Powered By Blogger

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σε ρόλο εκτελεστικού αποσπάσματος !!!

Αναρτήθηκε από τον/την 1greek στο Νοεμβρίου 12, 2012
 
 
 
 
 
 
1 Vote

Για άλλη μια φορά συντελέστηκε στην πράξη ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Δεν θα σταθούμε μόνο στην καταπάτηση και στον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών κανόνων και της «διαρπαγής» της ψήφου μέσω διαδικαστικών τεχνασμάτων και εκβιασμών, γεγονός που κατέστη άλλωστε σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία τρία χρόνια.

Η άλλη πλευρά, η πλέον βαρύνουσα, αφορά το γεγονός ότι δόθηκε στην πράξη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ στην τραπεζική δικτατορία και στο 4ο Ράιχ, μέσω της ψήφου ελλήνων βουλευτών, οι οποίοι εψήφισαν επιβεβλημένες από τους δανειστές διατάξεις που οδηγούν στην…εξόντωση του ελληνικού λαού και στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Του Μενέλαου Γκίβαλου

Η Δημοκρατία βρίσκεται στο απόσπασμα και τη σκανδάλη τραβούν εκείνοι που έχουν ιερό χρέος να την προασπίσουν.

Η τριμερής του Μνημονίου βγαίνει βαριά τραυματισμένη από την ψήφιση του νέου Μνημονίου. Δεν πρόκειται απλώς για τον «ακρωτηριασμό» της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας. Ούτε για το γεγονός ότι η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ προσλαμβάνει τη μορφή γεωμετρικής προόδου. Ούτε ακόμα για το γεγονός της πλήρους απαξίας του αμφιλεγόμενου πολιτικού λόγου και των επιλογών της ΔΗΜΑΡ, που προβληματίζει εξίσου, είτε στηρίζει τον Α. Σαμαρά είτε διαφοροποιείται… Αλλά διότι απώλεσε και το τελευταίο φύλλο συκής της όποιας αξιοπιστίας ή της όποιας ανοχής διέθετε.

Τα όσα ψηφίστηκαν τη νύχτα της 7ης Νοεμβρίου στη Βουλή ξεπερνούν στο περιεχόμενο στις επιπτώσεις τους πάνω στην οικονομία και στην κοινωνική δομή ακόμα και το πιο σκληρό σενάριο που μπορούσε να διατυπωθεί όλους αυτούς τους μήνες των δήθεν διαπραγματεύσεων… Ο μηχανισμός αυτοκαταστροφής επιταχύνεται. Για κάθε 1 δισ. ευρώ των μέτρων το ΑΕΠ μειώνεται κατά 1,5-2 δισ. ευρώ…

Αυτήν την καταστροφική σχέση την ομολόγησε η ίδια η κ. Λαγκάρντ… Αυτό συνεπάγεται ότι τα 10 δισ. ευρώ περικοπών θα μειώσουν το ΑΕΠ κατά 17 δισ. ευρώ και το συνολικά υπολογιζόμενο ΑΕΠ για το 2013 στα 192 δισ. ευρώ δεν θα ξεπεράσει τα 175 δισ. ευρώ. Είναι λοιπόν φανερό ότι η ύφεση θα ξεπεράσει κατά πολύ το υπολογιζόμενο 4,5% και θα δώσει τη χαριστική βολή στην παραπαίουσα και διαλυόμενη παραγωγική δομή. Πριν από λίγα χρόνια οριοθετούσαμε την κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία θέτοντας ως «κόκκινους δείκτες» την κοινωνία των 2/3 και τον κατώτατο μισθό των 700 ευρώ για τους νέους που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά.

Τώρα οι δείκτες αυτοί αποτελούν άπιαστο όνειρο. Οδεύουμε ταχέως προς την κοινωνία του 1/3. Εάν υπολογίσουμε τον τεράστιο αριθμό των ανέργων που εγγίζει το 1,5 εκατ., τον αριθμό εκείνων που εργάζονται, συνταξιοδοτούνται ή ημιαπασχολούνται και ζουν στο όριο της φτώχειας, αλλά και εκείνους που δεν μπορούν να εργαστούν, θα διαπιστώσουμε ότι το 1/3 του πληθυσμού που μπορεί να τα βγάλει πέρα θα πρέπει όχι μόνο να συντηρήσει τον υπόλοιπο πληθυσμό, αλλά και να ξεπληρώσει το χρέος.

Η ισοπέδωση στο κατώτατο επίπεδο μισθών και συντάξεων, η πλήρης απαξίωση της ακίνητης περιουσίας -στην οποία το κράτος γίνεται επίσημος συνιδιοκτήτης-, η συστηματική διάλυση της μεσαίας τάξης, η μεθοδευμένη υπονόμευση του κύρους και της αξιοπρέπειας των λειτουργών της Δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης, η προλεταριοποίηση των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, η διάλυση των ελεύθερων επαγγελμάτων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) και η ουσιαστική κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των συλλογικών εργασιακών συμβάσεων ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ και ΔΙΑΛΥΟΥΝ τις κοινωνικές δομές και τις κοινωνικές ιεραρχίες. Πρόκειται για ένα μοντέλο πλήρους υποταγής, εξαθλίωσης και ισοπέδωσης που μόνο η χήρα του Μάο σκέφτηκε να εφαρμόσει στην Κίνα.

Η κατάλυση θεσμών, κοινωνικών δομών και κανόνων μετατρέπει την κοινωνία σε ένα άμορφο άθροισμα ατομικών συμφερόντων και σκοποθεσιών. Σ’ αυτές τις ιστορικού χαρακτήρα κρίσεις οι ατομικές συμπεριφορές αλλά και οι συλλογικές δράσεις μπορούν να προσλάβουν μη ελεγχόμενο χαρακτήρα και να οδηγήσουν σε εντάσεις και συγκρούσεις για τη διανομή ενός συνεχώς μειωμένου προϊόντος.

Σ’ αυτές τις επικίνδυνες ατραπούς μάς οδηγεί μια υποτελής κυβερνητική εξουσία, μια πολιτική-κομματική ελίτ που άγεται και φέρεται από τους δανειστές μας, τις ξένες δυνάμεις κατοχής και την εγχώρια διαπλοκή.

Σ’ όλες αυτές τις δυνάμεις, σ’ όλα αυτά τα συμφέροντα ανοίγει με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου διάπλατος ο δρόμος για την εκποίηση και καταλήστευση της εθνικής και δημόσιας περιουσίας. Η νέα αυτή λεηλασία θα ωραιοποιηθεί κάτω από τον τίτλο των «επενδύσεων», των «ιδιωτικοποιήσεων», των «αξιοποιήσεων» και πιθανώς θα διανθιστεί με το «αντίδωρο» της επιμήκυνσης του χρέους και της χρηματοδότησης με μια νέα δόση.

Πάντως το κυβερνητικομνημονιακό σχήμα παραπαίει και το ΠΑΣΟΚ αυτοδιαλύεται… Ήδη ο Κρόνος του Μνημονίου καταβροχθίζει με ταχείς ρυθμούς τα κομματικά του παιδιά.

Paganeli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια