής(τετραπλασιασμός του χρέους):
      Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χούντα άφησε σημαντικό δημόσιο χρέος, το οποίο ανερχόταν στο 20,8% του ΑΕΠ. Με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, το χρέος αυτό από 32 δισ. δρχ. το 1966 εκτινάχτηκε στα 114 δισ. δρχ. το 1974.
      Επίσης κάποια στιγμή καλό θα ήταν να ειπωθεί πως ο όρος "θαλασσοδάνειο" ανακαλύφθηκε επί χούντας, όπως και ότι το 50% της εσωτερικής μετανάστευσης και της συνακόλουθης οικονομικής ερήμωσης της περιφέρειας έγινε επί χούντας.
    28. Αυτό δεν ήταν “Τάμα», ήταν ... θάμα
      Δεύτερο «ορόσημο»: Το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 1968, ο Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι κατέφθασε η ώρα να εκπληρώσει η «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» μια υπόσχεση, την οποία είχε δώσει προς τον Θεό η ...Δ΄ Εθνοσυνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Άργος το 1829: Την ανέγερση ενός μεγαλοπρεπούς ναού του Σωτήρος. Ως τόπος ορίστηκαν τα Τουρκοβούνια. Το «Τάμα», όπως καθιερώθηκε να λέγεται, αντιπροσώπευε στο έπακρο τη μεγαλομανία του καθεστώτος. «Θα αποτελέσει, μετά την οικοδόμησίν του, το τρίτο αρχιτεκτονικό οικοδόμημα των Αθηνών, μετά τον κλασσικό Παρθενώνα και τον Βυζαντινό Λυκαβηττό», έγραφε η «Ηχώ των Ενόπλων Δυνάμεων» τον Ιούνιο του 1973. Μέχρι τότε, δεν είχαν γίνει καν τα οριστικά σχέδια του έργου. Κι ούτε θα γίνονταν ποτέ...
      Τι ακριβώς συνέβαινε με το «Τάμα»; Γιατί ... δεν χτιζόταν τίποτα, επί χρόνια; Από τη δύση του '68 η χουντική προπαγάνδα είχε αρχίσει να διαφημίζει περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι κατέθεταν για αυτόν τον «ιερό σκοπό» τον οβολό τους. Τον Μάιο του '69 συγκροτήθηκε και μια «Ανώτατη Επιτροπή», με πρόεδρο τον πρωθυπουργό Παπαδόπουλο και μέλη τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και πέντε υπουργούς. Ανάμεσά τους, ο Παττακός (Εσωτερικών) και ο Μακαρέζος (Συντονισμού). Εν ολίγοις, ολόκληρη η κορυφαία χουντική «τριανδρία» επέβλεπε τα του έργου, έχοντας την αρωγή – πέραν των άλλων υπουργών- και ενός «Γνωμοδοτικού Συμβουλίου», που το απάρτιζαν πρυτάνεις, ακαδημαϊκοί, ο δήμαρχος Δημ. Ρίτσος και άλλοι παράγοντες. Από τον Ιούνιο του '69 επέβλεπαν και το «Ειδικό Ταμείο» που συστάθηκε τότε, για την οικονομική διαχείριση του έργου.
      Μυστήριο κάλυπτε τα του «Τάματος», μέχρι τον Ιανουάριο του '74. Τότε δημοσιεύθηκε ο απολογισμός του «Ειδικού Ταμείου». Αυτό δεν ήταν «Τάμα», ήταν ...θάμα. Στο «Ταμείο» είχαν εισρεύσει 453,3 εκατομμύρια δρχ, εκ των οποίων είχαν εξαφανιστεί τα 406 εκατομμύρια! Όλα αυτά δαπανήθηκαν – υποτίθεται- για απαλλοτριώσεις, «προπαρασκευαστικά έργα», «μελέτες», εργασίες «διοικήσεως και λειτουργίας»...
      Από τη συνολική «αποταμίευση» των 453,3 εκατομμυρίων, τα 230 ήταν δάνεια. Τα 180 προήλθαν από εισφορές και δωρεές, τμήμα των οποίων κάλυψαν φορείς του Δημοσίου – πχ η Αγροτική Τράπεζα έδωσε 10 εκατομμύρια. Τα υπόλοιπα 43,3 εκατομμύρια ήταν «επιχορήγηση» από τον τακτικό προϋπολογισμό.
      Την αχαλίνωτη διασπάθιση δημοσίου χρήματος την υπογραμμίζει ένα ακόμη στοιχείο: Στην τριετία 1970 -73 έγιναν τρεις διαγωνισμοί για «προσχέδια» του «Τάματος». Απέτυχαν παταγωδώς και κηρύχθηκαν άγονοι. Ελάχιστοι αρχιτέκτονες ενδιαφέρθηκαν και κατέθεσαν προτάσεις, μολονότι τα αντίστοιχα χρηματικά βραβεία ήταν άκρως χορταστικά. Συνολικά, στην τριετία υποβλήθηκαν 73 προτάσεις, καμία όμως δεν κρίθηκε ικανοποιητική. Κι όμως, μοιράστηκε – μαζί με τους επαίνους για τις σχετικές προσπάθειες- το ποσό των 3.650.000 δρχ. Ποσό που υπερέβαινε ... 900 φορές το μέσο μισθό ενός εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα.
    29. Η «νέα φαυλοκρατία» και η ΔΥΣΟΣΜΙΑ!!
      ==========================
      Η δυσοσμία δεν περιοριζόταν ωστόσο στα κρέατα. Επτά μήνες μετά το πραξικόπημα, ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» (και κεντρικός προπαγανδιστής της χούντας) Σάββας Κωσταντόπουλος εξομολογείται γραπτά στον παλιό του πάτρωνα Κωνσταντίνο Καραμανλή:
      «Λυπούμαι, διότι είμαι υποχρεωμένος να μνημονεύσω και ένα άλλο εκτάκτως λυπηρόν φαινόμενον.
      Ενεφανίσθη και αναπτύσσεται μία νέο-φαυλοκρατία (ατομικά ρουσφέτια, προσωπικαί εξυπηρετήσεις, τακτοποιήσεις συγγενών, ατομική προβολή κοκ)» («Αρχείο Καραμανλή», τ.7ος, σ.50).
    30. Παρά τη στενή σχέση του με το καθεστώς, ο Κωσταντόπουλος διατήρησε την ίδια γνώμη μέχρι τέλους.
      Αναλύοντας το Δεκέμβριο του 1973 στον Καραμανλή την ανατροπή του Παπαδόπουλου, τονίζει πως «είχε υποστεί το καθεστώς και αυτός προσωπικώς ηθικήν φθοράν εις την συνείδησιν των Ενόπλων Δυνάμεων.
      Μεγάλην ζημίαν του έκαμε η σύζυγός του και ο ταξίαρχος Μ. Ρουφογάλης, τον οποίον είχε τοποθετήσει εις την ΚΥΠ.
    31. Εκαμαν προκλητικάς ενεργείας (εντυπωσιακοί γάμοι, θορυβώδεις δεξιώσεις, δημόσιαι εμφανίσεις με μεγαλοπλουσίους, επίδειξις πλούτου κλπ). Μοιραίον ρόλον έπαιξαν και οι γαμβροί ωρισμένων παραγόντων του καθεστώτος (του κ. Σ. Παττακού και άλλων).
      Εδημιουργήθη μία αποπνικτική ατμόσφαιρα σκανδάλων δια την οποίαν δεν δυνάμεθα ακόμη να γνωρίζωμεν μέχρι ποίου σημείου ανταπεκρίνετο εις την πραγματικότητα. Πάντως, αντιστοιχία υπήρχε οπωσδήποτε» (όπ.π., σ.203-5).
    32. Παρόμοια αίσθηση αναδύουν κι οι επιστολές του «γεφυροποιού» Ευάγγελου Αβέρωφ προς τον Καραμανλή:
      «κυκλοφορούσαι φήμαι περί μεγάλων ή μικρών σκανδάλων
      (δημοπρασίαι τηλεοράσεως,
      ΟΛΠ, σύμβασις Reynold’s,
      βέβαιοι μικρολοβιτούραι Ματθαίου και άλλα)» (14.10.68),
      «ανησυχία» του Παπαδόπουλου για «τα γύρω του σκάνδαλα, το ξεχαρβάλωμα της Διοικήσεως» (28.10.72).
    33. Ιδια γεύση και στη συνομιλία του νεαρού -τότε- πολιτικού επιστήμονα Θεόδωρου Κουλουμπή με τον παλαίμαχο μεταξικό υπουργό Ασφαλείας, Κωνσταντίνο Μανιαδάκη (27.8.71):

      «Και για το στρατό; τον ρώτησα.
      Η απάντησή του ήταν να τρίψει τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού,

      υπονοώντας ότι δωροδοκούνται»
      («Σημειώσεις ενός πανεπιστημιακού», σ.116-7).
    34. Η Ντόλτσε Βίτα
      Την εικόνα συμπληρώνουν, από διαφορετική οπτική γωνία, οι αναμνήσεις της Ντέλλας Ρουφογάλη, φωτομοντέλου που το 1973 παντρεύτηκε το διοικητή της ΚΥΠ:
      -------------------------------------------------------------------------
      * «Αρχίζω να ράβω την καινούρια μου γκαρνταρόμπα στους μετρ της ραπτικής για τους οποίους μέχρι τώρα έκανα επιδείξεις. Η ζωή μου έχει αλλάξει τελείως, το ίδιο και η συμπεριφορά όλων απέναντί μου. Μου φέρονται με έκδηλο σεβασμό και τα κοπλιμέντα τους είναι υπερβολικά. Αλλά μου αρέσει. Εγώ εξακολουθώ να φέρομαι φιλικά προς τους παλιούς γνωστούς και τους κανούργιους, πλούσιους φιλοχουντικούς επιχειρηματίες που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα μαζί με τα ραβασάκια για ρουσφέτια.
      *Αισθάνομαι πως έχω υποχρέωση να εξυπηρετήσω τους πάντες. Ο Μιχάλης συνήθως δεν αρνείται. Γεύομαι τη δύναμη της εξουσίας, και με μαγεύει» (σ.85-6).
    35. *Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Βέροια, «έρχονται πολλοί να με δουν. Γνωστοί και άγνωστοι.

      *Ο πατέρας μου δίνει πακέτο τα σημειωματάκια με τα ρουσφέτια που ζητούσαν οι
      γνωστοί του όλο αυτό τον καιρό και εγώ του υπόσχομαι ότι κάτι θα προσπαθήσω να κάνω».
    36. *Μεταξύ των αιτημάτων που ικανοποίησε, γράφει, ήταν και η απονομή χάριτος (απ’
      τον Παπαδόπουλο) σ’ ένα συντοπίτη της εξαγωγέα, πρώην «μεγάλο ποδοσφαιριστή της τοπικής ομάδας», που είχε καταδικαστεί «με αποδείξεις» για κατασκοπεία υπέρ της Βουλγαρίας (σ.89).
    37. *Μεταξύ των αιτημάτων που ικανοποίησε, γράφει, ήταν και η απονομή χάριτος (απ’
      τον Παπαδόπουλο) σ’ ένα συντοπίτη της εξαγωγέα, πρώην «μεγάλο ποδοσφαιριστή της τοπικής ομάδας», που είχε καταδικαστεί «με αποδείξεις» για κατασκοπεία υπέρ της Βουλγαρίας (σ.89).
    38. *Μεταξύ των αιτημάτων που ικανοποίησε, γράφει, ήταν και η απονομή χάριτος (απ’
      τον Παπαδόπουλο) σ’ ένα συντοπίτη της εξαγωγέα, πρώην «μεγάλο ποδοσφαιριστή της τοπικής ομάδας», που είχε καταδικαστεί «με αποδείξεις» για κατασκοπεία υπέρ της Βουλγαρίας (σ.89).
    39. *Τους αρραβώνες του ζεύγους τίμησαν «επιλεγμένοι εξωκυβερνητικοί παράγοντες»,
      όπως οι επιχειρηματίες Λάτσης και Κιοσέογλου.
      «Την επόμενη βδομάδα καινούρια δώρα, καινούριες ανθοδέσμες, φρέσκα ψάρια απ’ όλα τα νησιά της Ελλάδας, κούτες με το καλύτερο χαβιάρι της Περσίας και παγωμένα
      καβούρια της Αλάσκας καταφθάνουν στο σπίτι.
      Δεν ξέρω τι να τα κάνω» (σ.88).
      *Στο γάμο τους, πάλι, παραβρέθηκαν: «ο Παύλος Βαρδινογιάννης, ο εφοπλιστής Θεοδωρακόπουλος με το γιο του τον Τάκη, ο Κώστας Δρακόπουλος των διυλιστηρίων, ο Νίκος Ταβουλάρης των ναυπηγείων, το ζεύγος Μποδοσάκη,
    40. «Την επόμενη βδομάδα καινούρια δώρα, καινούριες ανθοδέσμες, φρέσκα ψάρια απ’ όλα τα νησιά της Ελλάδας, κούτες με το καλύτερο χαβιάρι της Περσίας και παγωμένα
      καβούρια της Αλάσκας καταφθάνουν στο σπίτι.
      Δεν ξέρω τι να τα κάνω» (σ.88).
    41. ο Αγγελος Κανελλόπουλος των τσιμέντων ‘Τιτάν’ με τη γυναίκα του, ο Τομ Πάππας,
      ο Γ. Λύρας, ο Γιώργος Ταβλάριος, εφοπλιστής από τη Νέα Υόρκη με τη γυναίκα του
      και ο Γιάννης Λάτσης με τη μεγάλη του κόρη, αφού η γυναίκα του την ίδια μέρα πάντρευε την ανηψιά της σε άλλη εκκλησία» (σ.95).
    42. *Εύγλωττη για τις στενές σχέσεις χουντικής ηγεσίας και μεγαλοκαπιταλιστών είναι η περιγραφή ενός ιδιωτικού ταξιδιού της Ντέλλας με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου στο Παρίσι:
      *«Μένουμε σε μεγάλες σουΐτες στο Intercontinental. Ερχονται να μας επισκεφθούν με το τραίνο από τη Γενεύη ο Γιάννης Λάτσης και η σύζυγός του Εριέτα.
      Είναι πολύ φίλοι της Δέσποινας.
      * [...] Πηγαίνουμε σε όλα τα καλά μαγαζιά της Φομπούρ Σεντ Ονορέ. Η Δέσποινα έχει αφεθεί στο γούστο μου.
      * [...] Λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας, πηγαίνουμε οδικώς στις Βρυξέλλες με λιμουζίνα που μας έστειλε ο Ωνάσης» (σ.87).

      Οι επαφές αυτές δεν ήταν αυστηρά κοινωνικές.
    43. Λίγο μετά το Πολυτεχνείο, π.χ., το ζεύγος Ρουφογάλη τρώει στο σπίτι του με το Λάτση. Αρχηγός της ΚΥΠ κι εφοπλιστής «συζητούν για τα διϋλιστήρια και τα προβλήματα που έχει». Μετά το τέλος της κουβέντας, ο δεύτερος προθυμοποιείται να συνοδεύσει τη γυναίκα του πρώτου στο Λονδίνο, για κάποιες ιατρικές εξετάσεις (σ.100).
      *Μια στιχομυθία του Ρουφογάλη φωτίζει, τέλος, καλύτερα την τυχοδιωκτική διαχείριση του δημόσιου πλούτου από τα ηγετικά στελέχη της χούντας:
      *«Ενα βράδυ ο Χρήστος Μίχαλος, !!!!(ΝΑΙ ο πατέρας του…γνωστού μας)
      τότε υπουργός, μισοαστειευόμενος, του λέει ότι τώρα που παντρεύτηκε θα πρέπει να κάνουν καμιά δουλειά να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

      *Ο Μιχάλης, ατάραχος, του λέει να μην ανησυχεί. ‘Οσο είμαστε στα πράγματα δεν μας χρειάζονται λεφτά και, αν πέσουμε, τα λεφτά δεν θα μας σώσουν’. Ξεσπάει σε γέλια. Εγώ παγώνω, μαζί μου κι ο Μίχαλος» (σ.98).
    44. Λίγο μετά το Πολυτεχνείο, π.χ., το ζεύγος Ρουφογάλη τρώει στο σπίτι του με το Λάτση. Αρχηγός της ΚΥΠ κι εφοπλιστής «συζητούν για τα διϋλιστήρια και τα προβλήματα που έχει». Μετά το τέλος της κουβέντας, ο δεύτερος προθυμοποιείται να συνοδεύσει τη γυναίκα του πρώτου στο Λονδίνο, για κάποιες ιατρικές εξετάσεις (σ.100).
      *Μια στιχομυθία του Ρουφογάλη φωτίζει, τέλος, καλύτερα την τυχοδιωκτική διαχείριση του δημόσιου πλούτου από τα ηγετικά στελέχη της χούντας:
      *«Ενα βράδυ ο Χρήστος Μίχαλος, !!!!(ΝΑΙ ο πατέρας του…γνωστού μας)
      τότε υπουργός, μισοαστειευόμενος, του λέει ότι τώρα που παντρεύτηκε θα πρέπει να κάνουν καμιά δουλειά να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

      *Ο Μιχάλης, ατάραχος, του λέει να μην ανησυχεί. ‘Οσο είμαστε στα πράγματα δεν μας χρειάζονται λεφτά και, αν πέσουμε, τα λεφτά δεν θα μας σώσουν’. Ξεσπάει σε γέλια. Εγώ παγώνω, μαζί μου κι ο Μίχαλος» (σ.98).
    45. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
  14. ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΑΞ ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 67-73 ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΕΙ.ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΚΟΥ-ΚΟΥ-ΕΔΕΣ!!!
    Απάντηση
  15. Α ΡΕ ΠΑΠΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ
    Απάντηση
  16. AΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΗΡΩΑΣ.
    Απάντηση
  17. Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ.
    ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,
    ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ,ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ.

    ΛΕΣ ΚΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ,ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
    ΚΥΚΛΟΥΣ.

    ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ,ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,'Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ
    ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,
    Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ,ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΨΗ.

    ΚΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΚΟΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ...
    ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΑΝ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!
    "ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ,ΕΓΩ ΕΧΩ ΡΑΝΕΙ,ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ,ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΔΙΠΛΑ,
    ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ,ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ".

    ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΟΡΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙΣ
    ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ ΞΑΠΛΩΤΟ.ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.
    ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ...
    Απάντηση
  18. ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΧΟΚΟΠΟ , ΣΕΡΙΦΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΑ ΝΤΕ!ΦΑΓΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΜΑΣΗΤΗ.
      ΜΑΣ ΦΥΜΩΣΕ ΕΝΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Σ'ἈΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.Καλλ.
  19. Κακόμοιροι Έλληνες πόσο κουτόχορτο έχετε φάει τα τελευταία 40 χρόνια;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.......... Δεν γιατρεύεστε με τίποτα!!!!!!!!!!!!!!!........Κρίμα!!!!!!!!!!!!!!......... Με τους σημερινούς Έλληνες ΔΕΝ υπάρχει καμμιά ελπίδα για κάτι καλό σ' αυτό τον τόπο!!!!!!!!!!!..... . Έλλην Άπελπις
    Απάντηση
  20. Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΠΕΛΕ.

    ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ...!!
    Απάντηση
  21. ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ !!!!! Ο αντιπρόεδρος της εθνοσωτήριου ημών Επαναστάσεως Στυλιανός Παττακός έγινε 100 ετών.
    Απάντηση
  22. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Απάντηση
  23. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ.ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΑΞΕΩΣ .6 ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣΑΡΙΣΤΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ.Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ.ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΛΛΟΓΙΑΝΝΗ.ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΞΩΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ.ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΑΡΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΟ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΚΑΝΕ 2 ΛΑΘΗ.ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΚΑΙΔΕΝ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.Α Θ Α ΝΑ ΤΟ Σ.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
      Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΑ.Καλλ.
  24. ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΙΧΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ:"Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ;
    Απάντηση
  25. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ...
    Απάντηση
  26. Αν ο φακελος της Κυπρου ειναι η αιωνια καταδικη της Χουντας γιατι δεν τον ανοιγουν???
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. φοβουνται τα κομματοσκυλα της μεταπολιτευσης, τα κομματοσκυλα της "Δημοκρατιας"...
      Φοβουνται να τον ανοιξουν...

      Ζητω ο Παπαδοπουλος!!! Ζητω η Επαναστασις της 21ης Απριλιου !!!
  27. τον Παπαδοπουλο δεν του βρηκαν ουτε 1 δραχμη καταθεσεις μετα την δικη του... Πεθανε ψτωχος και τιμιος!!
    Απάντηση
  28. το χρεος που αφησε ο Παπαδοπουλος το 1973 ηταν υγιες, ελαχιστο και ασημαντο. Ασημαντο διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο.
    Απάντηση
  29. ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΚΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑΤΑ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΡΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΗΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΑΥΤΗ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΞΕΤΕΛΕΣΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΑΣ......ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΚΝΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ ΟΙ ΦΕΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΒΑΛΙΝΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ,ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΒΛΑΨΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΑΝΟΙΑ ΟΧΙ Η ΤΩΡΙΝΗ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΙ ΑΣ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΕΙ.................
    Απάντηση
  30. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΩΣ ΕΖΗΣΕ ΕΠΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΖΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ.
    ΤΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΛΙ.ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΑ
    Απάντηση
  31. Το καλό με το διαδίκτυο είναι ότι ο καθένας έχει άποψη και τη δυνατότητα να την κοινποιήσει, το κακό είναι ότι και κάθε ένας που δεν έχει άποψη, γνώση και γνώμη, μπορεί επίσης να την κοινοποιήσει. Προσοχή λοιπόν στη απόψεις που δεν έχουν γνώσεις, κρύβουν τις όποιες πηγές τους και κυρίως προσβάλουν την μνήμη νεκρών.
    Η επταετία διπλασίασε όντος το χρέος της χώρας, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αύξησε δραματικά τον εσωτερικό δανεισμό βάζοντας το λαό να πληρώνει για χρόνια ιδιωτικά χρέη τα οποία δημιουργήσαν βιομηχανίες οι οποίες κάκαν πλούσιους ανθρώπους που δεν δούλεψαν ποτέ και αυτό σε βάρος των πολιτών της χώρας. Καλό είναι να μάθουμε ιστορία διότι σε κάθε περίπτωση όποιος δεν την μάθε είναι υποχρεωμένος και καταδικασμένος να την επαναλάβει.-
    Απάντηση
  32. οπως καθε χωρα ετσι και η ελλαδα καποτε θα αρχιζε να αποκτα υποδομες και να αναπτυσσεται..αυτο δεν συνεβη μονο επι χουντας ..αλλα και πριν και μετα την χουντα..οποιοςκαι να κυβερνουσε δεν μπορουσε να κλεισει τα ματια του στην στοιχειωδη αναπτυξη...το αμαρτημα της χουντας ηταν οι παροπιδες που ειχε για την πολιτικη...οι διωγμοι που ασκουσε σε οσους ειχανε αλλη αποψη απο την δικη της..ειναι το μεγαλο της αμαρτημα ..που διχαζε τον λαο..οπως επισης καιη προσκολληση τηςσε ξενα αφεντικα ..τα οποια επενεβαιναν και αλλαζαν οποτε ηθελαν την υποτελη κυβερνηση..σημερα μας χρειζεται ο δυνατος στρατος για την ασφαλεια μας ..και για την τονωση της αυτοπεποιθησης μας ,,και βλεπετε χτυπανε και τον στρατο ..σαν να μας λενε οτι ειμαστε ανασφαλεις..τιποτα δεν μας σωζει..επειδη ολα καταρρεουν πρεπει δικαιοσυνη στρατος και λαος..να σταθουν ορθιοι και να αντισταθουμε ευθεως στον νεο ναζιζμο.
    Απάντηση
  33. ΑΘΑΝΑΤΟΣ Α ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ
    Απάντηση
  34. ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΦΟΒΕΡΑ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ. ΑΣ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΔΙΧΩΣ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΛΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ. ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ, ΕΠΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΡΕ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ? ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ 38 ΕΤΩΝ, ΣΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΣΙΝΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ, ΓΑΛΑΖΙΑ, ΡΟΖ. ΑΧ! ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ! ΑΧ! ΤΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΕΠΡΑΞΕΣ! ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΦΕΚΙΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΤΟ ΣΥΓΧΩΡΩ ΡΕ, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
    Απάντηση
  35. ΡΕ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΟΝ ΤΟ ΚΟΠΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΣΑΣ?
    Απάντηση
  36. ΕΧΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΡΑΩΙΝΟΙ ΩΕΔΟΥΙΝΟΙ ΚΑΝΙΩΑΛΟΙ ΑΛΩΑΝΑ ΤΘΥΡΚΟΜΟΓΚΟΛΟΙ
    Απάντηση
  37. ΕΧΩ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΡΑΒΙΝΟΙ ΒΕΔΟΥΙΝΟΙ ΚΑΝΙΩΑΛΟΙ ΑΛΒΑΝΑ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΚΟΛΟΙ
    Απάντηση
  38. ΕΠΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΧΟΡΤΑΤΟΙ.
    ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΚΟΙΛΙΑ ΜΑΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.
    ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΠΑΛΙΟΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
    Απάντηση
  39. http://www.periodista.gr/index.php/coverstories/item/891-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-7-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%B1%CF%87%CF%84%CE%AE
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑΘΑΝΑΤΟΣ
    2. ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ (ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ) ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑΧΡΥΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ! ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια