Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Πλησιάζουμε στα ποσοστά την φτώχεια του 1950!

 cretanpatriot
Αν το 2010 η φτώχεια στην Ελλάδα άγγιζε 2,3 εκατ. ενθρώπους σήμερα πόσοι είναι; Εκείνη την χρονιά, το 2010, χρονιά η ανεργία ήταν ακόμα «μόλις» στο 14%, και ύμφωνα με τα ευρήματα της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό του πληθυσμού που ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας έφτανε το 2010 το 21,4%, έναντι 20,1% το 2009 (το «κατώφλι» της φτώχειας για ένα άτομο θεωρείται ένα ετήσιο εισόδημα 6.591 ευρώ, ενώ για μία οικογένεια με δύο εξαρτώμενα παιδιά είναι τα 13.842 ευρώ). Συνολικά 901.194 νοικοκυριά βρίσκονταν τότε κάτω από το όριο της φτώχειας.
Στα νοικοκυριά αυτά υπολογίζεται ότι «ανήκαν» 2.341.400 άτομα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα πως η παιδική φτώχεια (23,7%) και η φτώχεια μεταξύ των ηλικιωμένων (23,6%) είναι υψηλότερη από τον γενικό μέσο όρο. Μάλιστα, για τους πολύ ηλικιωμένους (άνω των 75 ετών),
τα ποσοστά είναι ακόμα υψηλότερα, φτάνοντας το 27,5%.
Η απάντηση στο αρχικό ερώτημα, βάσει της ανεργίας, αλλά και των πρεπόμενων της κρίσης είναι ότι φτωχοί σήμερα πρέπει να χαρακτηριστούνε περίπου 4,5 εκατ. συμπατριώτες μας, το 45% του συνολικού πληθυσμού της χώρας (δεν υπολογίζουμε το ένα εκατ. ξένους).Το 1950 οι Έλληνες φτωχοί, ποσοστιαία ήταν 55%. Ντροπή, ντροπή!      
πηγή

1 σχόλιο:

Ζούμε σε ένα πλανήτη που αλλάζει. Τον αλλάζουν οι δικές μας δραστηριότητες. Είμαστε η γενιά που καλείται να επιλέξει, αν θα πληρώσει το κόστος ενός τρόπου ζωής που στηρίζεται σε ολοένα αυξανόμενη κατανάλωση ενέργειας και φυσικών πόρων ή θα αλλάξουμε αξίες και μεθόδους και θα φτιάξουμε μια νέα κοινωνία σε αρμονική συνύπαρξη με το φυσικό οικοσύστημα.

Έχουμε λίγα χρόνια για να τα καταφέρουμε και δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να τα καταφέρουμε.


Κε. Αρσένη μήπως είσαι νεοταξίτης?? Γιατί τα πάθαμε όλα αυτά από κάποιους σαν και εσας. Αν δεν μπορείς να φάς σωστά και μόνο να φάς πλαστικά δεν σου φταιει η φάλαινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια