Powered By Blogger

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Ούτε Έλληνες . ούτε εκπαιδευτικοί

Αρκετοί φίλοι μας έστειλαν κατά καιρούς μηνύματα σχετικά με τη σιωπή του ιστολογίου μας για συμβαίνοντα στο χώρο της Παιδείας.
Είναι αλήθεια ότι επιλογή μας είναι η σιωπή για ένα χώρο "τελειωμένο" όπως είναι η "παιδεία" στη χώρα μας σήμερα...

Κατά καιρούς είχαμε δημοσιεύσει (και προσπαθούμε να ανακτήσουμε) αναρτήσεις σχετικά με θέματα εκπαιδευτικών , σχολείου (με την ευρύτερη έννοια) και ρόλου του ....
"σύγχρονου" εκπαιδευτικού-μουτζαχεντίν της Νέας Τάξης.
Ο κλάδος των εκπαιδευτικών , σαν άτομα και σαν συνδικαλιστικό κίνημα , που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (δε λέμε Ελλήνων εκπαιδευτικών , γιατί δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία τους , μόνο αυτό δεν είναι...) ήταν ανέκαθεν το μακρύ χέρι του Πα.ΣοΚ. και της ,κατ'όνομα "προοδευτικής ιντελιγκένσιας" στον "αγώνα" τους για την εξάλειψη του ελληνικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος !

Από τη δεκαετία του '80 και με εντονότατους ρυθμούς στα μέσα της δεκαετίας του '90 , όλοι αυτοί χέρι-χέρι , αφού :

..... ξεγύμνωσαν από κάθετί Εθνικό κι Ελληνικό την παρεχόμενη Παιδεία ,
..... δημιούργησαν μια γενιά πολιτών-τεράτων , προοδευτικών του κώλου , βολεψάκηδων , αυθαδέστατων πλην όμως θρασύδειλων μισελλήνων οι οποίοι είναι ο βασικός κορμός του σημερινού γονεϊκού πληθυσμού ,
...... έφαγαν το καταπέτασμα από κάθε είδους κοινοτικό πακέτο (ΜΟΠ , Πακέτα Ντελόρ , Πακέτα Στήριξης κλπ κλπ......για απαλλοτριώσεις και χτίσιμο πανάκριβων (μόνο τιμολογιακά) σχολικών μονάδων , με σκοπό το βόλεμα τοπικών παραγόντων,εργολάβων, κομματόσκυλων που επιθυμούσαν διευθυντικές θέσεις
.... έφαγαν το καταπέτασμα από κονδύλια για το περίφημο "ολοήμερο" σχολείο , εξανλώντας τα σε προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών ολοήμερου σχολείου τους οποίους αργότερα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ και ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ(ΣΤΟ ΦΕΚ) τους "μετέφεραν" στο ... κανονικό σχολείο , αυξάνοντας τους υπεράριθμους πια σήμερα εκπ/κούς
έφαγαν το καταπέτασμα από κονδύλια "επιμόρφωσης" , "εξομοίωσης" πτυχίων "μετεκπαιδεύσεων" για την αναγκαιότητα των οποίων διακονούσαν συστηματικά οι αλητήριοι συνδικαλιστές και η κυβέρνηση "αφουγκραζόταν" τον προβληματισμό του εκπαιδευτικού κόσμου....και καλά , και τα τρώγανε μετά αυτοί καλά και εμείς .....χειρότερα...
....έφαγαν τον άμπαγκο από την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ & ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ που δημιουργήθηκε σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕ
.....φόρτωσαν τα σχολεία με απαράδεκτα μεγάλο αριθμό αναπληρωτών κι αργότερα ωρομισθίων εκπ/κών , όχι γιατί υπήρχαν τόσες πραγματικές ανάγκες , αλλά για να βολευόνται ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ οι κομματικοί κοπροσκυλαίοι σε θέσεις απόσπασης από δημοτικές βιβλιοθήκες , δημόσιους οργανισμούς-χρυσορυχεία , "πανεπιστήμια" , διπλωματικέ αποστολές εξωτερικού ..... μέχρι υπουργικά γραφεία!!!


Και αφού τα έκαναν ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ...... τώρα που ζόρισαν τα πράγματα με την κρίση και το 100ετές μνημόνιο το οποίο κάνει ειδική μνεία στην συρίκνωση εκπ/κού προσωπικού και σχολικών μονάδων κατά τα 2/3 της παρούσας ..... ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ δρώντας με μεθόδους συμμορίας ή Μαφίας , επιχειρούν μια καθαρά ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ !

Όλα τα ΑΛΗΤΟ-ΧΑΣΑΠΟ-ΚΟΜΜΑΤΟ-ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ μαζεύονται και καλά στις θέσεις τους ενώ θα πεταχτούν ανελέητα στο δρόμο , είτε με ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ , είτε με έμμεσο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ σε απόλυση (μέσα από υποχρεωτικές μετακινήσεις - μεταθέσεις εντός κι εκτός νομών) ΜΟΝΙΜΟΙ και ΜΑΧΙΜΟΙ εκπ/κοί με οικογένειες με μικρά παιδιά και με υπηρεσία από 0-20 χρόνια περιπίπτοντας στη συνταγματική πρόβλεψη (βλ.Πάγκαλος) μην έχοντας οργανικές θέσεις αφού πολλοί από αυτούς είχαν την τύχη να κρατάνε ζεστή τη θέση κάποιου εργατο-σωματέμπορου ή "στελέχους" που ήταν αποσπασμένο σε θέση "ευθύνης" ή σε άλλο "χρυσορυχείο" του δημοσίου.

Όσα σχολεία προβλέπεται ..... ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο , όσο και να χτυπιούνται οι τοπικές κοινωνίες , οι πρωτοβουλίες των ζώων που τολμούν να ονομάζονται γονείς και οι λοιποί φρικουλιάρηδες-αποστήματα της σάπιας κοινωνίας , δημιούργημα του "Αείμνηστου"

Όσα σχολικά κτίρια έχει προγραμματιστεί να "αξιοποιηθούν" με την παραχώρησή τους σε ΙΔΙΩΤΕΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ να ιδρύσουν τοπικές-δημοτικές-καλλικρατικες ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ..........θα "αξιοποιηθούν" !!!

ΘΛΙΒΟΜΑΣΤΕ για την κακιά μοίρα που θα έχουν τα παιδιά των λιγοστών ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που τους έλαχε να ζήσουν το "Κρυφό Σχολειό" στον 21ο αιώνα... Αυτά δεν θα χαθούν!


ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ για την τύχη του βλαστού του κάθε μορφής νεοέλληνα ή νεο-νεοέλληνα....


ΘΛΙΒΟΜΑΣΤΕ για την κακιά μοίρα των πραγματικά λιγοστών φουκαράδων τίμιων και ελληνόψυχων εκπαιδευτικών που τήρησαν τον όρκο του πτυχίου και του διορισμού τους....... Αυτοί δε θα χαθούν!

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ και ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ για όλα τα υπόλοιπα ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ που από τη θέση του Έλληνα Εκπ/κού βυσοδόμησαν στο σώμα της Ελλάδας...... Και μιλάμε όχι μόνο για τα καθάρματα που θα φύγουν , αλλά και για τα άλλα καθάρματα-συναδέλφους τους που τους ξεπέταξαν με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου αυτοί να παραμείνουν.

Ακόμα δεν έχουν δει ΤΙΠΟΤΑ !!!!
Σύντομα θα αναρρωτηθεί όλος ο εκπ/κός κόσμος που θα τη "γλυτώσει" , αν τελικά ήταν τυχεροί αυτοί , ή εκείνοι που πετάχτηκαν στα σκουπίδια ....


ΑΝΤΙ-"Αντιπροσώπευση"

4 σχόλια:

  1. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!
    Η ΝΑΡΚΩΣΗ ΦΕΥΓΕΙ....
    Απάντηση
  2. "προοδευτικών του κώλου , βολεψάκηδων , αυθαδέστατων πλην όμως θρασύδειλων"

    ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ!
    ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ;
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΔΕΣ ΚΑΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ-ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
    ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΔΙΔΑΣΟΥΝ ΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ, ΤΟ ΡΙΞΙΜΟ, ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ, ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
    ΚΑΤ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ.
    Απάντηση
  3. Κάτι πασόκοι σύμβουλοι είναι ήδη στο κλισιοσκόπιο. Οταν ρίξουμε το καθεστώς θα γίνει χαμός. θα συμβούλευα τους δασκάλους να αλλάξουν τροπάριο στις έκρυθμες εποχές που ζούμε σήμερα. Δε θα ανεχθούμε άλλο Τσατσόπουλους και Ρεπούσιδες.
    Απάντηση
  4. "ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ"ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ,ΑΝΙΚΑΝΑ ΤΕΜΠΕΛΙΚΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΚΑΤΙΝΟΕΙΔΗ ΕΜΕΣΜΑΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ...
    Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια